|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Juni (2019) |
|
|
|
(2) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(11) |
|
(59) |
|
(14) |
|
|
(5) |
|
(0) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(4) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(0) |
|
(55) |
|
(3) |
|
(0) |
|
|
|
|
Inlägg: 93 |
Kommentarer: 145 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Rabarberpaj!
För 6-8 personer
Du behöver: 4 deciliter vetemjöl 1 deciliter strösocker 1 ½ tesked bakpulver 100 gram smör 1 ägg
Fyllning: 4-5 rabarberstänger 2 matskedar strösocker 100 gram mandelmassa 1 klick smör till formen
Bunke, måttsats, kniv, plastpåse, ugnsfast form, osthyvel
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver i bunken. Skär smöret i mindre bitar och lägg i det. Knäck i ägget. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Forma den till en fyrkantig degklump och lägg den i en påse. Låt den ligga i kylen minst en timme.
3. Gör i ordning rabarberna. Skär av ändarna och dra av skalet om stjälkarna är stora. Skär rabarbern i ungefär en centimeter långa bitar.
4. Smörj formen med en klick smör. Ta fram degen och hyvla den med osthyveln så att den täcker hela botten på formen - spara ungefär en tredjedel av degen.
5. Lägg rabarber över botten, strö över socker och använd osthyveln för att hyvla över mandelmassa. Hyvla till sist över resten av degen.
6. Sätt in pajen i ugnen i 20 minuter. Servera med vispgrädde eller glass.
Hoppas att de smakar=D
|
18 April 2011
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Smaskig GUACAMOLE
Du behöver:
2 mogna avokador - de ska vara ganska mjuka 4 matskedar créme fraiche 1 matsked philadelphiaost 1 matsked saft från en pressad citron 1/4 tesked salt och svartpeppar Lite paprikapulver
Kniv, skärbräda, sked, måttsats, skål, gaffel, plastfolie
Gör så här:
1. Skär avokadon mitt itu och ta ut kärnan med en sked. Spara kärnan. Se till att fruktköttet är grönt och fint. Ta ut fruktköttet med skeden och lägg det i skålen.
2. Lägg i créme fraiche och philadelphiaost och mosa avokadon med en gaffel så att allt blandas.
3. Smaka av guacamolen med citronsaft, salt, peppar och paprikapulver. Lägg över i en serveringsskål om du vill. Sätt en avokadokärna mitt i guacamolen så bli den inte brun. Sätt över plastfolie och förvara guacamolen i kylskåpet tills du ska äta den.
|
11 April 2011
| Länk
| Recept
| 1 kommentar
|
|
|
|
GLASS I UGN
För 8-10 personer
Du behöver:
Tårtbotten: 1 ägg ½ deciliter socker 1 matsked mjölk 1 deciliter vetemjöl ½ tesked bakpulver
1 ½ liter glass - gärna blåbärsglass 3 äggvitor 1 deciliter
Bakform med löstagbara kanter, två bakplåtspapper, två bunkar, elvisp, måttsats, skål, gaffel, slickepott, stor pajform, plastfolie
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kläm fast ett bakplåstpapper i formen.
3. Knäck ägget i en liten bunke. Häll i socker och vispa med elvisp tills det är vitt och pösigt. Häll i mjölken.
4. Häll vetemjöl i en skål. Lägg i bakpulver och rör om med en gaffel. Blanda ner det i smeten och rör om försiktigt.
5. Häll smeten i bakformen och jämna till med en slickepott.
6. Sätt in formen i ugnen i fem minuter.
7. Låt kakan svalna. Lossa bakformen, strö socker över kakan och vält upp den på ett bakplåtspapper. Dra försktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddas på.
8. Lägg upp kakan på en pajform som är större än själva kakan.
9. Lägg glass i en hög på kakan, jämna till så får du en slät kulle. Sätt på plastfolie och sätt in den i frysen tills strax innan den ska serveras.
10. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Knäck äggen och dela gulor från vitor. Lägg vitorna i en stor bunke (äggulorna kan du använda till äggröra eller kakbak!)
12. Lägg i socker och vispa med elvisp tills du får ett hårt skum.
13. Bre ut marängsmeten så att den täcker all glass - man måste vara jättenoggran.
14. Ställ in tårtan mitt i ugnen i fem minuter. Marängen ska få fin färg.
15. Be gärna om hjälp att ta ut tårtan ur ugnen och servera den med detsamma.
|
10 April 2011
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|