Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


ANDREAS JENSEN TILLBAKA I SIK

Den senaste säsongen gjorde han 30 mål och 20 assists och var med om att sänka Skövde IK tre gånger. Men nu är han tillbaka i Skövdetröjan: Andreas Jensen är klar för spel i SIK säsongen 2011/2012.

Av: Mikael Hjerpe
Andreas Jensen blir ingen ny bekantskap för publiken i Billingehov. Han spelade 77 seriematcher för Skövde IK säsongerna 2008-2010 och noterades då för 61 poäng.
Den senaste säsongen spelade Jensen i moderklubben IFK Kumla. Där gjorde han stor succé och producerade 50 poäng fördelat på 30 mål och 20 assists på 40 matcher. Men nu återvände han alltså till Skövde IK igen.
- Vi vet vad vi får, säger sportchefen Hasse Ljunggren och fortsätter:
- Han är en av de bästa målskyttarna som finns på division 1-nivå, och det är framför allt som målskytt vi ska använda Andreas, kommenterar sportchefen Hasse Ljunggren.
Andreas Jensen är 27 år, 185 cm lång, 84 kg tung och en forward med både bra fart på skridskorna och med en utvecklad klubbteknik.
27 April 2011  | Länk | Nyförvärv SIK | 0 kommentar
EMIL LUNDQVIST TILLBAKA

Kraftfull back flyttar "hem" igen
Emil tar med sig värdefull kvalrutin till Skövde IK

Skövde IK har gjort klart med ännu en "hemvändare". Det är backen Emil Lundqvist som skrivit kontrakt för en ny period i klubben, och han är den sjätte spelaren på två säsonger som återvänder till Skövde IK.

Av: Mikael Hjerpe
Med Emil Lundqvist i laget får Skövde IK ordentlig tyngd på backsidan. Han väger 100 kilo fördelat över 183 cenitimeter kropp.
- Emil har bra storlek men är också rörlig. Han är stabil och allround och han visade stor passion för klubben och laget senast han var hos oss. Det är kul när den typen av spelare vill komma tillbaka, kommenterar sportchefen Hasse Ljunggren.
Emil Lundqvist är hockeyfostrad i Timrå IK men har också spelat för tre division 1-klubbar; förutom två säsonger i Skövde IK också Kovland och nu senast Karlskrona.
I Karlskrona hade han en omväxlande säsong; I höstserien (div 1 F) var han den mest utvisade spelaren (76 minter), medan han i Allettan bar
anoterades för en tvåminutare... Och i kvalspelet mot allsvenskan var han riktigt het. Bland annat gjorde han avgörande målet i maratonmatchen mot Kristianstad (spel in i sjunde perioden).
- Emil gjorde också en bra kvalserie och den erfarenheten är viktig att få in i laget, säger Hasse Ljunggren.
Emil Lundqvist, som hunnit fylla 26 år, kommer flytta tillbaka till Skövde under sommaren.
27 April 2011  | Länk | Nyförvärv SIK | 0 kommentar
ANDREAS ELLINGSEN KLAR FÖR SIK

Skövde IK:s målvaktsteam klart
Andreas Ellingsen tar upp kampen med Peter Andersson

20-årige målvaktslöftet Andreas Ellingsen har skrivit ett tvåårskontrakt med Skövde IK.
- Nu har vi ett konkurrenskraftigt målvaktsteam med Ellingsen och Peter Andersson, säger sportchefen Hasse Ljunggren.

Av: Mikael Hjerpe
Andreas Ellingsen har trots sin ungdom, han fyllde 20 år den 31 mars, redan gjort två säsonger som förstemålvakt i division 1. Han kommer från Sunne IK, som också är hans moderklubb.
- Det är en modern och storväxt målvakt med stor utvecklingspotential, kommenterar Hasse Ljunggren.
För Skövde IK är Andreas Ellingssen en välbekant målvakt. Adde, som han kallas, har stått i mål sex gånger mot Skövde IK de senaste två säsongerna. Två av gångerna har han vunnit matchen åt Sunne. Senast i andra omgången 2010, då Sunne vann med 3-2 och Ellingsen hade 93,3 i räddningsprocent.
Skövde IK:s trupp säsongen 2011/2012 fylls därmed ut alltmer. I dagsläget är två målvakter, sex backar och tio forwards kontrakterade. Fyra platser återstår - två på vardera back- och forwardssidan.
20 April 2011  | Länk | Nyförvärv SIK | 0 kommentar
FREDRIK SÖDER KLAR FÖR SIK

Söder tillbaka i Skövde IK
17 spelare nu klara - kontraktet på två år

Skövde IK har gjort klart med en återvändare. Fredrik Söder har skrivit på för två säsonger i moderklubben efter ett år i Tranås.

Av: Mikael Hjerpe
Fredrik Söder blir den tionde forwarden att skriva kontrakt med Skövde IK 2011/2012. Och det är en stabil poängmakare som kommer hem igen. Under sina senaste två säsonger i Skövde IK producerade han 67 poäng på 80 matcher.
Senaste säsongen blev facit inte lika bra, men det har också sina förklaringar eftersom Fredrik drabbades av körtelfeber. Han spelade i alla fall 30 division 1-matcher med Tranås, gjorde sju mål och elva assists och avslutade därtill säsongen med play off-spel mot allsvenskan.
- Vi ser Fredrik som en rollspelare och en bra målskytt, framhäver sportchefen Hasse Ljunggren.
Fredrik Söder har arbete i Tranås fram till den 30 april men ansluter sedan direkt till Skövde IK:s trupp, som redan är igång med försäsongsträningen.
- Det känns bra att vi är en attraktiv klubb också för våra spelare som prövat spel på andra håll. Och det är tryggt att få spelare till oss som vi redan haft i klubben tidigare, säger Hasse Ljunggren.
Med Fredrik Söders underskrift är nu 17 spelare kontrakterade för spel i SIK nästa säsong.

19 April 2011  | Länk | Nyförvärv SIK | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Kenneth Olin                                             Skaffa en gratis hemsida