Välkommen
Startsidan Blogg Fotoalbum Dokument Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Säger nej till Pyhäjoki Kärnkraftsverk

Vart ska man börja när man ska skriva om kärnkraft?

Personligen är jag väldigt emot kärnkraft, men jag kan samtidigt förstå de som tycker det är bra för visst, det ger arbeten, man tjänar (sparar) pengar, det är alltid säkert att man får mycket ström (om inte nått går fel såklart), det ger inga utsläpp och det visar för omvärlden att man är högt utvecklad.

Men de negativa sidorna är mycket mer seriösa tycker jag, Det är för det första farligt utifall nått skulle hända eftersom att ”fienden” radioaktiviteten är osynlig för de som inte har de dyra mätinstrumenten, vilket gör att risken för att stanna i ett farligt radioaktivt område är alltför stort, och även om man till exempel lyckats mycket bra med att evakuera folket i närheten av Fukushima-verket nu så kan vi aldrig veta vad som kommer hända i framtiden och det kan mycket väl hända att ”man glömmer bort” att det är ett mycket radioaktivt område där man är.

Och för det andra så skulle jag varken säga att det har med kärnkraftsdebatten är en politisk, ekonomisk, pessimistisk eller optimistisk fråga, det är till 100 % en moralisk fråga, för tänk efter:

Är det verkligen så har vi ska uppföra oss mot framtida generationer? Lämna radioaktiva platser efter oss, och inte bara en utan tusentals utspridda över hela planeten. Om man stödjer demokrati borde man även stödja kampen mot kärnkraft, för det vi gör nu är att vara diktator över framtiden. Det gäller även miljöfrågan, vi måste göra nått med allt vi lämnar efter oss. Om jag på nått sätt skulle kunna besöka framtiden, så skulle jag tveka med att säga att jag kom från 2010-talet.

Det känns som att kritiken mot kärnkraft kommer i trender, till exempel blev det stora internationella debatter när Harrisburg, Tjernobyl och Fukushima-katastroferna inträffade. Men emellan dom var det endast en minioritet som aktivt debatterade emot kärnkraft. Det är ett fenomen jag inte förstår mig på, folk borde ständigt inse faran och om dom redan gör det, sprid budskapet vidare och få både de lokala politikerna att förstå och de i riksdagen

Pyhäjoki kärnkraftverk är en planerad anläggning i närheten av Vasa, just på andra sidan Bottenviken och staden jag är bosatt i, Umeå. Jag tycker att svenska staten och folket bör tänka efter (det borde även den i Finland) och säga ifrån likt danskarna gjorde med kärnkraftverket i Barsebäck som fanns i likande situation.
Det har är som sagt inte allt jag har att säga om kärnkraft men det är en del.
16 Maj 2012  | Länk | Nutidshistoria | 0 kommentar
On my way to Dorotea

Sitter för närvarande och förbereder min resa till Dorotea den 10 April.
Målet med resan är en filminspelning som jag och några vänner ska göra.

Förmodlingen kommer även ett besök till Doroteaupproret inträffa som ett moraliskt stöd, även om jag bara stannar en kort stund just där.

Har aldrig varit i Dorotea förr och hoppas vistelsen blir av minne.

Jag kommer lägga ut bilder och mer information om min resa senare.
8 April 2012  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Dorotea och Åsele-upproren

För några dagar sedan när jag berättade jag för några vänner att man i Åsele var tvungen att vårda en döende patient i bakluckan på en bil, så trodde dom inte på mig förän jag visade dom VK-artikeln.

Det faktum att dom inte trodde på mig kan jag förstå, ska det verkligen hända har i Sverige? att man ska prioritera människoliv vid norrlandskusten och lämna inlandet till sitt öde, jag vänder inte min kritik mot något specifikt parti eller företagare, utan systemet i sig,

det borde inte ens vara möjligt att landstinget ska ha makt att praktiskt taget avkolonisera inlandet genom att ta bort grundläggande rättigheter som rätt till akutvård och ambulans ifall det behövs.

Att folk i Dorotea och Åsele ockuperar sina sjukstugor på grund av landstingets beslut är det tydligaste tecken på att man borde gå tillbaka och se över andra möjliga alternativ. Ett alternativ som inte i lång sikt betyder att folk måste fly från kommuner.

jag skulle gärna hjälpa till att ockupera en natt, dock bor jag ju i Umeå och har lite tid, så det minsta jag kan göra är att sprida budskapet via internet och stödja upproret på distans.
18 Mars 2012  | Länk | Mina ord | 0 kommentar
19 - 24 December: Revolten sprider sig

Den 19 december:

Oroligheterna fortsätter I Sidi Bouzid och polisen börjar på att patrullera i staden efter att det lokala kontoret för Ben Alis parti blivit attackerat.

Den 20 december:

Revolten börjar sprida sig ut till andra delar av Sidi Bouzid guvernementet. Till grannstäder Bland annat Meknassis.

21-22 december:


I Sidi Bouzid klättrade en man i 20-årsåldern upp I en telemast samtidigt som han ropade slagord om minskad arbetslöshet och förtryck. Han tog senare självmord genom att hoppa från masten. Senare tar en till demonstrant sitt liv vid en telemast i Sidi Bouzid. Spänningarna mellan polisen och demonstranterna ökade efter att några demonstranter tagit självmord. Polisen svarade de ökande oroligheterna med tårgas. Revolten fortsatte att sprida sig runt guvernementet. Samtidigt som olika lokala myndighetsbyggnader sattes in eld.

23-24 december:

utveckligs/biståndsminister Mohammed Al Nouri Al Juwayni reser till Sidi Bouzid i ett försök att tysta ner revolten genom att meddela invånarna i staden att staten ska satsa minst 10 miljoner dollar på ett anställningsprogram i regionen. Försöket misslyckas. Den 24 december i centrum av Menzel Bouzaiene blir den 18-åriga Mohamed Ammari skjuten av polisen. Han blir den första som dödas av den tunisiska staten i revolten. Även en till blir även skjuten och skadad i den sammandrabbningen och dör senare av sina skador. Även i grannstaden Menzel Bouziane blir en demostrant skjuten. Staten säger att ett antal poliser blev brännskadade, efter att demonstranter tänt eld på myndighetskontor.
©L.S. Hedström
6 Januari 2012  | Länk | Tunisian revolution! | 0 kommentar
Aloysius Lilius

Aloysius Lilius was born around the year 1510 in southern Italy in the northeast point of Calabria in the village of Cirò. He grew up in a wealthy family and traveled at a young age to Naples to study astronomy and medicine, after the studies he worked under the Carafa family which had close ties to the Vatican. He should have done philosophy and there is also evidence that Aloysius should have worked as a teacher in medicine at the University of Perugia. During a later stage of life, he moved to Verona in northern Italy and in 1576 he died either there or in Rome.

It is uncertain when, but it is known that at about the time of his death, his manus and proposals has been presented in the Vatican by his brother Antonio (who was also an astronomer and physician). the name of the manu: Compendium of the new plan for the calendars re-creation (Compendiuem nova rationis restituendi calendar), it contained a proposal for a new calendar to replace the Julian calendar. The proposal became increasingly popular in Rome and finally the Pope Gregory VIII read the new proposal, however, after Aloysius died.

The German Christopher Clavius made adjustments to the calendar, and should very well be mentioned as one of the most influential men behind the calendar. After he "fixed and adjusted" the calendar, it was adopted by Pope Gregory VIII on the twenty-fourth of February 1582 to become operational on October 15 the same year. The Gregorian calendar was here.

Today, Lilius received a crater named after him on the moon, and there is also something that is called for lilian date. The lilian date is the number of days since the Gregorian calendar was introduced (15 October 1582).
©L.S Hedström
31 December 2011  | Länk | Historia | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & LINUS STEEGMANS HEDSTRÖM                                             Skaffa en gratis hemsida