Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Kursstart, hundvakter och en jävla massa Hoffar

Helvetet har drabbat Falun. Detta Helvete är mer känt som "vinter". När vi tog våran kvällpromenad igår kväll stod termometern på -17 grader. Vi hann inte mer än ut genom porten innan vi hade frusit ihjäl två gånger.
Nu på förmiddagen hade vi -14, men jag tänkte ändå att vi skulle ta en rejäl skogspromenad. Efter bara 20 minuter hade både jag och Urax tröttnat på kylan, så vi for hem och lade oss och sov istället. En mycket mer passande aktivitet när vädret är som det är.

I tisdags var vi på grundkurspremiär på Dala-Floda BK. Vi började med att sitta och prata lite. Berätta om våra djur, vilka problem vi hade samt vad vi hade för mål. Nadine noterade på papper. De flesta verkade tycka att de hade stora problem med sina hundar för att de skällde när det ringde på dörren eller motsvarande. Sedan var det min tur att berätta om mig och Urax. Nadine fick fullt upp att skriva och jag tror minsann att det jag hade att säga inte rymdes på mindre än två A4-sidor. Men Nadine var optimistisk, och jag likaså. Urax imponerade stort på alla kursdeltagarna genom att vara hopplöst sämst. Han drog som en tok och gjorde allt för att få komma fram till de andra hundarna. Att få honom att gå slalom mellan de andra hundarna var ungefär lika lätt som att konvertera en sosse till en hederlig moderat. Men efter ett tag fattade i.a.f. Urax att det var meningslöst och han faktiskt ganska så duktig mot slutet. Jag ska nog kunna få ordning på denna hund.

I lördags kväll var Urax hemma hos sin "iblanddagmatte" Lotta. Urax har en viss tendens att aldrig kunna slappna av när han är i främmande miljöer, men han hade skött sig jättebra och hela Lottas familj var förtjust i Urax. Jättekul att höra! Trots att Lotta aldrig haft en egen hund, så är hon riktigt duktig med Urax.
Jag jobbade dubbla turer (08:15-21:15) på söndagen. Runt 08-kvasten for jag iväg med Urax till Märit och lämnade honom där. Hon skulle ta ut sina fyra bestialiska mördarhoffar på långpromenad och Urax skulle få följa med. När jag hämtade upp Urax vi 13-tycker var han rejält trött. Därefter for jag hem till mina päron för att förtära en stycken middag samt lämna Urax där när jag skulle gå på mitt andra arbetspass för dagen. Urax skötte sig exemplariskt hemma hos dem och roade sig mest med att sova samt hjälpa till med tapetseringen av köket.

Igår var jag och Märit ute och gick med Urax, Tove, Agnes, Bosse och Bastian (The notorius killerdogs från the streets of Falun). Fast det var nog bara jag och Märit som gick. Övriga i gruppen hade bara två lägen: Springa som att de inte visste annat eller ligga i snön och försöka bita bort is och snö som fastnat mellan tårna.
När vi kom hem tog jag fram en sax och klippte bort det mesta av allt hår som Urax har mellan tårna. Stackars Urax är väldigt kittlig och gillade inte alls vad jag gjorde. Men efter ett tag accepterade han situationen och nästan somnade. Peter - Urax: 45-36.

Den 10:e (eller om det var 11:e) februari ska Urax göra anlagsprov för bevakningshund. Det ska bli intressant. Planen är att han ska bli bevakningshund i framtiden. Samt toppa listan på FBI:s Most wanted.23 Januari 2007  | Urax & jag | 2 kommentarer
mainly for music-loving young people, giving them high-quality audio experience. head-mounted design, the appearance of calm and reserved, for public users in the end, fit ear pads automatically adjust the angle, seamless fit your ears. Not only that ear design is not too say, the use of luxury-class memory foam ear pads, but also extremely comfortable to wear even for a long time. http://www.monsterbeatsselling.com/

Webbplats: http://www.monsterbeatsselling.com/
Skrivet av Monster Headphones den 17 Oktober 2011 05:47
Men hörru Peter... Vad kallar du mina gulle-pluttar för egentligen.

Webbplats: http://www.sunnanhof.se
Skrivet av Märit den 23 Januari 2007 19:09
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida