Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Anlagsprov för bevakningshund, MH och diverse oknytt

Nästa helg ska Urax göra anlagsprovet för bevakninghund. Det ska bli riktigt spännande. Det ospännande är att man måste sedan klara lydnadsklass 1 inom ett år efter att man gjort provet. Men det ska nog kunna ordna sig. Urax är lättlärd om han får rätt motivation.
Den 28:e april (preliminärt) ska Urax och tillhörande U-kull göra MH i Gävle. Det ser jag fram emot. Antingen kommer det att gå hur bra som helst eller käpprätt åt helvete.

En helg under den första halvan av april är det träningsläger i Gävle. Jag tänkte att jag skulle ta och anmäla mig och Urax dit.

I övrigt går livet sin gilla gång. Urax har blivit en mycket lugnare och lättsammare hund att ha att göra med sedan han blev könsmogen. Eftersom han varit "som han varit" under hela valptiden, så fruktade jag könsmognaden eftersom man hört att Hoffarna har en viss tendens att bli riktigt jävliga under denna period. Urax blev tvärsom, och det är jag mer än tacksam för.

Jag och Urax brukar låna med oss Sunnanhofs Bosse på våra skogspromenader. Han och Urax kommer väldigt väl överens. Dock tycker jag att Urax är för snäll när de "slåss". Urax lägger sig tidigt på rygg och biter Bosse i benen. Eller så kanske det är för att Urax är en toppenbra submission fighter...?

Egentligen skulle Bosse ha bott med mig och Urax onsdag-fredag, men i sista sekunden blev planerna ändrade och jag och Urax blev Bosselösa.

Idag var jag nere på den lokala blomsteraffären och köpte på mig ett gäng krukväxter. Av någon besynnerlig anledning har växerna en ovanligt kort livslängd hemma hos mig. C:a ett par månader brukar de bli innan de viker in kepsen. Enligt floristen på affären, så kan det vara så att det finns vissa lägenheter som växer inte trivs i och därför kolar vippen alldeles för fort. Det tyckte jag lät som en toppenbra ursäkt och skyller på det.
2 Februari 2007  | Urax & jag | 5 kommentarer
Grattis till gk anlagsprov! Ni kommer att klara det där galant, du har ju en hoffe! Så lydnaden...en baggis eftersom det är lägre klass med "undantag för apportering och kryp samt tillägg av fritt följ"... Ha det gott! Anna & jyckarna

Webbplats: http://annashoffar.spaces.live.com/
Skrivet av Anna den 12 Februari 2007 11:03
Det är väl på sin plats med ett Grattis här också =)
Skrivet av Lina med Midas den 11 Februari 2007 18:19
Flåt att ni blev "Bosselösa" men jag klarade mej inte utan honom så länge...

Webbplats: http://www.sunnanhof.se
Skrivet av Märit den 3 Februari 2007 13:36
Om du tänker på hoffelägret så är det i mars, är det ngt annat läger så kanske det är i april...
Skrivet av Maria den 2 Februari 2007 20:16
Sen var det ju lägre klass man ska klara lydnaden ifrån... men det hinner du kanske märka:-)

Webbplats: http://www.lonnberg.org
Skrivet av Maria den 2 Februari 2007 20:15
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida