Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Könsmognad, förbannade jävla GPS-helvete och inbokad grundkurs

Den 1/1-07 runt 17:30-kvasten lyfte Urax på benet för första gången. Hans stil var spektakulär och jag ger honom betyget 8 på en skala mellan ett och Nangijala. Först trodde jag att han hade ont i benet, men det hade han visst inte. Dock har han inte upprepat denna kissmetod mer än en gång sedan det hände. Verkar visst som att han glömt bort hur han gjorde.

I eftermiddags var vi ute och promenixade efter jobbet. Vi tog en rejäl stänkarpromenad i ett av Faluns större elljusspår. Jag brukar alltid ha med mig min GPS eftersom jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag har berikats med ett liv helt utan lokalsinne. Dum som jag var litade jag helt på denna GPS nu när vi var ute och gick. Det ville sig inte bättre än att vi hamnade helt vilse. Inte kul att vandra omkring i regnet samtidigt som man är sjukt förkyld. Pilen pekade (eller rättare sagt; BORDE peka) åt det håll som jag parkerat bilen. Men det pekade åt norr samtidigt som distansen mellan mig och bilen bara växte. När det stod att det skulle vara 4.11 km till bilen började jag undra om det inte satt en uggla under mossan. Mörkt och jävligt var det och jag ville bara hem och sova.
Jag tvingades stoppa en stackars gubbe som satt i sin bil och såg mest ut att undra vad fan jag var för en tok som var ute mitt i ingenstans och promenerade med en blöt hund av rasen svart Golden retriever/Njuffe/Flatte/blandras.
Han upplyste med om att jag inte visste vart jag skulle och att jag troligtvis gick åt fel håll. Jag gjorde mitt yttersta för att försöka förklara vart jag parkerat bilen. Och efter att gubben funderat en stund kom han fram till att jag hade c:a 6 km till bilen. Enligt mitt lokalsinne skulle bilen stå c:a 450 meter ifrån oss i nordvästlig riktning. Mitt lokalsinne hade fel. Som vanligt.
Så, det blev bara att promenera vidare. Urax fick i.a.f. rejält med koppelträning och efter ett par kilomter gick det riktigt bra.

Den 16:e ska jag och Urax börja en grundkurs hos Nadine Kärr... någonting som har Passons Hundtjänst (?). Det känns verkligen som att det är mer än aktuellt, då jag tycker att vi har problem med exakt allt just nu. Men det kan ju vara Urax ålder som spelar in också. Han springer fram till alla hundar han möter och skiter totalt i mig. Under de senaste dagarna har han även börjat samla på joggare som han så ivrigt fångar in, skuttar runt och försöker busnafsa i axlarna. Inte direkt uppskattat hos varken mig och dessa arma joggare.
Har mailat lite med Nadine och det känns bra att någon kan andas lite optimism. Hon säger sig gilla utmaningar, och då är ju Urax rätt "person".
Denna kurs är på 8 gånger och när den är klar blir det att gå på en kurs hos Marie (Dala Hundservice) som jag blivit varmt rekommenderad.
4 Januari 2007  | Urax & jag | 3 kommentarer
Härligt att läsa din DB *hhehehe.Själv besitter jag en "Golden".....Hoffe i förklädnad *asg.Hon är en Gökunge i sin kull och inte alls lika syskon till sättet.Knepigt hur det kan bli!!! Nu ska vi ut på en kvällsprommis,vi hörs/kram

Webbplats: http://www.nogg.se/hoffenina
Skrivet av hoffenina den 10 Januari 2007 18:25
Haha... va det inte den lättaste hund du ville ha?! Min har blivit matcho som fan..lyfter alltid på benet! Men fortfarande lika larvigt lydig o snäll... förbannat va tur man har hehehe.

Webbplats: http://www.hovawart.info.se
Skrivet av Mikaela o Unik den 5 Januari 2007 23:47
Lilla Plurax. Kom till mamma i Stockholm så får vi se på fan. (?)
Skrivet av Cockan den 5 Januari 2007 22:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida