Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


GK anlagsprov för försvarsmaktshund

I lördags gjorde Urax anlagsprov för försvarsmakthund i Falu brukshundklubbs regi. Totalt var vi c:a 15 ekipage och totalt fem Hoffar var representerade (Urax, Cesar, Axe, Bosse och Agnes). Kul! Vi började med en genomgång av hur dagen skulle se ut. Preliminärt skulle vi hålla på kl. 11-14 (egentligen var vi inte klara förrän c:a kl 16).
Vi började med att vi, en och en, fick gå fram till domare och testledare (eller vad det nu var). Där kollades den sociala biten hos hunden samt tillgängligheten. Sedan vad det tags för skott. Första skottet brändes av under kamp. Jag kastade mig på marken och tog upp min avsågade hagelspruta och besvarade elden (inte). Sedan var det skott under passivitet.
Efter det var det dags för patrullstig. En ljudfigurant, el luftfigurant och en upphängd rock.
Sedan skulle hundarna testat för basliggning. I Urax grupp var det c:a 8-9 andra hundar. De knöts fast i varsitt träd. Sedan skulle de ligga där och vara "basiga" medan domare och ennet folk skulle gå fram och hälsa på dem och klappa dem. Både med och utan hund.
Mellan alla dessa moment blev det en hel del liggande i bilen för Urax del.

Resultatet:
Domaren tyckte att Urax var en mycket trevlig och social hund som var väldigt lättillgänglig. Urax reagerade inte alls på skotten, och var därmed skottfast.
Patrullstigen fick jag minus på. Urax gick bara med nosen i backen hela promanden och markerade ingen figurant. Men det är ju moment som man får träna på. Men det ska nog gå bra.
Att ligga i bas i en halvtimme var inga problem. Han låg mest hela tiden och sa ingenting. Domaren var förvånad över att hela gruppen hundar hade legat så bra och inte låtit någonting.

Den 6-11 maj ska jag rycka in på Dalregementet här i stan och genomgå en snabbmilitärutb. eftersom jag inte gjort någon lump.

I oktober är det certprov. Så det kommer att bli ett hektiskt halvår för mig och soldat Urax.

Jag frågade om man fick skriva upp länder man INTE vill hjälpa i eventuella krig. Dert fick man inte. Vid närmare eftertanke, så skulle det i sådana fall inte återstå några andra länder än Falun...
12 Februari 2007  | Länk | Hundaktiviteter | 1 kommentar
Stora Stockholm, Lilla Falun och en liten bit av Polen

Förra helgen packade jag och Urax in oss i bilen och for ner till en liten by som visst kallas "Stockholm". En by som de flesta känner till, men bara ett fåtal bryr sig om.
Hur som helst... Det var ju dags för Hund2006 och ryktet sade att inte mindre än 73 Hoffar skulle ställas på lördagen. Detta fick man givetvis inte missa!
Jag inkvarterade mig hos Theos matte Alexandra på fredagens tidiga afton. Urax diggade hennes place och sysselsatte sig ivrigt med att hoppa upp och ner i hennes skyhöga säng. Jag blev förpassad till en madrass på golvet. Dock somnade jag och Urax gott på denna tämligen spartanska säng.

Vi klev upp vansinnigt tidigt på lördagens morgon för att kunna hitta bra parkering samt se de första Hoffarna som skulle ställas kl 09. Givetvis var vi ändå sent ute och kom inte in i mässhallen förrän uret pekade på c:a 09:25. Urax fick vakta bilen så länge.

Runt 15-kvasten hade vi rejält ont i benen efter allt vandrade, så vi beslöt oss för att åka hem till Alexandras kompis Linn för att dra i oss lite pizza och en öl eller fem. Sedan var planerna att vi skulle besöka en sån där "krog".
Jag fick prestationsångest på förfesten och lyckades därmed somna runt 18-rycket. Vaknade till ett par gånger av att ett par donnor skrek att jag var en riktig tråkmåns. Jag instämde och somnade om.

Jag vaknade senare av att en polare ringde som också ville följa med på den där "krogen". Jag pallrade mig upp från denna störtsköna soffa och efter ett tag tog vi en sån där "taxi" till Sundbyberg. Där var det så tråkigt att jag inte har någonting att skriva om upplevelsen.

Vi kom alla hem till Linn runt sena nattkvasten och jag och Urax förpassades till ett litet rum där vi somnade alldeles gott.
Jag vaknade kl. 09 av att Linn kom in och sa att hon skulle ta Urax, hennes hund samt grannens hund på en morgonpromenad. Detta var någonting som jag faktiskt aldrig varit med om tidigare. Ingen annan har tagit min dawg på promenad så tidigt på morgonen tidigare. Jag blev på gott humör och firade detta med att somna om.

Urax fick två nya flickvänner. En läcker borderterrier och en sexig BC/Labbe. Trots viss rivalitet mellan dessa två hundar, så kom de ändå överens om att de kunde dela på Urax.

Ja... Sen åkte vi hem igen.

Nu har jag börjat jobba igen. Har inte jobbat sedan jag fick hem Urax. Urax får nu vara själv tre timmar. Sedan kommer jag hem på lunchrasten och går ut med honom. Därefter får han vara själv ytterligare tre timmar. Han har skött sig galant idag, så när som på en IKEA-katalog som inte längre ser ut som en IKEA-katalog.
18 December 2006  | Länk | Hundaktiviteter | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida