Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Kursstart, hundvakter och en jävla massa Hoffar

Helvetet har drabbat Falun. Detta Helvete är mer känt som "vinter". När vi tog våran kvällpromenad igår kväll stod termometern på -17 grader. Vi hann inte mer än ut genom porten innan vi hade frusit ihjäl två gånger.
Nu på förmiddagen hade vi -14, men jag tänkte ändå att vi skulle ta en rejäl skogspromenad. Efter bara 20 minuter hade både jag och Urax tröttnat på kylan, så vi for hem och lade oss och sov istället. En mycket mer passande aktivitet när vädret är som det är.

I tisdags var vi på grundkurspremiär på Dala-Floda BK. Vi började med att sitta och prata lite. Berätta om våra djur, vilka problem vi hade samt vad vi hade för mål. Nadine noterade på papper. De flesta verkade tycka att de hade stora problem med sina hundar för att de skällde när det ringde på dörren eller motsvarande. Sedan var det min tur att berätta om mig och Urax. Nadine fick fullt upp att skriva och jag tror minsann att det jag hade att säga inte rymdes på mindre än två A4-sidor. Men Nadine var optimistisk, och jag likaså. Urax imponerade stort på alla kursdeltagarna genom att vara hopplöst sämst. Han drog som en tok och gjorde allt för att få komma fram till de andra hundarna. Att få honom att gå slalom mellan de andra hundarna var ungefär lika lätt som att konvertera en sosse till en hederlig moderat. Men efter ett tag fattade i.a.f. Urax att det var meningslöst och han faktiskt ganska så duktig mot slutet. Jag ska nog kunna få ordning på denna hund.

I lördags kväll var Urax hemma hos sin "iblanddagmatte" Lotta. Urax har en viss tendens att aldrig kunna slappna av när han är i främmande miljöer, men han hade skött sig jättebra och hela Lottas familj var förtjust i Urax. Jättekul att höra! Trots att Lotta aldrig haft en egen hund, så är hon riktigt duktig med Urax.
Jag jobbade dubbla turer (08:15-21:15) på söndagen. Runt 08-kvasten for jag iväg med Urax till Märit och lämnade honom där. Hon skulle ta ut sina fyra bestialiska mördarhoffar på långpromenad och Urax skulle få följa med. När jag hämtade upp Urax vi 13-tycker var han rejält trött. Därefter for jag hem till mina päron för att förtära en stycken middag samt lämna Urax där när jag skulle gå på mitt andra arbetspass för dagen. Urax skötte sig exemplariskt hemma hos dem och roade sig mest med att sova samt hjälpa till med tapetseringen av köket.

Igår var jag och Märit ute och gick med Urax, Tove, Agnes, Bosse och Bastian (The notorius killerdogs från the streets of Falun). Fast det var nog bara jag och Märit som gick. Övriga i gruppen hade bara två lägen: Springa som att de inte visste annat eller ligga i snön och försöka bita bort is och snö som fastnat mellan tårna.
När vi kom hem tog jag fram en sax och klippte bort det mesta av allt hår som Urax har mellan tårna. Stackars Urax är väldigt kittlig och gillade inte alls vad jag gjorde. Men efter ett tag accepterade han situationen och nästan somnade. Peter - Urax: 45-36.

Den 10:e (eller om det var 11:e) februari ska Urax göra anlagsprov för bevakningshund. Det ska bli intressant. Planen är att han ska bli bevakningshund i framtiden. Samt toppa listan på FBI:s Most wanted.23 Januari 2007  | Länk | Urax & jag | 2 kommentarer
Könsmognad, förbannade jävla GPS-helvete och inbokad grundkurs

Den 1/1-07 runt 17:30-kvasten lyfte Urax på benet för första gången. Hans stil var spektakulär och jag ger honom betyget 8 på en skala mellan ett och Nangijala. Först trodde jag att han hade ont i benet, men det hade han visst inte. Dock har han inte upprepat denna kissmetod mer än en gång sedan det hände. Verkar visst som att han glömt bort hur han gjorde.

I eftermiddags var vi ute och promenixade efter jobbet. Vi tog en rejäl stänkarpromenad i ett av Faluns större elljusspår. Jag brukar alltid ha med mig min GPS eftersom jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att jag har berikats med ett liv helt utan lokalsinne. Dum som jag var litade jag helt på denna GPS nu när vi var ute och gick. Det ville sig inte bättre än att vi hamnade helt vilse. Inte kul att vandra omkring i regnet samtidigt som man är sjukt förkyld. Pilen pekade (eller rättare sagt; BORDE peka) åt det håll som jag parkerat bilen. Men det pekade åt norr samtidigt som distansen mellan mig och bilen bara växte. När det stod att det skulle vara 4.11 km till bilen började jag undra om det inte satt en uggla under mossan. Mörkt och jävligt var det och jag ville bara hem och sova.
Jag tvingades stoppa en stackars gubbe som satt i sin bil och såg mest ut att undra vad fan jag var för en tok som var ute mitt i ingenstans och promenerade med en blöt hund av rasen svart Golden retriever/Njuffe/Flatte/blandras.
Han upplyste med om att jag inte visste vart jag skulle och att jag troligtvis gick åt fel håll. Jag gjorde mitt yttersta för att försöka förklara vart jag parkerat bilen. Och efter att gubben funderat en stund kom han fram till att jag hade c:a 6 km till bilen. Enligt mitt lokalsinne skulle bilen stå c:a 450 meter ifrån oss i nordvästlig riktning. Mitt lokalsinne hade fel. Som vanligt.
Så, det blev bara att promenera vidare. Urax fick i.a.f. rejält med koppelträning och efter ett par kilomter gick det riktigt bra.

Den 16:e ska jag och Urax börja en grundkurs hos Nadine Kärr... någonting som har Passons Hundtjänst (?). Det känns verkligen som att det är mer än aktuellt, då jag tycker att vi har problem med exakt allt just nu. Men det kan ju vara Urax ålder som spelar in också. Han springer fram till alla hundar han möter och skiter totalt i mig. Under de senaste dagarna har han även börjat samla på joggare som han så ivrigt fångar in, skuttar runt och försöker busnafsa i axlarna. Inte direkt uppskattat hos varken mig och dessa arma joggare.
Har mailat lite med Nadine och det känns bra att någon kan andas lite optimism. Hon säger sig gilla utmaningar, och då är ju Urax rätt "person".
Denna kurs är på 8 gånger och när den är klar blir det att gå på en kurs hos Marie (Dala Hundservice) som jag blivit varmt rekommenderad.
4 Januari 2007  | Länk | Urax & jag | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida