Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Ifrågasatt och superspår de lux

När jag var ute och kissade Urax på gården igår kom en granne fram (som jag aldrig sett tidigare) och sa att hon tyckte så synd om Urax som bara fick gå ut på gården och kissa för att sedan bara sitta inne i lägenheten på dagarna. Jag försökte förklara för skrället att vi var ute i skogen och sysslade med aktiviteter c:a tre timmar per dag. Men hon ville inte lyssna på det örat. Istället klagade hon på att min hund hade skällt i lägenheten hela helgen. Hon var ganska säker på att han gjorde det p.g.a. understimulans. Det var tydligen mest skälligt på lördagen. Jag försökte förklara för tanten att Urax inte ens varit hemma mellan fredag kväll och söndag förmiddag. Istället sa jag att det troligtvis var grannens Flat som skällt. Men det trodde inte hon. Hon var fortfarande säker på att det var Urax som skällt. "Han får ju ingen motion". Jo, tjenare...!

Idag var jag ute och lade ett spår till Urax på c:a 600 meter. Spåret gick bl.a. över myrar och över två vattensamlingar. Tyvärr hade jag glömt spårlina, så det blev till att nyttja koppel istället. Han spårade kanonbra första 500 metrarna, men blev litet snurrig under sen sista 100. Men överlag var han riktigt duktig, men tanke på spårets svårighetsgrad.
21 November 2006  | Länk | Urax & jag | 3 kommentarer
Möte med GfH, agenthatt och husvakt

Ghost from Hell har skapat ett stort intresse i min bekantskapskrets och jag har därför bestämt mig för att dra igång ett GfH-safari. Därför for jag och Urax igår ut i skogen för att kartlägga GfH´s rutt. Det tog inte lång tid innan han kom smygandes på en skogsstig bakom oss. Trots att han passerade oss alldeles tätt intill reagerade inte Urax alls. Varken tittade på honom eller skällde. Jag är nu alldeles säker på att han bara syns för mig. Eller så har jag fått en psykos. Jag hoppas på det förstnämnda.
Jag solade fram min nya mobil för att filma GfH, men jag har inte riktigt kommit underfund med hur mobilen funkade. Därför resulterade denna film i enbart ett kort på min högra sko. Bättre lycka nästa gång.
Jag beslutade mig ändå för att försöka fånga honom (på bild), så jag och Urax satte oss bakom en klippa för att se om han kom tillbaka samma väg. Det gjorde han inte. Efter c:a 30 minuters väntan gav vi upp och åkte hem.

På kvällen var vi och hälsade på hos Märit som var hund- och husvakt. Trevligt, men dessvärre insisterade Märit på att vi skulle kolla på "The Beach". Jag försökte somna fort som fan, men det gick sådär.

Ikväll är det vuxenmiddag här hemma med tillhörande sprit och gäster.
18 November 2006  | Länk | Urax & jag | 0 kommentar
Ghost from Hell; The return

Åkte, som vanligt, ut med Urax i skogen idag. Vi prakerade på samma ställe mitt ute i skogen där vi oftast brukar vara. Det är även där Ghost from Hell brukar befinna sig. Jag hann inte mer än stänga av bilen innan Urax började morra och skälla som besatt. Det brukar han annars inte göra när han sitter i bilen. Speciellt inte om jag är med. Jag fick då för mig att GfH var i faggorna och beslutade mig för att åka vidare. Vi hann inte mer än ut från "parkeringen" innan GfH dök upp ur skogen. Samma kläder och samma döda uttryck. Jag petade i 2:an och gasade snabbt från det hemsökta stället.

Jag har nu beslutat mig för att försöka fånga GfH. Jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt, men fällor känns aktuellt. Kanske även snaror. Ska fundera lite under natten och sedan skrida till verket imorgon förmiddag.

(Bifogar en bild på en GfH-fälla)
16 November 2006  | Länk | Urax & jag | 1 kommentar
Skogspromenader, apportering och Ghost from Hell

Jag och liten Urtax har börjat träna apportering på fullaste allvar. Tidigare har han sprungit iväg med föremålen som jag kastat åt honom. Men nu börjar han fatta att han ska apportera dem till mig.

Våra förmiddagspromenader har nu utökats till 6-7 kilometer. Pluxar älskar att springa lös i skogen och vi tränar även mycket på att sitta i bas.

När vi var ute i skogen härom veckan träffade vi på en snubbe i 25-årsåldern som bettedde sig mycket suspekt och såg väldigt underlig ut. Denna person träffade vi på tre gånger under en entimmepromenix mitt ute i ingenstans. Trots att vi möttes på smala stigar stirrade han rakt fram och besvarade inte mitt "tjetjenare".
Urax reagerade väldigt kraftigt på honom och hälsade med sig grövsta skall.

Nu när vi var ute i skogen idag träffade vi på snubben igen. Ungefär på samma ställe som sist. Han hade exakt samma kläder på sig och stirrade rakt fram med en död blick. Eftersom han bara var ett par decimeter ifrån mig noterade jag att han var helt glålila i ansiktet och ögonen såg grumliga ut. Urax blev som galen. Jag är nu alldeles säker på att denna snubbe är ett spöke. Inte ens döda människor ser lika döda ut som han gjorde. Jag ska försöka fånga in honom om vi ses en nästa gång.
14 November 2006  | Länk | Urax & jag | 2 kommentarer
Slapp dag, slaskväder och inget mer

Idag väckte jag Urax runt 10-kvasten. Varken han eller jag är direkt morgonpigga. Vetifan hur det ska gå när jag börjar jobba igen om en månad. Då kan det bli så att man måste stiga upp runt 05:30 vissa morgnar. Inget vi är direkt vana vid.
Runt lunchrycket for vi ut i skogen och tog en riktig långstänkare. Blev väl i.a.f. c:a 8-9 kilometer. Nu på kvällskvisten for vi iväg igen och tog en rejäl promenix igen eftersom de oansvarige hussen ska iväg på krogen om en liten stund.
I övrigt har det inte hänt speciellt mycket alls idag. En lugn lördag. Imorgon blir det att lägga ett spår eller två igen.
11 November 2006  | Länk | Urax & jag | 0 kommentar
Spår och lång promenix

Idag har vi, som vanligt, varit ute i skogen. Jag inledde me att lägga ett c:a 400 meter långt spår med två vinklar och två apporter till Lurax. Sedan tog vi oss en rejäl promenad. Efter det fick Urax vila i bilen en stund innan spåret skulle tas. Liggtiden blev väl runt ett par timmar. Han tog spåret direkt och var som vanligt het på gröten. Har nu börjat bromsa honom för att förhindra slarv samt trigga honom lite. I övrigt gick spåret toppen!
Glaset han dinerade igår har ännu inte satt några spår. Hoppas att turen håller i sig. I fortsättningen får han hålla sig till foder och hundgodis. Jag visste inte ens att ölglas fanns på en hunds kostcirkel...
10 November 2006  | Länk | Urax & jag | 1 kommentar
Glasätning och tvångsmatning

Idag förärade Urax min morgon med att tugga sönder ett glas. Det är första gången han ätit glas sedan han åt upp mina Rayban.
Han hade munnen full av glas när jag kom på honom. Försökte pussla ihop de bitarna jag hittade för att se om det saknades någon del. Det verkade det visst som att det gjorde.
Ilade iväg fort av bara Helvete till OKQ8 och köpte två burkar sparris. På hemvägen hoppades jag att han skulle tycka att det var ganska gott och villigt suga i sig en burk eller två. Givetvis tyckte han att det var skitäckligt och operation "Tvångsmatning" inleddes. Dessvärre tyckte han att det var skitkul att spotta sparris och tugga händer. Blodet droppade från min hand, men fan den som ger sig!
Efter c:a en timme hade jag fått i honom en burk och gav sedan upp.
Fick därefter tips om att banan kan funka lika bra som sparris. Jag trodde absolut att han skulle digga banansmaken. Men där bet man sig i skägget igen. "Operation tvångsmatning nummer 2" inleds i afton.

Ska hålla lite extra koll på honom under kvällen, så att det inte uppstår några otäckheteter.
9 November 2006  | Länk | Urax & jag | 2 kommentarer
Tösnö, hundsim och sexig flytväst

Idag tog jag och Urax en rejäl promenad i skogen. Många kilometer blev det. Urax var riktigt lugn och följsam och fick inte ett enda Hofferyck, som annars brukar bestå av hopp och bit i axlarna, hugg i smalbenen och tugg på skorna.
När vi var klara med promenaden hade det börjat bli mörkt i skogen. Urax avslutade med att resa ragg, morra och skälla ut en rotvälta som han tyckte såg mer än läskig ut.

Dagen avslutades hos Märit uppe på djursjukhuset. Där fick Urax som vanligt simma i rehab-poolen. Han ar riktigt lugn, sansad och duktig. Han simmade i en kvart innan vi båda ledsnade. Han fick sig ett grisöra och stoppades därefter in i närmaste lediga bur.

Imorgon blir det spårläggning.
8 November 2006  | Länk | Urax & jag | 0 kommentar
Djup snö och rådjur

Idag var jag och Urax ute i skogen för första gången sedan alla denna förbannade snö kom. Det var säkerligen två decimeter djup snö. Urax tyckte i.a.f att det var skoj och studsade likt en känguru i snön.
Som vanligt hade jag Urax okopplad. När vi var på väg tillbaka till bilen gick Urax c:a 10 meter framför mig. Plötsligt ser jag att det dyker upp tre rådjur alldeles framför Urax. Jag ser att han precis är på väg att ta upp jakten. Jag bröjar tjoa och rullar runt i snön. Helt oförhappandes valde då Urax att springa till mig istället. Uppriktigt sagt blev jag mycket förvånad. Rådjursstek i all ära, men jag är ju faktiskt vegetarian.
2 November 2006  | Länk | Urax & jag | 2 kommentarer
Halt underlag och däckbyte

När jag vaknade imorse och insåg att det var minst lika kallt idag som igår insåg jag att situationen var ohållbar och beslutade mig för att gå och lägga mig igen. Urax såg också tämligen trött ut och såg ut att tycka att sovmorgon lät som en alldeles utmärkt och genomtänkt idé.
Runt 10-kvasten var det dags att ta en morgonpromenad. Det var snorhalt ute och Urax har ännu inte riktigt fattat att is är halt. Han betedde sig mest som en snorfull Bambi på hal is. Men han lär sig nog.

Senare under eftermiddagen åkte jag iväg och bytte till vinterdäck. Passade på att sladda lite för att kolla greppet. Köpte i.o.f.s däcken förra vintern, så de var fortfarande helt ok.

Nu bär det av hem till Märit och dogsen för att trycka i mig lite hemlagad paj innehållandes trötta trattkantareller, valnötter och andra konstigheter. Överlever jag, så skriver jag blogg imorgon också.
1 November 2006  | Länk | Urax & jag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida