Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Utmaning de lux

Efter att ha blivit "utmanad" av två oknytt, så beslutade jag mig härmed för att godta "utmaningen".

Var är hunden född?
Någonstans hemma hos Bodil i Lillhärdal. Är inte helt på det säkra med exakt VAR han är född.

Hur många halsband och koppel har hunden?
Ja... Jo... C:a 7 koppel och lika många halsband. Har bl.a. ett rosa halsband och ett lika rosa koppel som jag har använt exakt noll gånger. Impulsköpet för att göra Urax lite mer gay var tydligen bara kul i 10 minuter.

Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Urax fullkomligt älskar vatten. Han tycker mycket om att simma och somnar nästan när man duschar honom.

Har hunden några "kläder" (täcken eller liknande)?
Nej, för bövelen! En hund som behöver kläder är ingen hund. En riktig hund klarar sig med den päls de fått. Han har (läs: hade) dock fyra strumpor som han skulle ha för att slippa få snö mellan tårna så här på vintern. Men dessa slarvade han bort under dagens Hofferace. Men det var han inte ensam om. 8 av 16 strumpor försvann. Yeah, Bosse, Ages och Tove!

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?
Njae... Han är nog mer självständig än andra vanliga Hoffar. I övrigt ser han nog ut som de flesta djur.

Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Min dåvarande flickvän rök.

Vad är det bästa hunden vet?
Att äta köttbullar, leka med sina Hoffepolare, trotsa samt samla på joggare.

Vad är det värsta hunden vet?
Att alltid få nobben av Tove.

Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Ja, att han är mer än självständig och litet svår att komma nära inpå.

Något hyss som hunden pysslar med?
Springa omkring med mina handskar i lägenheten. Hans motto i dessa fall är: "Om jag gömmer mig under vardagsrumsbordet så syns jag inte".

Var sover hunden på natten?
I hallen. Svalt och skönt. Dock brukar han ligga i sängen när jag vaknar på morgonen.

Vad får hunden för foder?
Hills Junior Large Breed (eller vad det nu heter).

Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Reagerar som att han är en ohängd hund. Vandrar omkring och flåsar och gör allt för att man inte ska tro att han är osynlig. Den dagen jag får magsjuka eller liknande lär jag nog stänga in honom i buren i bilen tills jag är frisk.

Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
På en stor tomt med nära till sjöar, ängar och skogar. Han älskar att vara ute och skulle nog inte sätta många tassar inomhus om han inte var tvungen.

Dessa fyra sänder vi utmaningen vidare till:
Någon som äger en flodhäst, en agentbyrå, en strut och någon som inte vill ha dessa frågor till sin hund. Nappar ingen av dessa, så sänder jag detta vidare till Alexandra & Theo.

Urax, Bosse, Tove och Agnes och numer fått ett samlingsnamn: TABU.
18 Februari 2007  | Länk | Urax & jag | 0 kommentar
GK anlagsprov för försvarsmaktshund

I lördags gjorde Urax anlagsprov för försvarsmakthund i Falu brukshundklubbs regi. Totalt var vi c:a 15 ekipage och totalt fem Hoffar var representerade (Urax, Cesar, Axe, Bosse och Agnes). Kul! Vi började med en genomgång av hur dagen skulle se ut. Preliminärt skulle vi hålla på kl. 11-14 (egentligen var vi inte klara förrän c:a kl 16).
Vi började med att vi, en och en, fick gå fram till domare och testledare (eller vad det nu var). Där kollades den sociala biten hos hunden samt tillgängligheten. Sedan vad det tags för skott. Första skottet brändes av under kamp. Jag kastade mig på marken och tog upp min avsågade hagelspruta och besvarade elden (inte). Sedan var det skott under passivitet.
Efter det var det dags för patrullstig. En ljudfigurant, el luftfigurant och en upphängd rock.
Sedan skulle hundarna testat för basliggning. I Urax grupp var det c:a 8-9 andra hundar. De knöts fast i varsitt träd. Sedan skulle de ligga där och vara "basiga" medan domare och ennet folk skulle gå fram och hälsa på dem och klappa dem. Både med och utan hund.
Mellan alla dessa moment blev det en hel del liggande i bilen för Urax del.

Resultatet:
Domaren tyckte att Urax var en mycket trevlig och social hund som var väldigt lättillgänglig. Urax reagerade inte alls på skotten, och var därmed skottfast.
Patrullstigen fick jag minus på. Urax gick bara med nosen i backen hela promanden och markerade ingen figurant. Men det är ju moment som man får träna på. Men det ska nog gå bra.
Att ligga i bas i en halvtimme var inga problem. Han låg mest hela tiden och sa ingenting. Domaren var förvånad över att hela gruppen hundar hade legat så bra och inte låtit någonting.

Den 6-11 maj ska jag rycka in på Dalregementet här i stan och genomgå en snabbmilitärutb. eftersom jag inte gjort någon lump.

I oktober är det certprov. Så det kommer att bli ett hektiskt halvår för mig och soldat Urax.

Jag frågade om man fick skriva upp länder man INTE vill hjälpa i eventuella krig. Dert fick man inte. Vid närmare eftertanke, så skulle det i sådana fall inte återstå några andra länder än Falun...
12 Februari 2007  | Länk | Hundaktiviteter | 1 kommentar
Anlagsprov för bevakningshund, MH och diverse oknytt

Nästa helg ska Urax göra anlagsprovet för bevakninghund. Det ska bli riktigt spännande. Det ospännande är att man måste sedan klara lydnadsklass 1 inom ett år efter att man gjort provet. Men det ska nog kunna ordna sig. Urax är lättlärd om han får rätt motivation.
Den 28:e april (preliminärt) ska Urax och tillhörande U-kull göra MH i Gävle. Det ser jag fram emot. Antingen kommer det att gå hur bra som helst eller käpprätt åt helvete.

En helg under den första halvan av april är det träningsläger i Gävle. Jag tänkte att jag skulle ta och anmäla mig och Urax dit.

I övrigt går livet sin gilla gång. Urax har blivit en mycket lugnare och lättsammare hund att ha att göra med sedan han blev könsmogen. Eftersom han varit "som han varit" under hela valptiden, så fruktade jag könsmognaden eftersom man hört att Hoffarna har en viss tendens att bli riktigt jävliga under denna period. Urax blev tvärsom, och det är jag mer än tacksam för.

Jag och Urax brukar låna med oss Sunnanhofs Bosse på våra skogspromenader. Han och Urax kommer väldigt väl överens. Dock tycker jag att Urax är för snäll när de "slåss". Urax lägger sig tidigt på rygg och biter Bosse i benen. Eller så kanske det är för att Urax är en toppenbra submission fighter...?

Egentligen skulle Bosse ha bott med mig och Urax onsdag-fredag, men i sista sekunden blev planerna ändrade och jag och Urax blev Bosselösa.

Idag var jag nere på den lokala blomsteraffären och köpte på mig ett gäng krukväxter. Av någon besynnerlig anledning har växerna en ovanligt kort livslängd hemma hos mig. C:a ett par månader brukar de bli innan de viker in kepsen. Enligt floristen på affären, så kan det vara så att det finns vissa lägenheter som växer inte trivs i och därför kolar vippen alldeles för fort. Det tyckte jag lät som en toppenbra ursäkt och skyller på det.
2 Februari 2007  | Länk | Urax & jag | 5 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida