Övides Zingo Irish Cob
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Skomakare var här idag....

....som Björn kallar hovslagaren för.
Så upp tidigt för att fodra, mocka och rida en sväng innan han kommer.
Vi har ju kommit underfund med att det bästa är att rida innan så han är trött.
Han är ju fortfarande lite "dum" att hålla hovarna uppe.
Men är han trött så är det inga problem, då liksom orkar han inte tjafsa.

Så det blev lite hoppträning i hagen innan, då vet jag att han blir trött. Skötte sig perfekt och vi fick till några språng och han lyssnar så bra på mina hjälper.
Men Gud så det blåste, det var inte behagligt att rida men vad gör man inte för sin hästapålle och hovslagare.
29 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Långritt....

...i det härliga höstvädret blev det idag.
Lurade med mig Johnny som körde Dixie och jag red naturligtvis.

Vaknade upp till en kall morgon -8,5 tur att hunden Otto väckte mig 6,30 fast han trodde väl att klockan var 7,30 som vi annars brukar gå upp. Men i dag har ju vintertiden börjat och då ställer vi tillbaka klockan i 1 tim. Så uppe med tuppen, ut och flytta hästar och fodra. Så fick Otto sin promenad samtidigt. Jag ska erkänna att jag kröp ner i sängen igen, det var alldelse för kallt.

Efter lunch så satt jag i sadel och vi hade det så trevligt, han var pigg idag. Det märks att hästarna gillar den "höga, kalla" luften. Johnny är en duktig kusk och jag tror att han tycker det är roligt, bara det inte blir för ofta.
28 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Kanon väder....

....men det blåser STORM och är kallt. Temperaturen ligger runt nollan men med denna blåst var det superkallt i morse. Hästarna upp till den andra hagen och där var det mycket lugnare. Själv åkte jag till stan för att handla så man har allt inför helgen dessutom ska jag jobba 7-16 imorgon. Så det gäller att planera middagarna. Amanda ligger hemma med 40 graders feber, stackars henne. Jag som hade räknat med en sväng i skogen fast det hade i alla fall inte varit så roligt i denna blåst.

Så idag blev det massor av pussar på en REN häst, underbart när det har blivit kallt så har man har fått en ren häst på köpet.
Mustachen har kommit tillbaka.
26 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Ridning i Sommarhagen.

I sommarhagen är det i alla fall rätt just underlag.
Så jag har ridigt där några gånger och då kan Dixie var lös i hagen.
Vi tränar på och fixar konditionen, känner att han börjar komma igång.

Ännu en dag med fint väder och det har blivit kallare och blåst en hel del
så det har faktiskt torkat upp ganska bra. De är inte lika skitiga som de
har varit ett tag. Men jag vill inte att snön ska komma ännu.
Hoppas Amanda kan komma imorgon så vi kan ta en tur i skogen. :)
25 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Följa John....

....han är så rolig, följer mig vart jag än går.
En trogen vän alltså.
Jag skulle försöka foto honom som skitigast,
typ före och efter, men han bara flyttade sig så det blev
ingen hel bild. Jag tog några bakom min axel istället.
Ingen ridning idag jag åkte på nattjobb pga sjukdom.
24 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Lugnet själv

Lilla Dixie pinglan får följa med är han lugnet själv.
Så idag fick de vara tillsammans när jag skulle rida. Blev en ordentlig tur men det är ändå ganska jobbigt att ha henne i "kopplet" Hon vill ju hela tiden stanna och äta den lilla tjockisen. På hemvägen när vi bara hade åkern kvar så släppte jag henne. Alla säger att släpp henne hon kommer att följa med er som en skugga.

Trodde de ja´ hon stannade kvar och käkade på vallen, vi travade på för att se om hon skulle komma men inte hon. När det finns god mat så lockar det mera. När vi hade ca. 50 meter kvar till stallet då kom hon i full galopp genade över åkern och ut på grusvägen så Zingo blev lite vild han också, men lugnade ner sig direkt. Björn stod i stallet och tog emot lilla damen som lät sig fångas och bindas upp tills vi kom i fatt.
Tror inte att jag gör om det, kan bli lite för "glada".
Men det är ju alltid roligt med pigga & glada hästar.
23 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Har gått tag sen sist......

.....jag satt i sadeln, jobb hela helgen och regnet fortsätter att strila ner i mängder.
Idag var en ledig dag och självklart tillbringar jag den på min underbara pålle.
Vi tränar på att rida ut ensamma nu så mycket det bara går. Idag blev det nog ca 15 min på vägen och då tyckte jag vi kunde vända hemåt för att rida i sommarhagen igen. Det gick ju så bra sist vi gjorde det. Travade på och det blev t.o,m en lite galopp. Så sammanlagt blev det 50 min helt ensamma. Bra gjort Zingo!!

Han är en ängel på vikthjälperna, behöver bara flytta rumpan åt höger så går eller travar han på åt höger. Tyglarna behöver man inte röra, kan säkert rida med enhandfattning så snart jag känner mig trygg. Men Gud så skitigt han blev under magen och på benen, det var bara att ta fram svampen och få bort de värsta. Imorgon väntar en ny sväng men då får Dixie pinglan följa med. Jag är ju ledigt i morgon också Jipppi.
(Bilden är från i sommar)
22 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Travpass.

Äntligen en dag utan regn när man vaknar och det har varit uppehåll hela dagen.
Låste in Dixie i boxen och vi for ut ensamma för att rida i sommarhagen som inte är lika lerig och upptrampad som den andra hagen.
Vi travade på riktigt bra men han hade koll på utgången hela tiden och ville nog hellre ner
till stallet och kompisen. Han lyssnade på mig så det gick riktigt bra.

Sen kom grannen och skulle gå sin promenad så vi slog följe och då snurrade han runt flera gånger och ville gå tillbaka till Dixie men envis som jag är och bestämd så blir det som jag vill. Travade även där på vägen och gud så han såg ut efteråt. Leran hängde under magen, borsta bort och precis när vi var klara kom regnet.
Vilken tur jag hade kanske ska köpa mig en Trisslott idag.
18 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
NH på schemat.

Idag blev det markträning med repgrimman.
Något seg i starten sen blev det bättre. La bommar i en 4-kant där han lugnt och stilla ska ta ett ben i taget. Väl inne i "boxen" så kan man snurra runt eller baka ut med halva kroppen och tillbaka in igen.
En mycket bra övning som man kan göra mycket roligt i.
Ryggningen fick han till riktigt bra, rakt och fint genom hela boxen.

Som belöning tog vi en promenad ensama, genast började han gnägga och längta efter Dixie som hade börjat springa ner i hagen. Det var inga problem, han följde med mig snäll men som sagt gnäggade en hel del vilket är väldigt gulligt.
16 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Vettskrämd....

....blev han idag min lilla Zingo.
Man måste ju hålla sig på vägarna nu när man rider och det är älgjakt. Så Amanda och jag vi skulle rida Lövhagen runt och då passerar vi lite andra gårdar med hästar. Så på ett ställe ska vi förbi en fjording och en shettis och där är väldigt trångt. Fjordingen Nalle fick frispel när han såg oss och Zingo blev jätterädd.
Det gick undan vill jag lova men jag fick stopp på honom och Amanda kom efter och undrade om jag satt kvar och det gjorde jag men det var nära, jag hoppade av i alla fall och ledde förbi honom och Nalle var fortfarande helt galen, sprang bockade och sparkade bakut. Men nu när jag gick brevid blev det bättre och jag kunde sitta upp lite längre fram på vägen, det gällde bara att hitta något att stå på eftersom jag har lite problem med mitt vänstra knä, men vi hittade en gammal stubbe och Amanda höll emot på andra sidan så inte sadeln skulle åka runt.

Vilken pärs för både han och mig, trodde inte att jag skulle få stopp på honom.
Sen kom den lugna trygga Zingo fram igen, klart att alla hästar kan bli rädda!
Vi hann precis hem då regnet kom så lite tur hade vi i alla fall.
14 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Jag hann....

...med en lite kvällstur innan mörkret la sig över Hästhammar.
Jobbar några dagar denna vecka och är helt slut när jag kommer hem. Så idag behövde jag verkligen komma upp i sadeln. Så jag tog chansen även om det bara blev 45 min.
Det är ju alltid något och så glad han blev när jag visade mig. Han skuttade och "brallade" på hej vilt. Min tanke direkt det här kommer att bli "kul". Men som en trogen snäll kille så sköter han sig exemplariskt, lillhästen Dixie var också med i flexikopplet. Lite trav men det blev mest skritt. Vi hittade ett smörgåsbord för hästar.
Vildäpplen som ramlat ner och hästarna kände lukten och fick smaka några äpplen.

Nu vilar mörket ute över hagen och troligtvis så sover hästarna om de inte blir störda av alla vildsvin som härjar runt här på nätterna. Grannen hade skjutit en gris idag fast han var på älgjakt, hoppas alla jägare runt i kring skjuter varsin gris, för nu börjar det bli för många.
10 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Min Älskling

Han är så god min Zingo. Han gnäggade högt och tydligt idag när vi skulle till och hämta hästarna i hagen idag. Underbar känsla, ett ömhetsbevis som jag uppskattar.

Idag var det Amanda och jag som skulle ut på en sväng. Det har torkat upp ganska så bra men stubbåkrarna är fortfarande väldigt blöta. Men det är bara att svampa eller spola av hästarna när man kommer hem.
På en åker hade man satt upp 3 st. "fågelskrämmor" för att få bort vildsvinen som nu börjar bli alldeles för många, Det var lite läskigt och Zingo gick upp på tå men upptäckte snart att det var ju löjligt.
Nu har även de långa hårstrån börjat smyga sin fram under magen och inte undra på de när vi har haft den första nattfrosten. Det gäller att sätta vinterpäls i tid man vill ju inte bli tagen med storm.
7 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
Ensamt....

...tyckte Zingo idag när vi fick vända och ställa in Dixie i stallet. Hon var helt omöjlig idag när vi skulle rida. Ville inte, utan jag fick rycka och dra fram henne, tror att det är gegan och de blöta underlaget som gör att hon protesterarde så kraftig. Så hon fick gå in och vi fortsatte ensamma.

Han är ju för rolig, började direkt gå på helspänn, gnäggade flera gånger och försökte vända hemåt. Men jag fick honom dit jag ville och jag kommer att prova flera gånger. Han måste ju lära sig att vara utan Dixie ibland. Tyckte att han skötte sig fint trots att han saknade henne. Hittade inte på något dumt utan jag kunde hantera honom.
4 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar
UTSIKT

Stallmannen har varit framme och kapat boxdörren. Så nu kan Zingo titta ut.
Det blir perfekt när det är dags att ställa in hästarna så har de ändå möjlighet att titta ut.

Det bara regnar och regnar och jag jobbar så det blir inte mycket till ridning dessa dagar.
Imorse såg han så ledsen ut. "Va ska du lämna mig igen, jag vill ju vara med dig", den looken hade han när vi bytte hage imorse. Lite dåligt samvete får man allt.
3 Oktober 2012  | Länk | Övides Zingo | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Ann Ekman                                             Skaffa en gratis hemsida