Pojkmamman
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Vattkoppor alternativt höstblåsor!

Igår ringde jag vårdcentralen för att höra om pojkarnas utslag (Joel har nu fått utslag, mer än vad Samuel har). Dem tyckte att jag kunde komma dit, men ej gå in till väntsalen, då vattkoppor är luftburet. Alltså det smittas genom luften! 

Kom dit efter 14, och sjuksköterskan tyckte att några såg ut som vattkoppor, alternativt höstblåsor! 
Sa att det är bara och vänta... Kommer det skorpor och det klias så vet jag iaf att dem har haft vattkoppor, annars höstblåsor. 
Dem har "prickar" eller blåsor på handflatorna, runt munnen och fotsulorna med, som man får vid höstblåsor. Ett virus som man också har en gång i sitt liv, som oftast kommer på sensommaren eller hösten. 

Så det blev att vabba idag och veckan ut! Missade provet som jag inte hade pluggat så bra på ändå + handledningen, så nu hoppas jag på att hinna med hemtentamen och plugga till det här förbaskade provet! 

Annars, inatt så var det ett helvetes natt, då Joel vaknade typ var 20:e minut från 20-tiden till 05-tiden. Inte mycket sömna har jag fått alls! Hoppas på en bättre natt, nu när jag har köpt kylbalsam och smörjt in hans utslag, som jag tror det var därför han hade svårt att sova. 

Älsklingen har åkt till jobbet, jag sitter här med en kaffe/baileys och ska snart kolla igenom hemtentamen och börja skriva smått om matspjälkningen - vad som händer med en smörgås bit från mun till avföring! Sen om Crohns Sjukdom!

3 månader kvar till julafton! wink


 

24 September 2015  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Vattkoppor!!

Eller som jag alltid har sagt, vattenkoppor! Alltid trott att det har hetat så, tills jag en dag googlade

Hur som helst så tror jag upp till 100 % nu att Samuel och Joel har det nu!
Började i lördags med Samuel, då fick han hög feber, sov för det mesta, ont i huvudet. Igår upptäckte jag några prickar på honom och under natten kliade han på sin fot som har mer eksemliknande utslag hela tiden. 
Nu har dem iaf börjat få vätska i sig... Allt stämmer ju in på symtomen jag har kollat upp på 1177!

Igår fick ju även Joel hög feber och var trött... Så nu väntar jag på att han ska få prickar med! 
Har ju bara väntat på det här viruset... Nästan "längtat" till, MEN det kunde ju inte komma mer olägligare än så här. Torsdag har jag prov och handledning i skolan, lördag har Samuel hockey som han än en gång får hoppa över och jag som skulle jobba natten på lördag får antagligen vabba då! Är ju nästan aldrig på jobbet längre! ;( 

                 

                 

                             

                 
 

23 September 2015  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Onsdag och en febrig Joel!

Ett tag sen det bloggades här... Men har ju fullt upp med plugg och alltid sjuka barn! ;)
Just nu är det Joel som har feber och jag får återigen antagligen vabba imorgon... Lite osäker om jag skulle behöva det. Men ska ta en temp på honom snart... Vet att febern kommer va borta imorgon, men skickar jag honom på dagis imorgon kanske det bara blir värre och jag får stanna hemma på torsdag när det är prov och handledning inför hemtentan! 

Jobbet är väl inte så glada på mig och tycker att det är Älsklingens tur att vabba... Men jag tycker det är upp till var och en att bestämma hur man gör! Plus att är barnen sjuka och vaknar på natten kan jag inte sova och då lär jag aldrig komma upp i tid och kommer inte alls göra bra ifrån mig på jobbet!

Igår så skrev jag ut blanketter om hindersprövning för att visa Älsklingen var det var... Skickade en bild till en kompis på blanketterna på snapchat och hon blev typ chockad och förvånad över att vi har tänkt gifta oss nån dag... Som att hon inte alls gillade tanken. Kanske är det för att jag har pratat om våra problem som vi har haft?! Men alla har ju problem... Våra är äntligen lösta och vi är Lyckliga!! Fattar inte vad det är hon har emot?!!

Om nån av mina vänner inte tycker om mannen i mitt liv så skiter jag i det fullständigt! Det är mig han gör lycklig! Han ska inte göra mina vänner lyckliga på köpet! ;) 

Nu blir det att dricka upp min tredje kopp kaffe, ta börja städa upp och ta temp på Joel! ;)

 

22 September 2015  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Torsdag!

Åh, så som jag har pluggat inför detta prov vi hade, cirkulationsorganen, rörelseorganen och dess sjukdomar! 
Vaknade i ren panik imorses skrek högt att jag inte kan någonting på detta j-vla prov... Älsklingen hann ju inte ens säga go morgon när han kom in efter att ha jobbat natt..

Så nervös när jag väl kom till skolan!! Nästan lika nervös som jag brukar va då det är redovisning... Kände hur hjärtat bara klappar snabbt, hårt!
Men... Jag blev
GODKÄND på provet!! Var ju helt inställd på omprov eller komplettering! 

Iaf, vid 14-tiden ringde Joels dagisfröken mig och sa att Joel verkar inte alls må bra, att han var hängig, ville varken leka eller äta... Imorses var han ju som han brukar vara, glad, sprallig!
Så det var bara att säga till läraren att jag behövde åka och hämta en sjuk son... Hon såg inte så glad ut!
Kom till dagiset och det första som händer är att Samuel börjar gråta för han vill inte gå hem. Jag och Joel fick gå och "jaga" honom... Tills jag kom på att jag kunde locka med att köpa glass...hehe. ;) 

Så när vi väl kom ut från dagis var det ju bara raka vägen till kiosken för att köpa glass innan vi gick hem. 
Sen dess har vi typ slappat, Joel har för det mesta bara suttit och vart gnällig... Snart bryter väl en förkylning ut på honom... Vabbar imorgon iaf!

Just nu sitter jag bara och kikar runt på nätet, dricker en kaffe/baileys. Ska väl snart (om jag kan) gå lägga mig.. Sov ju typ 2,5 timme i natt! 

 


 

10 September 2015  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Min dag idag!

Var ett tag sedan jag bloggade... Men har vart en massa plugg och är fortfarande det. Prov varannan vecka... STORA prov!! 

Iaf... blev riktigt sur och deppig idag! Jag och Samuel hade vart hos logopeden och jag skulle köpa ett collegeblock inne på Åhléns. Står vid kassan och betalar, kassörskan frågar mig om jag vill skänka pengar till flyktingarna och jag svarar "nej", eftersom jag har en jävla massa utgifter denna månad och behöver ha Varenda krona jag har! 
Jag och Samuel går mot rulltrappan och vi åker ner... Då ser jag kassörskan och hennes kollega stirra snett som fan på mig!! 
Är jag rasist för att jag inte skänker pengar?? Nej! Jag kanske t.o.m. skänkt innan?! Jag kanske inte har råd?? Jag kanske bara helt enkelt inte vill!! För mig går mina barn och min familj först!! 
Och jag är ABSOLUT ingen rasist! Min farmor och farfar har också flytt!! Och då var det inte alls att dem fick bidrag och inget SFI fanns! Dem fick jobb ( ja på den tiden sökte Sverige arbetare), lärde sig svenska, fick bostad, m.m!

Sedan tycker jag att det är FEL att lägga ut bilder på döda barn... Speciellt på Alan, för att uppmärksamma. Bilden på honom är inte ens den platsen dem hittade honom på! Dem har alltså flyttat på hans kropp för att det ska uppmärksammas i media!!! Vi alla VET att barn, kvinnor, män... MÄNNISKOR dör i flykt, krig och svält i världen! 
Hade jag nu haft det bra ställt denna månaden, så hade jag kunnat skänka... Men, för att jag inte gjorde det idag, behöver jag inte få iskalla blickar på mig, utan att dem vet bakgrunden till det!! 

Nu, blir det snart plugg för min del! prov på cirkulationen, rörelseorganen + sjukdomar inom det!! 

 


 

7 September 2015  | Länk | Min vardag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica                                              Skaffa en gratis hemsida