Startsidan Blogg Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


RSS
Johans blogg finns också i RSS-format. RSS är ett standardformat för att leverera nya nyheter och blogginlägg. Programmen fungerar lite olika, men principen är att de hämtar data från en RSS-källa och meddelar när det kommit in något nytt.

Följande adress ska du ställa in i programmet för att hämta senaste blogginläggen.

http://www.nogg.se/rss.asp?idHomepage=128890

Det finns en del olika program som kan hämta data i RSS-format.
Här är några exempel på läsare som är gratis och som du kan använda

Windows
Läsare för text och bild:
Sharpreader http://www.sharpreader.net
Feedreader http://www.feedreader.com

Mac
Läsare för text och bild:
NetNewsWire http://ranchero.com/netnewswire
Newsfire http://www.newsfirerss.com

Läsare för podd-tv:
iTunes http://www.apple.com/itunes
Fireant http://fireant.tv
Dtvmac http://dtvmac.com

nogg.se är inte ansvarar för innehållet på ovanstående sajter. Vi ansvarar inte heller för programmen och deras funktioner. Vi har heller ingen möjlighet att ge användarhjälp. Har du frågor om programmen så måste du vända dig till tillverkaren.
Samiska hantverk från Made in Jukkas

En väldigt viktig del av den samiska traditionen är sameslöjd eller duodji som det kallas på samiska. Duodji är hantverk som utgår från samiska traditioner och designer med färger och mönster. Enligt tradition används material från naturen och renar vid tillverkning av samiska hantverk.

Samsika hantverk av högsta kvalitet hittar ni hos Made in Jukkas som främst tillverkar väskor och smycken av renskinn, återbrukade material eller vadmal. 

Tennarmband

Tennarmband är tillverkade av renskinn och med en knapp gjord av renhorn enligt samiska traditioner. Armbanden är väldgit vackra smycken.

Väskor

Väskorna hos Made in Jukkas finns i flera olika utföranden som exempelvis handväskor, axelremsväskor, kaffepåsar och necessärer. Samiska väskor är tillverkade i renskinn, vadmal eller återbrukade material som exempelvis denim.

Duodji-märket

När ni handlar samiska hantverk är det väldigt viktigt att hålla utkik efter duodji-märket (se bild). Märket delas ut till äkta samiska hantverkare för att kunna urskilja äkta duodji från plagiat. Made in Jukkas har självklart duodji-märket då de tilverkar äkta samiska hantverk.

Om Made in Jukkas

Made in Jukkas grundades 2011 och har sedan dess tillverkat väskor och samiska smycken med samisk design. Produkterna från Made in Jukkas håller en hög kvalitet och sys efter både traditionella mönster och även egna designer.

4 Januari 2019  | Länk | Allmänt
Städhjälp från ungdomar i Kalmar

städfirma kalmar

Behöver du, ditt företag eller organisation professionell städhjälp i Kalmar? Ungdomsstäd är en städfirma i Kalmar som erbjuder flera olika städtjänster, såsom flyttstädning kalmar, storstädning, fönsterputs och kontorsstädning, hemstädning i Kalmar. Medarbetarna hos ungdomsstäd består av ungefär 80% ungdomar. Det betyder att varje gång du anlitar ungdomsstäd så hjälper du ungdomar att komma ut i arbetslivet och få erfarenhet. Samtidigt som du hjälper dem får du själv rent och fint hemma. När du väljer Ungdomsstäd så finns det olika upplägg av städhjälp beroende på vad det är du vill ha gjort. En gratis presentation bokas in som varar i ungeför 45 minuter där det sker en genomgpng av vilka städbehov du har och vad som behöver göras. Efter presentationen kan ni välja att boka in en teststädning utan att behöva binda er till något.

Det händer allt för ofta att företag inom branchen att unga personer utnyttjas då de inte vet vad som anses vara rättvisa arbetsvillkor. Hos Ungdomsstäd får medarbetarna bra arbetsvillkor och även tillgång till företagshälsovård och generös ersättning för resor.

Städarna hos Ungdomsstäd får en utbildning i hur man städar och hur de olika kemikalierna ska hanteras för att ge ett så bra resultat som möjligt. När du väljer Ungdomsstäd i Kalmar kommer det vid varje städtillfälle att vara minst en erfaren städare som hjälper till att organisera arbetet och se till att resultatet håller en hög standard och att kunden blir mer än nöjd. 

26 Oktober 2018  | Länk | Allmänt
Tips om hem och hus

Hej allihopa!

Vill du renovera ditt hus eller vill du bara ändra lite i huset så att det ser snyggare ut, men vet inte hur eller vill ha hjälp?

Då kan du besöka webbplatsen http://hem-hus.se/, där ger de dig förslag åt var du ska ta dig vägen om du t.ex vill renovera badrummet eller om du vill ha ett larm i huset som direkt går till din mobil. Det är bara två av de många sakerna Hem&Hus kan hjälpa dig gå till väga med.  

Då har Hem&Hus tips om olika företag för att du ska få det så lätt som möjligt att kunna välja ett företag som gör det du behöver hjälp med.

Hem&Hus har också kontakter som hjälper dig även om du inte äger själva huset som du bor i, eftersom man kan hålla på med att byta gardiner, mattor m.m och så lätt som bara en färgändring kan få ditt badrum att se snyggare ut.

Hem&Hus har tips om företag över hela Sverige ända från Malmö till Norrbotten, samt utomlands för att du som kund ska få det enkelt och så snabbt som det är möjligt att få ditt hem snyggare och fixat.

 

18 Oktober 2018  | Länk | Allmänt
Svensk Ekonomiplanering förbättrade min ekonomi

Hej allihopa, hoppas allt är bra med er! 

Under en tid funderade jag över att investera pengar i något så att jag kunde köpa en större bil för familjen, men jag hade själv inte någon som helst kunskap om det.

Jag tog kontakt med ett företag som heter Svensk Ekonomiplanering AB som specialiserar sig på just sådana här frågor. Det börjarde med ett personligt möte där vi pratar om vad som ska göras för att få pengarna att öka på ett tryggt och säkert sätt.

Anledningen att jag anlitade Svensk Ekonomiplanering var att jag hade fått ett tips från en vän som var väldigt nöjd med dem samt att bankerna tar ut en mycket större del av vinstsumman. Genom att anlita Svensk Ekonomiplanering får man även tillgång till ett mycket bredare utbud än vad bankerna har vilket är en stor fördel.

Nu har jag haft den nya bilen i c:a en vecka och jag är jättenöjd med köpet. Nu får hela familjen plats i bilen och vi kan nu resa tillsammans i samma bil vilket är väldigt skönt.

Det var allt för mig den här gången och jag ska försöka bli lite mer aktiv här på bloggen framöver. Ha det bra, vi hörs!

19 September 2018  | Länk | Allmänt
Peter Rathje mäklare

Hej allihopa!

Just nu så håller jag på och letar efter en bra mäklare i Stockholm, men det kan vara svårt att hitta någon som är bra. Men så kom min kompis med ett tips om mäklaren Peter Rathje i Stockholm som han själv var väldigt nöjd med när han sålde sin lägenhet. Peter Rathje är mäklare och har ett stort intresse för bilar. Själv har han en Tesla Model X precis som jag har vilket känns riktigt bra då jag själv älskar min Tesla.

Jag ska nu efter helgen höra av mig till honom och snacka lite angående min lägenhet som jag ska sälja framöver. Jag älskar min lägenhet jag har just nu, men den ligger tyvärr ganska långt bort från alla mina kompisar vilket är lite jobbigt då jag gärna vill umgås lite oftare med dem. Men det ska det snart bli ändring på då min nya lägenhet ligger inom en 400m radie till mina 3 bästa vänner, det kommer att bli toppen! Jag har inte berättat det för mina vänner än så det kommer säkert bli en kul överraskning för dem när jag flyttar in. 

Det var det jag hade att säga och tack för att ni tog er tiden att läsa mitt allra första inlägg. Ha det bra allihopa!

 

 

3 Augusti 2018  | Länk | Allmänt


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Johan Kristersson                                             Skaffa en gratis hemsida