Bästa bilsemestern
Startsidan Blogg Fotoalbum Sidor Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Handla på Bordershop

I norra Tyskland, framförallt vid färjelägen och gränsövergångarna mot Danmark, finns många s.k. gränshandelsbutiker där man framförallt kan köpa billig alkohol. Alkoholen från Bordershop kan sedan föras med hem till Sverige utan att man behöver betala tullavgift så länge det är för personligt bruk. Tullen har gränsvärden för vad som anses vara personligt bruk. Detta gör att man t.ex. kan ta med sig 110 liter öl och 10 liter starkprit. Gränsen för vin ligger på 90 liter, varav 30 liter får vara mousserande. Man kan därför antingen ta in 60 liter vanligt vin och 30 liter mousserande, eller enbart 90 liter vin om man hellre vill det. Scandlines Bordershop i Puttgarden är den butik som ligger allra närmast, precis i hamnen. Längre inåt land, i samhällena Burg och Heiligenhafen, finns också flera butiker.

30 Mars 2021  | Länk | Restips
Semestertips och råd - Hur man har en trevlig och prisvärd semester!

Vi vet alla att varje semester är annorlunda, med sin egen speciella uppsättning semestertips och råd. Till exempel föredrar vissa människor att tillbringa sina semestrar med att koppla av vid poolen eller på stranden, och vissa vill hellre komma bort i en nöjespark eller besöka en nöjespark. Vissa människor skulle hellre tillbringa sin semester med att åka skidor eller dyka, medan andra föredrar att koppla av vid vattnet eller göra lite skärmflygning. Så, vad exakt är semestertipsen och råden? Det är vad du hittar i den här artikeln.

Först och främst är saken med semester att den kommer med sin egen unika uppsättning tips och råd. Så om du planerar att åka på semester i några veckor eller månader, skulle det första du behöver tänka på vara vilken typ av semester du vill göra - vissa skulle säga att natursemester är bra men skulle inte en semester där du kan göra många roliga saker, som att spela tennis eller något? Det är viktigt att veta din egen preferens och vilken typ av semester du vill ha innan du väljer de bästa semestertipsen och råden för att göra din semester perfekt.

För det andra, nästa sak att tänka på skulle vara din budget. Din budget skulle säkert påverka vilken typ av semestertips och råd du skulle få. Om du har ont om pengar kan du alltid be om lite hjälp från familj och vänner, eller så kan du också få ett jobb utanför din hemstad (för att tjäna mer pengar), så att du inte behöver oroa dig för dina semesterräkningar. Å andra sidan, om du har gott om besparingar, skulle du säkert vilja överväga några extra saker på din semester.

För det tredje, vilken typ av semester vill du ha? Till exempel, om du ska tillbringa din semester på en exotisk plats, kanske du vill titta på några semesterpaket som kan vara tillgängliga. Dessa semesterpaket kommer vanligtvis med allt du behöver, från mat till logi, och du behöver inte oroa dig för något annat. Men om du är mer bekväm med en mer lokal smak, kanske du vill titta på lokala restauranger på din destination och fråga om de erbjuder några semestertips och råd. Lokal mat kommer inte bara att få dig att njuta av din resa mer, men det är också billigare än att äta någon exotisk restaurang.

För det fjärde, när du gör din semester, kom alltid ihåg att ta med ditt pass, eftersom det kan vara farligt att resa utomlands, särskilt om du vill besöka vissa länder utomlands. Se till att du alltid har alla nödvändiga saker du behöver och fråga alltid några semestertips och råd från människor som du litar på. Kom ihåg att du bör vara klok i att bestämma vart du ska gå och vad du ska göra där, för att resa är en mycket viktig sak att göra i ditt liv. Kom också alltid ihåg att ta dina pass med dig innan du går någonstans, förfall att.

Slutligen, kom alltid ihåg att det inte är så svårt att planera en semester, särskilt om du planerar allt i förväg. Om du har mycket pengar kan denna semester säkert vara en av de bästa, eftersom du kan ha så många saker att göra och se när du är på semester. Men om du har en budget kan du fortfarande njuta av en bra semester, så länge du vet några enkla saker att göra för att spara pengar. Kom bara ihåg dessa saker och håll dem i ditt sinne, och du kommer aldrig att gå fel när du planerar din semester. Dessa semestertips och råd kommer att göra din semester mycket roligare, såväl som prisvärd.

28 Mars 2021  | Länk | Restips


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bästa Bilsemestern                                             Skaffa en gratis hemsida