Startsidan Blogg Länkar Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Planera en begravning

Att planera en begravning är inte något vi bestämmer oss för att göra förrän vi står inför det faktum att vår älskade har gått bort. I många fall kommer det som en plötslig chock att få veta om dödsfallet och ibland, ännu mer, när vi får reda på vilken typ av minnesceremoni som kommer att planeras. Vissa väljer att planera begravningen själva och spenderar betydande tid på att kontakta nära vänner och familj för att organisera en passande begravningsgudstjänst. Andra kommer att förlita sig på hjälp utifrån, ta hjälp av en begravningsdirektör, pallbearers eller till och med en präst för att övervaka förfarandet. Ofta påverkas hur en person planerar för sin egen begravning av religion eller kultur. Även kändisar som är relativt nära kopplade till sina fans tenderar att ta sig tid att planera sina egna begravningar.

Den viktigaste delen av en begravning är beslutet om hur begravningen ska genomföras. Detta kommer att innebära att kontakta en begravningsbyrå eller bårhus. Även om du kanske har en uppfattning om vad du vill ha, kan du fortfarande behöva lite hjälp för att slutföra detta. Låt oss titta på några saker som kommer att påverka hur du planerar detta.

Det första att tänka på är tidsperioden sedan döden. Hur länge har du känt din avlidne? Om de var en nära vän eller har varit en konsekvent källa till stöd för dig, har du troligtvis haft en relation med dem under lång tid. Om så är möjligt kommer planering av en begravning runt deras liv att vara ett naturligt steg. Å andra sidan, om de var en avlägsen eller ny bekantskap, kommer valet att bli svårare.

Tänk på vilken typ av tjänst du vill ha. Vill du ha en traditionell gudstjänst med minnesstund, eller föredrar du något mer avslappnat? Kommer kroppen att vara närvarande eller kommer den att ligga i staten? Hur formell vill du att tjänsten ska vara? Det finns många alternativ att överväga.

Tänk på vilka typer av tjänster du kan erbjuda. Har du en präst eller begravningsbyrå som kan hantera de här frågorna? Kommer vänner och familj att erbjuda sig att hjälpa till? Vad sägs om ett lånekapell? Hur mycket har du råd att spendera?

Det finns också rättsliga frågor att ta hänsyn till. Planerar du en ceremoni eller begravning? Vilken typ av juridiska dokument behöver du? Kommer någon att tillåtas delta i gudstjänsten (inklusive fotografier)?

Det kan också handla om att kontakta andra anhöriga. Har de några speciella önskemål? Behöver de meddelas? Det kan vara svårt att tänka på alla dessa saker när det inte finns några skriftliga regler att följa. Var noga med att prata med andra som redan har beslutat om en slutsats innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Och glöm inte det viktigaste av allt: komforten hos de överlevande familjemedlemmarna. Detta är det enda som alla hoppas på, och den enda aspekten av planering som varje familj måste genomföra individuellt. Enligt min mening är den bästa lösningen att låta begravningsentreprenören hantera alla aspekter av planeringen. Detta inkluderar att välja musik, blommor, officiant, kista och mycket mer. De kommer att ge mat och inredning, och du måste bara ta itu med den känslomässiga sidan av evenemanget.

Den här tjänsten behöver inte vara sorglig. Faktum är att det kan vara en fest om du så önskar. Du kanske vill skicka en gåva till vänner och familj för att fira din älskades liv och arv. Det finns bokstavligen tusentals alternativ, så du kommer att ha många möjligheter att komma med något speciellt.

När du planerar en begravning, kom ihåg att planera framåt. Planera inte för långt i förväg, eftersom du kan bli nervös eller stressad och ändra dig i sista minuten. Låt din begravningsentreprenör veta vad du önskar. Lyssna på deras förslag och fatta sedan ditt eget beslut. Se till att du talar om för kisttillverkaren vilken typ av behållare du vill ha. De kan till exempel föreslå en marmor- eller glasbehållare.

Ett traditionellt vedeldat ljus är alltid härligt. Även konstgjort trä är trevligt. Kom dock ihåg att du har all denna information till hands, så att du inte behöver våndas över den. Låt inte heller barn tjata om att få en gåva. Låt dem ansvara för att välja rätt gåva till dig och din familj.

29 Mars 2021  | Livet


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Veckans Tips                                             Skaffa en gratis hemsida