|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kola i mikrovågsugnen (35 st)
DU BEHÖVER: 1 dl grädde 2 dl socker 1 dl sirap 1 msk kakao ½msk margarin
TA FRAM: skål med lock form sked kniv decilitermått matskedsmått
GÖR SÅ HÄR: 1. blanda allt i en skål somtpl att användas i mikrovågsugnen. Rör ihop ordentligt.
2. Räck skålen med ett lock.
3. sätt in i mikron på högst efekt i 1-2 minuter.
4. Rör om och sätt in ytligare 3-4 minuter i mikron.
5. häll ut kolan på en bakplåtspappersklädd form som är ungefär 20*20 cm. låt stå svalt
6. skär kolan i bitar och slå in dem i bakplåtspapper.
KOLAN ÄR GLUTEN OCH ÄGGFRI!!!
OBS!!! detta är inte sån kola som man dricker
|
27 December 2006
| Länk
| resept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Linas lätta sockerkaka!
DU BEHÖVER: 2 ägg 2 dl socker 2 tsk bakpulver 1 dl hett vatten ströbröd och lite smör till formen 1 ½ dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk vaniljsocker
TA FRAM: Sockerkaksform Bunke Elvisp Decilitermått Teskedsmått Träslev
GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta en klick smör på en bit hushållspapper och smörj sockerkaks-formen noga.
3. Strö i lite ströbröd och skaka runt det i formen så att det fastnar överallt.
4. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och fluffigt.
5. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
6. Värm vattnet i mickrovågsugnen och rör ner det i smeten.
7. häll i smeten i formen.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter.
9. Ta försiktigt ut kakan ur ugnen och vänd den upp och ner på ett fat. Låt den svalna.
SOCKERKAKAN ÄR LAKTOSFRI!
|
22 December 2006
| Länk
| resept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Krispigt lördagsmums! (ca 15 st)
DU BEHÖVER: 50 gram margarin 2 msk sirap 1 dl socker 2 msk kakao 4 dl cornflakes
TA FRAM: Kastrull Decilitermått Matskedsmått Träsked Pappersformar Sked
GÖR SÅ HÄR:
1 blanda alla ingredienser utom cornflakes i en kastrull
2 låt blandningen koka upp. rör helatiden i kastrullen.
3 blanda ner 4 dl cornflakes.
4 fyll smeten i pappersformar. var försiktig-smeten är varm!
5 låt stå i kylskåpet.
LÖRDAGSMUMSETT ÄR ÄGG, GLUTEN OCH LAKTOSFRI!!!
|
17 December 2006
| Länk
| resept
| 3 kommentarer
|
|
|
|
Smultronpaj med äpplen
DU BEHÖVER TILL SMULDEGEN: 1dl vetemjöl ½msk socker 50g margarin
DU BEHÖVER TILL FYLNINGEN: 2-3 äpplen 1msk socker 1tsk kanel
TA FRAM: Pajform Decilitermott Matskedsmott Teskedsmott Plastbunke Gaffel Potatisskalare Kniv
GÖR SÅ HÄR: 1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Lägg vetemjöl, margarin och socker i en bunke.
3 Blanda margarinet med fingrarna eller med en gaffel så att det tillsammans med mjöl och socker blir en grunig deg.
4 Skölj äpplena. Skala dem med potatis- skalaren.
5 Dela äpplena. Ta bort kärnor och kärnhus. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i formen.
6 Strö över socker och kanel.
7 Strö smuldegen över fyllningen
8 Ställ in formen i mitten av ugnen i ca.20 minuter tills äpplena är mjuka och degen är ljusbrun.
9 Servera med vissp grädde, vaniljsås eller glass.
PAJEN ÄR ÄGG OCH LAKTOSFRITT!
tips! Byt ut äpplena mot 150-200g rabarber eller dina favoritbär. Till rabarberna kan kanel vara gott, men använder du bär kandu hoppa kanelen och bara använda socker.
|
8 December 2006
| Länk
| resept
| 0 kommentar
|
|
|