Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Kola i mikrovågsugnen (35 st)

DU BEHÖVER:
1 dl grädde
2 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
½msk margarin

TA FRAM:
skål med lock
form
sked
kniv
decilitermått
matskedsmått

GÖR SÅ HÄR:
1. blanda allt i en skål somtpl att användas i mikrovågsugnen.
Rör ihop ordentligt.

2. Räck skålen med ett lock.

3. sätt in i mikron på högst efekt i 1-2 minuter.

4. Rör om och sätt in ytligare 3-4 minuter i mikron.

5. häll ut kolan på en bakplåtspappersklädd form som är ungefär 20*20 cm. låt stå svalt

6. skär kolan i bitar och slå in dem i bakplåtspapper.

KOLAN ÄR GLUTEN OCH ÄGGFRI!!!

OBS!!! detta är inte sån kola som man dricker
27 December 2006  | Länk | resept | 0 kommentar
Linas lätta sockerkaka!

DU BEHÖVER:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
ströbröd och lite smör till formen
1 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

TA FRAM:
Sockerkaksform
Bunke
Elvisp
Decilitermått
Teskedsmått
Träslev

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ta en klick smör på en bit hushållspapper och smörj sockerkaks-formen noga.

3. Strö i lite ströbröd och skaka runt det i formen så att det fastnar överallt.

4. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och fluffigt.

5. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.

6. Värm vattnet i mickrovågsugnen och rör ner det i smeten.

7. häll i smeten i formen.

8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter.

9. Ta försiktigt ut kakan ur ugnen och vänd den upp och ner på ett fat. Låt den svalna.

SOCKERKAKAN ÄR LAKTOSFRI!


22 December 2006  | Länk | resept | 0 kommentar
Krispigt lördagsmums! (ca 15 st)


DU BEHÖVER:
50 gram margarin
2 msk sirap
1 dl socker
2 msk kakao
4 dl cornflakes

TA FRAM:
Kastrull
Decilitermått
Matskedsmått
Träsked
Pappersformar
Sked

GÖR SÅ HÄR:

1 blanda alla ingredienser utom cornflakes i en kastrull

2 låt blandningen koka upp.
rör helatiden i kastrullen.

3 blanda ner 4 dl cornflakes.

4 fyll smeten i pappersformar.
var försiktig-smeten är varm!

5 låt stå i kylskåpet.

LÖRDAGSMUMSETT ÄR ÄGG, GLUTEN OCH LAKTOSFRI!!!
17 December 2006  | Länk | resept | 3 kommentarer
Smultronpaj med äpplen

DU BEHÖVER TILL SMULDEGEN:
1dl vetemjöl
½msk socker
50g margarin

DU BEHÖVER TILL FYLNINGEN:
2-3 äpplen
1msk socker
1tsk kanel

TA FRAM:
Pajform
Decilitermott
Matskedsmott
Teskedsmott
Plastbunke
Gaffel
Potatisskalare
Kniv



GÖR SÅ HÄR:
1 Sätt ugnen på 225 grader.

2 Lägg vetemjöl, margarin och
socker i en bunke.

3 Blanda margarinet med fingrarna
eller med en gaffel så att det
tillsammans med mjöl och socker blir
en grunig deg.

4 Skölj äpplena. Skala dem med potatis-
skalaren.

5 Dela äpplena. Ta bort kärnor och kärnhus.
Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i
formen.

6 Strö över socker och kanel.

7 Strö smuldegen över fyllningen

8 Ställ in formen i mitten av ugnen i ca.20
minuter tills äpplena är mjuka och degen är ljusbrun.

9 Servera med vissp grädde, vaniljsås eller glass.


PAJEN ÄR ÄGG OCH LAKTOSFRITT!


tips!
Byt ut äpplena mot 150-200g rabarber
eller dina favoritbär. Till rabarberna kan kanel vara gott,
men använder du bär kandu hoppa kanelen och bara använda socker.
8 December 2006  | Länk | resept | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & LINA ÅKESSON                                             Skaffa en gratis hemsida