Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Valborgsmässoafton

MySpace Layouts

Spring is here -
ska bara vara och äta gott och vila. Vi ska bara vara och ta det lungt

ha en fin valborg
30 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
måndag

och snart dags att gå till jobbet. Skönt att man har ett arbete att gå till varje dag. Även om man är skitless emellanåt. Men det är oftast inte det arbete jag utför utan andra orsaker som kan få mig att rent ut sagt spy.

Ösnkar mina goaste vänner den bästa dagen och njut av brasan till kvällen, själv ska jag nog inte på någon. Utan bara ta det lugnt och vila, jag jobbar som sagt.

Ha en fin Valborg,
Ps. tänk på att det är struligt bland ungdomar så ha koll på era barn.

30 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
söndag och dags för sängen

MySpace Layouts
-
Ja och det ska jag alldeles snart göra, för jag ska upp och jobba imorgon. Men kunde inte låta bli att skriva några rader innan....

Har tyvärr fått vara med om något jävligt obehagligt igen på den andra sajten som jag och mina vänner är på.....Vi har ju känt att det varit nästan för lugnt på något sätt och bara väntat på att något skulle hända....och vad händer jo ett nytt nick skapas och hoppar på min vän och även mig och en vän till ...bara för att vi kommenterat en blogg.....Vi får tydligen inte skriva vad vi vill eller hur vi vill.....mig veterligen så har vi tryckfrihet här i landet....men tydligen existerar inte den på somliga småställen.

Nu börjar jag verkligen få nog av denna människa som håller på mot min vän. Det är verkligen över ett mått som man inte kan tro att det verkligen är sant. Absoluta smutskastningar och skitsnack....och om jag och den andra vännen säger och skriver något som kan vara i försvar...så hoppar denna människa på oss, Vi kollas även här daglig dags och är det inte den personen så är det mullvadar....vi kan ju som sagt kolla vem och vart ifrån dom som läser våra noggar. Även på den andra sajten så registreras det om vem som kollar.

för trots att vi tre har mötts och levt ihop i en veckas tid och det vill själva 24 timmar om dygnet då vi verkligen ville ta all tid som fanns. Under ett visst antal år har vi snackat på sajten , msn och telefonen så gott som dagligen.....och jag vet att vi tre är absolut de bästaste vänner och framför allt de ärligaste mot varandra.
Men denna person kan tydligen inte riktigt acceptera detta.

Vi alla tre och framförallt min vän kollas dagligen både här och på den andra sajten...här törs det inte skrivas så mycket men på den andra sajten tillverkas nya nicknamn bara för att kunna hålla på med dom absolut vidrigaste anklagelse smutskastning på vännen och hennes familj och som nu senast dra in barnen....vad har barnen gjort.?????

Framförallt varför inte acceptera att du kommer aldrig att bli vän med min vän.....det stjälpte du i somras med dunder och brak.....Men du är så pass gammal och ska fan ha lärt dig både vad moral och etik är och nu kräver jag att du respekterar vännen och även oss andra. Du kan inte och du kommer inte att få mer näringing av någon av oss. Så ta och lägg av nu omgående.

Sen skickar jag de ljuvligaste kramar till mina goaste vänner

Ledsen över hur folk kan uppföra sig och då framför allt äldre som borde lärt sig av livet.....
29 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Söndag

MySpace Layouts
-
Igår var vi ute hela dagen, lite småkyligt var det allt när inte solen var framme. Men jag satt ute och pluggade medans resten av familjen höll på med veden. Det är ett jäkla jobb kapa, klyva och ha in i vedbon. nåja om man hjälps åt så går det bättre.....Förutom jag då som satt med läxböckerna.

LIlla barnbarnet och hennes mamma kom också så vi var församlade nästan alla. Sen var vi iväg och köpte en ny grill ganska perfekt och den höll ungdomarna på att montera ....i flera timmar....skratt...så vi intog middag halv 8 igår kväll.....ja bättre sent än aldrig.

Annars så var det en fin och skön dag. Börjar äntligen känna mig bättre inte helt bra men mycket bättre. Barnbarnets mamma hade med sig ett spel där man håller i några redskap...och rör eller använder händerna för typ boxas spela bowling....vi gjorde det igår kväll oh gud så kul det var och hur tokiga såg vi inte ut....skratt...

Här är det just nu ganska grått.....men jag hoppas att det blir bättre. Vi ska nog fortsätta med veden....ja tills det blir klart men jag jobbar valborg och första maj så jag vet vad jag gör. Nu är det ingen förlust...för ingen av oss gillar att gå till någon brasa....så vi blir bara hemma och slappar...

Ha en fin dag
29 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Fredag och ledig

MySpace Layouts

Friends are family -Oh så jobbigt hade skrivit och lagt in en bakgrund och använt fel textredigerare så allt blev skit och texten försvann....så nu ids jag inte skriva det igen för dels så glömde jag vad jag skrivit och skit.....

Nåja efter en jäkligt blåsig dag och att jag varit superlat så ska vi bara slötitta på tv ikväll. Eventuellt om vädret tillåter så ska vi grilla lite älg imrgon men bara om vädret tillåter. Annars blir då i alla fall jag sittande med skolböcker de andra ska hålla på med veden.....så det finns att göra hela tiden.....

ja jag har ju i alla fall börjat plocka ihop rena vinterkläder som ska packas ner för denna vinter....

ha nu en fin kväll från svamliga jag

27 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Torsdag....

MySpace Layouts

Sleeping beauty -
Och arbetsdagen är över, har nu ledigt till på måndag. Det ska bli så skönt så behöver verkligen det nu. Annars så har dagen varit fin....Vi och våra boende blev bjudna på lunch av Röda Korset.....super god mat...potatisgratäng med färsbiffar på älg och rosépepparsås....läckert behöver jag väl inte säga.....

ha nu en fin dag
26 April 2007  | Länk | vardagen | 2 kommentarer
Ångest.....
Just nu ids jag inget skriva utan håller mig till lite fakta.....som jag själv tycker är högst intressant.

Ångest / Vad beror det på?Reviderad: 2005-11-14
Ångest betyder trånghetOrdet ångest kommer från latinets angustia som betyder trånghet. När man har svår ångest kan upplevelsen av trånghet ge upphov till känslor som till exempel att bröstet känns trångt eller att det känns som om man ska kvävas. Känslan av trånghet beror bland annat på att musklerna spänns och att hjärtat slår fortare.

Ångest drabbar alla Ångest hör till livet och finns hos alla människor mer eller mindre intensivt. En del får ångest enbart vid vissa tillfällen. För andra personer kan ångesten vara intensiv med skrämmande och obehagliga upplevelser. Ångest kan vara ett sjukligt fenomen, men det är också en del av det vanliga livet. Det finns heller ingen klar gräns mellan vad som är vanlig eller sjuklig ångest. Uttryck som spänning, ängslan, oro, skräck och panik kan inte skarpt avgränsas. De övergår i varandra.

Vanlig ångest – rationell ångestVanlig ångest, så kallad rationell ångest, kännetecknas av att det finns en uppenbar orsak till ångesten. Man kan till exempel känna ångest i samband med ett dödsfall, vid en olycka eller en skilsmässa. Man vet varför man har ångest.

Ångest är en del av kroppens alarmsystem Ångest är en del av det livsnödvändiga alarmsystem som finns hos alla människor. Alarmsystemet behövs för att man ska reagera och agera när man utsätts för hot eller fara. Då aktiveras flera försvarsreaktioner och spänningen i kroppen höjs. Musklerna spänns, hjärtat börjar slå snabbare och andningen påskyndas genom att bland annat en ökad mängd adrenalin släpps ut i blodet. Om alarmsystemet är igång och man reagerar aktivt, antingen genom att kämpa mot eller fly undan faran, får kroppen fysiskt utlopp för reaktionen och spänningen går över. Gör man däremot inte någonting aktivt för att förändra situationen finns spänningen kvar. Då kan man få olika kroppsliga symtom som till exempel hjärtklappning eller svettningar. Den här alarmreaktionen styrs av det autonoma nervsystemet, den delen av nervsystemet som man inte kan kontrollera med viljan. Alarmsystemet är olika känsligt hos olika personer. Är känsligheten för liten kan det hända att man underskattar hotfulla situationer. Har man däremot för hög känslighet i alarmsystemet kan larmets styrka bli för stor i förhållande till farorna. Då kan även obetydliga hot eller påfrestningar ge kraftiga reaktioner, och risken finns att man så småningom kan utveckla en sjuklig ångest.

Rädsla för att dö eller bli tokigÅngest har alltså ett överlevnadsvärde i sig för oss människor. Trots detta brukar svår ångest beskrivas som att den inte liknar något annat och att den är värre än allt annat. Man brukar använda orden hemskt, otäckt och overkligt. Det beror på att man utsätts för så starka och ovanliga upplevelser i kroppen att man blir rädd för att man ska dö eller tappa förståndet. Den här starka rädslan kan finnas kvar under lång tid efter att man har haft en svår ångestattack.

Sjuklig ångest – irrationell ångestDen sjukliga ångesten, så kallad irrationell ångest, skiljer sig egentligen inte så mycket från den rationella. Man upplever samma känslor av spänning, oro eller panik som om verklig fara hotade. Skillnaden är att man inte förstår varför alarmsystemet är igång. Därför är den irrationella ångesten mycket svårare att uthärda. Det blir dessutom svårare att bearbeta de problem som kan ligga bakom ångesten. Då skapas en ond cirkel. Man känner sig hjälplös och uppgiven och det kan i sin tur leda till ännu svårare ångest.

PanikattackEn panikattack är en form av sjuklig ångest som kommer plötsligt och håller på minst några minuter. Panikattacken behöver inte alltid ha något samband med någon speciell utlösande situation även om detta är vanligt, utan kan inträffa spontant och utan förvarning.Den hör inte heller ihop med ansträngning eller kontakt med farliga eller livshotande situationer. Därför förstår man många gånger inte att man har en panikattack. Den som en gång drabbats av en panikattack brukar långt senare minnas den mycket väl, eftersom den omedelbart väcker obehagliga minnen som känns i hela kroppen.Panikattacker kan vara svåra att uthärda. Det kan kännas som om ångesten håller fast en i ett stryptag och hjärtat slår fort. Man tycker att man har svårt att få luft, och det känns som om man ska dö.

Ångest för ångestenTrots att en ångestattack ofta bara varar några korta ögonblick kan den vara så omskakande att man till varje pris vill undvika att den ska komma igen. Man gör allt för att undvika nya ångestupplevelser. Då kan man få ångest av att man är rädd för att få en ny ångestattack, så kallad förväntansångest.

Ångest kan ge fobi - ett undvikande levnadssätt Svår ångest är ibland förenad med skamkänsla. Man vågar inte berätta om sina besvär för någon. Man är rädd för att det ska hända igen när andra ser på. Man kan utveckla ett så kallat fobiskt eller undvikande beteende. Det kan till exempel innebära att man undviker särskilda platser eller situationer som folksamlingar, köer, hissar eller främmande människor.

Viktigt få hjälp vid de första attackernaTyvärr är det undvikande sättet att leva inte bra. Ju mer man undviker vissa situationer eller platser desto räddare blir man att ångestattackerna ska komma tillbaka. Därför är det viktigt att man får hjälp vid de första attackerna, och att man får veta att de kraftiga men ofarliga symtomen är normala reaktioner från det autonoma nervsystemet.

Påverkar sömn och känslolivOm man har ångest kan det vara svårt att slappna av och komma till ro när man ska sova. Man kan också vakna ofta på nätterna och få sömnen sönderhackad. Ångesten kan även påverka känslolivet och man kan ha lätt för att falla i gråt, bli otålig eller lättirriterad. Man kan också bli rastlös och överaktiv.

Ångesten ger kroppsliga symtomFörutom att ångesten påverkar hur man mår psykiskt tar den sig ofta kroppsliga uttryck. Även hormonbalansen kan förändras. Man kan få symtom som till exempel · hjärtklappning, andnöd · svettningar · klump i halsen · muntorrhet · muskelsvaghet eller muskelspänningar · illamående · yrsel.

Hjärtat slår snabbareI samband med ångest har man nästan alltid hjärtklappning. Hjärtat slår mycket fort, hårt och kanske ojämnt. Det känns oftast skrämmande. Man kan känna likadant efter en fysisk ansträngning. Då slår hjärtat också fort och kraftigt, men man känner ingen ångest. Det beror på att man har en förklaring till att hjärtat slår snabba slag – man har ju ansträngt sig. Men när man inte kan hitta en förklaring till varför kroppen beter sig som den gör ökar oron.

Det är normalt med extraslagHjärtat slår extraslag hos nästan alla människor utan att man lägger märke till dem. Det är helt normalt. Men när man har svår ångest är man mycket mer uppmärksam på hur hjärtat slår. Varje avvikelse, det snabba hårda dunkandet och speciellt extraslagen, upplevs oroande.

Onormal svettningOfta plågas man också av svettningar när man har ångest. I motsats till normal svettning, som beror på ansträngning eller värme, svettas man mest i handflator, fotsulor och under armarna. Ibland kan händerna och fötterna kännas iskalla.

Musklerna kan påverkasSvår ångest kan också påverka musklerna. Man kan få darrningar eller skakningar – man ”darrar av skräck”. Om en sådan muskelspänning håller på under lång tid kan man så småningom få värk i musklerna.

Magbesvär och urinträngningarMan kan också ha besvär med magen och tarmarna. Gaser och diarré omväxlande med förstoppning är vanligt. Man kan också behöva kissa oftare än vanligt.

HyperventilationNär man får svår ångest och det känns som om man inte kan få luft är det lätt att börja andas häftigare. Det kan leda till hyper-ventilation, då man vädrar ut för mycket koldioxid från blodet. Om man hyperventilerar länge kan det leda till hjärtklappning, kallsvettning och en känsla av ostadighet. Man kan även få obehagliga stickningar i huden, inte minst i huvudet. Om man hyperventilerar när man har en ångestattack kan ångesten bli ännu värre. Då börjar man ofta andas ännu häftigare. Det hela kan utvecklas till en ond cirkel och ge ännu mer obehagliga besvär. Man kan uppleva skräck och känslor av att vara dödligt sjuk.
Psykisk sjukdom och ångestMan kan få svår ångest vid de flesta psykiska sjukdomarna. Det finns ett tydligt samband mellan sådan ångest och till exempel depressionssjukdom. En depression kan också utvecklas till följd av ångesten, framför allt om man har haft svår ångest under en längre tid. Läs mer om depression i Sjukvårdsrådgivningen.se. Länk finns i kapitlet Fördjupning och länkar.
Kroppsliga sjukdomar kan ge ångestLivshotande kroppsliga sjukdomar, som till exempel cancer, kan ge stark oro och inte så sällan svår dödsångest. Man kan också få ångest i samband med akut astma, akut hjärtsvikt och akut hjärtattack.
Alkohol och lugnande medelEfter långvarigt alkoholmissbruk kan man, när man slutar dricka, får man ångest och kraftiga kroppsliga symtom i form av darrningar, svettningar och hjärtklappning. Besvären kan till och med upplevas så svåra att man inte vågar bryta sitt missbruk. Man kan också få liknande besvär i samband med att man alltför snabbt avslutar en behandling med lugnande eller antidepressiva läkemedel. Det behöver inte alltid vara höga doser som ger beroende. Därför brukar läkare vara försiktiga med att skriva ut lugnande medel annat än för kortvarigt bruk.

25 April 2007  | Länk | Fakta | 1 kommentar
Lite fakta igenPsykopati och narcissistisk personlighetsstörning

Man måste skilja mellan personer med utpräglade former av psykopati och narcissism och personer med psykopatiska och narcissistiska tendenser. Gränsen mellan vad som kan betecknas som "normalt" och vad som är psykopatiskt eller narcissistiskt handlar om gradskillnader. Diagnosen ställs alltid av en specialist inom området.

Psykopati

Psykopatidiagnosen ställs oftare på män än på kvinnor och oftare på personer ur lägre socialgrupper. Personlighetsstörningar av psykopatisk karaktär kan ofta vara lättare att dölja och bortförklara inom högre sociala skikt.

Vissa avvikelser kan konstateras bland psykopater vid fysiologiska prov. Man ser oftare EEG-avvikelser och högre fysiologisk smärttröskel.

Vad utmärker psykopater?

Brist i jagutvecklingen som innebär svårigheter att handskas med frustrationer.
Tendens att impulsivt och ogenomtänkt agera ut behov och psykisk spänning.
Konstant sökande efter spänning, svårigheter att stå ut med enformighet och behov av omväxling och starka sinnesintryck.
Saknar förmåga att bedöma konsekvenserna av en handling och kan inte lära av sina misstag.
Många har svårigheter att vidmakthålla fungerande relationer till andra.
Oförmåga till empati och inlevelse.
Samvetet är underutvecklat; psykopater har icke fungerande överjag och ångrar inte en handling som hos någon annan skulle ha givit samvetskval.
Psykopater placerar ansvaret för sina handlingar utanför sig själva; detta förnekande av ansvar anses typiskt.
Lust att ljuga och oärlighet. Det faktum att psykopatiska människor ljuger eller är oärliga skiljer dem inte från andra, utmärkande är att psykopaterna ljuger så lätt med flytande talförhet.
Hög stresstolerans.
Vilka är psykopaternas mål?

De centrala målen för psykopaterna är att tillfredsställa de egna önskningarna och att vinna andras gunst genom att avväpna eller imponera på andra. Intresset och uppmärksamheten domineras av det omedelbara, konkreta och det för tillfället relevanta. Psykopaterna är alltid verksamma, ute efter praktisk vinst och fördel, och deras uppmärksamhet riktas mot de möjligheter de ser för egen del i alla situationer. Allt som är långsiktigt är de ointresserade av. Kulturella och intellektuella värden, politik, ideologier och politiska val saknar många intresse för.

Psykopaterna har också en utpräglad förmåga att manipulera andra människor. Ofta kan de lägga märke till - och utnyttja - andras bristande självförtroende och svaga sidor. På detta sätt gör de sig till härskare. Andra människor är psykopaternas verktyg.

Psykopaterna kan anpassa sig bra i vissa sammanhang. Deras stil är påträngande. De kan uppfattas som charmfulla och lekfulla. Om de tjänar personligen på det kan visa sig kortsiktigt engagerade.

Forskning visar att de flesta psykopater har haft föräldrar som inte förmått stimulera dem under deras första år. Som vuxna söker de ständigt efter spänning. Det finns även forskning som visat att genetiska faktorer har betydelse.

Generellt är psykopater svåra att behandla. De är sällan motiverade eftersom de anser sig fullt normala. Numera står det klart att man måste satsa på förebyggande åtgärder, eftersom svaga familjer kan skapa svaga barn. Lösningen är att ge stöd åt mödrar under graviditeten och när barnet är fött. Erfarenheten visar att bland välstimulerade barn utvecklas inte så många psykopater.Gerd DahlbergDen narcissistiska personlighetenOrdet narcissistisk kommer från den grekiska myten om Narkissos, som var så förälskad i sin egen spegelbild att han inte kunde upphöra att betrakta sig själv i källans vatten och därför så småningom tynade bort och dog.

Den sunda, naturliga narcissismen innebär att man tycker om sig själv. Men en person med narcisisstisk personlighetsstörning vill alltid vara i centrum och ger sken av att ha en mycket hög självkänsla. Han ser sig själv som unik och kräver därför egna regler för sig själv. Utmärkande för en person med narcissistisk personlighetsstörning är klyvningen mellan två motsatta självbilder; en grandios och en fylld av skam och hat.

Skillnader mellan barnets normala narcissism och patologisk narcissism hos vuxna.

1 Det normala barnets grandiosa fantasier och dess ansträngningar att kontrollera mamma och försöka vara i centrum för uppmärksamhet har en mer realistisk kvalité.

2 Samtidigt som barnet reagerar på kritik och misslyckanden, och försöker vara i centrum för uppmärksamhet, beundran och kärlek, ger det uttryck för genuin kärlek, tacksamhet och intresse för andra när det inte är frustrerat. De har förmåga att lita på andra och att uppleva en beroenderelation.

3 Barnet är krävande när verkliga behov föreligger. Narcissisternas krav är överdrivna och kan aldrig helt tillfredsställas, och de har ofta enbart syftet att få nedvärdera det givna.

4 Narcissisterna har en benägenhet att bortse från andra, med undantag av perioder när andra idealiseras för att de själva har nytta av det. Deras föraktfulla och nedvärderande syn på andra står i bjärt kontrast mot det självcentrerade barnets värme.

5 Barnets narcissistiska fantasier om rikedom och skönhet omfattar inte allt värdefullt och avundsvärt i världen; det "normala" barnet har inte behov av bli beundrat av alla. Men detta är en typisk fantasi hos narcissistiska personer. Barns fantasier om narcissistisk storhet har ofta det sekundära syftet att "om jag ägde detta skulle dom jag älskar älska mig".

Orsakerna till narcissistisk personlighetsstörning

Orsakerna till narcissistisk personlighetsstörning finns att söka i den tidiga barndomen under separations-individuationsfasen (från första levnadsårets sista del till det tredje). Om ett barn av någon anledning inte blir älskat för sin egen skull, utan endast då det uppfyller moderns mer eller mindre outtalade behov, tvingas det att bete sig på ett för barnet främmande sätt. Barnet klyver föreställningarna om sig själv i två delar, en del som gömmer barnets subjektiva, hemliga värld och en annan del som anpassar sig till omgivningens krav. Ett "falskt själv" utvecklas. Barnet som under tidiga år inte fått sitt behov av egenkärlek tillgodosett fortsätter senare sitt liv med en ständigt gnagande hunger efter kärlek till sig själv. Den som har en narcissistisk störning söker febrilt efter andras uppskattning; t.ex. genom makt, pengar eller sex. Denna hållning kallas för "den grandiosa". Under den grandiosa hållningen finns depressionen; personen känner sig misslyckad och oälskad och ibland bryter tomhet och förtvivlan igenom. Den grandiosa hållningen är bara ett sätt att söka hålla depressionen på avstånd.

Relationernas karaktär

Relationer till andra kännetecknas av att narcissisterna inte upplever sig som beroende av någon. De saknar inte andra människor, andra betyder endast något då de höjer den egna glansen.

Internaliserade objektrelationerx på djupnivå:

Bilden av ett hungrigt tomt själv, utom sig av vrede över att vara frustrerat, rädd för en värld som synes lika full av hat och hämndkänslor som självet.

Internaliserade objektrelationer på något ytligare nivå:

Bilden av en värdelös, fattig och tom person som alltid känner sig åsidosatt, fylld av avund inför dem som har föda, lycka och berömmelse.

Objektrelationer på ytnivå:

Det grandiosa självet: ett försvar för att slippa känna beroende av andra:"att vara beroende betyder att hata, avundas, och utsätta sig för faran att bli exploaterad, illa behandlad och frustrerad".--------------------------------------------------------------------------------
fotnot: objektrelationer: relationer till betydelsefulla andraDet grandiosa självets innehåll består av en primitiv sammansmältning av vissa delar av det verkliga självet ("det speciella med just detta barn"):

Det ideala självet (fantasier kring egen makt, rikedom och skönhet som kompenserar barnet för svåra orala frustrationer, avund och raseri).
Det ideala objektet (fantasin om en oändlig givande, älskande och accepterande förälder som kontrast till vad barnet upplevt i verkligheten; en ersättning för det nedvärderade, verkliga föräldrarobjektet).
Det grandiosa självet yttrar sig som orealistiska storhetsfantasier som står i motsats till det faktiska, reella självets svaghet. Den utpräglat narcissistiska personen pendlar mellan orealistisk självtillit och ett uppgivet depressivt tillstånd.

Begreppet narcissistisk störning är inte glasklart. Olika psykiatriker använder ibland lite olika kriterier. Sammanställningen nedan försöker ge en bild av karakteristiska drag som ofta förekommer hos en person med narcissistisk personlighetsstörning:

Självet är i centrum.
Behov av att väcka beundran och att imponera på andra.
En motsägelsefull hållning; uppblåst självbild - men har ändå behov av beröm.
Centralt: oförmåga att uppleva sig som beroende av någon, saknar inte andra människor, andra betyder ingenting, de har endast betydelse då de förhöjer den egna glansen.
Avund är den centrala emotionen.
Tillfredsställelsen i livet är: tankar om den egna storheten och avundsjuka.
En känsla av tomhet är vanligt förekommande.
Tendens att idealisera människor från vilka personen vinner fördel (det narcissistiska utnyttjandet; den andre är till för mig).
Personen ser ner på människor som inte ger något tillskott till självbilden och förhöjer den egna glansen.
Pendlar mellan storhetstankar och motsatsen - att vara osäker på sig själv.
Brist på känslomässigt djup.
Den narcissistiska personen har generellt en god impulskontroll, vilket utgör en skillnad i förhållande till psykopaten, som har en svagt utvecklad impulskontroll.
Den utåt bekända moralen har inget samband med det egna agerandet.


Sambandet mellan narcissistisk störning och grova våldsbrott

En ung man med narcissistisk personlighetsstörning har en vacklande självkänsla. Han är därför lättkränkt, mottaglig för provokation och söker ofta bråk. För att hävda sig och vinna respekt från andra kan han använda våld och vapen. Några inre hinder finns inte, eftersom han inte har någon trygg självidentitet eller stark moral. Han förstår inte att alla människor har lika värde. Ofta saknar han "normala" manliga förebilder. Om en sådan ung man blir kränkt och även är påverkad av droger, kan han bli mycket farlig för andra personer i sin närhet.

Professor Lars Lidberg har undersökt många av de personer som begått grova våldsbrott i Sverige. "Mycket allvarliga brott kan utlösas av en kränkning. Det beror naturligtvis på att detta vidrör väldigt djupa, centrala mekanismer hos oss. Det är påtagligt hur många svåra våldsbrott som utlöses av att någon känner sig kränkt. Det har hänt att den som gått före i korvkön blivit skjuten, säger Lars Lidberg." (Apropå (1-2/ 97 s. 28).

I filmen "Natural born killer" skildras ett ungt par som ägnar sig åt mord. Deras orealistiskt uppblåsta självkänsla - parad med en iskall tomhet - kan kallas "en narcissistisk störning".

Till skillnad från en person med borderlinestörning kan en person med narcissistisk personlighetsstörning fungera bra socialt och utveckla intressen och yrkesroller. Många är framgångsrika och har karismatiska drag.

Gerd DahlbergBorderlinestörning

Det finns inte helt klara gränser mellan neuroser och borderlinestörning och mellan borderlinestörning och psykoser. Därtill kommer att människor i påfrestande livslägen, t.ex. ungdomar i kris och gravida kvinnor, kan visa tecken till borderlinestörning. I dessa fall handlar det om en tillfällig försvagning av jaget i samband med kriser. Diagnosen bordelinestörning ska användas med återhållsamhet och alltid ställas av en specialist.

Det råder ganska stor enighet bland forskarna om att det centrala problemet för en person med borderlinestörning är att sammanställa negativa och positiva uppfattningar om sig själv och andra.

Orsakerna till borderlinestörning

Forskarna anser att tidiga brister i interaktionen mellan mor och barn är en mycket starkt bidragande orsak till borderlinestörning. Under den s.k. närmandefasen (18-22 mån) är separationsångesten svår för barnet att hantera. Barnet behöver en trygg föräldrarfigur som finns till hands och kan bekräfta att separationen inte är farlig. Om en sådan saknas kan individuationsprocessen påverkas och jaget försvagas.

Genom studier av adopterade barn har man har kunnat konstatera att det finns en större ansamling borderlinetillstånd hos biologiska barn till psykotiska föräldrar än hos barn till icke psykotiska föräldrar.Följande är utmärkande för personer med borderlinestörning:

Identitetsdiffusion, vilket innebär dålig integration av uppfattningen om självet. Detta kan upplevas som om att personerna inte inte vet vilka de är eller vad de tänker. Istället försöker de vara som de tror att andra vill ha dem. De uppträder "som om" de vore en annan person.
Ständig känsla av tomhet och meningslöshet.
Primitiva försvarsmekanismer som klyvning, projektiv identifikation, förnekelse, primitiv idealisering och omnipotent värdering (förklaring nedan).
God förmåga till realitetsprövning (utom när det gäller gott och ont hos objekten). Detta innebär en förmåga att kunna skilja mellan vad som hör till en själv respektive till objekten, samt att veta vilka stimuli och impulser som kommer utifrån och vilka som kommer från det inre.
Typiskt för objektrelationerna är att personerna samtidigt söker och avvärjer kontakt, t.ex. genom att förneka att det är de själva som sökt kontakt. En person med borderlinestörning sökte regelbundet upp en bekant, den enda kontakten han hade. Dessa besök slutade alltid med ovänskap och gräl. Till slut avvisades bekantskapen helt.
Till dessa kriterier kommer sådana som tyder på jagsvaghet:

Bristande ångesttolerans (de primitiva försvarsmekanismerna kan inte tillräckligt binda ångesten).
Bristande impulskontroll (jaget släpper lättare igenom olika impulser för att ångesttrycket eller impulstrycket ska minska).
Bristande sublimeringsförmåga (nedsatt förmåga att omvandla driftsimpulser till acceptabla aktiviteter; t. e.x. förvandla problem till skapande aktiviteter).
Därtill kommer ospecifika tecken som bristande ångesttolerans, dålig impulskontroll, och en outvecklad förmåga att ägna sig åt arbete och hobbies på ett meningsfullt sätt.
Försvarsmekanismer

Klyvning är den dominerande försvarsmekanismen. Den innebär att personer med borderlinestörning upplever sig själva och andra som enbart goda eller enbart onda. En person med borderlinestörning sade: "En gång tyckte jag att min läkare var den bästa och jag älskade honom, men om han ifrågasatte mig på något sätt hatade jag honom. Det fanns inget mellanläge i mig. I min värld var människor antingen bäst eller värst. Jag kunde inte konsolidera ont och gott." En annan följd av klyvning är ett alternerande mellan beroende och avståndstagande i relationer ("jag hatar dig, lämna mig inte"). Om en relation fördjupas, upplevs denna ofta som alltför nära.
Projektiv identifikation innebär att vilja överföra sina egna känslor på andra och därigenom också binda andra.
Förnekelse är att försöka komma ifrån en obehaglig sanning genom att inte erkänna den.
Primitiv idealisering innebär man betraktar en person som enbart god.
Omnipotent värdering betyder att individen upplever sig allsmäktig i sin föreställningsvärld med en helt egocentrisk världsbild.
Personer med borderlinestörning kan vara kvicka och roliga. En del av dem har en ovanlig känslighet för nyanser i relationer med andra och har förmåga till insikt och empati. De har mycket svårt för att stå ut med ensamhet. Deras liv kan vara kaotiskt med förlust av arbeten, avbrutna utbildningar, brutna förlovningar och sjukhusvistelser. Många har varit med om psykisk och fysisk misshandel eller blivit sexuellt utnyttjade under barndomen. Det finns fler borderlinepatienter i 20-35 årsåldern än i 40-50-årsåldern. Anledningen kan vara att verklighetens händelser tvingar fram en ökande mognad.Gerd DahlbergLitteraturförteckning:

Crafoord C. (1986) En bok om borderline. Stockholm: Natur och Kultur.

Cullberg J. (1993) Dynamisk psykiatri i teori och praktik. Stockholm: Natur och Kultur.

Edling M. Var finns ondskan om man har ett hål i huvudet? Apropå 1-2/97 (s.25-28).

Kernberg O. (1983) Borderlinetillstånd och patologisk narcissism. Stockholm: Natur och Kultur.

Nygaard Jensen O. (1979) Psykopati - en karaktärsavvikelse. Stockholm: Liber förlag.

Salomon I. Psykopaten lurar under en vacker yta. Illustrerad vetenskap nr 3 - 97 (s.54-57).

Sigrell B. (1994) Narcissism. Ett psykodynamiskt perspektiv. Stockholm: Natur och Kultur.DETTA ÄR FAKTA DET FINNS ATT LÄSA HÄR PÅ NÄTET.
24 April 2007  | Länk | Fakta | 1 kommentar
Tisdag och
jag har varit på skolan hela dagen idag. Både roligt och intressant. Vi var ute och åt lunch alltid lika läckert att kunna passa på att gå på restaurang. Nya uppgifter och nu har man mer arbete framför sig....nåja...det går det också...bara börja ta tag i det på en gång, annars så skjuter man bara det framför sig.

Ha det

24 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Måndag

MySpace Layouts
Ja nu har dagen gått och så även kvällen. Det är bara att slänga sig i säng. Imorgon ska jag tillbringa dagen på skolan.....Så då vet man vad man gör. Men på ett sätt så är det npg mer lämpligt till mig som inte är så kry än.

Har lilla barnbarnet här och det är så läckert...full rulle så fort dom blå slår upp.

ha det bra
23 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Söndag natt

MySpace Layouts
Och jag är på väg i säng. Jo dagen har varit bara bra och i lugnets tecken. jag har verkligen vilat och skött mig. Så jag ser lite fram emot att faktiskt orka att gå på jobbet imorgon. Och tack o lov en korttur.....

Ha nu en fin natt alla och även en bra morgondag.
22 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Söndag....

MySpace Layouts
igen dessa helger går alldeles för fort tycker jag. Har sovit bra, men vaknade nästan för tidigt. Men jag har möjligheter att lägga mig och vila under dagen. Skönt nog.

Jag känner mig lite bättre men inte bra på långa vägar. Men så dålig som jag var så tar det tid att bli av med det.

Ha nu en fin söndag......
http://www.ani3.dk/blomster04/blomster0/yg28.gif

22 April 2007  | Länk | vardagen | 3 kommentarer
Det finns

en annans chatt-sajt som jag och mina vänner håller till på. Vilket för något år sedan verkligen var trevlig och vi alla möttes som goda vännen. Men sedan i somras tycker jag den sajten verkligen totalt förändrats ....och till vad?...Ja till vad...En hop kärringar som ger sig på varandra med skitsnack och trakasserier göra sig i bättre dager än andra.....för fan rent ut sagt, Var er själva så behövs inget jävla skitsnack...men på något sätt, fruktansvärda avundsjuka! om vännerna har mer umgänge med vissa eller inte.

jag vet att detta kan vara svårt för vissa att tolka och förstå.....men det behöver ni inte heller det är min frustration över hur vuxna människor på en sajt inte kan vara vänner och uppföra sig etiskt och moraliskt rätt och riktigt....Det fattar inte jag.

Jag har många vänner där...men inte fan skulle jag hålla på att kolla upp min vän vilka vänner hon har om hon skriver och vad hon skriver med dom......Snacka sjukt.....Och sedan hoppar dom in till vännens vänner och ibland ifrågasätter eller klankar ner den gemensamme vännen.....Alltså, har man inte sina egna vänner för dom egna vännerna....min vän har andra vänner än jag har...ger det mig rätt att hoppa på henne och ifrågasätta varför hon skriver si eller så till en annan....Nej jag har inte den rätten....Jag skulle inte ens komma på idén att fråga något så jävla dumt. Hon är min vän för den hon är...och jag är ju naturligvis hennes vän för den jag är.

Men att lusläsa vännernas sidor och kolla olika kommentare och sedan tolka hur man vill eller inte vill se saken......nej vad skulle detta ge mig för rättigheter.....

fy fan så lågt.

Tro fan att man lessnat att ens vara där ...än mer, har svårt att ens kunna svara sina vänner.....

Tänk på att ingen annan mer än "jag" själv har den rättigheten att vara jag och jag behöver inte be om lov att skriva till vem jag vill och det ska inte mina vänner heller ha.

jAG HAR SKRIVIT DAGENS BLOGG PÅ GRUND AV NÅGOT JAG LÄST PÅ DEN ANDRA SAJTEN.
21 April 2007  | Länk | IQ-befriade | 2 kommentarer
Lördag

MySpace Layoutsoch tack o lov så börjar medicinen att ha effekt. Har sovit som en stock vaknade strax före kl 10. Det är verkligen ovanligt för att vara jag. Jag ska bara ta det lugnt och har inget planerat ....ska bara försöka att bli frisk. För jag orkar icket fortsätta att vara så här sjuk som jag varit.

Solen skiner men det är bara några plusgrader. Så det finaste är att sitta inne och kolla ut. Nej skämt å sido.....men jag ska bara hålla mig inomhus...måste bara bli bättre så jag orkar....har skola också nästa vecka och jag har mitt egna arbete som jag bara måste fortsätta och få klart. Det ska vara inne v 19 och det går fort så är vi där.

Ha en fin dag
21 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Fredag och

MySpace Layouts
äntligen ledig. Ska nu bara försöka att bli frisk och vila så man orkar komma igen. Det här var det värsta jag har varit med om på många år. Tror att det är all evighet sedan jag var så sjuk som jag nu har varit och är. Tack o lov så känner jag gemtemot igår lite bättre måhända att atibiotikan har gjort verkan redan men är fortfarande rätt slut och frusen. Så jag ska bara bädda ner mig i soffan och slötitta på tv om jag orkar....

Annars så saknar jag min goa vän....har fått samtal från en annan go vän och det gladde mig......

ha nu en fin kväll
20 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Äntligen fredag

Tack o lov för att det är fredag idag. Ska jobba hela dagen och känner mig urkass. Har igår påbörjat en antibiotikakur så jag lever och hoppas att den har effekt.


När jag jobbade igår kväll så kände jag att jag pallar inte en dag till. Men vi har inget val får kämpa mig igenom denna dag också och sen lägga mig och kyrera mig.


Nåja förhoppningsvis har denna kur snart börjat verka...hoppas jag. Så här sjuk har jag nu varit i 2 veckor och tydligen febertoppar då och då och det är dom som fäller mig.


 


Hoppas att ni får en fin dag

20 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Torsdag

och jag ska jobba kvällen idag, ja det låter som att det bara är kväll...men jag börjar 12-21 men idag tar jag ut rasten innan jag går och därför börjar jag inte förrän kvart i 1. Det ger en lite kortare tur.

Är fortfarande genomförkyld. Hade tänkt att gå och ta prov men vårdcentralen här i byn har bara öppet måndag till onsdag, så det sprack. Nåja jag blir väl varken bättre eller sämre av att vänta till måndag.

ha nu en fin dag, solen skiner här men det är lite kallt.
19 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
sjuk än

MySpace Layouts
ja det är jag och inte fasiken vill denna förkylning ge sig heller. Börjar känna mig rätt så slut att ha det så här. Pratade med sköterskan på jobbet som rådde mig att gå och ta en crp imorgon och se om det bara är en virus......som det förmodligen är tyvärr för då är det bara att genomleva skiten. Men trött och less har ingen som helst ork
18 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
tisdag kväll

MySpace Layouts
Har jobbat hela dagen och när jag sen kom hem somnade jag i soffan ett tag. Så naturligtvis är jag ganska pigg nu om än helt sliten i kroppen.

Min förkylning den frodas och håller i vill inte släppa greppen om oss i familjen....men den borde väl ta ett break snart.

ha det gott
17 April 2007  | Länk | vardagen | 2 kommentarer
Måndag kväll

MySpace LayoutsHar varit och jobbat idag och det var tungt måste jag säga. Jag trodde nog att jag var friskare, men inte det gud så tung denna dag varit. Har ätit och bara suttit rakt upp och ner efter maten....orkar ingenting...Helslut. Kanske blir det bättre imorgon, när man ändå börjar komma igång.

Annars så har det varit varmt 16-17 grader men tyvärr ska det visst bli sämre igen....nå det får vi se om det blir eller hur det blir.

ha annars en fin kväll
16 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Måndag morgonOch redan i farten ska snart iväg och jobba. På ett sätt är det skönt då alla får in tider igen...herregud så man vänder dygnen. Är fortfarande hemskt förkyld men jag kan tänka och tro att det nu tar tid att bli av med den. Risken är att man fastnar då också all pollen snart startar upp......tragiskt med pollenallergi......men man lär sig att alltid gå snorig och kraxig.

annars så önskar jag er en bra dag

16 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
snart är denna dag överja och det ska bli så skönt så att få kasta sig i säng. Har svårt för att hålla mig vaken. men ska försöka Wallander för jag gillar den modellen av deckare....den och Beck filmerna är bra....tycker jag
15 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Kvällskvisten

MySpace LayoutsSitter bara och flummar runt lite, har egentligen ingen lust med något är så trött så. Vi har intagit middag och den var enkel men god och dessutom blev man mätt....Ska komma mig i säng i tid ikväll ja även de andra vi har alla vänt på dygnet helt...efter påsklov och semester...

ha det gott
15 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Söndag morgon

Och allt är så tyst och skönt. Har sovit bra om än jag kom i säng sent. Men att kliva upp på morgonen i lugn och ro, ingen annan än jag är vaken än. Jag älskar denna tystnad och ro.

Har bara tänkt att ta det lugnt och kanske göra lite nytta här hemma då jag ska börja jobba igen imorgon. Har ju haft en veckas semester som har varit störtskönt men samtidigt blev jag sjuk ....Men eftersom jag inget planerat mer än vila så fick det gå. Börjar att bli bättre men är fortfarande kanonsnorig. Då de andra i familjen också är och har varit sjuka så verkar det vara segt att bli av med det.

Igår kväll när lilla barnbarnet skulle i säng så letade vi efter katterna, så att dom inte skulle krypa ner bredvid henne....Troja hittade vi sittande i ett fönster som var lite öppet.....den lilla kunde vi absolut inte finna hur vi än letade.....Till slut sa jag han har säkert fallit ut genom fönstret.....men jag tog själv ingen notis om det för dom kan verkligen försvinna emellanåt. Nåja....sonens flickvän tar och öppnar upp fönstret och kollar ut och vad ser hon utanför tryckt mot husväggen....jo lillkatta. Jag rusar ut och finner han utanför dörren.....Helt oskadd tack o lov han har ju om han nu ramlat eller hoppat från andra våningen. Men så rädd han var den lille....

Idag är det samma vanliga fart på han så allt gick bara bra.

Ha en fin dag
15 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Ganska så sant....

MySpace Layouts
2007-03-24 08:43 - PC för Alla:

Anonymiteten online gör oss till skitstövlar
Av Mårten Öhman

Trakasserier och påhopp på nätet blir allt vanligare. Möjligheten till att vara anonym plockar fram de sämsta sidorna i oss människor, och den fantastiska tekniska utvecklingen gör oss märkligt nog mer primitiva.

När en kvinna i Kalifornien nyligen förlöste en fullt frisk baby bara två dagar efter att hon fått redan på att han var gravid, var den plötsliga förändringen av livet en utmaning i sig.

Vad April Branum definitivt inte behövde var en massa taskiga kommentarer på nätet.

Det började skämtas om att Aprils övervikt var orsaken till att hon var ovetande om graviditeten. En person skrev att ”en gris är en gris”. En annan föreslog att hon skulle vara med i tv-programmet The Biggest Loser.

– Det som störde mig mest var att folk antog att jag skulle vara en dålig mamma på grund av min övervikt, säger April Braum till nyhetsbyrån AP.

Detta är ett i raden av exempel där internet – som ger användarna anonymitet – lockar fram de sämsta sidorna hos människor. Saker vi aldrig skulle säga till någon öga mot öga framförs nu via diskussionsforum.

Anonymitet i gruppen
Bertil Persson, universitetslektor i psykologi vid Lunds universitet, ser det som mycket viktigt att den som har ansvar över sajten, övervakar vad som skrivs och eliminerar kränkande påhopp.

– Det här kan drabba den utsatta individen mycket hårt. Deindividuation är ett nyckelord. I en grupp där man är anonym kommer basala aggressiva tendenser till uttryck.

Vidare jämför Bertil Persson anonymitet på nätet med de stenkastande upploppsmakarna vid kravallerna i Göteborg 2001.

– Det har gjorts en del forskning på det här. Ett sätt att är att avmaskera personerna på olika sätt. Det kan avhålla många. Socialisation har också en stor betydelse, till exempel vad föräldrarna säger.

"Lär dig leva med det"
April Branum ser ingen utväg ur problemet.
– Människor kommer att fortsätta att säga vad de vill. Det kommer vara överallt och man kan inte stoppa det.


DETTA HITTADE JAG I PC FÖR ALLA
och lindrigt sagt så är det verkligen sant för vissa.
14 April 2007  | Länk | Fakta | 1 kommentar
Lördag

MySpace Layouts
Redan ganska grå himmel men solen försöker verkligen att ta sig fram. Har hört att i nedre delen av landet så är det sommarvärme och härligt. Ja det kommer ju så småningom även hit.....

Har sovit som en stock och känner mig verkligen utvilad, skönt jag behövde det.

ha nu en fin dag


14 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Fredag

MySpace Layouts

Solen skiner redan. Så det kan bli en lika vacker dag idag, härligt.....Ska verkligen ta till vara på även denna dag. Sen är det bara helgen kvar på min ledighet. Men trots att jag varit sjuk så har denna semester varit behövlig och skönt.

ha en fin dag
13 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
måste bara

sätta en nogg till för idag och kolla bakgrunden
sen gör det ju att så många dels ume och staffanstorp bl annat läser och kollar i vild ganik...skratt....egentligen skulle jag bara säga tji fick ni
13 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Kvällen är snart över

MySpace Layoutsför idag. Men det har varit en underbar dag idag. Känner mig piggare och framför allt nöjd med livet.....skratt tänk vad lite frisk luft sol och värme kan åstadkomma.
Nåja vi får väl se hur det blir imorgon men är solen här ska jag faktiskt lägga mig i snön det är bra och bra reflexer som gör att man blir brun direkt....
Härligt....
ha det gott
12 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Torsdag kväll

Nu är kvällen kommen och jag har haft en helt underbar dag. Vi for iväg till ett par tjärnar och naturligtvis så hade vi köpt fiskekort för det måste man. Det finns koll på det om oturen är framme. Nåja vi satt ute på isarna efter att vi borrat hål och vilken dag strålande sol och knallblå himmel....Ingen fisk på kroken men skit samma en fantastisk dag och färg fick man....

Ha en bra kväll
12 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Torsdag.....
Ja redan och denna vecka snart till ända, gud så tiden går fort. Semester och man har legat sjuk. Men idag ska jag fara iväg med jobbarkompisar och pimpla på någon is någonstans jag vet ingenting.

Men matsäckar och varma kläder det är packat och klart. Frisk luft skadar säkert inte utan snarare uppiggande förhoppningsvis.....nåja vi får se. Ska fixa mig klar dom kommer och hämtar mig vid 10 tiden.

Så ha en bra dag, här skiner solen fint mot den härligt klarblå himlen.
12 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Onsdag

MySpace Layouts
Och halva veckan har gått. Vi är fortfarande mycket sjuka här hemma, ja grabbarna har blivit något bättre men det verkar vara trögt att bli av med detta. Jag har inte orkat något och egentligen behöver jag det inte heller har ju semester och skulle bara vila och ta det lugnt....Men kan ju inte påstå att det är kul att vara sjuk och inte orka något.

Hoppas att ni har klarat er från detta
ha en bra dag
11 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Äntligen vardag igen

MySpace Layoutsja tack o lov men vi är sjuka här hemma och hoppas bara att kunna bli bättre och det fort nog. Jag har försökt att sätta mig med läxorna men det går tungt....så jag tar en bit i taget då och då.....Ligger mest.

Ha det gott
10 April 2007  | Länk | vardagen | 2 kommentarer
Annandag Påsk

MySpace LayoutsOch denna helg snart över. På ett sätt jävligt skönt. Har jobbat hela helgen ledig idag men sjuk, tog mig igenom gårdagen med en kamp. Har mest legat och sovit idag feber värk och genomförkyld. Men vad annat var väntat då alla runt omkring mig här hemma är sjuka. Nå ja nu har jag semester en vecka så jag kan vila upp mig och försöka hinna plugga....annars inget nytt

ha det gott
9 April 2007  | Länk | vardagen | 3 kommentarer
Nu semester...

Tack o lov det har varit en lugn och fin helg på alla de sätt på jobbet. Men jag håller på att bli genomförkyld och det sänker mig ordentligt. Har gått dagen idag på ren och skär kamp....ont i hela kroppen och helslut rent ut sagt.

Ska bara ta det lugnt har inget inplanerat utan ska vila och plugga.....

Ha en fortsatt trevlig påsk...
8 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Påskafton

Ja och snart natta, jag jobbar hela helgen men har huset fullt. Så det känns rätt slitet dessutom är visst alla sjuk i en hemsk förkylning. Även jag håller på att börja om känner mig helvissen, men har bara morgondagen kvar på helgens jobb. Sedan har jag semester till veckan. Gud så skönt det är just nu det ända jag ser fram emot. Vi har det lugnt på jobbet så det är inte det men man behöver vila.....

Önskar er en fortsatt fin påsk
7 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Skärtorsdagen

MySpace Layoutsär det idag, ruskigt trött och inte blir det bättre av grått, storm och snöfall hela tiden.......Annars så är barnbarney och barnen här.....Den ena har nyss farit till stan med sin flickvän och ska vara där i helgen

önskar er en fin GLAD PÅSK
5 April 2007  | Länk | vardagen | 3 kommentarer
Onsdags morgon

MySpace LayoutsOch ska snart iväg och jobba dagtur. Har en hel del att göra på jobbet idag. Men jag hoppas att jag kan få sluta lite tidigare än 17. Har bara morgondagen ledigt innan jag går på och jobbar helgen.......men sen har jag nästa vecka ledigt gud så skönt. Det har varit ganska jobbigt på jobbet så det kan verkligen vara skönt att få koppla bort det ett tag.
Sen har ju ungarna påsklov så man behöver inte ens gå upp och se till att någon måste iväg....hoppas jag....så inte någon får sig ett jobb ......

ha en fin dag här är det grått och mulet. Och jag hoppas att det inte blåser så hemskt idag också.

Ha det
4 April 2007  | Länk | vardagen | 2 kommentarer
natta

MySpace Layouts
Natten är kommen och jag längtar verkligen i säng nu. Denna dag har varit ganska tuff som vanligt. Men först till Boden och gå i skola under förmiddagen....och gud hjälpe mig så trött jag blev på slutet och höll faktiskt på att somna under lektion....så trött så.

Sen stack vi iväg och käka på Max och sen tillbaka till byn för jag skulle naturligtvis jobba kväll.....Vilket har gått bra men varit tungt......

Ska nu i säng för jag jobbar dagen imorgon så ha det gott

,
3 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Godmorgon

Åter en ny dag, grått och mulet än. Men det hinner säkert att skifta. Idag ska jag på skolan och sedan raka spåret och jobba kväll, tungt men det går. Har också bara morgondagen att jobba sedan ledigt torsdag. För jag ska jobba hela påsken.

Men det köper jag då det faktiskt är en hel del extra pengar att jobba storhelger. För dessutom så veckan därpå så har jag semester....så skönt så. Trots att jag säkert måste plugga men jag slipper gå och och gå på jobbet.

Ha en bra dag
3 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Måndag kväll.....

MySpace LayoutsÄr det nu och även denna kväll snart till ända. Har jobbat och dessutom varit på möte igen. Dessa möten ja vart leder det....jo en hel del för dom som alltid tar till sig det som alla borde ta .....men alla gör inte det och några kanske inte ens tar det på det sättet som man borde utan gör sina egna tolkningar. Annars så var det ett possitivt och bra möte som förhoppningsvis verkligen kan leda till något vettigt för en gångs skull.....

Flummar är så trött och har både skola och kvällstur imorgon så för min det tidig sänggång för att orka

ha det
2 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Tidiga måndagsmorgon

MySpace Layouts
ja nästan för tidigt, men vaknade och gick inte och la mig igen. Tänkte att eftersom man ändå vaknat kan jag gå upp och bara ta det lugnt. Fika och göra mig klar och slöa lite innan, man ska jobba dagen.

Kan nog ändå inte gå hem tidigare då vi ska ha ett möte med chefen och sköterskan....så idag ska jag nog ta en rast dessutom och gå ut och gå.

Ha nu en fin dag
2 April 2007  | Länk | vardagen | 0 kommentar
Har slappat

och det är hemskt skönt att bara vara extremt lat och inte göra något alls. Känner mig fan så stolt, att bara skippa alla måsten.

Ska jobba imorgon men känner inte riktigt för det, på grund av olika omständigheter....tyvärr måste jag säga.

Har skolan på tisdag igen och sen är det att plugga och göra alla uppgifterna, och denna vända så har vi en vecka kortare innan uppgifterna ska in.....så tur att man har ledigt samtidigt som barnen har påsklov....skratt.....att göra läxorna annars tror jag inte jag skulle hinna då man jobbar så pass mycket.

Ha det bra
1 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Söndag och åter söndag

MySpace Layouts

och snart är denna helg över. Synd för det har varit så skönt att bara vara. Och inte göra något ansträngande alls.

Ha det
1 April 2007  | Länk | vardagen | 1 kommentar
Mitt i natta

MySpace Layouts

at Pimp-My-Profile.com /
men ska snart avsluta denna dag...eller påbörja den nya dagen med lite sömn. Kan kanske behövas. Lugn och mysig dag har det varit och jag hoppas att även morgondagen blir lika fin

Önskar mina vänner
En bra natt
1 April 2007  | Länk | vardagen | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mia Svensson                                             Skaffa en gratis hemsida