Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Årets sista båtresa!

Förra helgen var vi ute på årets sista båtresa!! Vilket känns lite sorgligt!! Men det var en jättetrevlig helg!! Det var in i det sista väldigt osäkert om vi skulle kunna åka iväg! Jag slutade 12 i fredags, men var klar redan vid kl 10 och hade tänkt ta ut komp då för att vi skulle komma iväg lite tidigare. Väderprognosen visade att det skulle vara nästan storm på söndagen när vi skulle åka hem och därför var Benny tveksam till att vi skulle kunna åka. Nästa väderprognos skulle komma kl 12 och den var lite försenad. Det såg aningens liiiiite bättre ut med blåsten på den prognosen, så kl halv 1 åkte jag från jobbet.

Målet för årets sista båtresa var Utö, där det skulle vara fackeltåg och eldshow på lördagen. När vi kom fram till Utö på fredagen, satt vi först en stund på bryggan och sen tog vi en promenad med Jerry innan det blev mörkt. Sen åt vi middag på Utö Värdshus. Maten var otroligt god!! Sen träffade vi några av Bennys skoterkompisar som också var där. Det var av en ren slump som vi träffades där och det var kul!

På lördagen när vi vaknade tog vi en långpromenad med Jerry. Sen gick vi till ICA och handlade lite. När vi hade lämnat varorna i båten, gick vi iväg för att kolla på ena skoterkompisens båt. Där satt dom och festade, så vi blev inbjudna i deras båt. Jerry fick sitta utanför på bryggan. Sen kom det 2 små tjejer som frågade om dom fick gå och klappa Jerry. Han blev såklart överlycklig! Dom ville även gå iväg med Jerry till grusplanen bredvid och jag brukar egentligen inte vilja låta barn gå iväg med en hund och framför allt inte med en stor, främmande hund - med främmande barn (barnen tillhörde båtgänget vi vart inbjudna till, så det kändes därför lite okej). Tjejerna verkade även vara väldigt hundvana och duktiga + att vi var i närheten, så jag kunde trots allt inte säga nej. Kl 14 skulle det vara korvgrillning som skotergänget skulle vara med på och vi hade också tänkt hänga med, men precis innan kom våra kompisar med sin båt, så vi missade korvgrillningen. Vi höll dessutom inte få med oss Jerry!! =) Han och småtjejerna hade jätteroligt och dom ville väldigt gärna fortsätta vara med Jerry, så det kändes lite taskigt att säga att vi var tvungna att ta med honom!

Vi gick tillbaka för att möta upp Patrik & Kerstin. Dom känner ju typ allt båtfolk, så vi fick även sällskap av P-G & Björn som hade båten bredvid. Vi hade lite förfest och jag & Benny passade även på att basta innan middagen. Vi fick inte plats på middagsbuffén på värdshuset, så vi grillade istället. Sen gick vi till Seglarbaren där dom bjöd alla på varm Glühwein. Det var inte så gott!! Eldshowen som var efteråt var helt fantastiskt bra!!! Har aldrig varit med om nåt liknande!! När den var klar, fick alla var sin fackla och sen var det fackeltåg upp till värdshuset. Vi gick med upp dit och sen gick vi ner till våra båtar och åt efterrätt för att sen gå upp till värdshuset igen för att ta några drinkar. Vädret på kvällen var inte alls bra!! Det började regna och blåsa ordentligt!! Men det är ju mysigt att sova i båten då!!

På söndagen åkte vi hem igen. Det var blåsigt, men inte så farligt. Det var helt okej och mindre vågor än vad vi trodde. Dom största vågorna var svallvågorna efter alla militärbåtar som var ute på ubåtsjakt!! Innan vi åkte hem från båten, packade vi ur så mycket som möjligt av det vi har i båten, för nästa helg ska den tas upp.

Och nu får vi längta hela vintern efter nästa båtsäsong!!!

 

23 Oktober 2014  | Blogg | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida