Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Jerry

Som en del redan vet, så har vi en liten Jerry hemma på provanställning. Om allt känns bra med honom kommer han att bli anställd som familjemedlem hos oss. Han är en jättetrevlig & mysig hund! Än så länge pysslar vi inte med så mycket mer än att lära känna varann och att Jerry ska bli hemmastadd här. Skogspromenader & miljöträning står också på programmet. Fortsättning följer!

29 Januari 2009  | Länk | Blogg | 14 kommentarer
Syrran skickade frisyrtips!

Mamma, nu kan du handla på Konsum igen! =)

24 Januari 2009  | Länk | Blogg | 8 kommentarer
Utmaning

Jag har blivit utmanad av Kamilla!

Regler för denna lista : Länka till den som utmanat dig/där du hittade listan, svara på frågorna, och (om du vill) utmana fem andra bloggare! Det kan också vara lämpligt att meddela dem att de är utmanade.

Tre yrken du drömde om när du var yngre?
Veterinär, djursjukvårdare och sen kommer jag inte på nåt mer. Mamma vet kanske om jag drömde om nåt annat yrke.

Tre yrken du skulle vilja prova på?
Köra golfbollsupplockare, ambulanssjukvårdare, äventyrsguide.


Tre yrken du inte skulle vilja ha?
Slaktare, ekonom, begravningsentrepenör.


Tre språk du skulle vilja kunna?
Franska, engelska, bondska.

Tre länder du vill besöka (som du inte tidigare varit i), och varför?
Island, Thailand, Italien.

Tre platser/områden i Sverige du skulle vilja besöka (som du inte tidigare varit på)?
Jukkasjärvi (ishotellet), Funäsdalen,


Tre svenska platser/områden du varit på och vill återvända till?
Gotland, Lofsdalen, Göteborg.


Tre platser i Sverige du skulle kunna tänka dig att flytta till?
Byske, Värmland, Gotland.

 
Tre talanger du önskar att du hade?
Sjunga, dansa, rita/måla.

Tre saker som alltid finns i ditt kylskåp?
Vispgrädde, buljongtärningar, smör.


Tre hundraser du skulle vilja prova på/kan tänka dig att ha, som du inte har/har haft? (Endast för hundmänniskor eller wanna bes.)
Grand danois, vorsteh (påverkad av Nicke), welsh springer spaniel.

 
Tre "saker" du önskar att du var bättre på än vad du redan är?
Mer ekonomisk, andra språk, matlagning.


Tre (icke hundrelaterade) "ämnen" du skulle offra delar av din fritid för att lära dig mer om?
Danskurs, jägarexamen, handarbete.

Tre saker du skulle köpa till dig själv om du hade 10.000:- "över"?
En ny hund, en resa, kläder.


Jag  i min tur utmanar:
Syrran

20 Januari 2009  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Gunde för 1 år sen

14 Januari 2009  | Länk | Blogg | 18 kommentarer
Hjärnsläpp

Är det nån mer än jag som brukar få hjärnsläpp vid bilkörning?? Ibland när jag kör bil kan jag bli förvirrad när det gäller pedalerna. Så länge jag inte tänker på pedalerna är det inga problem, men så fort jag börjar tänka på vilken som är bromsen och vilken som är kopplingen blir jag väldigt osäker. Den enda pedal jag är helt säker på i alla lägen, det är gaspedalen! =) Tänk vad tokigt det skulle bli om man tryckte på bromsen istället för kopplingen. Då skulle det bli tvärstopp! Eller om man trycker på kopplingen istället för bromsen. Då skulle det kanske också bli stopp, fast inte där det var planerat att stanna - utan kanske i en vägg eller en annan bil.... Jag kanske bara är nojjig om detta och det är nog därför jag får hjärnsläpp ibland.

Idag var jag arg flera gånger på väg till och från jobbet. Imorse var jag arg i korsningen i Vallentuna. Hur korkad är inte den korsningen?!? Det är en järnväg mitt i korsningen och när det kommer ett tåg (Roslagsbanan), så går bommarna ner. Under tiden bommarna är nere kan trafikljuset ibland byta till grönt 3 gånger och sen när bommarna går upp igen är det såklart rött. Givetvis vid det tillfälle när det är rött extra länge!

När jag åkte hem var jag tvungen att bli arg vid ett övergångsställe igen. VARFÖR i hela friden måste det bli rött för bilarna så länge när en fotgängare trycker på knappen???? Det är så lång tid att en rullstolsburen person skulle hinna ta sig över vägen UTAN rullstol. (Får man skriva så?) Personen som går över hinner iaf gå nästan 1 mil innan bilarna får grönt igen. Idag var det så dumt att precis när det blev grönt kom det en till person och tryckte på knappen. Pucko!!

Och när jag ändå är inne i ett trafiktema, så har jag för första gången lyckats få en hastighetskamera att blixtra till. Det hände på väg hem från norrland. Det var mitt på dagen och plötsligt blixtrar det från en sån där kamera. Oj, vad arg jag blev! Vad fan hände, sa jag till Nicke. Jag kör ju prick 90!! Jag visste ju att det var kameror där och var därför noga med att inte köra för fort. Då svara Nicke att det är 70-väg. Rackarns, det hade jag glömt bort! Får väl se vad som händer nu....  

13 Januari 2009  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Promenad, spår & vitlök

Igår var jag ledig och eftersom det var jättefint väder, var vi tvungna att ta en långpromenad. Givetvis måste man ju ut på promenad vilket väder det än är när man har hund, men vid fint väder tycker jag att man måste ut ännu mer. =) Vi tog en tur på sjön, fast det var lite läskigt i början eftersom jag inte visste hur tjock isen var. Tyckte att sprickorna i isen såg ut att vara minst 1 dm djupa och sen såg jag att det var några andra ute på isen och då tänkte jag att det funkar nog att gå där. Fast det var lite väl läskigt att gå där isen var plogad, för då såg man ju hur svart och farligt vattnet såg ut under. Därför kändes det bättre att gå där det var snö och man slapp se vattnet.

Idag var det inte lika fint väder. Grått & tråkigt. Men vi hade bokat promenaddejt med T3 & Gus kl 10. T3 hade även med sig sin kusin och någon annans schäfertik. Vi gick vid Angarnsjön (tror jag att det hette) och var ute i 2 timmar. Det blåste en del, så vädret var väl inte det bästa. Men det var iaf en trevlig promenad och roligt att träffa nån ur träningsgänget igen, för det var ett tag sen. Sen när vi kom hem la jag ett viltspår till Sune och vi hann gå det innan det blev mörkt. Det var en ganska trött hund vi hade här hemma sen. =)

Ikväll har vi varit en sväng till stan och ätit middag med Åsa & Patrick på Minerva. Det var gott om vitlök i maten, så nu luktar man som ett helt zigenarpack i säkert 1 vecka! =) Tur att jag inte ska träffa nån förutom Nicke & Sune imorrn.

11 Januari 2009  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Mera bilder

Här kommer fler bilder från Byske. Den här första lägger jag ut bara för att retas med Nicke, för han är lite avundsjuk för att Byske har en 5-stjärnig camping.... =)

 Sen vi kom hem från norrland har vi mest bara jobbat. Nicke var och jagade i söndags och det gick bra - för djuren i skogen. Livet utan Gunde är såklart tomt och det känns väldigt konstigt att han inte är här. Helt hundlöst är det inte här hemma, för vi har fått låna hem en väldigt trevlig flatkille som heter Sune. Han kan såklart inte fylla tomrummet efter Gunde, för det kan ingen göra. Men han fyller vårat tomrum efter att ha hund. Vi kan fortsätta med våra hundrutiner, för dom har ju varit en stor del av vårat liv väldigt länge. Sune påminner oss väldigt mycket om Malte på flera olika sätt. TACK Linda för att vi får låna eran ögonsten! Vi får väl se om han får flytta hem igen..... =)

8 Januari 2009  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Norrlandssemestern

Våran norrlandssemester blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss, men här kommer några bilder på en del av sakerna vi gjorde där uppe.

Firade pappas 60-års dag med middag & bowling.

Nicke

En suddig Jimmy.

Mina & syrrans snygga bowlingskor.

Pappa

Jimmy

Min snygga X-rad på sista omgången.

Agnes matar Pålle med sallad.

Även den här blå klubban höll på att bli kaninmat. Agnes vågade inte lägga in salladsbladen i kaninburen, istället kastade hon in dom. Men så var oturen framme och hon råkade hålla klubban i samma hand som salladen. Både sallad & klubba kastades in i buren och klubben fastnade precis över Pålles mun. Agnes blev jätteledsen och smått hysterisk, för hon trodde att Pålle höll på att äta upp klubban. Pålle blev även han smått hysterisk för klubben satt ju fast. Jag fick rycka loss den kladdig klubban och sen var den ju full av kaninhår. Vi fick spola av den och sen var alla nöjda & glada! =)

Agnes testar några av julklapparna hon fick av oss.

Hockeykväll i byagården i Båtvik.

Skellefteå AIK förlorade mot Linköping.

Vissa ser rätt så glada ut ändå.

På nyårsafton var vi hemma hos syrran & Jimmy. Vi åt middag och några badade i tunnan.

 

7 Januari 2009  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Så full av liv, men ändå inte...

TACK så mycket till alla er som har hört av sig på olika sätt efter att Gunde blev en änglahund!! Det värmer verkligen att det är så många som bryr sig! TACK också till vårat underbara träningsgäng som skickade jättefina blommor till oss idag!

Vi är nu hemma igen efter våran norrlandsresa. Vi kom hem i lördags kväll efter en lång bilresa. Precis som vi trodde blev det jobbigt att komma hem utan Gunde. För er som inte vet och kanske undrar vad det var för fel på Gunde, så fick han ehrlichia (en fästingburen sjukdom) när han var ungefär 10 månader. Om man inte har haft en hund med den sjukdomen är det nog svårt att förstå vad det innebär. Jag tänker inte försöka förklara heller eftersom jag inte riktigt kan förklara. Det känns som dom veterinärer vi har träffat inte har kunnat ge oss ordentliga svar. För att ta reda på om en hund har ehrlichia tar man ett blodprov. Om värdet är över 1:40 är det ehrlichia. Gunde hade 1:640 på sitt första prov och det är alltså väldigt högt värde. Vi har tagit nya prover varje år efter det och då har värdet legat på 1:160. Efter varje provsvar har han fått långa antibiotikabehandlingar som alltså inte har hjälpt tillräckligt mycket. Han har haft oddsen emot sig och till slut fick vi ge upp kampen. Det känns otroligt sorgligt att han skulle drabbas av detta, dessutom i väldigt ung ålder. Gunde har ändå varit en kämpe och alltid gett 110% på allt vi har hittat på. En intensiv hund som kom in i vårat liv som en virvelvind och har gjort ett stort intryck på oss. Han var unik på många sätt och vis och vi kommer nog aldrig mer att få en sån hund. Det är klart att vi undrar om det fanns nåt mer vi kunde ha gjort, men det känns som vi fattade rätt beslut - även om det var fruktansvärt tungt. Hur gärna man än vill ha dom kvar, måste man tänka på hundens bästa. Nu måste livet gå vidare utan Gunde, men han finns med oss i våra minnen för alltid!

5 Januari 2009  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Gundes sista dagar

 

4 Januari 2009  | Länk | Blogg | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida