Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


2 behandlingar senare

Gunde har nu varit på 2 behandlingar hos fysioterapeuten och sen vi var där första gången för drygt 2 veckor sen har han gjort stora framsteg och det känns otroligt positivt! Skadorna på bicepsen är ju dock ganska illa, så där kommer det att ta längre tid innan det är bra. Vi kommer att fortsätta med behandlingar 1 gång i veckan. Det som händer när vi är där, är att Gunde får elekroterapi på bakdelen, ultraljud på framdelen och såklart även stretching. Vid varje besök kollar Therese (eftersom fysioterapeuten har samma vackra namn som jag och några till i träningsgänget, så kallas hon numera för enkelhetens skull för T4) hur mycket mer Gunde kan stretcha och kan då se hur mycket bättre han har blivit på olika ställen på kroppen. Första gången fick hon använda hög strömstyrka på elektroterapin (och då somnade Gunde), men vid andra besöket räckte det med en lägre styrka och det tyder på att allt går åt rätt håll.

Hemma stretchar vi honom varje dag. Vi har lagt ner all träning och det är promenader som gäller nu. Både kopplad och lös. Han får springa fritt i skogen hur mycket han vill, för det gäller att han får behålla sina muskler. Han får även spåra, men det har vi inte hunnit med att göra än. Så rehablivet är inte helt supertrist för Gunde! =) Vi är iaf jätteglada att det går åt det bättre hållet och det känns inte alls lika deppigt som förut!

24 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 7 kommentarer
Älgjakten förra veckan

23 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Värmland, here we come!

Nu lämnar jag & Gunde våra bekymmer hemma och drar till Värmland för att ha roligt och tänka på nåt annat!! Gundes väska är redan packad, men det är inte samma ordning på mig för jag har inte packat min väska än. Det får bli imorrn innan jag åker. Vi ska åka och hälsa på Ulle, Mio & Lätta. Imorrn hinner vi kanske träna lite och sen blir det älgjakt måndag + tisdag. Det känns som att åtminstone jag behöver åka bort och skingra tankarna. Gunde han är lika obekymrad som vanligt och tur är väl det!

11 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Fysioterapeut

Idag har Gunde varit på besök hos en fysioterapeut. Väldigt spännande att åka dit och det var ett intressant besök, men även väldigt deprimerande eftersom det visade sig att Gunde har fruktansvärt ont och att han antagligen har haft det i flera år. Det var väldigt mycket information att ta in och i kombination med chocken av det man fick höra, gjorde att jag inte kommer ihåg så mycket detaljer. En kort, snabb sammanfattning är att han bara använder 50% av sin bakdel, han är svullen under alla tassar pga av felbelastning och felanvändning av tassarna, båda bicepsmusklerna är trasiga (den ena mer än den andra). Hon sa att det var länge sen hon hade besök av en hund som hade så ont som Gunde har och att han måste vara mentalt stark som har orkat gå med denna smärta så länge.

Det här besöket var en genomgång av hela Gunde för att få klarhet i vad som behöver åtgärdas. Nästa besök kommer att bli så snart som möjligt, för det var tydligen ganska bråttom att komma igång med behandling. Fram till dess har vi fått stretchövningar som vi ska göra varje dag och Gunde har även fått tabletter för att minska svullnaden och pulver som ska skynda på läkningen av dom trasiga musklerna.

TACK T3 & C1 som tipsade mig om den här fysioterapeuten! Tack vare det kan Gunde förhoppningsvis bli bättre nu! Det är synd att djur inte kan berätta vad som är fel, för det är ibland svårt att se. Särskilt när man har en hund som är pigg & glad som Gunde är och inte visar i första taget att han har ont. Han hänger gladeligen med på alla aktiviteter som vi utsätter honom för! Dåligt samvete är ju bara förnamnet på vad man har nu....

9 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 11 kommentarer
Funkisfest 2004

Pga av förkylning och därmed varit instängd hemma i snart 1 vecka, har jag inte så mycket nytt att skriva om. Därför har jag grävt i bildarkivet och hittat kort från funkisfesten för 4 år sen. Vad är då en funkisfest, undrar kanske några? Jo, det är en fest för alla som har varit funktionärer för FRK Östra (flatklubben) under året. Just den här festen började med att alla fick måla sin hund/sina hundar och sen fick man sätta guldstjärna bredvid den hund vars husse/matte man tyckte hade målat bäst.

Det färdiga resultatet! Om man har bra syn, kan man se Malte & Gunde strax ovanför ljusen. Ser kanske mer ut som myror, iaf Gunde. Får väl skylla på att han bara var strax över 2 månader när han blev avporträtterad - därav storleken...

Efter målandet var det dags för middagen.

Tror att det var italiensk buffé.

Efter maten fick vi en lektion i linedance. Himla skoj! Särskilt när man stod bredvid och tittade på. =)

 Synd att jag inte kan lägga ut filmer här, för jag har några korta filmer på olika linedancevarianter. Nicke & Birgitta (med flera) är ofta några steg före eller efter, eller åt helt fel håll! =)) Tina var däremot en riktig hejare på linedance!

4 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Fiskelycka!

 

2 Oktober 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida