Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Sommartid

Är egentligen för trött för att orka trycka på tangenterna för att bilda ord här, men ska försöka skriva några rader..... Det här är enligt mig den värsta dagen/natten på hela året just pga att man får sova 1 timme mindre. Fast nu på eftermiddan kom jag faktiskt på att det är rätt så bra, för det känns verkligen som våren är på väg nu när det är ljust & varmare längre på dagen. Så det är inte bara elände med att ändra till sommartid! =)

Har sovit ca 2 timmar inatt, för väckarklockan ringde redan 03.30. Kvart över 4 satt jag i bilen på väg till Täby följa med T3 till Karlskoga. Var faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara och resan till Värmland gick bra. Vi landade på Karlskoga BK en kvart före samlingen. T3 & Gus skulle debutera i appellklass bruksspår och jag var med som allt-i-allo. Himla skönt att vara med på tävling utan att behöva tävla själv!! =) Det var dessutom väldigt intressant att få följa med och se hur en brukstävling går till! Skriver inte så mycket om tävlingen i detalj, utan det kan man läsa mer hos T3 & Gus.

Tävlingen började med vi alla fick åka iväg en bit från klubben för att gå sina spår. Efter spåren skulle vi åka tillbaka till klubbstugan för att göra budföringen. På vägen tillbaka åkte vi såklart fel!!! Ringde Ulle som befann sig på klubben och fick då veta att dom precis skulle börja med budföringen. Nu blev det nästan panik i bilen för T1 & T3! Det är verkligen inte lätt att förklara vart man är när man inte har nån aning om vart man är! "Vi är nånstans i skogen" och hur lätt är det då att veta var nollåttorna befinner sig?? Fast allt löser sig - på ett eller annat sätt! Och det är aldrig fel med en plan B och den här gången hette våran plan B Ulle. Ulle var verkligen en räddare i nöden och informerade tävlingsledaren om att vi var vilse och dom var snabba att skicka ut en bil för att leta reda på oss. =) Vi hann tillbaka i tid och T3 hann både med en övningsbudföring med Ulle och sen göra den riktiga tävlingsbudföringen och det var hur snyggt som helst!

Resten av tävlingen (lydnaden) gick som en dans och Gus är numera uppflyttad till lägre klass - dessutom med en 2:a placering!! GRATTIS igen! Det var verkligen jätteroligt att få vara med och se er tävla och ni är så duktiga!!! Det var 2 trötta T:n & 1 trött Gus som åkte hem efter prisutdelningen, men med tanke på resultatet så gick det ganska lätt ändå att köra! =)

Hann spendera en del tid med Ulle & Mio också på tävlingen och det var skoj att vi hann träffas idag! Träffade även Mari som var där och tävlade i lkl III med Trolla. Bra väder hade vi, även om det blåste en del. Är glad att det inte började regna, för jag hade inte en tanke på att ta med mig regnkläder.

Imorrn är det planeringsdag på jobbet och gissa vem som förmodligen kommer att sitta och sova där.... =)

30 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Stilstudie 2: Syrran & motorsågen

27 Mars 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Uno & Ruben

 

26 Mars 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Fler bilder från 30-års firandet förra helgen

Syrran läser instruktionen om hur man startar motorsågen.

Visst är det en snygg skoter?! =)

Helikoptern & det lilla lusthuset på piren. Inte att förväxla med det lilla huset på prärien!

En helikopter kommer lastad med partymaterial.

Mission completed!

Mamma & Agnes

Agnes

 På väg till fikat på stranden.

25 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Påsken

Här är några bilder som Nicke tog från sovrumsfönstret i fredags. Vi har en hackspett här ibland och det var egentligen den som skulle fotograferas, men den var väldigt lättskrämd och kom inte tillbaka igen på hela dagen. Därför blev det bilder på småfåglarna istället.

I lördags kväll åkte vi till Västerås och åt kinamat. Och det är faktiskt inget konstigt med att åka så "långt" bort för att äta! =) I norrland gör vi så, alltså åker långa sträckor för vilken liten/stor anledning som helst. Och 10 mil är inte heller så långt. Min jobbarkompis Kerstin åkte också med. Efter besöket på kinarestaurangen åkte vi och hälsade på en annan jobbarkompis, Elin, vars pojkvän bor i Västerås. Där kollade vi på film och jag & Kerstin drack grogg.

Söndagen spenderade jag på hundmässan (Lilla Stockholm) i Älvsjö. Kollade på flattarna och det var faktiskt ovanligt få flattar anmälda (66 tror jag att det var). En del bekantingar träffade jag där. Och vad gäller shoppandet så slog jag nog personligt rekord; jag handlade bara för 30 kr. =) Åkte hem och sov 1 timme och sen åkte vi till stan för att äta middag med Åsa & Patrick. Vi gick till ett ställe som heter Texas Longhorn och där hade dom hur god mat som helst!! Gick till en annan krog efteråt där dom andra drack öl & drinkar. Jag var chaufför och fick bara dricka cola & vatten. =(

Idag har jag & Gunde varit ute på långpromme i snön och sen åkte vi till DTBK och tränade med några ur träningsgänget.

Här är några bilder från lördagens promenad:

24 Mars 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Hur man får ner en boll som fastnat i en gran....

En grej som jag är "bra" på, är att kasta upp bollar och dummiesar i träd. I skogen här bakom vårat hus finns det sen vi flyttade hit, en hel del träd som numera är pyntade med diverse hundträningsprylar. Ibland lyckas jag få ner sakerna och ibland går det inte alls. Idag på promenaden var det en boll som hamnade uppe i en gran.

Först måste man prova att skaka i trädet för att se om bollen trillar ner.

Om det inte funkar är det klättring som gäller!

Den här granen ser inte så stor ut på bilderna, men den var faktiskt jättestor!! =) Åtminstone kändes det så när man klättrade.

När jag hade kommit en bit upp kändes det som att granen skulle välta.

Det är inte helt lätt att klättra bland täta grankvistar.

Och när man har fått tag på bollen är det bara att klättra ner igen, vilket är lite svårare än att klättra upp. Fast ner kommer man ju alltid!

Uppdraget är slutfört!!

22 Mars 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Stilstudie i hur man fiskar upp barnmatsburkar från havets botten

21 Mars 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Mera bilder

Här kommer fler bilder från Byske. Jag kan säga att jag är glad att det var förra helgen vi var i norrland, för den här helgen verkar alla vara ute på vägarna och det skulle ha tagit oss minst dubbelt så lång tid att åka upp.

Vi önskar alla en riktigt

GLAD PÅSK!!

 

 

20 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
F3

Det var inte bara våra undulatkärringar som fick bli norrlänningar i helgen. Även det rosa lejonet F3 stannade kvar där uppe. Numera tillhör han Agnes och hon verkade bli glad över sin nya, stora kompis.

Agnes fick en ny, läcker outfit av oss. =)

19 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Ledig dag & Gundes syn på helgen i norrland

Idag har jag varit ledig och det var välbehövligt med en sovmorgon eftersom sömn har varit en bristvara under helgen! Har inte gjort många knop idag, förutom packat upp väskorna, tvättat en massa kläder, röjt lite hemma och gått långpromenad med Gunde. På promenaden skulle jag kolla vad klockan var och hittar då inte min mobiltelefon. Kom på att jag ca 20 minuter tidigare hade hoppat över ett dike och hörde då ett plums i vattnet, men trodde att det var en lerklump eller nåt som föll ner i diket. Shit, det kanske var min mobil som hamnade i vattnet! Vände och gick tillbaka till diket. Som tur var snöade det idag, så jag kunde se på fotspåren exakt var jag hade hoppat över. Letade en bra stund med händerna i det iskalla vattnet, men kunde varken känna eller se nån telefon. Kollade även på marken på vägen hem efter telefonen, ifall jag hade tappat den där, men ingen mobil nånstans. Det var bara att traska hem för att ringa och spärra mobilen. När jag kom hem hittade jag mobilen på hyllan i hallen. Jag hade alltså inte haft den med mig på promenaden. Vilken tur! =)

Här är bilder på Gundes helg i norrland:

Det här är Sigge.

Sigge är ett av mina favvoslickoffer. =)

Rottisvalpen Moddy skuttar förbi.

Inge skoj att sitta fast vid ett träd, när småglinen får vara lösa och göra vad dom vill....

Ett 2-bent småglin som hittar en pinne av modell större.

Hörru vovven, den här pinnen kommer du inte åt!

Hade det inte varit för det där jäkla trädet, så hade jag snott pinnen för länge sen!!

Medans alla andra roar sig, får jag göra slavarbete. Orättvist!

Dra en blå pulka, hur kul är det?? Och inte bjöd dom nåt på lunchen som jag drog åt dom. Snålt & otacksamt!

Fick i alla fall en liten paus.

Ett nytt träd att sitta fast vid.

2-bentingarna bara äter, fikar och roar sig och jag får bara slita eller titta på.

Här är mitt andra favvoslickoffer, kusin Agnes.

Om jag måste välja, så är nog Sigge den största favoriten.

Skoj att springa på skare, men föredrar nog lössnö att rulla sig i.

Härligt att äntligen få lite vinter!

Och att slippa dra den där pulkan och få springa fritt!

 

18 Mars 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Helgen i norr!

Nu är vi hemma igen efter en 10 timmar lång bilresa från norrland. Eller själva bilåkningen tog 8,5 tim, men med 2 matpauser, tankning av bilen och rastning av Gunde så tog det totalt 10 timmar. Vi har haft en jättehärlig helg hemma i norr!! Hade gärna stannat några dagar till, för det är lite för kort om tid att bara vara där en helg. Det är mycket man ska hinna med och många man ska hälsa på och detta på väldigt kort tid. Vi är rejält trötta nu. Anledningen till vårat norrlandsbesök var ju syrrans 30-års fest. Kan säga att det ska bli himla skönt att slippa smyga med festplanerna och inte behöva vara hemlig längre och hela tiden tänka sig för vad man säger! =)

I fredags var vi i Umeå. Där hälsade vi på Nina & Arnold som för tillfället "bor" på sjukhuset. Det var trevligt att ses igen! Vi håller tummarna för att dom får komma hem till sin gård snart! På väg från Umeå stannade vi till utanför Skellefteå för att hälsa på Helena & Anders som har Mustang (Gundes pappa). Sen vidare till min mormor i Byske för leverans av undulater. Våra undulatkärringar är numera norrlänningar. Vi tyckte att dom skulle få det bättre där och mormor ville ha lite sällskap.

Lördag var den stora festdagen! Det var 3 tjejer som var huvudpersoner för dagens 30-års firande; syrran och hennes kompisar Jenny & Sara. Dom blev kidnappade på morgonen och fick sen ögonbindlar för att bli skjutsade ut till skogen. Där fick dom en karta och en GAMMAL skoter m pulka att åka med. Dom skulle med hjälp av kartan åka till olika stationer och lösa olika uppgifter. Nicke & Billy åkte med på en annan skoter för att filma brudarnas bravader.

Under tiden dom började sin skoterresa, var vi ett gäng som samlades hemma hos Sandra & Jerry. Vi skulle tillsammans promenera bort till en av stationerna där vi även skulle äta lunch. Vi gick till ett ställe som kallas för "storsten" som ligger ca 3 bort. Gunde fick som uppgift att dra en träpulka med lunchen. Han var lite skeptiskt i början till sin debut som draghund, men sen var det inga problem! Pulkan var ganska tung, så han fick verkligen jobba. Framme vid storstenen så fick vi vänta ett tag på födelsedagstjejerna. Fler människor kom dit och vi blev till slut ganska många. Lunchen bestod av pannkaka, fläsk & hamburgare som tillagades på murrikkan. Murrikka = en stor wokpanna som man ställer över elden (för er som inte vet). När Johanna, Jenny & Sara kom dit fick dom i uppdrag att med pimpelspö fiska upp 6 barnmatsburkar ur 6 hål i isen. Burkarna innehöll ledtrådar till nästa uppdrag.

Sen gick vi tillbaka till Byske för att samlas på nästa ställe; grillplatsen vid piren på stranden. Många åkte skoter dit och vi som gick fick pinna på ordentligt, för vi hade en tid att passa. Jag var genomsvettig när jag kom fram och vi hann med nöd & näppe se helikoptern från Jimmys jobb. Dom vinschade ner en leverans till festen. Tanken var att tjejerna skulle få åka helikopter, men det hanns tyvärr inte med. Vid grillplatsen fikade vi och fyllde på med mera alkohol. =)

Nästa anhalt var badhuset och det var bara för oss tjejer. Vilken lyx det var att ha hela badhuset bara för oss! Där blev det bad i både stora bassängen och i bubbelpoolen. Jag, syrran och Frida passade på att ta simborgarmärket. 12 längder simmade vi och det var faktiskt ganska jobbigt på slutet. =) Medans vi tjejer var i badhuset, var killarna nere på Lanternan och fixade i ordning. Lanternan är restaurang/discoställe nere på stranden på campingen. Vi hade hyrt det stället för att ha festen där. På badhuset fick födelsedagstjejerna nyckel till varsitt skåp där dom kunde hämta kvällens klädsel. Det var inga glada miner när dom fick syn på vilken utstyrsel dom skulle ha. I alla fall så var syrran väldigt missnöjd. =) Syrran skulle vara Musse Pigg (inte Karlsson på taket, som vi först trodde. Jenny var Pippi Långstrump och Sara var nån figur från Dallas.

Efter badhusbesöket invaderade vi Byskes pizzeria - Bianco. Vet inte om dom har haft så många besökare på en och samma gång. =) Sen åkte vi ner till Lanternan där killarna satt och kollade på matchen mellan Skellefteå-HV71, som tyvärr slutade i storförlust. Men sen vann ju RÄTT LÅT, så kvällen var ändå räddad! =) Vi såg Melodifestivalen på 2 storbilder med hjälp av projektorer. Vad gäller festen, så blev vi indelade i 3 lag; 1 Pippi Långstrump-lag, 1 Musse Pigg-lag och 1 Dallas-lag. Under kvällen skulle vi tävla mot varann i 3 tävlingar. Jag var med i Pippi-laget och efter första tävlingen låg vi efter med ganska många poäng, men efter en bra upphämtning utsågs vi som segrare. Ingen norrlandsfest utan obligatorisk fylla & slagsmål.... En objuden, aspackad kille dök upp och förstörde några timmar av kvällen. Först efter att nån ringde polisen åkte han därifrån. Men totalt sett var det en mycket lyckad kväll! Ja, hela dagen blev väldigt lyckad och vi hade även jättetur med vädret!

På söndagen gick vi ner till Lanternan igen för att äta lunch & tårta tillsammans. Även detta var en överraskning för syrran. Det hade du inte räknat med, eller hur?! =) Med tanke på att hon hade listat ut när festen skulle vara, så var det lite kul att vi lyckades överraska henne på söndagen!

Efter lunchen åkte jag & Nicke och hälsade på mormor igen för att se hur det gick med undulatkärringarna. Dom hade skött sig bra och mormor verkade vara nöjd med det fjäderbeklädda sällskapet! Sen åkte vi till stallet för att träffa min farfar. Mina farbröder, deras fruar och 2 av mina kusiner kom också till stallet för att träffa mig. Himla skoj!! Jag hade köpt lite grejer till farfars häst, Ruben. Bland annat borstar som jag var tvungen att testa. Ruben hade några dreadlocks att reda ut, för att fixa hästfrisyrer verkar inte vara farfars största intresse.... =)

På kvällen bjöds vi på älgstek & potatisgratäng hos mina föräldrar. Det var så gott, så vi tog med oss resterna hem! Sen åkte vi hem till syrran & Jimmy i Båtvik. Där var även 9 av deras Stockholmskompisar som hade åkt upp för att vara med på 30-års aktiviteterna. Vi spelade spel och badade i badtunnan.

Det här blev ett låååångt inlägg, även om det bara är snabbversionen av vad vi har gjort i helgen. TACK alla för en jättetrevlig helg & TACK mamma & pappa för allt från 5-stjärnigt boende och service, till hundvakt och lagning av kläder! Och en stor eloge till festfixarna, främst Jimmy & Sandra, som verkligen har lagt ner massor med tid & energi för att ordna inte bara festen, utan hela helgen för alla som var med! Ni har gjort ett superbra jobb!

17 Mars 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Norrland

Med mitt dåliga lokalsinne, så kom vi aldrig till Värmland - utan vi hamnade i Norrland istället! Värmlandsresan var bara ett tappert försök att lura min lillasyster, för på nåt sätt hade hon lyckats lista ut att överrasknings-30-års-festen var den här helgen. Tyvärr gick hon inte på min lilla Värmlandsfint! =) TACK alla som har skrivit kommentarer här om att jag skulle ha åkt till Värmland!

Skriver mer sen om vår vistelse här, men nu ska vi fortsätta partaja och nästa anhalt är badhuset för oss tjejer. Ska bli skönt med bad nu efter dagens svettiga aktiviteter! Festa lugnt!! =)

15 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Elände & trevligheter

Regn, regn, regn.... Usch, vilket tråkigt väder!! Och jag känner fortfarande av träningsvärken från ridningen för 1 vecka sen... Bara elände och gnäll! 

Här kommer istället en glad nyhet: Gundes bror Mio har varit på viltspårprov idag och fått 1:a med HP! GRATTIS Mio & Ulle!! Har man inga egna roliga saker att glädjas åt, så får man glädjas med andra istället. =)

Har faktiskt några egna roliga saker att glädjas åt. Jag & Gunde ska åka till Värmland i helgen och det ska som vanligt bli jätteskoj!! Det blir såklart massor med hundträning, Gunde ska gå spårprov, vi ska festa och gå ut på Blue Moon Bar. Med lite mindre snubbeldricka i kroppen hoppas jag kunna låta bli att sparka till dom som kommer ivägen för mig på dansgolvet den här gången.... =)) Melodifestivalen får bli underhållningen på förfesten, för den kan man ju inte missa! Heja Charlotte!!

Jo, det hände faktiskt nåt roligt idag. Jag var ute och gick med Gunde och då träffade vi en av grannungarna. Tror att det var en kille (jag tror att det var en han, men det är svårt att se när dom är inpackade i vinterkläder). Vi hade ett väldigt intelligent samtal. =)

Pojken: Vad heter hunden?

Jag: Han heter Gunde.

Pojken: Det är nästan bara hästar som går förbi här. Vi har 2 hundar som heter .......... & ........... (jag hör inte vad han säger, för han pratar otydligt). Den ena är gammal och ska begravas här sen. Dom är vita.

Jag: Gunde är svart. (Smart kommentar, va?!? Kom inte på nåt annat att säga).

Pojken: Ja, man kan se det på färgen. =))

12 Mars 2008  | Länk | Blogg | 13 kommentarer
Födelsedag & jobb

En helg i jobbets tecken är förbi! I fredags fyllde Nicke år, så på kvällen var vi ute på presentshopping. Nicke skulle få en skruvdragare av mig & mina föräldrar, men jag har ju INGEN koll på verktygsbranschen..... Därför fick Nicke följa med och välja vilken han ville ha. En hel del provkörning av olika skruvdragare blev det och till slut var det en av dom som fick följa med hem.

Annars har det inte hänt så mycket mer i helgen än jobb. Några kompisar var här och hälsade på i lördags och firade Nickes födelsedag. Trevligt! Vårat marsvin Jimmy blev omdöpt av lilla Lina och han heter numera Farbror Jimmy (hon har en farbror som heter Jimmy). Ikväll har vi varit i Kista och där drabbades jag av en allergi och jag tänker inte säga vilken! Det är hemligt! =)

 

9 Mars 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Dikt till Anna

Måste lägga ut en dikt som min syster och 9 av hennes kompisar har skrivit i en dödsannons för en vän som dog för ett par veckor sen. Jag tycker att dikten är så fin! 

Det såddes några frön,

ett frö för varje vän.

Upp kom elva blommor,

men särskilt minns vi en.

En ängel kom

från ingenstans

Plockade en blomma

och satte i sin krans.

De tio blommorna

som kvar fick stå

Kommer nog aldrig

riktigt att förstå.

 

 

8 Mars 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Ridpremiären är avklarad!

Efter ett låååångt uppehåll från mitt förra fyrbenta intresse, kände jag att det skulle vara kul att börja rida igen! Har kollat upp lite att bli medryttare, men det blev så kallad nätverksridning på islandshäst istället. Nätverksridning innebär att man är en grupp vuxna som rider ut på turridning 6 kvällar under våren. Man rider i 1,5-2 timmar och sen fikar man tillsammans efteråt. Nu medans det fortfarande är mörkt på kvällarna, rider vi på cykelvägar och grönområden inne i samhället. Sen när det blir ljusare kvällar ska vi rida i skogen. Jag missade ju första ridtillfället för några veckor eftersom vi fick spendera den kvällen på djursjukhuset med Gunde. Därför fick jag rida med den andra gruppen ikväll. Det är 2 olika grupper, en som rider jämna veckor och en som rider ojämna veckor.

Det kändes ungefär som att vara ny i klassen. När jag kom dit var det massor med folk överallt, både barn och vuxna. Såg inte till nån som såg ut att jobba där, men lyckades hitta en kvinna som skulle rida i samma grupp som mig. Hon visade vilken häst jag skulle ha och vilka grejer som hörde till den hästen. Fick lite snabb info och vad jag skulle göra och sen var det bara att sätta igång. Min häst hette Eir och var en söt, mörkbrun vallack. Han verkade snäll och det var inga problem att fixa i ordning honom! Kändes dock lite ovant eftersom det är länge sen jag höll på med hästar. Funderade på när jag red senast, men kan inte alls komma ihåg när det var. Är det nån som har nån aning om var/när jag red sist??? Mamma eller pappa vet kanske det?? =)

Vi var 13 st som skulle rida ikväll och det var tydligen fler än vad det brukar vara. Jag fick rida näst sist i ledet eftersom Eir inte var så snabb på att skritta & trava. Men när vi skulle tölta skulle vi vara näst längst fram, för Eir var tydligen en snabbtöltare. Shit, tänkte jag, hur ska detta gå när jag inte kan tölta?!? Han skulle egentligen ha varit längst fram i ledet, men tydligen har ryktet om mitt obefintliga lokalsinne spridit sig, för dom vågade inte låta mig rida först!! =)) Fick en snabb, muntlig genomgång om hur jag skulle göra för att tölta. Och det var minsann INTE lätt!! Det blev alldeles för många saker för mig att hålla reda på! Man skulle luta sig bakåt, göra en 8:a med rumpan, hålla upp händerna, "vifta" med fingrarna (kommer inte ihåg vad det kallades) och så skulle man driva på hästen. Tydligen lyckades jag tölta första gången, andra gången var det ingen som såg om det var tölt (men jag tror att det var det) och tredje gången gick det inte alls för att tempot var för långsamt för min häst. Vi får se om jag nånsin lyckas få kläm på töltandet....

Det var en ganska händelserik ridtur. Första töltsvängen var det en kvinna som åkte av och slog huvudet. Det gick tydligen bra, men hon valde att rida tillbaka till stallet tillsammans med en annan tjej. Efter den händelsen höll jag mer krampaktigt i tyglarna än innan. =) På vägen hem blev vi utskällda av en full gubbe som var jättearg för att vi red på en cykelväg där det var hästförbud. Vi kom tillbaka till stallet så sent, så jag valde att inte vara med och fika den här gången. Ser INTE fram emot morgondagens träningsvärk!! Känner redan att jag har ont i ryggen. Men det är det värt, för det var jätteskoj!!

6 Mars 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Tatuerad

Ikväll har vi varit på födelsedagskalas. En 35-åring och en 8-åring har vi firat. Och jag har lekt med den 5-åriga lillasystern i familjen. Vi har tävlat i hoppning och har hoppat över ett hinder byggt av en låda, täcken och filtar. Jämfotahopp, enfotshopp, hopp med sats och så har vi hoppat samtidigt. Konditionskrävande för en gammal gumma som mig!  Jo, jag blev faktiskt kallad för gammal gumma! =) Vi har även byggt koja. Men den fick jag tyvärr inte plats i. =( Avslutningsvis blev jag tatuerad på armen. Det finns så himla många olika leksaker nu för tiden! Och detta var en tatueringsleksak som man sätter fast en tuschpenna i och så ska man använda olika mallar som man fyller i med tatueringspennan. Jag fick dock inte prova mallarna, utan blev tatuerad på fri hand. Jättefint! =)

Mörbultningskänslan från bowlingen är nu borta, men vi får väl se om allt hoppande ikväll ger ny träningsvärk.... Och imorgon kväll ska jag börja rida, så på fredag lär jag garanterat få känna att jag lever!

5 Mars 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Mörbultad & trött!

Ja, så kan man sammanfatta läget! Eftersom jag inte bowlar oftare än 1-2 gånger/år, hinner jag glömma bort hur ont man får i kroppen efteråt. =( Kände av lite redan igår och idag har det varit ännu värre. Det blev inte många knop gjorda igår. Lyckades städa halva huset (alltså 20 kvm) och Nicke fick städa resten idag. Kollade sen på Melodifestivalen och ÄNTLIGEN var det rätt låtar som gick vidare!! Jag hoppas att Charlotte vinner hela tjottaballongen!! Har i och för sig inte hört alla låtar än eftersom jag missade en lördag. Och Björn Gustafsson är ju bara bäst!! Vilken glädjespridare!

Imorse ringde väckarklockan alldeles för tidigt! Hade gärna sovit bort hela den här dagen och vaknat upp igen på måndag - UTAN ont i kroppen..... Men, det var andra saker inbokade, så jag fick snällt kliva upp, packa väskan och åka iväg. Till Fagersta skulle jag & Gunde. Ulle, Gun & Christina hade bokat en träningsdag för Åsa Löfberg och dom var snälla och lät mig & Gunde vara med. Mötte upp Värmlandsbrudarna på en mack i Fagersta och sen åkte vi vidare till stället där vi skulle träna. Det var tack & lov inomhus, i en lagerlokal/maskinhall. Vi tränade en hund i taget och Gunde fick börja. Och är man en Gunde så får man träna Gundegrejer!! =) Alltså blev det en massa anti-trampövningar! Dom går ut på att man ska kunna sitta stilla - punkt slut! Precis sånt som vi behöver träna på. Nu vet inte jag om det går att bli av med allt tramp, för han har ju faktiskt trampat på i 3,5 år. Tänk vad mycket tramp Gundes fötter har gjort! =) Men förhoppningsvis ska det i alla fall bli bättre. Vi gjorde även några andra övningar för att få till linförigheten/fria följet. Där har jag tänkt börja om från början. Eftersom alla kollade på varandras träningar, har man även fått en hel del tips på andra övningar. Himla nyttigt att sitta och se andra träna!

Efter alla hade kört 2 pass var, åkte vi och åt lunch. Sen vidare till brukshundklubben där vi först hade genomgång av hur Åsa tänker när det gäller uppletande. Uppletande har vi inte tränat så mycket mer än när vi fick testa det på en kurs för nåt år sen. Och då med ett annat upplägg än vad Åsa har. Tycker det är så spännande att se hur Gunde gör när han får prova nya saker! Gunde var först ut och han skötte sig riktigt bra! Jag trodde att han skulle leta efter dummiesar och strunta i att det fanns andra saker att hämta. Men det var inga problem! Totalt fick han hämta in 4 föremål och sen avslutade vi Gundes träning för dagen. När alla hundar hade letat saker i skogen, gick vi in i klubbstugan och pratade en stund innan det var dags att åka hem. TACK Ulle, Gun & Christina för att vi fick följa med! En givande dag med trevligt sällskap!

Nu är både jag & Gunde trötta. Nicke har hyrt en dålig film, så det gör inget om jag somnar nu. =)

2 Mars 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Discobowling

Igår kväll var vi på discobowling med jobbet. 11 glada bowlare var vi! Började med att bowla 1 timme. Det gick inte alls bra för mig och det skyller jag på att jag inte hade hunnit få i mig tillräckligt mycket alkohol och att dom andra var bättre än mig på att bowla. =) Men det spelar ingen roll om resultatet inte var det bästa, för det är himla skoj ändå! Efter bowlingrundan åt vi middag och det var jättegod mat! Eftersom några av oss skulle upp och jobba idag, var det ett gäng som åkte hem en stund efter middagen. Vi var 6 tappra som stannade kvar och bokade in till timme bowling. Den andra omgången gick det lite bättre för mig. Vi var väldigt jämna vi 3 på min bana och det var inte många poäng som skilde oss åt när timmen var slut. Det var ett liveband där och spelade, så resten av kvällen spenderades på dansgolvet. När dom stängde kl 1 kom Nicke och hämtade oss. Vi var inte hemma förrän halv 3 och sen var jag uppe till kl 4, för jag skulle kolla på Let´s Dance. Jag glömde såklart att ta med mig kameran, men jag kanske kan få några bilder av Kerstin sen.

Idag blev det inte helt oväntat sovmorgon. Och jag upptäckte när jag vaknade att det var riktigt tråkigt väder ute, så då kunde jag med gott samvete ligga kvar i sängen ett tag till..... =) Det passar alldeles utmärkt med regn & rusk idag!! Är inte bakis, men energinivån är låg. Jag drack nog alldeles lagom många drinkar igår. Det blev kanske snarare för få, men hellre det än för många!

 

 

1 Mars 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida