Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Rundborsten!

Nu ska jag ägna ett helt blogginlägg åt - rundborsten! Jag hatar den! Och min frissa älskar den! Varje gång jag klipper mig står hon och snurrar den i mitt hår i säkert 10 minuter. Fluffigt och runt blir det minsann!! Och jag bara sitter där och säger ingenting. Kanske för att jag inte vill göra henne ledsen, för hon verkar verkligen tycka att det är den bästa uppfinningen! Istället försöker jag platta till håret så mycket som jag kan när jag kommer till bilen. Eller jag åker iväg en liten bit innan jag gör det. Kan ju inte sabba hennes konstverk på parkeringen.... Och ibland när jag kommer hem försöker jag trycka ner det runda fluffet med vatten eller så duschar jag håret. Knäppt, va?

22 Mars 2012  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Norrlandsveckan

Vecka 9 drog vi iväg på en liten Norrlandssemester. Planen var ett överraska min mamma som precis hade fyllt 60 år. Hon hade ingen aning om att vi skulle komma, så kl 17 på lördagen ringde vi på dörren och dök upp som en glad överraskning!! Vi åt en god middag tillsammans med mamma, pappa, syrran, syskonbarnen Agnes & Manne, morbror Conny och hans fru Anna-Karin, samt deras barnbarn Uno (min kusin Patriks son). Mycket trevligt!!

Fortsättning på Norrlandsveckan bestod av långa promenader i soligt & fint väder (dock var besvikelsen stor över att isen på havet hade försvunnit, så det blev ingen efterlängtad ispromenad), hockeymatch där vi kollade på Skellefteå AIK som mötte HV71 (SAIK vann), hälsa på hos kompisar, besök i Skellefteås affärer, besök i Piteås affärer, besök i Luleås affärer, samt bad på äventyrsbadet i Piteå.

I slutet av veckan åkte vi lite längre norrut, till Haparanda där vi bodde 2 dygn på favvohotellet Cape East. Jättehärligt med bad & spa!! Vi testade dunderduschen som är en dusch man går in i - drar i en kedja - efter några sekunder får man 100 liter 4-gradigt vatten över sig. En upplevelse av skräckblandad förtjusning!! Dag 2 på hotellet dök en överraskning upp för Benny; det knackade på våran dörr till hotellrummet och när Benny öppnade stod Peter & Madde där med pizza, öl & vin. Himla trevligt besök!! Det blev bad och bastu med dom på kvällen och även dagen efter blev det bad. Vi hann även med en långpromme med alla hundar på Torneälv. Jag fick träffa Jerrys dotter Tesa. Oj, vad hon hade vuxit sen sist!! Jättefin och supermysig!! Dom hade även med sig Jerrys flickvän Alta och bonussonen Presley.

16 Mars 2012  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Kanin & odlingar

Therese vill ha en fransk vädur!! Benny är nog inte lika övertygad om att det är en bra idé..... Jag måste nog kanske inse att det är rätt skönt med minskat djurantal + att det är skönt att slippa städa burar. Men nån gång i mitt liv skulle jag vilja ha en jättekanin!

Här håller vi på med en massa odlingar; Benny odlar ätbara saker (tomat, chili, majs, kryddor osv) och jag odlar vackra saker (blommor). Vi får väl se om det blir nåt användbart resultat eller om det inte dyker upp några växter alls. Spännande är det i alla fall!! Jag har aldrig förodlat fröer innan och har köpt olika små växthus för att se vilket/vilka jag tycker funkar bäst. Har även beställt fler fröer på nätet. Detta är ju en hel vetenskap!! Så den här sommaren får helt enkelt bli en försökssommar.

14 Mars 2012  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Nån som vill byta kropp med mig??

Idag har vi spenderat större delen av dagen under huset - närmare bestämt i husgrunden! Och nu har jag ont överallt - eller närmare bestämt i ryggen och knäna! Vad har vi då gjort i grunden? Jo, vi har lagt plast! Det gör ont att krypa runt i gruset, trots att man har knäskydd och det är inte nån bekväm arbetsställning när det är så lågt till tak att man inte kan stå upp. Ont i ryggen har jag nog fått av att lyfta alla takpannor som låg under huset. Vi var tvungna att lyfta ut dom för att kunna lägga ut plasten. Och det värsta är att vi inte är klara! Träningsvärken och smärtan kommer att vara minst sagt grym imorrn och tanken på att vi har en del kvar av grunden att plasta och sen att lyfta in alla takpannor igen, gör att jag kommer att drömma mardrömmar inatt! Men det som inte dödar härdar och det är ju i princip gratis träning! Skönt att få det gjort i alla fall!

Det hände en rolig sak idag! Medans vi plastade grunden kom det förbi en man som hade gått lite vilse. Hans fru stod en bra bit bort med sina hundar. Mannen berättade att dom också hade flattar. Ganska snart förstod jag vem mannen var - jag känner nämligen hans fru & dotter. Världen är liten!! Det var minsann trevligt med det oväntade besöket! =) Jag visste att vi bodde ganska nära varandra, men trodde ändå att det var så pass långt ifrån att vi inte skulle kunna promenera till varandra. Nu visade det sig att det tar endast 40 minuter om man går genom skogen.

10 Mars 2012  | Länk | Blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida