Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Polisinvasion

I och med att det är Irakkonferens på Infra City i Upplands Väsby, har det varit polisinvasion både runt Arlanda och Rosersberg igår, idag och även imorgon. Vi var lite oroliga på jobbet att vi skulle få problem med att ta oss fram eftersom vi hade hört talas om att det skulle vara en hel del avspärrningar. Tack och lov har vi inte drabbats värst mycket av detta. Och det har varit riktigt spännande och roligt att få beskåda all uppståndelse! Tror att dom flesta på jobbet har velat åka på turerna som är förbi Arlanda bara för att få kolla på poliserna. =) Jag & Camilla blev stoppade idag när vi skulle passera där. En polis kom fram och berättade att det var bilar med några av ländernas höjdarpolitiker som var på väg till flygplatsen och därför fick inga vanliga bilar åka där just då. Efter en stund kommer 3 svarta bilar med poliseskort. Då utbrister den polis som hade stoppat oss att en av dom som åkte i dom svarta bilarna satt i baksätet och petade näsan!! =))

Ikväll skulle deltagarna på fredskonferensen äta middag på slottet i Rosersberg. Så jag tog en annan väg hem för att slippa fastna i avspärrningarna. Får se hur mycket ståhej det är imorrn, får då ska väl alla till Arlanda för att åka hem. Det har varit mycket brandmän och poliser den här veckan för min del! =) Och angående det höga antalet poliser, så har det varit jobbigt för en sån som mig som lider av polisskräck.... Fast den polis vi pratade med idag var väldigt trevlig!

På vägen hem åkte jag förbi Nickes jobb för att hämta Gunde. Nicke skulle jobba över ikväll och det tänkte jag att Gunde skulle slippa göra. Där var SVT Sport och riggade några helikoptrar med kameror. Dom ska filma Stockholm Marathon på lördag. Det var intressant att se hur mycket utrustning som krävs för det! Hörde att ena kameramannen sa att dom nog skulle behöva den minsta och smalaste piloten för att helikoptern skulle orka lyfta. Därmed kan Nickes chef glömma att det blir han som får flyga! =)

Apropå Nickes jobb, så var det en av piloterna där som upptäckte skogsbranden i förrgår när han var ute och flög. Så när dom larmade brandkåren kunde dom samtidigt erbjuda hjälp att släcka branden med helikopter. Det blev dom nog glada för eftersom branden var en bra bit in i skogen och långt ifrån vägen. Spåret gick förresten bra, trots att det blev väldigt knasigt när jag la det!

Ikväll har jag varit ute och lagt ett nytt spår. Det förra spåret blev ju kortare än vad som var planerat och därför blev det en hel del blod över. Den här gången valde jag att lägga spåret i skogen bakom huset, för där visste jag att det inte hade varit nån skogsbrand. =) Det blev ett ganska roligt spår med en del svårigheter. Ju jävligare, desto roligare! Tror att Gunde tycker likadant! =) När han ska gå spåret har jag bestämt mig för att låta snitslarna sitta kvar. Tycker det är lite besvärligt att försöka plocka ner snitslarna medans man går spåret. Istället får jag gå spåret ett varv till efteråt för att ta ner snitslarna. Och det kan ju passa bra nu, för vi har en stegräknartävling på jobbet. Den började i måndags och håller på till 15:e juni. Man är 3 personer i varje lag. Jag köpte min stegräknare idag och det är faktiskt lite kul att kolla hur långt man går varje dag!

 

29 Maj 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Viltspår med störning!

Ikväll åkte jag iväg för att lägga ett viltspår till Gunde. Parkerade bilen och promenerade in i skogen och gick väl ungefär 3 km innan jag började lägga spåret. Hade tänkt lägga ett klurigt spår i svår terräng, men hittade ingen särskilt svår terräng. När jag hade lagt ungefär halva spåret hör jag motorljud och tycker att det är lite konstigt, för det finns inga vägar där. Tänker att det kanske är några som åker fyrhjuling nere vid sjön och fortsätter att lägga spåret. Helt plötsligt kommer jag till ett perfekt ställe, nämligen en brant uppförsbacke! Ser att det är svart på marken, men tänker inte så mycket mer på det. Inte förrän jag ser slangar på marken och sen hör jag röster. Shit, tänk om det är brandmän och att jag har klampat mitt in i deras övning!! Vill inte bli upptäckt (av olika anledningar) och kommer inte på nåt annat att göra än att vända och smyga tillbaka samma väg som jag kom. Alltså mitt i spåret.... Hör röster från flera olika håll och förstår då att det är ganska många brandmän. Jag hinner tänka att jag måste ju lägga ut klöven och vänder tillbaka igen. Lägger klöven vid den sista snitseln, fast spåret fortsätter egentligen en bit till. Skit samma! Då får jag syn på 2 brandmän och får smått panik (vet inte varför) och vänder tillbaka igen. Stannar bakom några träd för att packa ihop spårsakerna och råkar såklart välta ut blodflaskan. Jaha, sen är det bara den lilla delen kvar att ta sig därifrån. Eftersom det verkar vara brandmän överallt runtomkring, så är det ingen idé att smyga längre, för dom lär ju upptäcka mig hur som helst. Går ner mot sjön och där har brandmännen slagit läger och där står 2 av dom. Den ena säger: "Hej, är du ute och orienterar eller ska du hjälpa oss att släcka branden?" Där står jag i mina fulaste kläder (såklart!), har inte fixat håret efter duschen (såklart!) och har blod på händerna (såklart!) och undrar just hur misstänkt jag ser ut att ha startat en skogsbrand..... Tydligen ser dom inte mig som nån pyroman - tack och lov! Och dom är väldigt trevliga - och snygga! Jag förklarar att jag är ute och lägger spår och frågar åt vilket håll jag kan gå för att komma därifrån (jag ville ju inte gå där jag inte fick gå). Dom har ingen aning eftersom dom inte tillhör Åkersbergas brandkår, men dom säger att jag kan gå åt vilket håll som helst. Går på stigen vid sjön och hinner ikapp 3 andra brandmän. Den ena börjar prata med mig och frågar vad jag är ute i skogen och gör. Berättar återigen att jag har lagt spår och han frågar vad jag har för hund. Det visar sig att han också har hund och han jagar också. Så jag fick trevligt sällskap tillbaka till vägen! =) Tänk vad typiskt! Hur stor är chansen att man ska träffa hela brandförsvaret mitt ute i skogen?? När man dessutom ser ut som hej kom och hjälp mig?? Det är nog bäst att man fixar håret och sminkar sig när man ska ut i skogen i framtiden..... =))) Fast å andra sidan så kan det ju dröja väldigt många år till innan man råkar ut för nåt sånt här igen!!

Det ska bli intressant att se om Gunde fixar det här minst sagt konstiga spåret! Jag gick ju fram och tillbaka ett antal gånger i spårslutet (med klöven några av gångerna), klöven ligger en bit innan slutet, blodflaskan vältes ut nånstans vid spåret, och till sist så vet jag inte hur många brandmän och fyrhjulingar som har farit omkring i spåret. Klarar han det här spåret ska han få ett HP!! =)

27 Maj 2008  | Länk | Blogg | 5 kommentarer
Nu är det krig på Grindmossevägen!

Ikväll har jag varit på krigsstigen!! Har härmed officiellt startat säsongens låååånga och svåra kamp mot både mördarsniglar & myror!! Fick syn på några sniglar ikväll när jag kom hem efter kvällspromenaden. Eftersom jag i år är mer förberedd än förra året, hade jag redan inhandlat mina vapen! Nu har jag varit ute och matat sniglarna med antisnigelmedel. HAHA!!! Fast jag måste erkänna att det tog emot lite, särskilt när Nicke kom ut och började prata om vilken djurvän jag är..... Men vad ska man göra? Hade det bara varit en eller några sniglar hade jag inte brytt mig, men när det handlar om 4-siffrigt belopp tycker jag att det blir för mycket.

Myrstacken fick sig också en omgång med antimyrmedel, men den tror jag blir svår att bli av med. Tänk vad enkelt det vore om man bara kunde lyfta upp myrstacken och bära iväg den till skogen.

Här kommer mera Skottland:

 

26 Maj 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Jobbhelg & semesterdrömmar

Jag har jobbat i helgen och jag fortsätter att längta efter semester..... Lägger in nostalgibilder från Skottland 2005. Många är tagna i farten från motorcykeln.

25 Maj 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Heja Sverige!

Det bästa med kvällens skitMellofestival var:

BJÖRN GUSTAFSON!!!

Jag röstar på att Sverige ska strunta i att vara med fler gånger!! Jag tycker vi ska strejka och lägga pengarna på nåt annat istället!!

Vi var hemma hos Karin & Freddan ikväll för att grilla och kolla på Mello. DET var i alla fall väldigt trevligt! Jag & Nicke åkte hem när röstningen började. Kommer hem, slår på TV:n och blir helt chockad! Går och lägger mig istället. Grattis Ryssland!

25 Maj 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Tomt

Så här såg det ut hos oss för ett tag sen:

Och ungefär så här ser det ut nu:

Kan inte påstå att jag är helt nöjd med skövlingen av våran tomt. Det beror på att vi inte är helt överens om hur tomten ska se ut och som ni kanske förstår, är det inte mitt val av tomtutseende som blir av. Jag vill gärna behålla en stor del av naturtomten och Nicke har tänkt täcka över det mesta med jord. Jag måste alltså rädda en hel del av växterna som annars kommer att bli begravda. Det ska bli intressant att se var jag ska få plats med alla växter som jag måste gräva upp och vinterförvara nånstans! =)

22 Maj 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
MC-minnen....

I och med husbygget, så verkar det återigen bli en säsong med alldeles för lite hojåkning. Förra året vart det bara en tur för mig, för då var motorcykeln trasig nästan hela säsongen. Nicke hann åka lite mer än mig. Hoppas i alla fall att vi kan ägna nån dag åt att åka motorcykel i sommar.

Här är bilder från Lelleträffen på Gotland 2004:

Rasmus & Nicke grillar.

Benny & Cissi väntar på maten.

Hojfix i väntan på färjan till Fårö.

Lunch på Fårö. Jag, Tobbe & Pontus.

Gamla båtar.

Pontus, Nicke & Tobbe värmer upp inför kvällen.

Middag i stugan. Vi bjöd även in några av våra gotländska vänner.

Utflykt

Katthammarsvik?

En gammal skylt på ett mysigt café.

Pontus, Lisa, Jossi & Nicke.

Lelleträffen är en jätterolig mc-träff på Gotland och man kan välja om man vill vara där en hel vecka eller en långhelg. Det kommer mc-intresserade i alla åldrar från hela landet. Dagarna ägnas åt mc-åkning och andra roliga aktiviteter/lekar/tävlingar och på kvällarna är det FEST och liveband.

Lelleträffen innebär alltså många roliga minnen och jag måste berätta om en rolig sak som hände när vi var där. Klubben som vi är med i brukar åka dit varje år och då hyr vi stugor på Kneippbyns Camping. Det året vi var med hade vi hyrt 2 stugor. Tror att vi bodde 8 pers i våran stuga. Jag & Nicke delade rum med Pontus & Tobbe (OBS! Dom är inte ett par!!). Det var ett litet rum som innehöll 2 våningsängar. En av kvällarna gick jag, Nicke & Pontus och la oss före Tobbe. Eftersom ljudnivån på festerna brukar vara HÖG, så var det bäst att sova med öronproppar. Så det gjorde vi! Tobbe hade dragit iväg på den stora festen på området och under tiden hade alla i våran stuga gått och lagt sig. Den som la sig sist trodde att alla var "hemma" och låste därför dörren. Så när Tobbe kom tillbaka var det jättelåst och han kom inte in. Och alla sov med öronproppar och ingen hörde att han knackade på.... Men fönstret i vårat rum var öppet och där klättrade Tobbe in. Precis då vaknar Pontus och tror att det är en inbrottstjuv, så Tobbe får en pungspark!! =)

Jag vill åka dit igen, men i år har vi varken tid eller råd! Och inte nästa år heller....och inte nästa år heller....och inte nästa år heller..... Fast vi får ett hus istället! =)

Apropå huset, så köpte Nicke verktyg & maskiner för ett 5-siffrigt belopp för några veckor sen. Då fick jag ett sms där det stod att vi skulle få leva på vatten och bröd resten av månaden. För några dar sen skulle Nicke inviga den nya cirkelsågen(?) och det blev även slutet för den sågen, för Nicke sågade av sladden! Det är en sån grej som jag hade kunnat göra, men att Nicke skulle göra en sån tabbe är lite mer obegripligt.... Jag tyckte i alla fall att det var väldigt roligt!

21 Maj 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Internatet

Birgitta

Fikapaus

Anneli & Japan

Anneli & Gunde (en annan Gunde)

Ann-Sofi & Sandy

Marita & Ali, Bittan & Agnes

Ann-Sofi, Ing-Marie & Wilda

Lotta & Puma

Ingela & Danne

Mio

Aliz

 

18 Maj 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Syrran, det här är hundvalpar! =)

Efter några dagar i Värmland, åkte vi (jag, Ulle & Mio) till jaktinternatet på Flatterhaft (utanför Borås). Detta var alltså för ca 2 veckor sen, men jag ligger lite efter. =) Där fanns dom här sötnosarna:

Jag, Ulle & Mio bodde hyrde en stuga på Borås camping tillsammans med Gunilla & Aliz. Vi hann såklart inte spendera så mycket tid i stugan, förutom på nätterna. På vägen till Borås stannade jag & Ulle på en affär där vi köpte 2 ursnygga nattlinnen som vi skulle överraska Gunilla med. Vi hade planerat att ta på dom på kvällen när Gunilla inte såg och sen skulle vi se helt seriösa ut, precis som om vi på fullaste allvar hade såna nattlinnen. Men vi kunde såklart inte hålla oss för skratt, så den planen sket sig ordentligt! Gunilla, var inte orolig!! Vi ska försöka få tag på ett likadant nattlinne till dig!! =)

18 Maj 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Studiebesök på viltspårprov

När Ulle skulle gå anlagsprovet med Lätta-Plätta, följde jag med och dokumenterade det hela. Kan säga att det var väldigt bra att vara åskådare, för då slapp man gå genom alla snår! =)

Förberedelser inför provet.

Så här ser ett viltspår ut!

 

Ingen dans på rosor här inte! Snarare snårdans....

2 fördelar med spårlinan: 1) Man tappar inte bort hunden. 2) Man hittar ut ur snåren.

Lätta hittade klöven och fick en fin rosett! Dagen efter gick hon sitt första ökl-prov och fick ett 1:a pris. GRATTIS Lätta-Plätta & Ulle!

Efter provet gick jag iväg för att kolla på några andra varelser. Hittade fina blommor på vägen dit.

Gula & fina!

Det var dom här snyggingarna jag skulle kolla på. Syrran, det är vildsvin! =))

Oj, vad dom luktade illa!! Fast jag tyckte synd om dom, för det fanns inte en enda levande växt i deras hage.... =(

 

15 Maj 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Ännu mer Värmland....

Ena dan när jag var i Värmland, gjorde jag & Ulle ett studiebesök på 4H där Maud jobbar. Vilken drömjobb du har, Maud!! Jag tyckte såklart att det var väldigt skoj att hälsa på där! =)

Den här lilla godingen hade gärna fått följa med mig hem, men Nicke sa "ABSOLUT INTE!!!!" =)

Apropå kaniner, så var jag & Kerstin i Sigtuna igår efter jobbet. Vi hade tänkt cykla dit, men det blåste så kallt så vi tog bilen dit istället och sen tog vi en promenad där. Under promenaden upptäckte vi en kanin, nästan likadan som den på bilden. Den satt vid en stor buske bredvid cykelvägen. Hmm, tänkte vi, det här kan ju inte vara en vildkanin, utan det måste vara nån som är på rymmen. Vi lyckades fånga in den, vilket inte var särskilt svårt eftersom den skuttade mot oss när vi gick fram. Sen gick vi upp mot husen för att se om det fanns nån tom kaninbur i någons trädgård. Hittade ingen tom kaninbur som såg skyldig ut. Plan B var att knacka dörr och fråga om det var nån som kände igen kaninen. Vi såg en kvinna på en balkong och hon sa att en av hennes grannar hade en sån kanin. Hittade rätt hus och ringde på dörren. Där bodde en barnfamilj och det var deras kanin vi hade hittat. Fast dom blev inte så glada som vi hade trott, för dom brukar nämligen släppa ut kaninen och låta den vara lös ute. Sen visslar dom på kaninen och då brukar den komma hem igen. =) Kan nämna att våran plan C var att jag skulle ta kaninen med mig hem.... =))

14 Maj 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Fler Värmlandsbilder

Lätta-Plätta i sin favoritgrop hos Ulle.

Jappie & Gun tränar.....dans??

Brasse, lite grå om nosen och ögonbrynen. Charmigt! =)

Mio

Gun & Jappie

Brasse slår en kullerbytta på litet barn. =)

Så tokigt det kan bli!

Ulle & Mio tränar på att skälla. Eller rättare sagt så tränar Mio på att skälla och Ulle tittar på.

Mio tränar även fotboll.

Fotbollslandslaget nästa?

Jappie letar efter rätt pinne.

11 Maj 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
En lång väg till Uppsala....

Imorse ringde väckarklockan tiiiiidigt! Alldeles för tidigt för min del!! Skulle åka till Uppsala och kolla på jaktprov. Gunde skulle egentligen ha startat på det jaktprovet, men eftersom han fortfarande äter penicillin pga urinvägsinfektionen var jag tvungen att stryka honom. Tyvärr!! Jag hade anmält till 2 jaktprov i vår (det som var idag och ett annat som var i måndags) och lyckats komma med på båda och så kunde vi inte vara med alls på nåt av dom.... =( Huvudsaken är ju att Gunde blir frisk och det kommer ju fler jaktprov. Dessutom hinner vi träna mer och det skadar ju inte! =)

Hur som helst hade jag ändå planerat att vara på jaktprovet i Uppsala idag och därför åkte jag dit i alla fall för att titta. Alltid lär man sig nåt! På vägen dit ser jag att det snart är dags att tanka, men jag tänker att det kanske räcker för att ta sig till jaktprovet och sen kan jag tanka på vägen hem. Inser när jag är ett par mil från provet att min plan inte kommer att hålla, så jag stannar på första macken jag kommer till. Det finns inte så många bensinstationer ute i skogen och det är nog bäst att passa på när tillfälle ges. Och OM jag skulle lyckas med bedriften att köra fel är det ju bra att ha tillräckligt mycket diesel i tanken. Jag hade nämligen åkt ifrån vägbeskrivningen, men trodde mig ha hyfsad koll ändå på vart jag skulle. När jag kommer fram till macken och ska tanka så får jag inte upp tanklocket. Fasen också!! Tänkte att jag minsann ska klara detta på egen hand och INTE ringa till Nicke. Medans jag står och försöker få upp tanklocket står 2 cyklister och tittar på mig. Den ena av dom påpekar att man brukar öppna tanklock via en knapp inne i bilen. NÄHÄ!! Menar du det?!?! Jag är bara en dum blondin som har noll koll, eller?!? Svarar cyklisten att det här tanklocket öppnas genom att man trycker på det och att det har gått i baklås. Den andra cyklisten kommer fram för att hjälpa mig. Vi ser spärren bakom luckan som gör att den inte går att öppna. Vi försöker bända upp locket så pass mycket att vi kan peta in nåt för att få undan spärren. Han provar med sina solglasögon, men dom är för klena. Jag låser upp bilen för att hämta mina solglasögon för dom är lite kraftigare. När jag kommer tillbaka har han fått upp luckan. Jippi!! Jag får tips om att smörja den där spärren så att den inte ska haka upp sig igen. Tackar cyklisterna för hjälpen, tankar och åker sen vidare. Passerar dom på min väg bort till spårprovet.

När jag har hittat rätt ställe att svänga av stora vägen dyker nästa problem upp. Nämligen att hitta rätt..... Ska det vara så svårt när det är skyltat??? Jo, om skyltarna är knasiga är det svårt!! Andra skylten jag kommer till står det en pil till vänster på. Men det finns ingen väg till vänster - bara en väg till höger! Jaha, vad gör man nu? Ser att det finns en väg till vänster en liten bit bort och testar att åka in där. Den leder till en privat väg där man inte får köra. Vänder och åker tillbaka till skylten med pilen åt "fel" håll och svänger in på vägen där. Åker väldigt långt på den vägen, för man tror ju att det ska komma en ny skylt efter nästa kurva och det gör det såklart inte. Åker tillbaka och studerar återigen den felaktiga skylten. Enda alternativet jag inte har provat, är att åka rakt fram, så jag gör det - trots att pilen pekar till vänster. Kommer så småningom till ett vägskäl och chansar på att åka till vänster. Passerar då cyklisterna igen och dom vinkar glatt till mig! =) Åker en bra bit på den vägen, men hittar ingen ny skylt = vända och åka tillbaka. Gissa vilka jag åker förbi? Jo, helt rätt; cyklisterna! Nu vinkar dom igen och ser ännu gladare ut! Dom undrar säkert vad jag är för nån idiot som först inte får upp tankluckan och sen åker fram och tillbaka. =) Kommer tillbaka till vägskälet och upptäcker då att det sitter en skylt där som jag missade när jag åkte förbi. Var alltså på rätt väg, så jag vänder och åker tillbaka. Inser genast att jag antagligen måste passera cyklisterna igen...... Snacka om pinsamt!! Kör långsamt och hoppas att dom ska hinna cykla ifrån mig, men till slut får jag syn på dom. Kör i snigelfart och överväger att stanna ett tag för att slippa förnedra mig genom att åka förbi dom igen. DÅ får jag syn på den sista skylten och där är även parkeringen. Äntligen framme!! Vilken tur att jag tankade bilen med tanke på all felkörning som blev!

Parkerar bilen och går iväg på den enda stigen som leder från parkeringen. Stigen slutar vid en badplats och dom enda som är där är 2 tanter, varav den ena just har badat!!! Hittar inga hundar och inget jaktprov. Det är inte sant, jag är fel igen!! Med tanternas hjälp hittar jag till slut jaktprovet. =)

Provet var upplagt med 2 enkelmarkeringar på vatten som start. Markeringarna i sig såg inte svåra ut, utan klurigheten låg i att det var lång sträcka för hunden från vattnet upp till föraren som stod uppe på en berghäll. Sen var det en väldigt lång transport till ett riktat närsök. Därefter ett sök och till sist 2 enkelmarkeringar på land.

Det blev en lååång dag på provet. Sista hunden var klar vid 18-tiden och sen var det prisutdelning. Kom hem sent och jag körde faktiskt inte fel en enda gång på vägen hem!! Det har varit jättefint väder och strålande sol idag och jag har inte bränt mig, tack vare solskyddsfaktor 30!

 

 

10 Maj 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Bilder från förrförra helgen

Gunde

Väntar på att få gå sitt spårprov.

På väg till spåret med husse & domaren.

Jazza med tungan rätt i mun!

Mer närgången parkering än så här kan man väl knappast göra?? =)

Nicke & en söt liten Lyra.

Supén på kvällen efter spårprovet. Jättegod mat, trevligt sällskap och en duktig trubadur!

Allsången var uppskattad, men det var en del av dom gamla låtarna som vi yngre inte kunde.

9 Maj 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Torsdag

Torsdagar brukar innebära 2 saker: demenskurs & ridning. Idag var det näst sista gången på båda delarna. På demenskursen hade vi idag 2 andra föreläsare. Dom var inte lika bra som den vi brukar ha, men dom var helt okej. På schemat stod anhörigstöd och kost. Eftersom jag har varit väldigt trött idag efter veckans alla sena kvällar, höll jag nästan på att somna under kostföreläsningen.... =) Snappade i alla fall upp en sak och det var att om man äter/dricker för mycket lightprodukter, så blir man tjock! =)

På ridningen ikväll fick jag rida en annan häst än den jag brukar. Fick en liten fux vid namn Sirnir. Spännande att prova en ny häst! Har ju inte lyckats så bra med tölten när jag har ridit den andra hästen och därför hoppades jag att det skulle gå bättre med den här. Min förra häst var hur lugn som helst, men det var inte min nya bekantskap. Fick problem redan när jag skulle sitta upp på hästen. Han tyckte INTE att det var nån bra idé att ha en ryttare på ryggen!! Insåg snabbt att jag inte skulle lyckas på egen hand, för varje gång jag skulle prova blev han sur och backade undan. Till slut var det en som fick hålla i hästen och då gick det bra. Väl uppe skulle jag justera längden på stigbyglarna och det gick bra. Sen tänkte jag stå kvar i mitten av ridvolten tills det var dags att ge sig iväg. Några andra skrittade runt på sina hästar och några stod kvar i mitten. Satt där i godan ro och väntade och vad händer??? Jo, min häst får ett tokspel och skenar iväg!!! Shit!!! Skenar förbi dom andra hästarna och stannar tack och lov där ridbanan tog slut! Alltså ingen jättelång skentur, men det kändes ändå inte som en bra början. Fick höra att han har gjort så förut och att han inte skulle bete sig så under ridningen. Han trodde tydligen att dom andra hästarna skulle lämna honom och att han skulle bli ensam kvar. Det kändes ändå som att jag kanske skulle ge mig ut med livet som insats! Men det gick faktiskt bra och jag överlevde den 2 timmar långa ridturen. =) Enda kruxet var dom gångerna vi stannade, för då började han konstra lite. Under själva ridningen var det en trevlig häst OCH det bästa av allt är att jag lyckades tölta och det var inte så svårt den här gången!  Behövde inte alls kämpa lika mycket som med den förra hästen, så nu kanske jag slipper ha träningsvärk nästa vecka. =) Skippade fikat efter ridningen, för jag ville komma hem så fort som möjligt. Hittade en närmare väg att cykla och det var bara 1,6 km. Jippi! Så lite motion som möjligt! =))

Imorrn är jag ledig och då blir det städning för hela slanten! Har 2 veckors städning att ta igen. Nicke städade inget under veckan jag var borta och den här veckan har jag inte hunnit städa eftersom jag har varit borta varenda kväll.

Jag önskar alla en trevlig helg!

8 Maj 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Ingen rast - ingen ro!

Det har varit fullt upp den här veckan! Igår var jag på körskola och fick en lektion i ecodriving. Alla på jobbet ska utbildas i ecodriving och tanken är att vi ska köra mer ekonomiskt och miljövänligt. Det kändes minst sagt märkligt att bli utsatt för körlektion igen och det gick verkligen inte bra! Riktigt o-bra gick det!! =) Först skulle jag köra en runda och då skulle jag köra precis som jag brukar. Hur lätt är det när det sitter en körlärare bredvid?? Dessutom en bil som jag aldrig har kört förut och en 6-växlad sådan. Vi åkte väl drygt en mil, både inne i Märsta och utanför. När den körningen var klar skulle mätaren kollas för att se medelfart, tid, bensinförbrukning. Tänkte att det kanske hade gått bra eftersom jag i alla fall brukar köra mer bensinsnålt än Nicke. =) Tjena, vad fel jag hade!! 0,69 visade mätaren! Sen bytte jag och körläraren plats och han skulle visa hur man kör ecodriving. Det såg ju inte så svårt ut! Sen skulle jag köra samma runda en gång till och det var verkligen inte lätt! Nu har man kört på ett sätt i 14 år och det är svårt att börja tänka om. Lyckades (med stor hjälp av läraren) få ner förbrukningen till 0,53. En minskning med 22%. Jämfört med hur jag är van att köra (rally), kändes det som att ecodrivingen gick mer långsamt. Men det visade sig att medelfarten var densamma.

Efter jobbet igår åkte jag hem till en jobbarkompis för att få en sminklektion av en annan jobbarkompis. Blev bjuden på god middag. Tack Siw!! Sen kom Annelie dit med en massa olika smink som jag fick prova. Tack Annelie!! Tiden sprang iväg och jag var inte hemma förrän vid tolvtiden. Fick en hel del roligt smink med mig hem! =)

Idag har vi haft teorikursen i ecodriving på jobbet, så nu är vi färdigutbildade inom det området. Efter jobbet åkte jag till Vällingby för att vara med på FRK Östras styrelsemöte. Det blev alltså en sen kväll även idag.

 

7 Maj 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Nicke samlar minus....

Ja, man kan lätt säga att det är nån här hemma som inte ligger på plus just nu!

Förutom en massa småminus idag, kom droppen ikväll när Nicke gick lös med motorsågen och utan att säga nåt till mig innan sågade han ner ett av dom träden jag allra helst vill ha kvar! Ååå, vad arg jag blev!!! Ett nersågat träd är faktiskt väldigt svårt att få tillbaka!! Just den här björken var lite speciell eftersom den hade växt lite konstigt och hade en rolig vinkel på stammen. Fick förklaringen att just den här björken var död och visst ser den död ut?!?! Döda björkar brukar ju ofta kännetecknas av en massa gröna blad!!! Hade planer på att snabbt som attan sälja den där jävla motorsågen, men kom sen på att den kan vara bra att ha kvar..... Nästa gång nåt av dom bra träden ryker, kommer jag att överväga att använda motorsågen som ett kastreringsverktyg...... =))

Var tvungen att avreagera mig ikväll, så jag & Gunde tog en 5 km-promenad med stavarna. Det var första gången jag gick med både stavar & Gunde och det gick faktiskt jättebra!!

Här är en bild på min föredetta björk:

Ikväll har även tomtprojektet dragit igång, så nu har vi så här "fint" här ute:

Avslutar med en bild på mina fina krulliga penséer. Som Nicke för övrigt nästan hade död på under den dryga veckan jag var borta. Planterade blommor innan jag åkte och när jag kom hem var många av dom närmare döden..... Vissa ser ut som dom inte kommer att kunna räddas. Får väl köpa tygblommor istället om jag ska kunna åka bort!! Hur svårt kan det vara???

5 Maj 2008  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Vår i norr!

I väntan på mina semesterbilder (som bara krånglar), kommer här några vårbilder på Agnes:

 

5 Maj 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Snart hemma!

Sista dagen i Värmland.... Eller rättare sagt näst sista dagen. Åker hem imorrn med ett stopp i Karlskoga för att kolla på spårtävling. Idag har vi varit ganska trötta och slitna efter internatet. Tog en välbehövlig sovmorgon och åkte sen in till Karlstad för att kolla på en multisporttävling. Vi satt på gräsmattan vid älven och kollade på dom tappra människorna som paddlade kanot eller luftmadrass i det kalla vattnet. Sen skulle dom klättra upp för ett rep upp till bron och det var några som trillade i plurret. Lunch på stan blev det också med Mari & Gun. Ikväll ska vi bara slappa och kolla på Körslaget.

Jag har haft en jättetrevlig semestervecka! Fast det ska bli skönt att komma hem imorrn. Kan inte påstå att jag är pigg och utvilad. =) Gunde är i alla fall piggare nu, så det går åt rätt håll.

3 Maj 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida