Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Vintips!

Fick vintips inför sommaren av Maud. Tack för det! Det kan jag behöva, särskilt den sista delen! =)

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk.
Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.

De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiellt
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Lycka till med vindrickandet i sommar!

Och här kommer en bild på Jerrys valpar, som snart ska flytta till sina nya familjer:

30 Maj 2010  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Rösta på Manne!

Rösta gärna på min söta systerson, Manne, som är med i en fototävling! Gå in på den här länken och rösta.

Det har varit en intensiv tid ett tag. Jag & Jerry har varit på 3 utställningar på mindre än 1 vecka. Först tog vi färjan över till Gotland. Där var det en 2-dagars utställning utanför Visby. På lördagen var det premiär för Jerry i jaktklassen och han kom 2:a utan CK för domare Bertil Lundgren med följande kritik:

"Bra storlek. Utmärkta proportioner. Väl ifyllt maskulint huvud. Något djupt liggande ögon. Bra hals och skuldra. Välvinklad. Bra bröstkorg. Stark rygg. Fallande kors. Stolt över sin svans. Välvinklad bak. Rör sig med bra steg, lite vid och slarvig i fronten. Platta tassar. Bra benstomme och päls."

På söndagen var Lena Hägglund domare och Jerry vann jaktklassen med CK och blev sen placerad som reserv bästa hane.

"Utmärkt typ. Välskuret huvud. Tydlig könsprägel. Trevligt uttryck. Utmärkt överlinje. Välvinklad och välkroppad. Utmärkt muskulatur. Passande benstomme. Platta tassar. Glad svans i rörelse. Rör sig med god kraft i steget. Prima päls."

Sen hem igen och jobba några dagar, packa upp Gotlandspackningen och tvätta bort leran från alla kläder (det krävdes 2 omgångar i tvättmaskinen för att få bort guteleran). På onsdag kväll var det alltså dags att packa igen, men det gick inge bra, för jag var totalt osugen på att packa. Struntade därför i packningen och drack cider istället. Kanske inte så bra, men mycket roligare än att packa! Väckarklockan började ringa vid 4 på morgonen. Kan ju erkänna att jag inte lyckades ta mig ur sängen just då, men hann iaf utföra nåt som liknade att packa. Hann köra ca 5 km och kom på att jag hade glömt buren. Helvete! Men det var bara att vända och köra tillbaka. Just då kändes det inte värt att ha druckit cider istället för att packa kvällen innan. Skulle möta Linda 6.15 och efter att ha kört 150 km/h på 80-väg, så landade jag & Jerry på pendlarparkeringen 6.14. Och vi var framme i Norrköping i god tid och hann njuta ett tag av lugnet och regnet innan årets Club Show drog igång.

Jerry var återigen med i jaktklassen och den här gången var det väldigt många hundar med. Vet inte exakt, men nånstans mellan 15-20 st. Det var Sanna Alatalo som visade Jerry och hon gör det så himla bra och dom är så fina tillsammans! Jerry vann klassen med CK och blev sen 3:a bästa hane och fick sitt första CERT! En helt overklig upplevelse och det var minst sagt oväntat! Väldigt, väldigt roligt och samtidigt svårt att förstå! TACK till alla som har gratulerat! Och TACK till Sanna som alltid lika glatt tar sig an uppgiften att springa vänstervarv med mitt yrväder! TACK också till Jerrys uppfödare, Minna & Leo på kennel Kvicksans, för en underbar hund! Och såklart TACK till "farmor" Linda för trimhjälp, promenader, trevligt sällskap på våra utställningsresor, utlåning av Sune för att Jerry ska ha sällskap och för att du är en sån bra vän!

Domaren som dömde hanarna var Hans Rosenberg och det här är Jerrys kritik:

"Maskulin och tilltalande helhet. Bra proportioner och storlek. Utmärkt vackert huvud och uttryck. Bra hals och kropp. Välkroppad. Bra bakparti. Rör sig med tilltalande steg från sidan. Något brett och osamlat fram."

Jerry på Club Show förra torsdagen. Tack snälla Sanna för att du visade honom sååå fint!!

På lördagen var vi på utställning i Skokloster, men då var vi bara med som sällskap. En underbart härlig dag med soligt och fint väder! Lyckades faktiskt att inte bli sönderbränd. Bra jobbat av mig! =) Brände mig bara lite på armarna. I söndags åkte Jerry till Nicke och ska vara där till i början av juni.

Jerrys valpar i Tyskland är nu 5 veckor gamla. Dom mår bra och har vuxit en hel del och är otroligt söta! Nu är det inte så länge kvar tills dom ska flytta till sina nya familjer. Vad fort tiden går!

En av Jerrys söner i Tyskland.

Och en av döttrarna.

21 Maj 2010  | Länk | Blogg | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida