Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Åka båt

 

31 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Vem vann mördarsnigelkriget?

Om man ska sammanfatta årets mördarsnigelkrig, så kan man nog säga att snigelmördaren vann!! Eller kanske inte, eftersom det egentligen aldrig blev nån match.... Efter förra årets jätteförlust för min del, var jag ju i år desto mer förberedd och hade sett fram emot en riktigt kamp. Nja, helst av allt skulle jag slippa dom äckliga krypen! I början av sommaren köpte jag en låda med snigelgift och den är fortfarande inte slut. Det kan man jämföra med förra sommaren då det gick åt hur många lådor som helst + att jag hackade sönder massor av sniglar med spaden. Nä, nån snigelsommar har det tack & lov inte varit!

28 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Bloggtorkan har slagit till

Jag lider just nu av bloggtorka, så det blir glest mellan inläggen här.... Eftersom det är 1 vecka sen sist, får det bli en sammanfattning av det jag kommer ihåg. Jag & Gunde har tränat en hel del jakt med Karin & Diesel. Eva & hennes hundar var också med en kväll. För våran del har det varit varierande resultat på träningarna, men överlag är jag nöjd. Har sen jaktprovet fått fundera på hur jag ska lägga upp kommande träningar och har fått göra en ny plan. Vi får helt enkelt prova oss fram och se vad som funkar.

I fredags kväll var jag bjuden till en av grannarna på soppmiddag. Granntanterna har som tradition att bjuda hem varandra på soppmiddag och det är faktiskt väldigt trevligt! Man får höra det senaste skvallret! =) För mig som relativt nyinflyttad är det ju bra att få lära känna grannarna lite bättre och vi har faktiskt himla trevliga grannar!

Lördag kväll åkte vi till Öregrund och åt middag. Karin, fick du bilden på vitlöksbröden?? =) Dom var lika goda som vanligt! Efter förrätten & varmrätten var vi tvungna att ta en promenad för att orka efterrätten. Det är så otroligt fint i Öregrund!

Idag har jag målat, målat, målat och målat. Och det är massor av målning kvar att göra! Vissa vill se fler bilder på huset, så jag ska försöka ta nya bilder nån dag. Det här var min sista lediga helg på ett tag, för nu väntar 2 jobbhelger.

Jo, måste ju gratulera några som verkligen har lyckats bra i helgen!! GRATTIS Jonas & Ryding till SJCH (jaktchampionat)! GRATTIS Britt-Marie, Sixten & Bonnie till 2:a platsen på SM i rapport! Och GRATTIS även till Kristina, Patrik & Tuva till 3:e platsen på samma tävling!

24 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Jaktprovsdebut - och det gick åt helvete! =)

Igår var vi i Hofors och gjorde jaktprovsdebut. Och det blev ingen bra sådan! =) Vid genomgången av provet såg det inte allt för svårt ut, men det visade sig snart att det inte var så lätt. Hund efter hund bröt provet eller nollade av nån annan anledning. Av 13 startande var det inte många som gick till pris och vi var en av nollorna. Gunde startade som näst sista hund och det gick så här:

Provet började med en lång enkelmarkering på vatten. Anden var blöt och tung och sjönk ner en bra bit. Den är omöjlig att se för oss som står på land. Den ligger alltså en liten bit bortanför snitseln. Nån som ser den?? Gunde simmar ut i rätt riktning, men får inte tag på anden utan börjar leta i rätt område. Området blir större och större och han får inte vittring på anden.

Efter att ha letat en bra stund får han antingen syn på båten ELLER vittring på fåglarna som finns i båten och måste givetvis simma dit och kolla läget. =)

"Hallå där, gubben i båten! Det luktar fågel här!"

"Du har ju fåglar här! Det är faktiskt dom jag letar efter - ge mig en fågel!"

Jag ropar till Gunde att han ska låta bli båten och då simmar han tillbaka mot rätt område igen och fortsätter att leta.

Kan säga att det var en ganska nervös start på vårat första jaktprov, för han fick simma länge innan han fick tag på den första vattenmarkeringen. Till slut säger domaren att nu får han sin sista chans och precis efter han har sagt det hittar Gunde anden. Han kommer in med den och är vid det här laget väldigt trött. Den andra vattenmarkeringen går tack & lov mycket bättre!

Sen var det en ganska lång transportsträcka bort till en myr vid vattnet och där låg söket. Det var mycket jobbigt & tungsprunget för hundarna.

Det syns inte på bilden, men marken är så blöt & sunkig, så man sjunker ner och fastnar. Jag fick hela tiden stå och dra loss mina fötter för att inte bli fast där.

Det ligger 6 vilt ute på söket. Hunden ska hämta in 3 st och sen skulle man vända åt höger och skicka på ett riktat närsök ute på en udde vid vattnet. Sen skulle hunden hämta in resterande 3 vilt på söket. Därefter var det en lång transport bort till skogen där det var en enkelmarkering på land. Så långt kom aldrig vi.... =)

Full fokus framåt, eller??

Vad hände på söket då? Jo, för det första så känner jag inte alls igen Gunde när jag skickar ut honom första gången. Inte alls samma fart & intensitet som han brukar ha och inte alls fokuserad. Springer runt lite halvhjärtat och verkar inte ha nåt större engagemang i det han gör. Till slut hittar han ett vilt i en buske borta vid skogskanten. Och där blir han kvar. Jag ser inte vad han gör, men antar att han inte gör det han ska med viltet och blåser inkallning. Då kommer han med en and. Domare säger att Gunde rullade sig på den. Klart att han gjorde det! Anden är inte i sitt bästa skick säger domaren, men han ska ju ändå inte rulla sig på den. Får skicka honom igen och det går ungefär lika dåligt som första gången. Ingen fart och fläkt över huvudtaget! Han hittar en liten trutbebis borta på udden vid vattnet. Kommer inte in direkt och jag får blåsa inkallning igen och då kommer han springandes. Skickar en 3:e gång och då hittar han en liten mås. Den här gången kommer han in direkt, men vad hjälper det när måsen är knäckt?!! Det visar sig att han har tagit för hårt i båda vitfåglarna och därmed avbryter vi provet. Jag vill inte att han ska få fortsätta dumma sig med viltet.

Att han rullar sig på anden var en ny grej, men att han tar för hårt i små fåglar är ju det vi har haft problem med. Han blir för ivrig och tar omtag och vissa omtag blir för hårda. Domaren sa att Gunde är en hund som är på tårna, men att jag har honom under kontroll och då kommer hans frustration ut på viltet istället. Ja, det är väl ungefär så det känns. Vi har ju varit i konflikt några gånger innan provet, så vi var väl inte heller i fas med varandra. Man kan ju analysera detta i all oändlighet! Men nu blev det som det blev och jag kan bara skratta åt eländet. Känner mig inte särskilt besviken heller, fast jag kanske borde vara det. Vi tränar vidare och kommer igen! Det fanns ju i alla fall några saker som gick bra på provet, även om det inte känns så. =) Fotgåendet, stadgan, avlämningarna, inkallningarna OCH att han faktiskt kom upp ur vattnet! =) Nu måste vi lösa den lilla delen med vilthanteringen & frustrationen.... Nån som har nåt tips?? =)

Idag ska jag måla och Nicke & Gunde ska på bockjakt ikväll. Får väl hoppas att det går bättre med bockjakten än jaktprovet....

 

17 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 16 kommentarer
Flatmästerskapet 2008

Den här helgen har vi spenderat på Flatmästerskapet på Öster Malma. Själva tävlingen & supén var på Öster Malma, men vi bodde på Ökna naturbruksgymnasium som ligger 1 mil därifrån. Tog ledigt från jobbet i fredags för att åka ner och hjälpa Karin L i köket. Eller så mycket köksjobb blev det inte för min del, för min uppgift blev att åka till systembolaget i Nyköping och köpa vin till kvällens middag för domarna, skyttarna och några av oss funktionärer. Kan väl inte påstå att jag var rätt person för den uppgiften med tanke på mitt obefintliga lokalsinne.... =) MEN jag lyckades både hitta till Nyköping OCH till systembolaget OCH tillbaka till Ökna utan problem!! Lite andra köksgrejer hann jag faktiskt hjälpa till med också. På kvällen var vi med på middagen och det blev en ganska sen kväll med tanke på hur tidig uppstigning det skulle bli på lördagen.

4.30 ringde väckarklockan på lördag morgon och då hade jag inte sovit mycket pga stenhård säng och iskallt rum. Visserligen gillar jag när det är kallt när jag sover, men inte sådär kallt. Den natten var en nära-döden-upplevelse för mig, så det var faktiskt inga problem att gå upp sådär tidigt. Hade ingen större lust att ligga kvar och frysa, så det var bättre att få på sig kläderna och ta en morgonpromenad med Gunde som hade fått spendera natten i bilen. Numera får man nämligen inte ha hundar i elevrummen på Ökna, trots att det är ett naturbruksgymnasium. Knasigt, tycker jag! Efter frukosten åkte vi till Öster Malma för där var det samling kl 6.30 för oss funktionärer. Jag skulle vara på walk-up rutan i nybörjarklassen. Lotta Treiberg var domare på våran ruta och jag var funktionär tillsammans med Karin, Gisela & Pia. Tror att det var ca 80 nkl-hundar och det flöt på över förväntan och vi hade väldigt trevligt, så dagen gick snabbt. Efter alla hundar hade kört, hade vi genomgång av söndagens upplägg. Sen åkte vi snabbt tillbaka till Ökna. Gunde fick en långpromenad och så hann vi träna en del, både på land och i vatten. Som vanligt blir det alltid tidsbrist för mig, så efter promenaden blev det en snabbdusch och ombyte av kläder. Sen hann vi med en liten förfest i våran huslänga innan det var dags att återigen åka till Öster Malma för kvällens supé. Maten var hur god som helst!! Efter mat, alkohol & mingel åkte vi tillbaka till Ökna. Mycket åkande hit & dit! Vi var alla ganska trötta och jag somnade nog samma sekund som jag la mig i sängen och sov väldigt bra trots den hårda sängen och iskallt rum.

På söndagen blev det ännu tidigare uppstigning, för rummet skulle hinna städas innan vi åkte. Samling 6.30 igen och den här gången var jag funktionär på markerings-/dirigeringsrutan i öppen klassen. Domare var en annan Lotta och Tina & Kerstin var mina funktionärskompisar. Den här dagen var det ca 100 hundar i ökl och vi var färdiga vid 14-tiden. Finalen började en timme senare. Det var extra skoj att ett Flatterhaftekipage hade tagit sig till finalen i elitklassen! Kent & Guiness gjorde ett jättebra jobb, men fick tyvärr inte in markeringen och blev inte placerade i finalen. Efter prisutdelningen åkte vi hem med lera upp till låren och bilen full med blöta & leriga saker. Trött var bara förnamnet! Stackars Gunde har spenderat nästan alla timmar under helgen i bilen, men han har skött sig jättebra och jag tror inte att det har gått nån större nöd på honom. Har man guldfiskminne så hoppar man lika glatt in i bilen varje gång i alla fall. =)

Det har varit en jättetrevlig helg och det har varit roligt att se en massa duktiga hundar och så har jag träffat massor med vänner från hela landet! Nästa år är det FRK södra som håller i Flatmästerskapet och det kommer då att vara i Skåne. Får väl försöka sikta på att kanske kunna starta då. Den som lever får se!!

11 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Nu är huset här!
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Bygge & nytt liv

Oj, vilken otur  vi har med husbygget! När vi gjorde grunden var det sol & 30 grader varmt och då hade vi egentligen behövt regn, särskilt eftersom vi inte kunde köra vattenspridarna pga grannens torka i brunnen. Nu när vi ska få hit väggarna och hade behövt fint väder, ösregnar det och blåser massor. DESSUTOM ska vi ha strömavbrott här halva dagen imorrn och med våran otur drar strömavbrottet säkert ut på tiden. Dom stackars snickarna som kommer hit kommer inte att kunna få nån varm mat till lunch.... Takstolarna och gipsplattorna kom hit idag och dom har Nicke fått packa in under presenningar. Fast med blåsten som är nu, är det inte säkert att allt är torrt imorrn. Imorgon kl 7 kommer väggarna hit. ÄNTLIGEN kommer det att börja kännas som att bygget är igång!! Och så får vi hoppas att oturen försvinner snart, vi behöver lite medvind nu! =)

Ikväll började jag & Karin vårat nya liv. Eller rättare sagt, Gunde & Diesels nya liv. Projekt VILTTRÄNING är igång på allvar för kommande starter på jaktprov! Dock hade vi ingen större tur med vädret, men ska man börja sitt nya liv så ska man och då är det bara att trotsa vädret! Vi blev rejält blöta väldigt snabbt, särskilt Karin som inte hade några regnbyxor och dessutom rann allt vatten ner i hennes skor. När vi skulle åka hem hällde hon ut ett antal dl regnvatten ur stövlarna. =) Tänkte återigen idag på vilken knasig hobby man egentligen har: fåglar, blod, klövar & kaniner i frysen, ta fram och tina, ut i skogen och kasta omkring dessa döda fåglar & kaniner, stå ute i spöregn, komma hem genomblöt, lägga det blöta viltet på tork för att kunna använda det igen, ställa sig i duschen för att bli varm igen och förhoppningsvis hinner kläderna torka innan det är dags att träna igen nästa dag. Helt normalt & väldigt kul!! =)

Inga bilder från idag heller, så här kommer några från Skellefteå när jag & Gunde träffade Helena & Pontiac för en träning i betydligt bättre väder:

4 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Grillfest

Igår var det grillfest på mc-klubben. Såklart var det ju inget bra väder och det regnade hela kvällen, men tack vare partytältet kunde vi grilla utan att bli jätteblöta. Som tur är har vi en stor klubbkåk, så vi kunde sitta inne och äta. Vi var 15 vuxna och 2 barn. Endast en av oss åkte mc till grillfesten - resten åkte bil. =) Med tanke på hur många i klubben som har skaffat barn nu, får vi nog ändra klubbtema från mc-klubb till kombibil-klubb.....

Jag & Nicke är inte så aktiva i klubben längre sen vi köpte hus och flyttade en bra bit bort. Förra året var vi med på 1 aktivitet (åka tacobåt) och den här grillfesten var det första vi var med på i år. Konstigt nog har det bara blivit festerna som vi är med på. Det känns ju seriöst! =) Fast igår var vi båda nyktra eftersom vi körde varsin bil. Jag har inte åkt mc en enda gång i år. Hoppas att jag hinner åka en sväng innan säsongen är slut!

Plockepinn?

Nä kolla, det börjar likna ett tält!

En blivande bikerbrutta? Lilla Elsa är en av dom nyaste medlemmarna.

Svårt att tro att det är en mc-klubb när man ser vilka fordon vi har.

Grillning i regnet.

 

 

3 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
After Work

Idag var vi några på jobbet som hade bestämt att vi skulle åka och bada när arbetsdagen var slut. Det var jag, Kerstin, Madde & Martin. Och så tog jag & Kerstin med oss våra bihang; Nicke & Joel. Vi åkte till Särstabadet i Knivsta. Eller, alla utom Nicke åkte till Särstabadet.... Nicke skulle åka mc dit och kom så sent att han inte hann med att bada. Vi andra badade en bra stund. I alla fall enligt mina mått! =) Dom andra hoppade och gjorde tricks från trampolinerna och bryggan, men jag var kvar i vattnet hela tiden, för det kändes för kallt i luften för att jag skulle vilja spendera min badtid där. Efter badet åkte vi till Knivsta centrum och åt middag på den lokala pizzerian. Har aldrig varit på en restaurang med så många stavfel i menyn, men maten var helt okej.

Tog inga bilder på badet, men här kommer några bilder från när jag var på stranden i Byske på semestern:

1 Augusti 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida