Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Utställning & duvjakt

Igår hade jag tagit semester för att kunna åka till SSRK-utställningen i Södertälje. Var totalt opeppad inför denna utställning och har ingen aning om varför. Även fast det på "hemmaplan", blev det att vakna tidigt på morgonen - tidigare än när jag ska upp och jobba. Hade packat bilen dagen innan och fixat till Jerrys utställningskostym. Upptäckte på morgonen att det ösregnade och regnet höll i sig hela förmiddagen. Det var nära vattenplaning ett antal gånger på vägen till Södertälje, för även om man för en gångs skull är ute i god tid, går det ju inte att låta bli att köra fort. =) Var där drygt 1 timme innan utställningen började. Lyckades med bedriften att sätta upp tältet helt på egen hand. Synd bara att utomhussäsongen snart är slut, nu när man äntligen börjar få koll på hur tältet fungerar!

Igår var det 7 unga, snygga hanar i Jerrys klass (unghundsklassen). Det var en engelsk gubbe som var domare, Roger Millbank. Och han var verkligen engelsk! =) Jerry var lika pigg & glad som vanligt och han tycker verkligen att det är roligt att vara på utställning! Alla 7 fick rött band, eller rött kort. Istället för att dela ut plastband, hade dom ett rött eller ett blått stort kort som ringsekreteraren visade efter varje hund. Jerry blev oplacerad, eller sist kan man också säga. Jerry som är så snygg!! Då kan ni ju tänka er hur snygga dom andra hundarna var!! =)) Halvbrorsan Uno vann klassen och halvbrorsan Rebus kom 4:a. Släktingen Toby kom 2:a, så man kan säga att släkten är värst. =) Här är Jerrys kritik:

"Very good type. Good head. Good reach of neck. Good front assembly. Good topline. Nice body. Good strong rear angulation. Correct tailset. Movement was good. Slightly wide in front."

Det slutade regna precis innan Jerry skulle in i ringen och sen blev det riktigt bra väder, så jag stannade kvar och kollade på finalen. När vi kom hem hängde Jerry in sin utställningskostym i garderoben och tog ett lerbad i första bästa dike. =)

Idag har jag jobbat och Jerry fick följa med husse på duvjakt. Jerrys första riktiga jakt och han hade enligt husse skött sig perfekt! 6 duvor fick han apportera, varav 1 som var vingskjuten.

23 Augusti 2009  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Träning, utställning & DNA-resultat

I fredags åkte jag & Jerry med Linda, Sune & Himla till Jerrys uppfödare för att hälsa på. När vi kom dit började vi med jaktträning. Hundarna jobbade på bra trots att det var väldigt varmt. Jerry var duktig med tanke på hur lite vi har tränat. Hade väl rätt bra koll på vad våra brister är, så vi tränar vidare på det. Efter träningen blev vi bjudna på middag. TACK Minna & Leo för en både lyxig & trevlig vistelse hos er med träning, god grillad mat & övernattning!!

Eftersom vi skulle på utställning i Askersund på lördagen, sov vi över hos Minna & Leo. Detta för att spara in 2 timmars bilkörning. Men det blev stressigt i alla fall! =) Först kom vi iväg lite senare än planerat och sen hade vi lite bilstrul på vägen dit, men vi hann ändå dit i tid. Vi fick strunta i att sätta upp tältet, för det hade vi inte tid med. Istället fick vi låna välbehövlig skugga i snälla vänners tält. Det var väldigt varmt & jobbigt även igår! 7 fina unghanar var det i klassen. Jerry placerades som 3:a med CK och domare var Kjell Svensson. Här är Jerrys kritik:

"Mycket tilltalande kvalitetshane med vackra linjer. Kraftfull och elegant. Långt ädelt huvud. Något djupt liggande ögon. Bra hals. Tillräckligt vinklat framställ. Välformad bröstkorg. Flott överlinje. Goda vinklar bak. Vacker päls. Rör sig välbalanserat och effektivt. Härlig svansviftande attityd."

Idag (måndag) kom äntligen resultatet på Jerrys DNA-test och han bär på svarta & bruna anlag. Jättekul att ha turen att ha ännu en hund som bär på både svart & brunt!!

 

9 Augusti 2009  | Länk | Blogg | 7 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida