Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Ensamma hemma

Jag & Gunde är ensamma hemma i helgen. Eller helt ensamma är vi ju inte, för Jimmy, Pålle och undulaterna bor ju också här! Nicke har åkt iväg på lerduveskytte & ölprovning.

Idag på förmiddan åkte jag & Gunde till Vallentuna BK för att heja på Terese & Gus som var med på klubbmästerskapet i lydnad. Dom vann lydnadsklass 2 och blev sen även klubbmästare 2007. Stoooort GRATTIS till våra duktiga träningskompisar!!

Efter det åkte vi vidare till Tina som bor på Ekerö. Fast jag trodde inte att vi skulle komma fram, för det regnade MASSOR och på ett ställe höll vi på att fastna i en bautastor vattenpöl på E18!! Nåja, regn som öser ner kanske inte är det väder man helst vill ha när man ska träna, men det finns ju faktiskt regnkläder och träna bör man - annars dör man! Eller nåt.... =) Åkte såklart fel trots att jag hade GPS:en med. Jag skyller på den att jag åkte fel! Det var jaktträning som stod på programmet idag. Det var jag & Gunde, Tina & Nellie, samt Eva med Trolla & Mallis. Strax innan vi skulle börja träna slutade det att regna. Perfekt! Vi hade alla tagit med vilt och delade upp viltet på ett sök och ett närsök. På söket hade vi 7 vilt: 2 trutar, 1 fasan, 1 kanin, 1 and och 2 kråkor (tror jag att det var). På närsöket hade vi 3 vilt: kommer inte ihåg vad det var. =) Det var i alla fall fåglar av modell mindre; mås, skata och nån svart fågel. =)

Jag & Gunde började med närsöket. Han fick göra det 2 gånger och den första gången gick klockrent och den andra gången kom han lite för långt ut åt ena hållet vid ett tillfälle. Gunde kan vara orolig i munnen med små fåglar, men det var inga problem med det idag. Kanske för att jag stod rätt så nära?

Sen var det dags för det stora söket. Inga större problem här heller!! Bara att jag vill att Gunde ska bli säkrare på att lämna av framifrån istället för att sätta sig vid sidan. Vilten kom in snabbt, med bra grepp och fina avlämningar (förutom att vissa avlämningar blev från sidan).

Slutligen körde vi 2 enkelmarkeringar med trutarna. Båda kasten landade på samma ställe och sen la vi ut kaninen också den på samma ställe och skickade på linjetag. Här vet jag inte om vi la upp övningen för svårt eller om hundarna var trötta, för det gick inte riktigt så bra. Gunde har svårt att bedöma avståndet på markeringarna och det måste vi träna på. Dirigeringar likaså.

Sammanfattningsvis kan man säga att det som vi har tränat mer på gick bra och det vi har tränat mindre på gick mindre bra! =) Jag är nöjd med dagens träning!

Efter träningen åkte vi hem till Tina och fikade och pratade ett bra tag. Efter fikat gick vi ut och tränade walk up. Eva var tvungen att åka hem, så hon var inte med på den. Walk up har jag & Gunde aldrig testat förut. Gunde var väldigt intresserad av Mattias som var med som skytt. =) Full fokus på skytten när skottet gick iväg, så Gunde missade dummyn helt & hållet! Jag såg att han hade noll koll på den när den flög iväg, men däremot hörde han dunsen när den landade så det blev en hörselmarkering. Fast då var det ju det där med avståndsbedömningen..... Är det svårt när man SER dummyn så är det ännu svårare att bedöma avståndet när man INTE ser den! =) Han sprang ut i exakt rätt riktning, men tyvärr alldeles för kort. Jobbade med full fart hela tiden ute på stubbåkern och med hjälp av att Mattias flyttade sig närmare dummiesen hittade han den till slut. Gjorde några vändor till och konstaterade att detta måste vi också träna mer på. Har idag fått bättre koll på vad vi måste träna mer på.

Ikväll har jag lyxat till det med thaimat och Gunde med Purina Pro Plan med extra tillbehör. Vi har haft TV-kväll; jag i soffan och Gunde på golvet. Inatt ska Gunde få sova i husses säng, men säg inget till Nicke!! =)
30 September 2007  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Biltankningsstrul

Vad har vi pysslat med sen sist? Inte så mycket! Nickes föräldrar har varit här på besök några dagar och dom åkte vidare idag. Igår kväll var vi till Kista och åt middag och gick runt lite i affärerna. Det blev ingen shopping för nån av oss. Idag har jag varit i Märsta och gått på kurs med jobbet. Eller kurs och kurs.... Kommunen har köpt en svindyr, kompetenshöjande föreläsning i 4 delar som all personal ska gå. Detta var steg 2. Det är jobbigt att sitta stilla en hel dag när man är van att jobba! Man är inte heller van vid att fika 2 ggr under en arbetsdag. Vi har inga fikaraster på mitt jobb.

Efter kursen skulle jag tanka bilen på vägen hem och jag slog nog rekord i omständigaste tankningen! Åkte till JET i Märsta där dieseln kostare 9,64 kr/lit. Ringde Nicke och kollade om det var bra pris eller inte och det var tydligen ett bra pris, så jag bestämde mig för att tanka där. MEN jag var inte den enda som tyckte att det var ett bra ställe att tanka på, för halva Sigtuna kommun var där. Jag iddes inte stanna där, så jag åkte vidare mot Upplands Väsby. Passerade ett Statoil som tog 10,04 för dieseln. När jag kom till JET-macken i Väsby visade det sig att dieseln där till och med var dyrare än den på Statoil. Då flög snåljåpen i mig och jag vände bilen och åkte hela vägen tillbaka till Märsta! Vill inte tänka på hur mycket dyrare det blev att åka tillbaka till Märsta igen.... Hur som helst, när jag kom fram till Märstas JET-mack, så var det ÄNNU mer bilar där än förra gången! Halva Sigtuna kommun + flera till! Men det var bara att ställa sig i den långa kön. Det var bara 2 av pumparna som hade diesel, så väntan blev ännu längre. När det äntligen blev ledigt på den ena pumpen var jag tvungen att åka runt för att tanklocket skulle hamna på rätt sida. Och vad händer då? Jo, en j*kla slipsnisse hinner före från andra hållet!! Många svordomar blev det och sen ställa sig i kön igen!!! Tror att det tog mig totalt 40 minuter att få bilen tankad. Helt otroligt!

Då det inte har varit nån hundträning alls i veckan, ska jag försöka kompensera det under helgen eftersom jag är ledig. Imorrn blir det jaktträning hos Tina på Ekerö. OM jag hittar dit! =))
28 September 2007  | Länk | Blogg | 0 kommentar
På jakt efter snitslar

Vilken härlig höstdag det har varit idag! Och vilken tur att jag var ledig just idag! =) Hade tänkt ställa väckarklockan på 10, men det glömde jag bort. Så det var tur att Ulle ringde och väckte mig strax före 10. Tack för det!!

Förra veckan la jag ett spår till Gunde och när vi skulle gå spåret dagen efter kom vi iväg senare än planerat, så ungefär vid halva spåret var det ganska mörkt i skogen och sista sträckan såg vi knappt nånting alls. Snitslarna såg vi inte alls och därför blev ett 10-tal snitslar kvar i skogen. Själva spårandet gick bara bra, trots mörkret (förutom att jag med mitt bristande lokalsinne inte borde lägga spår över huvudtaget....). Igår kväll kom jag plötsligt ihåg att jag har glömt bort att åka till skogen och leta reda på dom kvarvarande snitslarna och det fick därför bli dagens projekt. Tog Gunde med mig och knallade iväg till stället där spåret var. Tänkte att det skulle vara enklast att börja vid spårstarten och sen följa spåret, men jag kom bara ihåg en bit av första sträckan och sen hade jag ingen aning om åt vilket håll spåret hade gått. Därför blev det till att improvisera! Hittade 7 snitslar i närheten av spårslutet och jag antar att dom andra sitter kvar i skogen åt andra hållet, men jag orkade inte gå tillbaka. Istället gick vi vidare in i skogen och hittade ett nytt bra promenadställe. Vi hade även med dummiesar och tränade lite under promenaden. Vi var nog ute i nästan 2 timmar och innan vi åkte hem fick Gunde bada en snabbis i sjön. Det var en tröööött Gunde som somnade som en stock hemma! =)

Ikväll åkte vi till Vallentuna BK och tränade tillsammans med T3 & Gus och C1 & Karma (Zera fick titta på). Jag & Gunde tränade inte så mycket. Jag måste bestämma mig för vad vi ska träna på och vad vi ska ha för mål, för just nu blir det mest bara en massa flum känns det som. Snart ska vi åka till Värmland på en träningshelg och efter den vet jag kanske bättre hur vi ska lägga upp träningen. =)
26 September 2007  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
MALTE

Saknaden efter Malte har varit stor, men nu har den blivit ännu större..... =( Jag tror att jag har skjutit ifrån mig sorgearbetet under sommaren och nu börjar det sjunka in mer och mer. Tycker man sitter här och gråter var och varannan dag. Mailade kennelklubben förra veckan om att Malte har dött och det var jobbigt, för det kändes så slutgiltigt på nåt sätt. Kollar ofta på Maltes kort och då rinner tårarna. Varför kunde han inte ha fått leva några år till???
24 September 2007  | Länk | Blogg | 7 kommentarer
Jobb x 2

Idag har jag jobbat. Började 7.30 och slutade 16.30. Men jag fick hoppa in och ta kvällspasset också och har därför jobbat ända till 23.30. Så nu är man ganska mör både i kropp och hjärna. =/ Har suttit i bilen hela dagen känns det som. Skulle nog ha kunnat åkt ända hem till Byske om man räknar ihop milen jag har kört idag. Inte riktigt, men nästan! =) Om ca 5 timmar ska jag upp och jobba igen! Pigg & glad!
23 September 2007  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Stjärnklart!

Idag var vi ute på lååååångpromenad. Jag skulle testa nya ställen att gå på och gick såklart lite vilse, men hittade tillbaka rätt så snabbt. Innan jag gick vilse pratade jag med Ulle i mobilen och rapporterade på ett ungefär var jag befann mig - OM UTIFALL att jag inte skulle hitta tillbaka igen. =) Men nu hittade jag tillbaka på egen hand och Ulle slapp ringa hemvärnet för att leta efter mig.

Och städningen av bilen som jag skulle göra idag, den blev inte av. Måste försöka sparka mig själv i baken imorrn och städa bilen!

Ikväll tog jag & Gunde en cykeltur till Åkersberga city (nästan city i alla fall) för att kolla när Karin & Diesel, T3 & Gus och C2 & Stella tränade lydnad på en grusplan vid en skola. Gunde behöver passivitetsträna och det passade bra att göra det för att få en liten paus innan cyklingen hemåt. När vi cyklade hem var det MÖRKT och jag hade inget fungerande lyse på cykeln. Det gick bra ända tills vi kom till skogen. Jag såg INGENTING och hade det varit nån ute och gått hade jag säkert cyklat på den eller om det hade legat nåt på vägen så hade jag cyklat på det också. Det var stjärnklart och fint, så jag var tvungen att kolla på stjärnorna medans jag cyklade. Ingen bra idé, för det var nära flera gånger att jag hamnade i diket och då hade jag kanske fått se ännu fler stjärnor..... Hem kom vi till sist!
20 September 2007  | Länk | Blogg | 3 kommentarer
Misslyckad nostalgipromenad!

Idag fick Gunde åka med mig till jobbet. Han fick ligga i bilen medans jag jobbade, men jag fick lite tid över på förmiddan och då gick vi en runda i skogen och runt elljusspåret. Där gick vi ofta när vi bodde i Rosersberg, så det blev en nostalgipromenad. =) På lunchen blev det en till nostalgipromenad, för då tog jag bilen och åkte till Starrmossen utanför Arlanda. Glad i hågen åkte jag dit och såg fram emot en promenad på ett av våra gamla ställen! MEN när vi kom fram stod det en bil där. Alltså var vårat promenadställe "upptaget". =( Visst, vi hade kunnat gå där ändå, men det blir inte detsamma om man måste gå och vara på sin vakt hela tiden när man har sin hund lös. Därför gick vi istället över i skogen på andra sidan vägen. Gunde sprang iväg över kalhygget och försvann in i buskarna. Sen hör jag ett konstigt skrik och undrar om det har hänt Gunde nåt. Jo, det hade hänt nåt; Gunde hade hittat en arg tant i buskarna! Oj, vad arg hon var och hon skrek en massa fula ord! Där var det inte alls kul att ta lunchpromenaden, så vi gick tillbaka till bilen och åkte till ett annat ställe. När vi hade gått en sväng och var på väg tillbaka så sticker Gunde iväg som ett skott! Ni som vet hur snabb Gunde är kan ju tänka er hur det såg ut. Jag försökte såklart få stopp på svarta faran, men han hann få upp sån fart och hade sånt fokus (på nåt som jag inte såg), så det var lögn i helvete att få nödbromsen att fungera! Det var bara att skynda sig iväg för att se vart han tog vägen. Han hade såklart hittat en rottis i skogen. Tjohooo, sa Gunde!! En snygg brud i skogen!! Hundj*vel, sa matte som inte alls var glad över Gundes bravader!! En minst sagt misslyckad lunchpromenad i nostalgiskogen!

Tillbaka på jobbet fick Gunde följa med in och hälsa på mina arbetskamrater. Dom ville se hur en hund som heter Gunde ser ut. =) Efter jobbet åkte vi ner till slottsparken i Rosersberg och det stället har jag verkligen saknat sen vi flyttade! Vi gick en av dom långa rundorna och hade med dummysarna, så lite jaktträning blev det också. Det är ett perfekt ställe att träna jakt på! Ska åka dit fler gånger och träna.

Ikväll har jag varit till Arlanda och lämnat en påse med saker till syrran som dom lämnade här när dom åkte till Portugal. Dom landade vid 19-tiden och fick då veta att planet dom skulle åka vidare till Skellefteå med var inställt. Men dom hade tur och fick plats på ett plan till Luleå istället. Annars hade dom fått åka med hit och sova över, fast jag tror dom var glada att få komma hem redan ikväll. Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag ledig 2 dar och imorrn ska jag städa bilen! Jippi!! =)

En bild på Gundes första promenad i slottsparken för snart 3 år sen.
18 September 2007  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Rumpträning & 2,5-meters mannen

Men vad trött jag blir! Hade nästan skrivit färdigt här och vad händer?!? Jo, jag klantar mig och trycker bort allting! =( Orkar inte skriva om allt, så det blir en kortare sammanfattning istället.

Först och främst: GRATTIS till Britt-Marie, Sixten & deras flat Bonnie som i helgen kom på en 2:a plats i rapport på Nordiska Mästerskapet!! Förrförra helgen vann dom SM:et och nu en silvermedalj på NM. Helt otroligt bra!!

GRATTIS också till Karin & Diesel som blev BIR och BIG-2 och Caroline & Nova som blev BIM på inoff utställning i Vallentuna idag!

Den här veckan har jag jobbat alla dagar utom i fredags. På kvällarna har Gunde aktiverats med jaktträning, lydnadsträning, konditionsträning och viltspår. Han har inte gått nåt spår sen vi var i Norge i juni, så han var minst sagt laddad! =) Jag hade lagt spåret i ganska bökig terräng; upp- och nerför flera berg, över kalhygge med massa rishögar, sumpmark, över vägar, längs med stigar. Snitslarna tog slut efter ca halva spåret och med mitt obefintliga lokalsinne kan man inte göra annat än att lita på sin hund..... Gunde fick kämpa en del på kalhygget och där dök det även upp en störning i form av att nån annan antagligen också hade lagt spår där, men han jobbade på bra och ringade sig tillbaka till rätt spår. Gunde spårar som bäst när han börjar bli trött, för då koncentrerar han sig bättre. Jag hade träningsvärk i rumpan efter all bergsbestigning i spåret. Ska försöka lägga spår lite oftare eftersom han tycker att det är så kul och jag behöver rumpträning! =)

Igår kväll var vi i Täby på bio med Karin & Freddan och T3 & Mange. Vi såg "The Bourne Ultimatum" och jag tyckte att den var jättebra! Full fart och spännande från början till slutet! Vi satt i sofforna längst bak och två rader framför mig & Karin satt 2,5-meters mannen och skymde sikten! TYPISKT! Hans huvud var precis i mitten av textremsan och det var ganska irriterande, men tack och lov bytte han plats precis i början av filmen. Innan bion var vi i Djursholm och åt middag på en grekisk restaurang med jättegod mat!

Förresten, fördelen med att jobba helger är att man inte har nån inför-måndag-jobbångest på söndagen! =) Ikväll tog jag en bild på blomman vi fick av Ulle & Gun. Den lyser verkligen upp i mörkret!
16 September 2007  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
En utmaning!

Jag har fått en utmaning av syrran. Här kommer den!

8 DETALJER OM MIG:

1) Jag har NOLL lokalsinne!

2) Är extremt morgontrött. Gillar att sova läääänge!

3) Fastnar lätt i tv-såpor av alla de slag. Erkänner motvilligt att jag till och med har fastnat i Glamour..... =)

4) Min favorithushållssyssla är att tvätta. Alla andra hushållssysslor kan jag vara utan!

5) HATAR puckon i trafiken!!! Men det är väl ingen som har missat det? =)

6) Kan INTE bli brun! Har 2 färger som jag skiftar mellan: likblek eller illröd.

7) Gillar att skicka vykort/brev och gillar att få vykort/brev.

8) Har svårt att komma på 8 detaljer om mig, så jag får grubbla lite på den här sista - för det finns garanterat fler saker!

Ska utmana några andra också. Nån som anmäler sig som frivillig? =) Börjar med att utse Maud som frivillig! Ulle är också utmanad.
13 September 2007  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
GRATTIS Ulle & Mio!!!

Vi vill skicka massor med GRATTIS till Ulle & Mio (Gundes bror) som idag har tagit 1:a pris med HP på jaktprov i Värmland!!!! Vi är inte ett dugg förvånade, för vi vet vilken kapacitet ni båda har tillsammans! Är såååå glad för eran skull!

GRATTIS också till:

*Våran träningskompis Hanna med sin korthåriga collie Ånni, som tog ett 1:a pris i lkl 1 i lördags och därmed även LP1!

*Våran träningskompis Johanna, även hon med en korthårig collie vid namn Spider, som också tog ett 1:a pris på samma tävling!

*Helena (som har Gundes pappa Mustang) som också har tagit ett 1:a pris i lkl 1 med Pontiac!

*Karin med snygga Diesel som blev BIS-3 på inofficiell utställning i Skogås!

*Gundes uppfödare Anneli på kennel Flatterhaft, för ett minst sagt fantastiskt år med sin uppfödning! Hittills är det 23 st 1:a pris på jaktprov och säsongen är inte slut än!

Igår kväll var vi hemma hos Karin & Freddan och kollade på fotbollsmatchen mellan Sverige-Danmark. Jag & Nicke är som sagt var inga fotbollsfantaster, men ju fler matcher man kollar på desto mer intressant blir det. Och kollar man dessutom på fotboll med 2 st som är megaintresserade, så får man snabbt lära sig vem som har tvålhänder och att Mikael Nilsson alltid är 20 meter efter. =) Man kan nästan säga att jag & Nicke är praoelever inom fotbollsmatchtittandet. Matchen igår tyckte jag var riktigt underhållande!

Ikväll åkte vi till Billy & Helena som bor i Tjusta (utanför Bålsta). Där var även syrran, Jimmy & Agnes. Dom ska bo där tills på tisdag morgon och sen åker dom till Portugal 1 vecka. Jimmy & Billy är bröder och det är klart att man måste hinna hälsa på både släkt och vänner när man är här på besök. Jag vet precis hur det är, för när vi är hemma i norrland går mycket tid åt till att försöka hinna med att hälsa på så många som möjligt. Det var roligt att träffa Agnes ännu en kväll och hon är verkligen charmig!
9 September 2007  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Regn & hundpussar

Idag har det regnat & regnat! Tråkigt väder när man har tänkt göra utomhusaktiviteter! Nicke & Jimmy skulle ha åkt iväg och kört stubbrace med crossmotorcyklar, men det blev tyvärr inställt pga vädret. Jag, syrran, Agnes & Gunde skulle ha promenerat, men det blev inget av det heller. Eller jo, en liten promenad blev det. Gunde skulle ha dragit Agnes i skrindan, MEN Gunde som normalt sett knappt är rädd för nånting, han var livrädd för skrindan! Eller det började med att han tyckte att skaklarna var läskiga att ha på sig och sen blev det inte bättre av en skramlande skrinda som "förföljde" honom. Så han ska få vänja sig vid skrindan i höst och då kan kanske Agnes få åka i den nästa gång hon kommer hit. Jag & syrran drog istället skrindan och Gunde fick traska bredvid för att vänja sig vid den. Vi skulle gå en runda här i området för att syrran skulle få se hur det såg ut, men vi hann inte långt förrän det stod en stor timmerbil i vägen och vi kom inte förbi den och fick vända och gå tillbaka. Eftersom det regnade gick vi hem istället för att promenera åt andra hållet. Alltså en mindre lyckad promenad!

Sen åkte vi hem till Karin som bjöd på fika. Där blev Agnes pussad på av Diesel och man kan lugnt påstå att hon har fått MÅNGA hundpussar i helgen!! =) Gunde har inte gjort annat än försökt slicka på henne. Det är tur att hon är van vid hundar. Agnes älskar att bada och plaska med vatten. Därför blev Gundes vattenskål väldigt populär!!

8 September 2007  | Länk | Blogg | 0 kommentar
IKEA & Pictionary

Idag (fredag) åkte jag, syrran, Jimmy & Agnes till Barkarby. Dom ville åka till IKEA för att kolla in några möbler för framtida köp. Jag handlade bara lite småplock + en barnstol som kan vara bra att ha om det kommer små barn på besök. Då slipper man släpa med sig barnstol om man som småbarnsförälder vill komma hit och hälsa på! =) Vi åt ingen mat i restaurangen. Däremot beställde jag pizzaslice med mask vid utgången, men dom med mask var slut....

Efter IKEA gick jag & syrran till Outlet, för där finns Polarn & Pyret. Syrran fyndade vinteroverall och baddräkt till Agnes. Sen var vi in på en massa andra affärer också, så det blev många timmar i shoppingnästet. Däremot blev det inte så mycket shoppat.

På kvällen kom Karin & Freddan hit och vi grillade och spelade Pictionary. Jag & Karin vann!! =) Tror att Freddan & Jimmy kom 2:a och Nicke & Johanna kom 3:a. Vad svårt det är att rita vissa grejer! Och vad svårt det är att gissa vissa grejer! Men himla roligt är det!!

Jag har gjort Norrlandstestet ikväll och resultatet blev att jag är 75 % norrländsk. Dåligt resultat!! Har bott i Fjollträsk för länge!!! =) Jag vill ha tillbaka mina 25 förlorade norrlandsprocent!!! Ska nog göra testet en gång till och se om jag kan få bättre resultat..... Freddan var drygt 20 % norrländsk. Han trodde att Pitepalt innehöll rivna morötter & renkött och att man åt lingonsylt, grädde och hjortron till. =)) Testet finns på: www.norrmejerier.se

Gunde tyckte det var jätteroligt att träffa sin "tvåbenta kusin" igen och han har pussat & pussat & slickat & slickat på Agnes. Och roliga leksaker hade hon också! Nån hundträning har det inte blivit av idag, men imorrn ska Gunde få jobba på ett annorlunda sätt.

Dagens bild blir på visslande Agnes.
8 September 2007  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Besök från norr!

Nu är dom här! Ikväll (torsdag) kom syrran, Jimmy & deras dotter Agnes hit på besök. Dom ska vara här tills på lördag. Har ju inte träffat dom sen februari, så det är jättekul att ha dom här ett par dagar! Agnes har verkligen vuxit och hon är världens goaste unge! Hon finner sig i allt och är alltid glad och snäll. Hon sa inte ett ljud på hela bilresan hit från Arlanda. Eftersom vi kom hit rätt så sent, var det läggdags för Agnes. Men imorrn blir det en heldag med min systerdotter och det ser jag fram emot! Tänk vad gammalt det låter att vara moster.... =)

Vi har inte så mycket planer än. Fredag blir det nog en sväng till IKEA och då kanske jag ska se om jag törs äta där igen. =) Har ju inte ätit där sen masköverraskningen IKEA bjöd mig på i våras. Nåja, det kan inte bli så mycket värre i alla fall! Fast jag kommer nog att kolla mycket ordentligt i maten innan jag äter den.
7 September 2007  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Tänkvärda ord!

Hörde några kloka ord på jobbet idag:

"SMÅ SÅR & GODA VÄNNER SKA MAN VARA RÄDD OM!!"

Så sant som det är sagt! Hur vet man då vilka som är goda vänner?? Jo, det märker man - förr eller senare! =)

Jag har snott en bild från syrrans blogg på min söta systerdotter Agnes i lingonskogen. Dom kommer hit på torsdag och det ska bli såååå roligt att ses igen!! Vi har inte träffats sen februari och då kunde Agnes inte gå, men nu är det full fart på dom små benen! Hon kan även vissla och det hoppas jag att vi får se & höra. =)
4 September 2007  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Gunde 3 år

Idag fyller Gunde 3 år!! En dag som har firats med pizza och träning. Och eftersom dagen inte är slut än kommer det att bli ännu mer träning. Det är ju faktiskt det Gunde som gillar mest!

För exakt 3 år sen var vi med mc-klubben på Åland när vi fick veta att bildelskullen hade fötts. Vi skulle egentligen har haft en valp ur en annan kull som föddes på sommaren, men eftersom Nicke skulle åka utomlands och jobba kunde vi inte ta en valp just då. Men frågan var ju om det skulle bli någon hanvalp till oss i denna kull? Och det blev det - 4 st! Och 2 tjejer, men den ena dog tyvärr. Namnet Gunde var bestämt sen länge och när vi berättade för våra mc-kompisar vad valpen skulle heta var det många som skrattade. =) Men Gunde är ju en Gunde, så namnet blev helt rätt tycker vi!


I och med att vi skaffade Gunde har vi fått många goda vänner på köpet! Många roliga saker har vi hittat på tillsammans och fler aktiviteter är på G. Gunde är en oerhört arbetsglad hund och jag försöker göra så gott jag kan för att hänga med i svängarna. =)

Här är nästan alla bildelarna samlade när vi var och gjorde MH i Värmland för snart 2 år sen: Ulrica & Zorro (F. Gear Level), Gunilla & Aliz (F. Spark Plug), Ulle & Mio (F. Brake Pedal) och jag & Gunde (F. Steering Wheel). Saknas gör Baccus (F. Roof Rack).
2 September 2007  | Länk | Blogg | 7 kommentarer
En härlig höstdag!!

Jag gillar hösten! Det är en av mina (4) favoritårstider! =) Alla årstider har sin tjusning, men det är nåt extra med hösten.

Precis som planerat har det varit en lugn lördag. Har varit ute och tränat med Gunde idag. Det blev dummyträning och när vi var ute i skogen upptäckte jag en dummy uppe i träd som råkade hamna där för några veckor sen. Måste komma ihåg att be Nicke försöka plocka ner den. Jag är kasta-dummy-i-träd-mästare!! Jag är i och för sig dålig kastare oavsett vad jag ska kasta.....

På eftermiddagen åkte vi till Kista där det blev lite shopping. Hann dock inte med att shoppa så mycket som jag hade tänkt. Vi åt middag där och sen mötte vi upp Frida för att gå på bio. Shrek 3, som var en kul film - dock inte riktigt lika rolig som 1:an och 2:an.

Imorrn ska Nicke följa med T3 & Gus på spårprov. Eftersom T3 ska operera foten, ska Nicke tävla med Gus på cockerklubbens viltspårs-VM (tror jag att det är?) 15 september. Därför ska Nicke med på Gus spårprov imorrn för "inskolning". =) Förhoppningsvis hinner dom även gå nåt träningsspår också innan VM:et.

Jag & Gunde ska träna med vilt. Har varit duktig idag och kommit ihåg att ta fram några fåglar för att dom ska hinna tina upp. Nackdelen med viltträning är att det kräver en viss planering.

Dagens gamla bild är på en av farfars förra hästar; Arol Stegg L. En mycket speciell häst som även kallades för den galopperande åsnan. =) Det tog vääääldigt många år att få honom att vilja springa åt rätt håll på travbanan. Bakvarv var inga problem och då gick han jättebra, men när det var dags att springa åt rätt håll - då var det tvärnit och sen gick han bakåt istället. När han väl började springa åt rätt håll blev han Bodentravets vinstrikaste kallblod (kommer inte ihåg vilket år det var), så det var nog värt besväret och alla år av att försöka klura ut hur han fungerade.
1 September 2007  | Länk | Blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida