Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Helgen

I fredags morse ringde väckarklockan 05.00, men jag hade ont i halsen och kände mig långt ifrån pigg, så jag sov 2 timmar till. Efter frukosten packade vi bilen full med packning (som vanligt) och åkte mot Östersundstrakten. Vi var nämligen bjudna till Nickes brorsas bröllop. Ett antal timmar senare landade vi i Järpen för att spendera alldeles för mycket pengar på Lundhags där det var utförsäljning. Förra gången vi var där glömde personalen ta bort ett larm, så när vi gick ut genom dörren gick larmet igång. I fredags sa jag till Nicke medans vi var på väg till utgången, att larmet kommer säkert att gå den här gången också. Jomenvisst!! Så blev det! Hur stor är chansen att just vi ska råka ut för det 2 gånger i rad??

Efter att ha shoppat ett bra tag åkte vi iväg för att hitta ett bra ställe att ta en långpromme/träna med Gunde. Hade tagit med både dummiesar, apportkastare & fåglar för att kunna aktivera Gunde ordentligt när tillfälle gavs. Detta för att han större delen av helgen skulle få vara antingen i bilen eller på rummet och ha tråkigt. Efter jaktträningen åkte vi in till Järpen igen och åt middag och sen handlade vi med oss lite proviant innan vi åkte till färjan. Vi åkte bilfärja över till Norderön och där parkerade vi bilen och vart hämtade med båttaxi för att åka till Verkön. Båda öarna ligger i Storsjön. Framme på Verkön installerade vi oss i vårat rum på vandrarhemmet bredvid Verkö slott. Jättefint var det! Vi köpte öl/vin i baren, spelade Flipper på datorn och sen somnade vi.

När vi vaknade på lördag morgon möttes vi av den här utsikten:

Förutom slottet & vandrarhemmet fanns det en fastighet till på ön och där bodde det en massa kossor och en häst.

Så här såg vandrarhemmet ut:

Vi bodde i rummet längst till vänster och det var ett så kallat hundrum. Mittendörren var ingång till alla andra rum, toaletterna och duscharna. Dörren till höger var ett stort kök.

Verkö slott:

Det var bara vi som bodde där fredag-lördag, så vi fick en alldeles egen frukostbuffé:

Eftersom vi var ensamma där, passade vi på att tjuvkika på kvällens bordsplaceringar och fina dekorationer:

Efter frukosten tog vi en promenad med Gunde runt ön. Tror att det tog ca 1,5 timme att gå runt. Vi fick en skymt av Storsjöodjuret, som faktiskt var väldigt lik Gunde Johansson:

Oviksfjällen i bakgrunden:

Här har vi gått hela varvet runt ön och är tillbaka till fastigheten där kossorna bodde. Vi såg att kossorna var nere vid vattnet nedanför husen:

Slottet från andra hållet:

Kohagen var ett bra ställe för hundträning, så jag hämtade fåglarna som jag hade med. La ut 3 st och gick sen uppför backen och lät Gunde springa ner och hämta dom. Att kor är nyfikna djur fick vi verkligen uppleva! Helt plötsligt kommer hela flocken + hästen och ville kolla vad vi gjorde i deras hage, så när Gunde har en fågel kvar att hämta in börjar vi få lite panik.... Jag springer ner och hjälper Gunde att hitta den sista och sen blir det snabb färd för oss till nödutgången!

 

Hälsar på hästen & korna på behörigt avstånd. Hade det bara varit hästen hade jag vågat klättra ner, men kossor litar jag inte riktigt på efter att ha blivit jagad av en sådan för några år sen.

Gunde vill också hälsa.

Vi fick morötter till hästen av personalen på slottet. Tyckte synd om kossorna som inte alls fick nån morot. Hästen heter förresten Kall och är 17 år gammal.

Efter promenad, träning, ko- och hästklappning var det dags att äta lunch och sen duscha och byta om. Sen åkte vi båttaxin tillbaka till Norderön för att vara med på vigsel i Norderö kyrka. Det var Nickes bror Peter, som gifte sig med Märit.

Efter vigseln samlades alla i ett kyrkhus bredvid där vi drack champagne och inväntade att få åka båttaxi tillbaka till slottet. Eftersom vi var så många och det bara rymdes 6 personer på båten, hade dom gjort en turlista. Vi åkte i sista båten och han dricka mycket champagne! =) Nicke gjorde förresten en snygg grej; jag gick in före i kyrkhuset och hann ta ett glas med riktig champagne. Sen kommer Nicke in och tar även han riktig champagne, varvid jag frågar om det inte är han som kör? Han svarar att han kan köra ändå, för det är så kort väg till båten. Då säger tjejen som serverar champagnen, att det är inte så smart att säga så inför en polis..... =))

Orkar inte skriva så mycket om själva bröllopsfesten mer än att det var jättetrevligt! Vi åt grekiskt buffé, tårta, sjöng roliga sånger, dansade på stolarna, lyssnade på och dansade till bra trubadurmusik. Det var en lugn och städad fest och vi var i säng redan före tolv. Skönt eftersom vi skulle gå upp tidigt! På söndag morgon var vi inte ensamma om frukostbuffén, eftersom nästan alla bröllopsgäster sov över. Efter frukosten åkte vi taxibåten igen och sen bilfärjan. Det var storm, så det var en halvspännande återresa, men det gick bra. Gunde har skött sig exemplariskt hela helgen och han är så enkel att åka bort med!

 

Kom hem på söndag kväll och min förkylningsstatus har gått käpprätt neråt under helgen, så jag fick igår kväll ringa och sjukanmäla mig. Trodde jag skulle klara mig från förkylning den här gången, men ack vad jag bedrog mig! Nicke "tvingar" mig att dricka whiskey på kvällarna för att jag ska hosta mindre på nätterna. Och det funkar faktiskt ganska bra, så det är nästan värt att tvinga i sig en massa äcklig whiskey!

 

28 September 2008  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Lite av varje

Nu är det bara lite småfix kvar på taket. Så här det ut nu när det är nästan klart:

Det vi ska göra den närmsta tiden med husprojektet är att avsluta taket, måla 2 väggar (2 är redan klara), sätta in fönster, byta plats på dörren och ena fönstret. Sen efter det börjar det bli dags att börja bygga inomhus.

Nu är hösten här och jag har börjat göda upp utefåglarna inför vintern. Jäklar vad dom äter! Dom kommer att ruinera oss om dom fortsätter att äta i den här takten! Den lilla fröautomaten tömmer dom på mindre än 1 dag och den stora räcker i ca 4 dagar. Våra fåglar kommer garanterat att vara tjockast i vinter!

Jag & Gunde har tränat 2 kvällar den här veckan. Ena gången med Karin & Diesel och Eva & Trolla. Och andra gången (ikväll) var det Karin & Diesel och Berra & Yalla. För våran del kan man väl säga att träningen går med varierande resultat. Ibland går det bra, ibland mindre bra och ibland dåligt. Det är kul med utmaningar, så det är bra att det är lite berg & dalbana! =) Vi ska ju inte starta på nåt mer jaktprov i år, vilket gör att vi slipper träna under press och det är skönt.

Hösten är verkligen min favoritårstid!! Det är så himla vackert ute! Och så får jag ha mina älskade långkalsonger på mig igen.... =)

 Passar på att redan nu önska alla en

TREVLIG HELG

för imorgon drar vi till fjällen!! Eller nästan i alla fall....

25 September 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Jobb, jobb, jobb!! Och lite fika...

Idag har det jobbats hårt här på Grindmossevägen 9! 3 av våra starkaste kompisar har varit här och hjälpt oss att bära tunga takpannor och lägga ut dessa till ett svart & fint tak. Nicke, Freddan, Billy & Patrick har kämpat med detta grovjobb. Larsson har skött lastbilen och med hjälp av den lyft upp buntarna med takpannor till taket. Jag har städat, fixat fika och målat med hjälp av Åsa. Vi hann måla en vägg helt klar och vägg nr 2 är nästan färdig. Det hann bli så pass mörkt att det inte gick att avsluta målningen. Fast det hade ju varit skoj att måla på känn! =) Vädret har faktiskt varit på våran sida idag! Inte för varmt och inte för kallt och inte regn. TACK alla som har hjälpt oss idag (och imorgon)!! Det är guld värt med vänner som kan & vill ställa upp och hjälpa till!

Imorgon ska jobbet med taket avslutas (Nicke & Billy ska fixa det) och jag ska fortsätta måla. Gunde har nog en väldigt tråkig helg, men vill man ha nånstans att bo måste det bli så här. Vi får kompensera det med mera träning under kommande vecka!

20 September 2008  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Mera hus

Nu för tiden har vi standardsvar på dom 2 vanligaste frågorna vi får:

  1. Vad har ni gjort i helgen/igår/senaste tiden? -Huset!
  2. Hur går det med husbygget? -Långsamt! Men bra. =)

I helgen kommer takpannorna, så vi har bjudit hem några av våra starkaste kompisar som ska lyfta upp dom på taket. Takpannorna är packade i buntar och jag med min obefintliga muskelmassa är tydligen inte betrodd att att vara med på denna styrkeprövning. Jag ska istället ge mig på att måla det sista varvet på huset. Förra helgen fick vi massor med hjälp av målarguden Freddan som tillsammans med Nicke målade för brinnande livet och med stor inlevelse varv nr 2. Så snart har vi både tak & färg! Vi väntar på att våra fönster ska komma och sen är det "bara" resten kvar..... Ska bli skönt när det viktigaste av det utvändiga är klart, för nu är det lite väl mkt tidspress att hinna färdigt innan det blir vinter.

20 September 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Renskav

 

17 September 2008  | Länk | Blogg | 0 kommentar
Nu är bilderna & texten här!

I lördags åkte jag med Karin till Västerås på hundutställning. Vi hade fått reda på innan att utställningen skulle vara inomhus och var därför klädda därefter. MEN det visade sig att vi hade fått fel information och fick spendera halva dagen utomhus i helt fel outfit!! Mulet, grått, blåsigt, kallt och INGA långkalsonger! Jag började använda långkalsonger förra veckan och idag har jag till och med haft dubbla, så ni kan ju tänka er hur mycket jag frös! Hade dessutom sandaler och efter att ha gått 5 minuter i det blöta gräset, var strumporna genomblöta och fötterna var isbitar. Nåja, det kunde ha varit värre och vi överlevde! =) Det var iaf en trevlig dag, trots allt!

Igår var det jaktträning på programmet och vi (jag, Karin, Gunde & Diesel) åkte till Katrinedal där vi mötte upp Eva med Trolla & Mallis samt Berra med Yalla. Vi bestämde att vi skulle lägga upp träningen som ett prov och köra en hund i taget. Eftersom det inte fanns nåt vatten i närheten, blev det ett jaktprov minus vatten och istället la vi till en extra markering på land. Upplägget var först 2 enkelmarkeringar, sen transport till ett sök, efter halva söket skulle man vända om och göra ett linjetag för att därefter avsluta söket. Slutligen var det en transport bort till en enkelmarkering. Vi var funktionärer åt varann; en var domare och en var skytt (och fotograf). Det var en väldigt bra träning och det är nyttigt att träna provlikt. Mer sånt behöver vi!! Och framför allt behöver Gunde mer markeringsträning!! Eller glasögon.... =)

 

 

15 September 2008  | Länk | Blogg | 2 kommentarer
Bilder från Båtvik

11 September 2008  | Länk | Blogg | 6 kommentarer
Inget viktigt!

Det händer inte så mycket i vårat liv för tillfället, så det finns inte vidare värst mycket att skriva om. Tiden går åt till att jobba - antingen på jobbet eller hemma. Det som det jobbas med mest hemma just nu är målning. Idag har jag varit ledig från jobbet och Nicke tog också ledigt, vilket innebar att vi nu har slutfört grundmålningen. Nu är det bara 2 varv till kvar att måla, med den färg som huset ska bli. Det dåliga vädret med regn nästan varje dag har gjort att målningen har gått väldigt långsamt. Våra fönster kommer snart, men vi tänker försöka måla så mycket som möjligt innan vi sätter dit dom. Det är ju enklare att måla utan fönster, för då slipper vi bry oss om färgkladd.

Igår var jag i Sigtuna på kurs. Jag & Kerstin ska bli anhörigstödjare på jobbet och nu går vi utbildning för det. En heldag igår och vi var på Sigtunastiftelsen. Hur fiiiiint som helst!! Värsta lyxstället! Lunchen var jättegod och till eftermiddagsfikat fick vi minst 7 sorters kakor/bullar/jordgubbsnånting i litet glas! Nästa gång ska vi också vara där, men då är det bara en halvdag så då får vi tyvärr ingen lunch. =( Får väl äta dubbelt så många kakor/bullar/jordgubbsnånting i glas istället! =)

9 September 2008  | Länk | Blogg | 1 kommentar
Varför???

....En vän till oss har somnat in idag....

 

 

7 September 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
MÅLA - MÅLA - MÅLA!!!

4 September 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer
Grattis Gunde!

Idag är det Gundes födelsedag, han fyller 4 år! Dålig matte som jag är, hade jag glömt bort det.... Blev tack & lov påmind av Ulle! =) Vi har firat födelsedagen med träning ikväll och det gick jättebra! Hade lagt ut ett sök på ett gungflyområde och i vassen som fanns bredvid. Alla 7 kom snabbt in. La sen ut 3 dummiesar i vattnet och skickade på linjetag och Gunde lyssnade bra på mina signaler. Hann inte träna mer eftersom det blir mörkt så tidigt. GRATTIS till alla Gundes syskon (Mio, Aliz & Baccus) på födelsedagen!

Ikväll har jag tagit fram blod för imorrn ska jag lägga ett viltspår. Det är ju snart dags för älgjakt och det är bäst att träna lite innan - om utifall att.... Ska bli jättekul att få vara med på älgjakten igen!!

Gunde har varit med husse på svensexa i helgen och här kommer bilder därifrån:

2 September 2008  | Länk | Blogg | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida