Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Vi gillar Värmland!

Hatar internet!! Hade skrivit ett långt inlägg om våran helg i Värmland och precis innan det var klart, försvann allting!! Bajs!

Jag hade anmält Jerry till utställningen i Högbo i lördags, men vi hamnade i Värmland istället för att göra jaktprovsdebut. Ulle peppade mig att anmäla till jaktprovet och hur galet det än kändes innan, så känns det rätt okej så här efteråt. =) Hur som helst hade vi turen att komma med på jaktprovet i Lillsjön (det var 21 reserver),  så jag valde att skolka från utställningen i Högbo. Och när vi ändå skulle till Värmland, bokade jag in ett viltspårprov också.

Jag & Jerry åkte till Värmland i fredags efter jobbet (slutade 12). Vi har bott hos Ulle & Mio. Mios blivande fru, Selma, bodde också där. Jerry blev förälskad i Selma och försökte sno henne från Mio. =) Hur som helst, efter ett fikastopp hos Ulle åkte vi vidare till skogen för att ta en promenad med hundarna innan vi åkte till Yvonne. Jerry skulle gå anlagsklassen i viltspår hos henne. Det var nästan storm när jag körde till Värmland och precis när vi skulle gå spårprovet, började det ösregna. Spåret gick igenom dom snårigaste snåren och hela jag var full i barr efteråt. Spåret gick bra och Jerry blev godkänd. Inte så mycket mer att säga om det! 14 minuter tog det. Sen fikade vi hos Yvonne medans hon skrev protokollet.

På kvällen köpte vi hem pizza till Ulle och firade Jerrys godkända anlagsprov med drinkar. Ulles drink satte sig på tungan och det är tur att jag jobbar med människor som ibland är svåra att förstå vad dom säger! =) Det blev en ganska sen kväll och på lördag morgon skulle vi upp tidigt. Ulle åkte iväg för att tävla med Selma i appellspår. Det gick jättebra och Selma blev uppflyttad! GRATTIS! Jag & Jerry åkte iväg för att kolla på jaktprovet. Dels för att kolla provupplägget och dels för att jag skulle hitta dit på söndag morgon. Provet var enkelt och bra! Först en enkelmarkering på land. Sen skulle man vända om och då kom ett skott i riktning mot söket. En kort transport till sökområdet där det låg 6 vilt som hunden skulle hämta in. Efter söket var det den längsta transportsträcka jag nånsin har sett! Vi skojade och sa att den måste nog vara 1 km, men kom sen fram till att 100 m var närmare sanningen. =) I slutet av den oändligt långa transportsträckan var det 2 enkelmarkeringar på vatten. Efter att ha sett provet på lördagen, var det främst 2 saker jag var nervös för inför våran start. 1) Fotgåendet den låååånga sträckan. 2) Stadgan! För det lät som dom sköt med en kanon. Smällen var enorm! Sen var jag även nervös för hur Jerry skulle klara av en provmiljö, i och med att vi mest har tränat ensamma hemma på promenaderna. Några enstaka gånger har vi tränat tillsammans med andra och då har det inte varit så många andra. På lördagens prov var det ungefär 30 pers i publiken. Sen var det ju även en domare, en domarelev, en skytt, en sekreterare och ett gäng funktionärer. Jag har aldrig tränat med Jerry att det är en som skjuter och en som står längre bort och kastar, så jag visste inte heller om han skulle lägga allt fokus på skytten. Ja, det fanns många saker att fundera över, men det var ju inte så mycket att göra åt det. Det som sker - det sker!

Tyckte att jag sov över förväntan bra på natten och var inte alltför nervös på morgonen. Ulle skulle iväg och lägga spår på en tävling på morgonen, så jag & Jerry åkte själva till provet. Ulle hann dit precis när det var våran tur. Enkelmarkeringen på land gick bra. Jag hade full fokus på Jerry för att vara beredd ifall han skulle knalla på skottet, så jag såg inte vart fågeln föll eller åt vilket håll Jerry tittade. Såg sen att han hade blicken mot det område där kastaren stod och när jag skickade honom hade han full koll på var fågeln var. Sen vände vi om och fick skottet mot söket. Ett sök som började bra. När Jerry var på väg in med en and råkade han springa över kaninen och jag ser i slow motion hur han byter anden mot kaninen. Jävlar, hann jag tänka!! Försökte hinna med en inkallningssignal, men det var för sent. Nåja, shit happens och det var inte så mycket mer att göra åt det. Resten av söket kom in fort & lätt. Sen var det då dags för.......DEN LÅNGA TRANSPORTEN.....som jag var helt säker på skulle gå åt skogen. Men den gick faktiskt över förväntan! Även om jag hade velat haft den ännu bättre, är jag nöjd ändå. Första vattenmarkeringen fick jag i handen, men den andra droppade han en liten bit ifrån mig. Efter den öppna kritiken skulle vi vara passiva när nästa hund gjorde sin landmarkering. 2 små gnäll kom det, men det domaren tyckte inte att det störde. Och därmed var jaktprovsdebuten avklarad!! Och jag överlevde! =) Resultatet blev ett 2:a pris och det är jag jätteglad för!! Hade det inte varit ett så kallat snubbelbyte på söket, så hade det varit en 1:a. Nära skjuter ingen hare, eller om det var nära skjuter ingen kanin.... Det känns helt overkligt att det gick så bra med tanke på hur lite vi har tränat och med tanke på hur ung Jerry är och med tanke på att vi inte har haft honom så länge. Han är så otroligt enkel & okomplicerad! En alldeles underbar hund som dessutom är väldigt gullig! =)

Vet inte om jag fick med allt, men det får duga!

8 September 2009  | Länk | Blogg | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida