Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Ja de säger att det är vinter

Säga vad de säga vill.... Men detta är då inte vinter... Blåst o regn dag ut o dag in...
Här händer det inte så mkt.
Men något som känns bra är att Arrac o Aida är höftleds röntgade med kanon resultat! A höfter båda två!!! Och ögonlysningen var också bra. Så nu återstår det bara att testa för Pra/prcd o pompes.

Och vänta på våren👍
12 Januari 2020  | Länk | Vinter | 0 kommentar
Ja nu är det vinter!

Och snö! Helt underbart. Fortfarande hemma o sjukskriven. Trodde jag blivit bättre... Men som sagt har inte haft så bra dagar nu... Men skam den som ger sig. Ja ska bli bra;)
Idag är det i alla fall inte lika kallt som det varit någon dag... Var inte mer än -10 idag. Härligt!
Och mer snö har det kommit:=) Björn är väl inte lika possitiv som jag när vintern är här... Men det går mot ljusare tider och det känns riktigt bra!
Söndag var en "ond" dag... Men Björn han hjälpte mig att ta ut släden och sela Lukas så att jag fick komma ut med den! Då är livet helt underbart!

Äntligen har Sereda flyttat in... Hon ville bara vara i hundgården förut. Fann sig inte tillrätta... Men nu har min älskade socker docka flyttat in! Känns riktigt bra får jag säga;)

Sen så väntar jag på att mina tikar ska komma i löp... Hoppas på att det kommer att finnas underbara Corgivalpar här på Kennel Welcop´s det kommande året;)

5 December 2012  | Länk | Vinter | 0 kommentar
Ja den har huggit tag igen...

I morse var det -27... Det är för kallt. Men det är bara att gilla läget. Igår var det -25 på morgonen, men helt underbart under dagen;) Ja trålande sol var det. Nanna o jag tog oss en ridtur, varma kläder och så iväg. Vilken snäll och go häst jag har fått! Så ärlig på alla sätt och vis.

Tanja fick följa med o springa, men det blev nog lite för jobbigt. Det var över 30 cm med nysnö. Stackars Tanja. Ja hon börjar ju bli till åren hon också... 10 fyllde hon under veckan. Ja åren rusar iväg...

Shanelle blir tjockare o tjockare för varje dag som går. Ja det är nog ett antal småttingar i henne. Nu är det bara att hoppas att allt går bra vid valpningen... Men det ska det väl göra;)

Mamma o Pappa är på väg upp en sväng till oss idag, så nu är snart maten färdig. Tänkte de kunde få lite "föe" när de kom hit;) Mia o Simon är också hemma.
Kanske blir en sväng uppe på sjön även idag, ja vi får se. Det ligger så mycket nysnö där för tillfället. Och inte någon har kört med skoter ännu...
13 Februari 2011  | Länk | Vinter | 2 kommentarer
KALLT!!!!

- 22 var det i morse igen... Lite väl kallt, men som sagt det är ju vinter...
Jobb har det varit idag. Ja ja det är så de flesta dagarna;)
Shanelle måste vara dräktig! Kan inte se ut så annars... Och det märkliga är att det syns så tidigt... Många??????
I morgon blir det kvällsjobb. Hoppas inte förkylningen hugger tag riktigt utan det är ytterligare en lite släng av denna varan...
Bilen min är sjuk. Bromsen ligger på vänster fram. Inte undra på att det gått mycket soppa nu på sista tankningen.
Måste få med en helt underbar bild av min lilla Belanka:=) Sitter bara och skrattar när jag ser på den bilden. Hon är ju för härlig.
26 Januari 2011  | Länk | Vinter | 3 kommentarer
Kallt kallt och åter kallt;)

Ja det är nog inte någon som missat att det är vinter nu i alla fall;)
Det är väl som det ska vara...

4 veckor är det idag sedan Tussi fick vandra vidare... Men som sagt, livet måste ju gå vidare i alla fall. Men visst är det konstigt att inte ha henne ute i stallet...

Ja får väl dra fram släden o köra Nimbus nu när jag blir ledig istället. Han tycker säkert det är skoj han också att få göra mig glad. Hoppas det ...
Ja det har varit jobb idag. Denna dagen gick fort som en "grisblink";) Vips så var det dax att ta kvällen. Har varit o hämtat mat till Sereda:=) Så nu ska väl hon ha ett tag hoppas jag. Hon har varit inne i en svår period med mat igen. Men det går över. Inte någon idé att få panik här inte! Hon är ju pigg och glad, men tycker det är onödigt vissa dagar med mat;) Tänk om det kunde vara så för mig också! Så smal jag skulle va då:=))
20 December 2010  | Länk | Vinter | 2 kommentarer
Nu kan man väl säga att vintern är här.

Ja det tror jag i alla fall... Nu har det varit flera dagar med riktig kyla. Stackars mina små hönor. Men det ser ut som de klarar detta bra ändå. De har en värme lampa inne hos sig, så det ska nog gå bra även denna vinter.

Ja livet måste gå vidare... men det känns väldigt meningslöst ibland... Känns så fruktansvärt tomt utan Tussi...
Tur att jag har full rulle runt mig för det mesta...

Nu har i alla fall isen blivit tjock så hundarna kan få busa uppe på sjön;) Gisses vad de springer o leker! De älskar detta när vi går dit! Ja som sagt nu ligger de trötta o nöjda lite varstans... Sefja har varit sjuk, kunde ha gått riktigt illa där... Troligen blev hon förgiftad... Men nu är hon helt som vanligt igen. Fann inte något konstigt på proverna. Idag har det blivit Lussekatts bakande. Så nu har jag det i alla fall i frysen;) Känns riktigt bra.
11 December 2010  | Länk | Vinter | 5 kommentarer
Skulle vilja...

Vara ledig;) Å så det har varit underbara dagar nu! Helt fantastiskt väder. Och då har jag jobbat... Vill ju bara vara ute med mina fyrfotade vänner och fotografera. Tänk så mycket fint det finns att ta kort av! Men alla dagar med strålande sol, ja då jobbar ju lilla jag... Fast jag har börjat ta med kameran till jobbet:) Tänkte att jag skulle få den bästa älg bilden någon gång. Men det kommer väl inte att inträffa... Hade kameran varit med i dag så hade jag fått kanon fina bilder på mkt nära håll av en älg ko! Men men så var inte fallet... I morgon så ska kameran med i alla fall:)
Skickar med en bild från "Börta bäcken"
4 Mars 2010  | Länk | Vinter | 0 kommentar
O se det snöar;)

Ja det kan man säga! Luften är alldeles vit här ute... Men nu är det tyvärr inte någon lätt snö. Det är "govär" ute. Ja ja så är det. Ledig denna helgen. Ligger i "bakjour" till Lisa o Salla:) Men det blir nog inte några valpar än... Säkert till måndagen eller tisdagen när jag jobbar... Men Lisa är ju i alla fall hemma och ledig:) Så detta fixar hon lätt. Eller hur Lisa?
Har varit ute och gått med hundarna. Helt underbart. Varit till skogen med lite havrekross mm. De har det inte så lätt dessa vilda djur nu. Snön gick över knäna på mig, och då kan man tänka hur det är för ett litet rådjur...
27 Februari 2010  | Länk | Vinter | 1 kommentar
Underbart

Ja det kan man väl säga att det är nu! Massor av snö och lite kallt. Och helt underbart de dagar som solen tittar fram. Söndag hade jag delad tur så jag var hemma en liten sväng på rast;) Nanna ville att jag tog bilder i djupsnön av henne och Zegra. Ja som sagt det är ju bara så roligt med denna kameran. Det bara "rasslar till" och hux flux så har det blivit hur många bilder som helst:)) Varför har de inte kommit på detta med digitala bilder förr???
Lilla Findus katten följde även med ner i stora hagen. Så det blev ju även några bilder av honom också... Min lilla "kattuggla" Han är ju bara för härlig.
Det planeras även valpar på Kennel Welcop´s. Det är Freesia Made For Welcop´s som ska paras nu nästa vecka, om allt går efter planerna;)
8 Februari 2010  | Länk | Vinter | 1 kommentar
Släd tur

Japp! Då han jag vara ute med Tussi och släden idag innan arbetet;) Helt underbart! Mikaela följde med mig ut och körde, orkar ju inte riktigt hålla emot henne med min arm... Tussiluttan har ju som sagt viss förmåga att vilja röra på benen när hon vet att det bär hemmöver;) Och då blir hon ganska så stark... Så idag fick Tabasco och Sereda följa med på en riktig spring tur även dom. Inte illa. Kameran fick ju följa med den också:)) Efter Tussi så körde vi även Nimbus. Så då fick Mikaelas hundar följa med på samma tur. Så vi tog flera flugor i en smäll idag! Det var så härligt ute uppe på skogen, perfekt slädföre.
5 Februari 2010  | Länk | Vinter | 0 kommentar
Ja det kan man säga

Inte minns jag när vi hade en liknande vinter här i alla fall;) Nu finns det mycket av den vita varan ovanfrån:) Det har ju varit kallt och snö ända sedan jul tror jag... Och så som det har snöat idag! Gissa om jag blev förvånad över hur bra lilla Golfen på jobbet tog sig fram genom snödrivorna:) Helt otroligt. Där ligger faktiskt Toyotan långt efter i framkomlighet! Ska försöka att få fram min lilla bil från snödrivan som blev när Lars plogade... Inte det lättaste, men det får gå. Men en sak är säker, det är MYCKET snö ute nu!!! Känns väldigt bra att inte jobba i kväll;)
3 Februari 2010  | Länk | Vinter | 2 kommentarer
Full fart!

Ja det kan man säga att det var uppe på sjön idag;) Tog med mig hundarna och den nya kameran, SÅ ROLIGT! Nu kommer jag att testa allt möjligt med den:)) Men jag har nog inte fått till riktigt rätt med inställningen och färg mm. Men det ordnar sig... Gissa om det var roligt att ta bilder! Var inte ute många minuter, men över 200 bilder blev det. Så jag kan ju säga som så, det var svårt att välja bild. Det var så jätte många som jag skulle viljat lägga med i bloggen...

Vargen har varit här under veckan som varit. Tisdag kväll var hundarna vansinniga upp mot sjön. Och ganska troligt att det var herr varg. Nu var Eltan o Sereda helt tokiga uppe vid sjölandet ungefär däråt som de markerade under tisdagen... Kollade vad de håll på med nu idag. Mycket kiss på stenen o enebusken. Och tidig Onsdag morgon var det lika, helt vansinniga var Tabasco o Sereda, Gick o kollade ungefär åt det håll som de visade på morgonen... Jodå mycket markerat och troligtvis har den suttit bara någon meter från hundgården... Inte trevligt... Men nu är det i alla fall slut på alla löptikar här hemma, tack och lov! Så det är ju inte konstigt att de kommer här åt...
23 Januari 2010  | Länk | Vinter | 1 kommentar
fortfarande totalt MYGGFRITT

Ja det kan man säga... Inte en endaste mygga finns här i Gunnarskog...
-29 även nu i morse när jag skulle till jobbet. Kallt på grupplokalen endast +13 -14 grader... Lite väl kallt.

Hästarna fick bara mat o vatten inne. Hade inte hjärta att ta ut dom så tidigt i kylan. Och jag tror inte att de var så besvikna på det beslutet dom heller;)
Hundarna sprang och lekte medan jag fixade stallet. Se´n var det för dom att gå in.
Nanna o Eddie hade med dom uppe på Sjön senare under dagen så att de fick springa o härja som de ville. Men nu blir det synd om Eltan... Alla 5 tikarna löper... Blir inte roligt när de kommer att avlösa varandra med höglöp... Men som sagt det är ju över fort i alla fall. De började nästan samtidigt allihopa...
9 Januari 2010  | Länk | Vinter | 1 kommentar
Än så sova videung...

Ja nu kan vi väl säga att vi har en riktig vinter här i Gunnarskog... -31 var det när jag kom till jobbet i morse... Inte roligt. Kallt på våran grupplokal så jag till och med frös. Fytt i rackarn säger jag bara.
Lilla "lisa"bilen LKJ var så trögstartad på morgonen så jag trodde det var kört. Men till slut brummade pärlan igång;) Ja när vi kom tillbaka till lunch så hade vattnet frusit... Jippi vilken underbar dag! Men kära hyresvärden fick komma till Börtan och fixa och dona:) Tillslut fick vi vatten. Men jag tycker faktiskt synd om mina kollegor om är ute o jobbar kvällen. Det är redan -30 ute nu i kväll... Vad blir det innan morgondagen???
Hästarna har till och med frusit in i stallet... tidigt... Ville inte vara ute så länge idag, och det kan jag förstå.
Och lilla tjocka Findus ligger o kurrar i mitt knä... Tror inte jag får ut några katter i kväll.
6 Januari 2010  | Länk | Vinter | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida