Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Söndagen 29/7

Idag fick min ängel Sefja sitt första CERT i Ransäter !Tjooohooo min lilla bumma tog det=)
Jag är världens lyckligaste matte just nu

Många pussar till min Duktiga Sefja frå "mamma" Fredrika<3
29 Juli 2007  | Länk | Diljas Sefja | 2 kommentarer
sefja

Diljas Sefja!

Sefja är min Isländska Fårhund, som kommer ifrån Kennel Diljas från Tystberga.
Min solstråle är född den 11/2-2006. Och den 10 April så åkte jag och mamma till Tystberga för att hämta en alldeles underbar liten hund. Sefja är en väldigt social, trevlig, pålitlig, mysig och lättlärd hund. Under hösten 2006 så var vi på några inofficiella utställningar som i Kila, Grums och i Arvika. I januari 2007 så åkte vi på Göteborgsutställningen, den var ju jättestor jämfört med dom andra.
Sefja älskar vatten speciellt att bada! även om det är iskallt så hoppar hon i. Men nu när det är is så blev hon nästan besviken.
Sefja är dotter till Ullälvas Dilja som är NORDUCH, FINUCH, SV-02 OCH INTUCH!
och har Ullälvas Skuggi Danason till pappa och han är SUCH!
Sefja har fägen Gul och Vit. Allt mer och mer så kommer henes gula färg. När vi var i Norge på den Norska Isländska fårhundsspeciallen så sa Domaren att hon var Vit! men hon passar säkert till en bra sällskaps hund.Med det den domaren inte viste var att den gula färgen kommer allt eftersom tills hon typ är 3år. Så länge förändras färgen.

Hur kommer det sig att jag ville ha en Isländsk fårhund då?. Jo det var när jag och min familj satt och tittade på Tv. Pappa hade just fått en film om traktorer osv. Den filmen fall ej mig i smak, så jag satt och bläddrade i Hundar i världen. När jag kom till sidan 265, då såg jag en hund som jag bara ville ha!. Jag började ta reda på fakta om denna hundras. Men då sa mamma att vi inte skulle ha en skällande spets på denna backe, men när du blir äldre och flyttat hemifrån får du skaffa dej en, sa hon. Åren gick, drömen om en Isläning kändes lång bort. Men under året 2005- så undrade mamma om jag fortfarande vile ha en. Det va ju klart att jag ville. Så vi började på att leta. (Vi hade pratat med folk med Isläningar på utställningar osv, då träffade vi Lillemor Kullman.) Mamma ringde till Lillemor till slut, efter att dom hade pratat ett tag kom de fram till att en Mittespitz skulle passa mig bättre. Dom försökte få mig att bli "kär" i en sådan. Det kändes som dom nästan blev arga på mig för att jag inte ville ha en sån. Så till slut sa jag att jag får väl ta en sådan då. Allt kändes bara fel, det var ju ingen Mittlespitz jag ville ha. Då sa jag till mamma att: Nej mamma, om jag ska ha en hund då ska det att vara en Isländsk fårhund, annars kan det kvitta. Till slut blev det ett Okey.
Lillemor "kopplade" oss vidare till Ing-britt och Bertil Sannel. Dom skulle ha valpar på deras Dilja. När valparna kom den 11/2, skickade de blider på dom alla.
Så den 10 april åkte vi ner till Tysterga för att hämta lilla Sefja. Den dagen blev en förändrig för mig. Nu hade jag någon att ta hand om och någon som tar hand om mej. Redan första dagen var det jag och Sefja. Dagen efter var det svårt att gå till skolan, jag var utan min bäbis, jag var tvungen att få åka hem, men både jag och Sefja fick stå ut den dagen. När jag kom hem fick jag höra att hon hade gråtit hela morgonen och undrat vart jag hade tagit vägen. Sefja skrek av glädje när jag kom hem. Det bästa som finns är att få komma hem när man vet att sefja väntar på mig.Sefja är ljuset i mitt liv, mitt allt, Jag så glad över att ha henne<33
10 Februari 2007  | Länk | Diljas Sefja | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida