Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Snart jul

Fortfarande kan jag inte förstå hur fort ett år kan gå... Nu snart får vi skriva 2015. Och julen står för dörren.
Som vanligt så är det jobb jobb och åter jobb. Längtar till en dag som jag känner att nu kan jag stanna hemma o göra endast det jag vill;=) Vet inte om den dagen kommer, men man kan väl hoppas i alla fall.

Hundar hästar hönor ankor o katter är det i alla fall bara bra med;) Sten-Sture sover för vintern nu, vet inte riktigt när han tänkt vakna. Lilla Stampe kanin väntar på sin nya bur... Ja det får bli framöver lite snickrande. Ska väl inte va så svårt att få till en kaninbur...

Tikarna har löpt, men den som jag väntar på ska löpa håller det inne... Men hon kommer förhoppningsvis nu i Januari, Lilla Belanka! Elfie som skulle paras hade bara ett kort kort löp... Ja vi får vänta o se. I dag så blir det kvällsjobb. Kan va gött med sovmorgon i bland;=) Tyckte även Belanka:=) Hörde att det hade åskat bort mot Årjäng idag? Ja ur led är tiden. Här kommer det i alla fall snö för tillfället! Härligt.

Vill också passa på att önska er alla en God Jul!
11 December 2014  | Länk | Tittie | 0 kommentar
vad händer...

Ja nu var de som sagt väldigt längesedan det blev något skrivet... Tiden liksom bara försvinner. Ja ja sånt är livet. Men denna höst har i alla fall varit varm o fin. Fast just nu är det ganska så blött där ute.
Mycket jobb har det varit. Men nu ska det för hoppningsvis bli till det normala. Hundarna är det full rulle på som vanligt! Och av valparna som blev i våras finns endast lilla busiga Ina kvar här hemma...
Biggles visste jag ju som sagt redan i somras att han skulle flytta. Men Pinnemannen flyttade även han! Ja de har fått helt underbara hem våra valpar.

Welcop´s Elfie har varit i Norge på utställning. Blev BIR med cert! Ja hon är ju faktiskt bra den hunden, även om jag själv saknar det bättre huvudet på henne... Men som sagt, man kanske inte kan få allt. Hon är i alla fall en Corgi som mycket väl skulle kunna användas till det som de är ämnade till!

Och för 2 veckor sedan fick Welcop´s Eltan Give me Five vandra över regnbågsbron... Så båda bröderna lapp finns där nu... Ja det känns konstigt, fast Eltan inte bodde hos mig o Björn så var det jobbigt... Han fick troligen en väldigt stor hjärnblödning... Låg i respirator hela natten, men lilla "Valdemar" "Nalle" vaknade inte något mer... Så detta året har varit tungt... Alldeles för många av familjen fyrfotade vänner har fått vandra vidare...
4 November 2013  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Nu var det längesedan det blev skrivit...

Ja som sagt sommaren är över... Men vi får se tillbaka på den sköna fina sommar som har varit. Dagarna de bara rusar iväg. Nu har hösten kommit på allvar...
Allt har sin gilla gång.
Bexy växer så det knakar. Hon har fått följa med på premiär tur med sin mamma, snälla fina underbara Beauty. Vi tog en tur med rockarden så att lillbusan fick följa med o se hur det går till vid körning;=) En så harmonisk liten fröken vi har fått här i Sigfridstorp!
Hoppas att hon fortsätter så. Då ska det nog gå fint med inkörning på henne.

Hundarna då?
Jo det är full rulle! Lilla Ina.... den går inte av för hackor... Ännu värre än sin mamma Elfie... Energi? JA det är bara förnamnet;=) Pinocchio eller lilla Pinnemannen, ja han är cool han! En gosse med alla fyra tassar där de ska va! Och likaså Biggles, även om det är lite mer fart på honom så är han helskön. Blir konstigt när han flyttar nu i Oktober till sin familj... Men det blir bra för honom att få sin egna familj nu. En snäll go pojke. I Oktober är det väl meningen att vi ska ställa Elfie i Norge, så nu måste det ordnas med pass och avmaskning mm.

Men som sagt nu får vi se tillbaka på denna underbara sommar som varit!
16 September 2013  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Problem...

Jag har problem med denna sidan för tilfället... Men hoppas att det kommer att lösa sig snart.

Vi går i väntans tider i alla fall;) Humlan kommer att valpa vilken daag som helst, nu är hon tjock! Hoppas att det snart är över för henne. Annars är det nog risk att hon spräcker... Även Elfie är väldigt tjock, ja hon har ju dryga veckan kvar... Så nog blir det valpar på Kennel Welcop´s i år om allt går.
Idag är de första valparna redan 3 veckor! Tänk hur fort tiden går. Bilder kommer under helgen om jag får ordning på denna sidan...

Glad Påsk!
30 Mars 2013  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Då provar vi!

Japp, nu blir det att försöka att jobba. Efter en lång tid hemma. Varit sjukskriven från mitten av Augusti för värk i axlar och armar... Inte det roligaste om jag säger så... Men NU ska jag äntligen få försöka att komma tillbaka;) Och det känns riktigt bra!

Idag har jag och min käresta varit ute o grillat på tu man hand;) Härligt! Hundarna var med oss och vi hade en helt underbar dag ute. Här har det dragit igång med löp... Sereda är väl färdig, Haidi är på höglöp, Belanka är snart i höglöp... Stackars lilla Nallen...

Humlan såg jag hade börjat idag;) Väntar även på att Fia och Elfie ska börja. Hoppas ju verkligen på valpar nu i år. Ja nu är det bara som sagt att vänta:=)
20 Januari 2013  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Snö

Ja idag har det verkligen snöat... Men jag klagar inte;) Är ju som så att jag gillar detta vita som kommer ner. Men tyvärr ser det ut för att bli regn...

Har haft flera bra dagar nu från värken! Kanske det blev förvärrat av några övningar jag hade fått som jag skulle göra ett visst antal varje dag... För när jag slutat med dom så peppar peppar, jag känner mig mkt bättre!!!

Idag har Nanna varit hos kära mor, var som förr i tiden;) Hon hjälpte mig att sela Lukas o vi drog ut med släden! Så underbart! Tanja, Basco o Eltan var med o sprang. Ja det är kvalite på livet det:=)

Helgen är ju som sagt inte så rolig denna gång... På måndag ska Pelle få vandra vidare... Alexandras travare som vi har här hemma som sällskap till Lukas.
Benen håller tyvärr inte ens för att gå i hagen... I Onsdags så blev han mkt värre, svullen och helt halt... Så nu har vi tagit beslutet att han inte ska behöva ha ont längre... Ja det är inte alltid en dans på rosor att ha djur...
15 December 2012  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Julen 2011

God fortsättning på julen alla mina vänner!
som sagt... uppdatering av bloggandet är som sagt lite dåligt nu för tiden;) Har liksom inte tid;)
Men men julen är över för denna gång. Jobbade en sväng på julafton, sen bar det iväg till mamma o pappa. Så vips var den dagen över. Kvällen tillbringade vid Niklas;) Kusin till Björn. Juldagen var mina barn o barnbarn o mågar här, ja även mamma o pappa;) Härligt när man får träffa dom allihopa på en o samma dag!
Men som sagt livet går för tillfället i jobb...
Har funderingar på att ta en kull med underbara Corgivalpar också:=) Humlan har börjat löpa. Ja vi får se vad som kommer att hända på Kennel Welcop´s i vår;) Har vi tur så blir det en kull med småttingar här i Sigfridstorp under våren:=)
26 December 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Besöks tur

Ja det blev det igår;) Det var så länge sedan jag var hemma hos Ingemarie A;) Men igår blev de äntligen en tur upp till Aschtan:=) Alltid lika trevligt. Har inte varit hos henne sedan jag flyttade från Gunnarskog. Tack Ingemarie för en underbar dag! Var även upp till Gunnebo och träffade min gammla chef för ett avslutnings samtal. Även det var riktigt trevligt:=)
Efter detta skulle jag och gratta Lisa som fyller i dagarna... Men vem möter jag? Jo Lisa. Så hon fick sin uppvaktning på parkeringen vid Gunnebo;)

Idag har det hunnits med mycket. En riktigt härlig ridtur med Mithra. Hundarna fick stanna hemma idag, skulle utforska en ny väg. Vinterhagen är fixad, Björn har varit med mig ute och hjälpt mig hela eftermiddagen! Han är bara så underbar min sambo! Sen så bytte han till vinterdäck på min bil;)
Besök fick vi av Mikaela, Simon och Marcus! Mia tog sig en tur på sin Nimbus. Ja det var längesedan hon red honom nu. Men nu är det annorlunda. Magen är som sagt inte i vägen längre:=)
8 November 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig

Ja denna helgen har jag varit ledig! Helt underbart. Har fixat en hel del i trädgården. Björn hade klippt häcken under veckan, så nu är det undan kört. Och mycket löv är borta;)
Tyvärr så har Tabasco kommit på hur man lättast tar sig ut från hundgården... Hoppar upp på taket på "ute" platsen som är i hundgården, se´n så bär det i väg över med ett elegant skutt...
i går så fick Sereda och Belanka verkligen sträcka ut uppe på åkrarna! Jisses så de sprang! Och ett gäng med Corgisar efter:=)
I dag skulle jag bjuda min käresta på middag;) Åkte upp till Tvällens Värdshus uppe i Bogen. Gissa om jag blev snopen när vi kom dit... Det var stängt... Så det blev sen mat nere i Arvika i stället på The Oven. Inte illa det heller:=)
I morgon är det åter jobb...
30 Oktober 2011  | Länk | Tittie | 4 kommentarer
Problem...

Stora problem är det för uppdateringen av bloggen...
19 Oktober 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Det har varit mycket nu...

Ja det kan man verkligen säga att det varit... Och tyvärr så känns det av innombords... Har varit hemma nu några dagar för jag känner att det var på vippen för mig nu igen... Men har jag tur så går det att bromsa innan det är för sent. Har ju lärt mig hur det är... Men bara denna otroliga trötthet går över så blir det nog bra. Skulle kunna sitta o sova... Men men det blir bra. Som sagt det har varit mycket med huvudbry ett tag. Men som det ser ut i dagsläget så har allt ordnat upp sig. Fia som blev så sjuk när vi skulle på Gotland, hästar som smet, Basco på rymmen. Ja som sagt, mitt huvud har nog arbetat lite väl mycket både dag o natt en längre stund... Men en sak är säker, jag har världens underbaraste sambo! Så otroligt mycken han har hjälpt och stöttat mig;)
Nu ska jag helt sonika bara lata mig och finna lite energi så att jag kommer igång igen;)
Basco är hemma, Fia är pigg och elektrisk som vanligt, hästarna är i hagen, ja det känns riktigt bra!
9 September 2011  | Länk | Tittie | 4 kommentarer
I lingonskogen

Ja då har vi varit en sväng uppe i skogen och plockat lingon;) ca 20 liter blev det på en liten stund. Inte illa det. 5 av hundarna fick följa med idag. Nalle Elfie Fia Belanka och Haidi. En helt underbar dag var det. Full rulle på de fyrbenta;) Belanka fick ha halsbandet med bjällan i så jag hörde vart hon befann sig:=) Inte alls dumt! Men lilla Fia Lotta knott gjorde sig något i ett bakben, vet inte om hon blivit stucken av något. Eller trampat fel... Rejält halt på ett bakben...
Ja nu närmar det sig tiden att vi ska till Gotland också. Blir riktigt spännande! Frågan är nog att Lisa får köra upp bilen på färjan...
21 Augusti 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Händelserik sommar;)

Ja som alla vet så har det hänt mycket för mig i sommar! Flyttat till Björn uppe på Sigfridstorp. Hundar, hästar, hönor, ankor, vaktlar och Sten-Sture har även följt med hit till Glaskogen;) Vi har byggt stall och ett nytt hundhus. Ja som sagt mycket har hänt! Shanelle har flyttat till Lisbeth nere på Tjörn. Lycka till säger vi till er! Valparna är snart fullvuxna... Tiden går så fort.
Semestern är slut, men jag tar snart 2 veckor till;) Lisa, jag, Ingemarie o Bosse o Micki ska till Gotland;) Beställde den resan tidigt tidigt i våras. Så tyvärr får min älskling stanna kvar här hemma och passa resten av djuren... Blir nog en svår vecka att vara från varandra... Men som sagt det är så mycket som jag vill hinna se när vi är på Gotland! Så troligen går dagarna fort. "Nalle" och Elfie ska på sin första utställning;) Så nu får jag ligga i hård träning med de små så de blir lite vana vid koppel...
15 Augusti 2011  | Länk | Tittie | 1 kommentar
En ledig helg;)

Ja då har jag varit "jobb" ledig fredag lördag och även i morgon. Varit i Ransäter och ställt Fia och Belanka. Fia blev 2 btkl på Fredag med reserv cert och reserv CACIB. Hon var som en liten ängel i ringen lill snuttan! Kanon bra kritik. Helnöjd är jag. Hon blev slagen av en tik från Ryssland;)

Belanka fick också även hon fin kritik. Och hon var så duktig i ringen även hon. Ja hon mognar även hon;) Verry good fick hon på sin kritik. Det som är för henne är att hon måste mogna och växa till sig. Och det vet jag att hon kommer att göra. Hon är ju inte gammal ännu. Hon kommer att ta lite tid innan hon har grovnat i sig. Även Lisa fick jättebra kritik på Dag Otto:=) Exellent. Grattis!
I dag ställde jag endast lill Fia;) Och hon fick ännu en gång Exellent och ck.
Jag blir så förtvlivlad på hund ägare...

Igår var det en stackars hund som dog i bilen av värmen... Hur kan de göra så mot sina hundar??? Om det ändå kunde bli ett riktigt hårt staff för dom...

Nu håller vi på att köra in hö:=) Har redan fått in ett antal lass! Härligt;) Tur att jag inte behöver köpa allt till hästarna i vinter. Nu hör jag att traktorn är på väg hit igen. Bäst att lassa in ytterligare ett lass!
30 Juli 2011  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Dagarna rusar förbi...

Ja hur fort kan en semester gå??? Här är det full rulle hela dagarna;) Nu har vi i alla fall kommit igång med bygget av det nya hundhuset. Grunden är klar och vi har lagt golvet nu i dag i alla fall. I morgon blir det att isolera och fortsätta med byggandet. I går så kom gruset som ska vara under stallet. Så nu blir det att få hjälp med att göra botten till stallet också;) Ja det är nog för kort med 4 veckors semester... Men men vi gör så mycket vi kan. Snart är det jobb igen...
I kväll har jag varit ute på en barbacka tur med Mithra, och 6 av hundarna fick följa med:=) Bäst att vara rationell;)
9 Juli 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Flyttat

Ja nu som sagt har jag och mina djur flyttat till Glava. Det ser ut som att alla har funnit sig väl tillrätta. Hundar hönor ankor och vaktlar. Nu väntar jag bara på att Mithra och Nimbus ska komma. Häst hagen är uppe o klar. Stallet är beställt liksom hundhuset. Så nu fram igenom blir det att bygga klart innan semestern är slut. Midsommaren har varit helt underbar. I dag har jag och hundarna gått ner till sjön Gla så de har fått bada. Gissa om det var uppskattat:=)
26 Juni 2011  | Länk | Tittie | 4 kommentarer
Mycket händer nu.

Som sagt det är mycket som händer nu idagarna. Men som sagt jag nås nog lättast via min mobil för tillfället. Svarar jag inte så är jag nog på jobbet. Annars så ska det gå bra... (om det är täckning)
Valparna är sålda. Celing åker till sitt nya hem den 21/6. Även hon hamnar i Arvika! Alltid roligt när man har möjligheter att få träffa dom efter att de har flyttat.
Ja semestern närmar sig med stormsteg! Helt underbart!
Men som sagt nu går det i packning och åter packning. Planering och åter planering;)
Och livet är helt underbart!
Kanske jag inte hinner skriva nu på ett tag... Men som sagt vi kanske syns i sommar i alla fall;) Har anmält till lite utställningar. Ja vi får se vad som jag hinner med;)
Ha det riktigt bra alla vänner. Snart kallar jobbet. Och tänk! Sommaren är här!
11 Juni 2011  | Länk | Tittie | 1 kommentar
jobb;)

Och Punka 2 dagar i rad på samma ställe! Är inte det helt otroligt... Tror inte att jag vill jobba i morgon delad tur... Kommer att åka på det stället flera gånger i morgon... Och jag med min tur... Ja ja vi får väl utmana ödet även i morgon jag o Anna;) Team working... Ja gossarna nere på bilvården ska ju ha att göra även dom, ja och inte att förglömma bilbärgaren och däckfirmor och chefen:=) Stackars våra chef... Hon har inte haft det roligt denna helgen... Förlåt Birgitta att jag har varit tvungen att störa din ledighet... Men vad gör man när bil efter bil blir punka...
Thats life;)
Ja ja nog om krångel på arbetstid.
På tisdag ska valparna på nytt vaccineras. Och någon ev veterinärbesiktas... Ser ut som att det ordnar sig för mina små. Många vill köpa Lily... Men det finns ju bara en liten Lily...
Tyvärr så fick jag inte telefon nr av hon som ringde på Lily från Exhärad...
Nanna O Mithra har varit på tävling även denna helg, Clear round. Och det gick fint:=) Bra jobbat Nanna o Mithra!
21 Maj 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig helg!

Och det känns helt underbart! Det kan jag lova;) Var inte helt fel. Kände att det behövdes lite ledighet innan jag får min semester vecka i slutet av månaden;)

Idag har vi varit på auktion hos Skrot Kalle på Emterud. Belanka o Luella fick följa med på lite miljöträning. Det behövdes... Vilkna roliga komentarer folk har när man kom med stor o liten! Barna som kom fram frågade om det var en rävunge:=) De trodde mig inte när jag talade om att det var en hundvalp... Gissa om Luella var nöjd över alla som ville prata med henne.
Belanka tyckte däremot att de var jobbiga, för hon väljer själv vilkna hon tycker om:=) Hon är för härlig denna flickan! Men som sagt... Det kan bli svårt på utställningarna...
Idag har jag lagt i nya ägg i kläckmaskinen;) Mille Fleur har jag fått tag på denna gång! Fina vackra små hönor hoppas vi på att det kommer att bli.

Fortfarande så söker några av mina små flickor ett eget hem. Finns intresse av en underbar Corgivalp så är ni välkomna att höra av er.
14 Maj 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Norge

En dag i Norge blev det denna Lördag;) Med bra resultat! Ingemaries Smali tog sitt 2 cert och blev BIR! Grattis;) Har haft strålande sol hela dagen. Och den ringen var utomhus! Ja det har varit en riktigt bra dag. Inte illa. I morgon bär det av igen till samma ställe;) Kanske hon har en Champion med sig hem? Skulle ju vara trevligt.
Nu inväntar jag bara att Alexandra ska komma hem, då blir det en sväng till Charlottenberg.


(bild av min lilla struts;) )
30 April 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Känner mig inte pigg...

Nu i kväll så känns det som att förkylningen tagit ny fart... Åkte ju på en omgång i början av veckan utan att va "sjuk" om jag säger så. Men hostig blir jag ju direkt så fort som det är något. Men nu i kväll så känns det annorlunda... Ont i hôvve, halsen och ont i örat. Ja kanske jag inte är riktigt bra helt sonika... Känns som att det sitter i vart enda hålrum... Kanske bihåleinflamation? Ja ja. Kanske jag får ringa farbror dokror´n. Ja nu räcker det med klagan;) Ska va gla att en tar sej ur sänga om möran i alla fall:=)

Men jag kan i alla fall säga att valparna är det full rulle på i alla fall;) Oj oj oj vad de växer!
Tänkte jag skulle ha tagit nya bilder av dom denna helg, men det får bli i morgon i stället. Fixar inte det idag...
Men som sagt, i morgon är det en ny dag, nya krafter och kanske jag är helt pigg igen:=)
3 April 2011  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ok...

Ledig helg, härligt. Och idag har det bara fortsatt att snöa... Gôtt te o väre ledig när det är så här;) Igår var det helt underbart att få vara ute. Lagomt kallt och lite sol då och då;) Men det är klart att mest mulet var det nog... Men jag var ledig i alla fall. Hade en liten rackare här som var med morfar och plogade snö:=) Gissa om han gillade det... Se´n kom Nanna o Camal. Ja då skulle han rida. En riktigt go pöjk detta;) Var ner till Ålgården o hälsade på i går kväll. Gissa om Simon var förvånad att se mig hemma där;) Hinner ju som sagt nästan aldrig åka dit... Men i går tog jag en sväng! Passade även på att ta en sväng runt ankdammen med Belanka. Hon har blivit så duktig nu och då fick hon gå helt utan de andra hundarna;) Duktig min lilla flicka! Lämnat 2 ank hanar till Täby också:=) Så nu har jag bara 5 hanar kvar... Men det är väl någon för mycket det också... Tyvärr...
Merete har varit och hjälpt oss klippa Nimbus idag. Han är så varm. Så nu ska det nog bli bättre för han!
Hönorna o ankorna fick gå ut en tur igår. De var som nöjda då. Nej nu är det bäst att jag går o busar lite med busungen. Ha en bra helg!
8 Januari 2011  | Länk | Tittie | 4 kommentarer
Nu är jag riktigt trött på posten...

Klockan är nästan 16:00 och jag har inte fått min post än... Detta är inte roligt när man ev väntar på något som ska komma den vägen:(
Men det blir väl att "frysa" ut den svenska post gången helt och hållet... Och få saker med DHL eller bussgods, ja inte vet ja. Men dag efter dag är det det samma. Men visst betalar vi samma porto för tex ett litet kort??? I hela Sverige???
Eller gör vi inte det...
Likadant med våra vägar... Tror faktiskt att jag betalar lika mkt vägskatt som övriga som har liknande bil... Men ibland kan man faktiskt undra... Vägunderhåll??? Ja vad är det här uppe i skogarna...
Nej nu får det vara slut klagat;)
Men ja blir litte sur emellan åt...
Var med Merete på trav igår kväll:=) De gjord det igen! Seger i lopp 8 till Pacific Joy och Merete! Grattis ännu en gång, och tack för att jag får följa med. Faktiskt så börjar jag att bli mer o mer nervös för varje gång jag är med... Men roligt är det!
Ja annars så har jag ett gäng "naken" hundar;) Shanelle o Sereda går nog under namnen skalle Per för tillfället:=)
Annars så är det som vanligt, det går i jobb. Men till helgen blir det den traditionella advents utställningen som Arvika Brukshundklubb har anordnat nu ett antal år. Tänkte att det är Belanka o Fias tur att komma ut i denna svängen nu;)
16 November 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Tiden

Ja hur fort kan en dag verkligen gå? Ja det är frågan det... Idag har jag hunnit med en del saker i alla fall. Inte illa;) Morgonsysslor här hemma, ute o inne. Fm kaffe hos Ingemarie. Se´n till Gunnebo o prova arbetskläder:) Ja det var bra, för jobbarkläderna börjar som sagt bli slitna. Där emellan han jag ta en promenad med Tabasco o Sereda nere i Stommen. Senare under em så var det medarbetar samtal med chefen. Ja så var det dax att ta en sväng å jobbet också:) Så nu är även jobbet avklarat, allt har flytit på bra i kväll. Kallt är det också. Snön ligger kvar uppe på skogen! Vackert är det!!! Nu är det helt MYGGFRITT i alla fall! Inte illa det inte.
Nanna hade ordnat kvällen med alla djuren när jag kom hem, så det tackar vi för;)
Imorgon får jag inte glömma att ta med kameran... Det går en stor fin vit älg runt omkring där vi åker på våra vägar. Tänk om jag kunde få en bild...
Nu tar jag kvällen. Snart en ny dag att ta hand om och förvalta väl;)
20 Oktober 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Höst...

Riktig höst är det nu. Och jag lever efter denna jobbarhelg;) Nätt och jämt... Nej då det går bra, men det har varit tuffa pass. Men nu är jag i alla fall ledig i morgon. Ska bli helt underbart när jag känner efter... Blev ganska många timmar på 4 arbetsdagar.
Ja nu blev det städat också efter att jag kom hem från jobbet. Efter att djuren fått sitt så var jag helt enkelt tvungen att ta tag i hemmet... Inte det roligaste precis. Men nu är det gjort för idag:) Inte det lättaste att hålla grus, jord o hundhårs fritt vill jag lova!
Nej skämt o sidor, det går faktiskt inte här på Brududden att ha det så:) Men för tillfället så är det skapligt.
(Bild av Per-Anders när han plöjer med sina 3 Ardenner hästar, en mäktig syn vill jag säga!)
18 Oktober 2010  | Länk | Tittie | 4 kommentarer
Ledig dag

blev det idag;) Inte illa en så vacker höst dag! Det tackar jag för. Idag har jag varit effektiv;) Fönstren i köket o tv rummet är putsade. Gardiner bytta, blommor duschade. och några har fått lite ny jord! Faktiskt så känner jag mig rätt nöjd med dagen. Hunnit vara ute mycket också. Har varit i skogen i omgångar så hundarna har fått vara med och sprungit. Känns riktigt bra.
Besök av Mia Roger o Simon nu i kväll. Ja han kan denna lilla gosse:) Han går o springer över allt nu känns det som. Han försökte härma tuppen förut! Hur härliga får dom bli de små liven?
Pappa sa han helt klockrent förut när han var vid Roger;) O mamma kör han med hela tiden. Bara han kunde lära sig säga mormor också...
Kameran kom med ut en sväng nu i kväll, och så klart lite bilder av vildbasen blev det också...
16 September 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Okey...

En ensam hemma kväll utan fungerande tv... Ja som tänkt mig att få se lite på den nu i kväll när jag hade möjligheter till det;) Ja ja så är det. Varit en sväng på jobbet idag. Slutade tidigare pga av "arbetsbrist"... Så kan det bli i mitt jobb;) Ja det var faktiskt rätt gött å gå hem tidigt. Hann med lite tvätt o handling och en underbar promenad i skogen nu i kvällinga. Men så hade jag tänkt att bara lata mig framför tv´n. Det blir aldrig som jag tänkt... Var styggt nära att den apparaten åkte ut:)
Elsa försökte med självmord förut. Hon hade hoppat in i hundgården utan att jag såg det! Och inte ens Sereda bemestrade den kaninen:) Elsa låg lugnt och smaskade på hö som jag lagt inne i gamla stallet där hundarna kan gå in och ut som de vill. Och hon såg så nöjd ut där hon var! Oj oj oj hur det kunde ha gått...
Sereda hade grävt i sin förtvivlan och frustration under stallplattan, för att på något vis göra något;) Men hon åt i alla fall inte upp henne!
Belanka har varit med och sprungit lös uppe i skogen! Gissa om hon tyckte det var trevligt;) Har sprungit med Corgisarna o lilla Emmie, Margiths lilla spets. Ja det är underbart när så många hundar kan få ha roligt på en o samma gång.
Bilden är av min systers vackra Collie Greven som jag tog bilder av när jag var där i Måndags.
15 September 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ajo har börjat värpa!

Lilla fina vita Ajo har börjat värpa;) Så roligt. Men nu hinner det nog inte bli några mer ankungar i år. Har ju i alla fall fått några nya småttingar. De är ju så söta dessa små ankor:) Gillar dom skarpt!
Gissa om Mingo som jag kallar hanen för är nöjd över att vara hemma hos sina andra ankvänner igen. Och Ajo är så lycklig där de går sida vid sida och letar i marken efter än det ena och än det andra.
Nu är det snart dax att bege sig till Öland! UNDERBART ska det bli! Gissa om vi ska ha det skönt;) Synd att Marianne inte kunde följa med... Men det blir nya turer till Öland. Var så säker!
Fia växer så det knakar. Ska försöka få lite nya bilder. Men den lilla elektriska valpen är inte stilla så länge. Men som sagt vi ska försöka en dag det inte spöregnar...
Sereda är redan bättre i sina öron. Stackars min lilla socker docka så ont hon måste haft... Men nu smakar maten bra igen och hon är på busar sidan! Ja det har varit mycket jobb nu denna veckan som gått... 7 dagar blev det, så det gick liksom inte att lägga in något mer;) Nej skämt o sidor, det blev bara så här pga av en kollega blev sjuk så då hjälptes vi åt att täcka upp turer som det fattades på. Inte så lätt att få tag på vikarier alla gånger. Men nu tar jag ledigt en vecka så det är inte något synd om mig;)
29 Augusti 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
lite

mera djur har det blivit på Brududden idag;)
Tack Ingemarie för mina små söta Blommekycklingar!
Ja så kan det gå när man följer när Ingemarie ska köpa 2 kycklingar:)) Hon fick inte bara 2 med sig hem! Det blev 5:))
Väntar med spänning om det går bra med Ankäggen i maskinen. Har ju som sagt inte en aning hur länge ankan hade legat innan hon förolyckades... Ser i alla fall ut som att det är liv idom. Ja det är bara att vänta o se.
Har även hunnit vara ute o ridit en tur på förmiddagen;) Inte illa det heller. Nu blir det jobb 1 vecka... Se´n har jag 1 vecka semester igen!!! UNDERBART kan jag bara säga. Lisa o jag drar till Öland igen. Och kanske vi får med oss Marianne;) Vi hoppas ju på det. Så underbart det ska bli. Väntar o väntar...
Var nere i Arvika på häst premiering i går. Per-Anders var med med sin ardenner. Hon den "lilla" fick diplom! Så roligt. Grattis!
22 Augusti 2010  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Förkyld...

Ja tänk hur "tvär förkyld" man kan bli... Började hosta lite i förrgår, se´n så var jag "tättare" än vanligt i huvet... Men inte sjuk om man säger så... Men oj va mycket jag fått ur snabeln... Men nu är det redan bättre:)
I morgon är det ledig dag, och det ska bli sol!!! Det gillar jag!
Min älskade Basseman ä sjuk... Får se hur det utvecklar sig. Feber snuvig även han. Men han kan ha fått en reaktion efter alla fästingar han fick på sig förra helgen, eller av att han blev kraftigt nerkyld i det regnet som varade på heltid då de var på vift... Ett antal timmar...
Men ja får se hur han är i morgon. Kanske ett besök hos veterinären kan behövas...
Lite nya bilder av min student;) kommer det med i denna omgång.
Men de ligger i fotoalbumet.
20 Juni 2010  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Nu är det sommar!

Äntligen! ja säger bara det;) Nu har jag o Tanja varit uppe vid sjön i eftermiddag. Gissa vad vi gjorde;)) Just det. Vi simmade, helt underbart. Trodde ju inte att det redan var simvänligt. Men det kan jag säga att det var! Ja då var årets första bad avklarat för denna gången. Men nu vet både jag och gamel tant att det är helt ok att lägga sig i plurret. Så som sagt nu är det SOMMAR!!!
Och snart student för lill flickan... Ja inte har jag några små barn längre... Torsdag den 10/6 kl 15:00 så är skolan slut för Alexandra. Hur fort har mitt liv rusat iväg???. Det är ju inte länge sedan de var små...
Tur att det redan har kommit ett barnbarn;)
31 Maj 2010  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Sommaren är här!

Vad kan man säga mer än att sommaren var riktigt efterlängtad;) Har en känsla av att jag inte kommer att hamna i sängen något tidigt i kväll... Det har ju varit så fantastiskt ute nu i em sedan jag kom hem från jobbet. Solen skiner och det är varmt och gött!!! Jag älskar denna ljuva tid. Tyvärr så klarar jag inte av att ta vara på de fina dagarna som jag skulle vilja göra. Men jag försöker i alla fall. Det skulle faktist vara staffbart att behöva jobba soliga dagar:))
Fick höra att mina kära fyrfotade vänner, hundarna hade varit på rymmen i morse... men de kom tillbaka allihopa. Tack och lov. Vet inte riktigt hur de hade klarat att smita. Men de är kluriga de små liven!
Nu i kväll så har jag gått uppe i skogen och plockar murklor! Så rogivande det är att bara gå och strosa runt med hundarna.
I morgon är det Gônnerske mârten, så då får jag väl lov att åka ner en sväng:)
Nytagna bilder av den lilla godingen Simon har det också blivit .
21 Maj 2010  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Full storm

är det i mellanåt... Inte roligt. Och snön den vräker ner stundvis...
Är barnvakt till denna lilla godingen Simon. Jisses vilken go unge! Men det är klart, han brås väl på mormor;)
Här går vi i väntans tider... Freesia ska valpa, men jag har inte hört något från dom idag. Så det ser ut för att bli en lugn natt i alla fall. Får kanske åka till Skärblacka i morgon. Det blir långt, men så är det... Tina får ju ta allt jobbet med valparna, men det ska säkert gå bra... Det är ju som sagt inte bara bara med en valpkull... Det är ju så mycket som måste klaffa. Jag har ju tur som bor så nära jobbet, kan ju bara svänga in när jag har rast. Och det är ju en riktigt otrolig fördel som jag har i mitt jobb. Att grupplokalen ligger så nära hem;)
Ja vi får nu se vad som kan komma ut från Freesia, är riktigt nyfiken nu hur många det kan bli!
18 April 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Tiden den bara rusar...

Ja det gör den verkligen;) Men det är väl bara att försöka hänga med. Har lite djävelusiskt ont i hö hand/handled nu... Men det får gå det också. Har varit lindad i dag. Men som sagt, skulle ju va det i arbetet också... Fast det funkar ju inte så bra.
Ja förra veckan gick ju väldigt fort;) Eskilstuna, Mölndal, hemma Glava, Älgå. Men jag hann med mycket på kort tid. Ja nu är det ju bara för Merete att vänta på den nya transporten, och Kristin på sin Irländska Varghunds valp;) Och den hunden blir stor!

Skickar med en "go" bild av min systers 2 collie, Greven o Malte.
1 April 2010  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
Sallas valpar

Har nu äntligen kommit. Åkte till Lisa på förmiddagen. Men det var en dryg förlossning... Nr 1 kom baklänges och var svår att få ut... Sedan gick det 2,5 timmar, utan nästa resultat... Ringde djursjukhuset, bara att åka iväg. Valp nr 2 föddes med moderkakan före, så det var kanske inte så konstigt att det även var svårt för 2:an. Men den kom i bilen. Nr 3 hade bråttom. Hon kom bara någon minut efter 2:an. Men vi fortsätte till djursjukhuset i alla fall. Och det var ju tur. För valp nr 4 var stor och död, så det tog många timmar innan den kom ut. Men så duktig hon var Salla!
Med sig hem hade hon 2 hanar. 1 röd/vit långsvansad hane och 1 tricolor stubbsvansad hane och 1 tricolor tik med lång svans.
Så grattis Lisa till "mormor" och Kristin till "farmor".
Nu åker jag på jobbet:)
1 Mars 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
SOL

Tänk att solen kom fram nu idag i alla fall;) Vi for ner till mor o far. Alexandra o jag och lite hundar. Gissa om jag var nere på Glafsfjorden och fotogaferade! Pappa skulle "syna" efter Lake eller vad det var för någon fisk:)) det var i alla fall något som han bara brukar fiska på vinter´n. Så vi traskade ner till sjön. Med kameran i hösta hugg! För det var ju lite solsken där hemma i Älgå... Hundarna fick springa o leka som de ville. Gissa om de hade roligt. Tabasco Sereda Humlan o Shanelle fick följa med i dag. Ja och bilder blev det:))
Efter maten så ville jag ju bara ut igen. Tillslut fick jag med mig farsgubben, så vi gick nästan över hela sjön;) Men då fick ju min lilla socker topp syn på att det var människor som åkte långfärds skridskor på den andra sidan... Då var det bara att koppla upp henne o Basse man. Men det var en underbar promenad. Inte varje dag man nästan går till Arvika:))
31 Januari 2010  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Tänk om...

Jag ändå kunde försöka att tänka på vilken inställning jag har på kameran... Var ute en liten sväng och skulle testa igen. Men kommer jag i håg vad jag hade då vi de olika tillfällena. Får försöka att ta kanske 20 blidet åt gången med olika inställningar.Och olika hur det ska fokusera mm. Men det är ju typiskt att så fort som jag är ledig så är det mulet... Tycker inte om detta. Jag vill vara ledig och ha SOL. Men men jag har några nya bilder i alla fall:) En av Humlan, Sereda och Tabasco. Men jag ska ut i morgon igen och ta nya bilder! Var så säker;)
30 Januari 2010  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Jobb igen;)

Nu i morgon ska det bli jobb igen:))
Var till sjuk gymnasten i går och han sa att jag kunde gå tillbaka till arbetet, men jag måste då jobba "kroppsnära". Och prova mig fram. Men fick jag mer ont igen... ja då blir jag sjukskriven igen... Har lite övningar som jag ska göra här hemma. Lätta men nog väldigt bra. Han tyckte jag var spänd??? Och jag som nu tycker det är väldigt mjukt över axel/skuldran...Ja ja allt är väl relativt;) Men det är nog så...
19 Januari 2010  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
Drygt...

Ja det är väl det minsta man kan säga när man MÅSTE vara stilla o försiktig med armen. Bättre är jag ju... Det bara "bränner" och så nu. Men då har jag ju hela tiden medicin i kroppen också. Provade lite igår att "bruka" armen som vanligt, men jag fick ge mig. Då känndes det för det lilla jag gjorde. Så ni som känner mig förstår nog att jag mer eller mindre blir helt sonika "stöllig". Men Mia följde med mig ut med hästen o släden i alla fall, så jag kunde sitta på rätt sida i släden så att hundarna kunde få springa;) Orkar inte hålla kopplen i vänsterhanden. Då känns det inte bra i lilla axeln. Men i morgon tidigt ska jag till sjukgymnasten i alla fall:) Och hoppas på arbete till Onsdan!!!
17 Januari 2010  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Sjukskriven...

Ja så kan det bli. Tydligen en inflamation i skuldra/axel... Fick medikamente nu när jag var till doktor´n i dag. Men det känns ju så dumt, jag är ju inte sjuk/smittsam, men jag har just det... otroligt ont. Men nu ska jag äta medicin i 3 veckor! Vågar inte tänka hur "kistan" kommer att bli. Och sedan så försökte jag få tag på en sjukgymnast. Inte det lättaste, men jag får fortsätta i morgon. Tur att Fredrika var hemma så hon fick frakta lilla mor till Arvika:) Så nu blir det att stanna hemma från arbetet denna veckan... Men som sagt, jag hoppas jag är så pass smärtfri så jag kan gå o jobba nästa vecka, för som jag är för tillfället tror jag inte att mina kollegor vill ha mig på jobbet;)
12 Januari 2010  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
En ledig dag.

I natt har denna lilla goa gosse varit hemma på Brududden. Mikaela jobbade natt och Roger började sitt pass tidigt. Så då fick Simon sova hos mormor. Halva natten hos moster Nanna och resten hos mormor;) När han vaknade i morse, ja då skrattade han högt... Sereda o Tabasco stod och tittade på honom. Han har en viss förmåga att skratta åt Sereda... Men senare när Humlan fick nys på att Simon var här hemma, ja då hade hon fullt upp med att gosa med honom. Och hon står ut med allt ser det ut som. Bara hon får vara så nära Simon som möjligt, ja det spelar inte någon roll om han råkar få tag på nosen eller något...Humlan bara älskar Simon:)
28 December 2009  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
Ännu en dag

Och Solen har varit framme!!! Det är ju inte klokt! Helt underbart;) Tänk att man verkligen behöver ha så mycket ljus för att fungera. Känner som att jag har blivit uppladdad:)) Och att jag klarade att pricka in 2 lediga dagar med sol! I dag var det -10 när jag gick ut till stallet i morse... Men bättre det än detta eviga regnande. Zegra såg ut för att ha ont någon stanns när hon gick på detta frusna elände... Får kolla nu sedan när det är dax för dom att komma in. Har varit ute med min lilla Tussi o ridit ca 1 timme i dag. Tabasco o Sereda fick följa med på en tur. De behöver verkligen få röra sig. Sereda för att hon ska äta, o Basseman för han blir som lite rund;) Senare så var de med alla (utom Sereda)när jag var här nere vid hästhagen o fixade lite. Gissa om det var Corgirace! Humlan o Shanelle har så roligt tillsammans. Det är jämt en fröjd att se när de leker!
3 December 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig helg

Ja vi fick i alla fall se solen under gårdagen! Härligt. Tog med lilldrängen på en promenad på förmiddagen. Han hade sovit hos oss natt till Lördag, Mia o roger skulle försöka få ordning på sjövärmen.
Härligt med sol en dag i alla fall!
I dag var det regn regn och åter regn... Har varit ute o ridit en sväng. Nu tar vi oss en tur ner till Stefan o Lena, det var längesedan...
22 November 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Tabasco

Ja då har jag även hunnit rida en tur i dag;) Tabasco o Sereda fick följa med. Hästarna har stått inne länge nu idag... Spöregn... Inte så roligt att gå i leran hela dagen. Nej det fick bli en ridtur innan det var dax för dom att gå till hagen. Mikaela var också med ute med Nimbus och sina 2 "råttor" . Lars fick stanna inne och vara barnvakt;)
Lilla Simon låg på golvet en stund, ja då passade basse luringen på att krypa intlill honom! Ja han gillar denna lilla "bäbisen". Hoppas det fortsätter så, han är nämligen lite skeptisk till barn annars... Mammas Basse pöjk.
17 November 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Höst...

Känns som att jag kan gå i dvala nu... Har varit mörkt o tråkigt flera dagar. Men snart är det advent så då lyser det väl upp lite både här och där.
Har varit ute nu på morgonen o försökt finna det vita på lilla Barbie... Inte det lättaste med en ponny som ÄLSKAR att rulla sig i den värsta leran hon kan finna;)
Men men det finns i alla fall en vit ponny där under. Och Nimbus är inte något bättre han. För tillfället set det ut som en tigrerad fjording!!!
Väntar på att hovslagaren ska komma o vinter sko mina fyrfotade vänner. Då blir hundarna lyckliga när hovslagaren kommer:) Det kommer så mycket gott från hästarna när han är här! Ja det är väl bäst att få dom till hundgården innan. De riktigt älskar hov bitar. Men det kan bli för mycket av det goda också...
Se´n så är väl Lars arbetslös... Hoppas det blir körning igen...
Influensa sprutan har jag fått, så jag borde väl klara mig mot svinet... Men jag är ju lite bekymrad för Simons skull. Den lilla godingen.
Har även anmält till Arvikas adventutställning! Ska faktiskt bli riktigt roligt med en heldag på hemma plan:)
4 November 2009  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Simons första tur

Idag har simon haft närkontakt med gamla snälla Nimbus! Mikaela hade varit ute o ridit, så då fick ju lilleman komma ut och sitta på Nimpan:)
Jobbar kvällen i dag, har varit ute med hundarna och Simon, lilla sömntutan;)Han sover fortfarande... Ska ner till Stommen på Teamträff innan det är dax att ge sig ut på "fältet".
Har badat min käre Tabasco idag;) Så nu är även han ren o fin!
28 September 2009  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Nu lever min bil!!!

Äntligen! JPX`n har fått liv igen! Underbart!
I dag har jag o Alexandra varit på Årjängs Mârten. Trevligt att komma i väg en liten tur. Har inte varit på Årjängs Mârten på många år... Men det är nog bättre än Arvika tror jag... Det var stålande sol och varm o gött;) Träffade lite kännt folk. Alltid roligt;)

Inte illa med ledig helg när det är så vackert ute. Har varit ute o gått med hundarna lite nu i eftermiddag. I morgon ska jag o Margit ta oss en skogsdag;)
19 September 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
utan telefon

Ja nu är det så att telefonledingen är av...
Har fått låna "nätet" av Ingela. Hoppas att telefon och internet blir lagat snart. Men det känns att man inte har fått gå in och skriva något på flera dagar... Men jag nås i alla fall på någon av mobil numren... Om det är någon som undrar vart jag är... För det tutar bara som vanligt när de ringer till hemtelefonen. I morgon Onsdag så bär det av mot Öland! Härligt.
ja det är en liten rapport från Brududden i alla fall. Hoppas att allt är i ordning när jag kommer tillbaka från Öland;)
1 September 2009  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Augusti 2009...

Tiden den bara rusar iväg... Men i går kväll så var vi i alla fall uppe vid Älgsjön;) Härliga underbara Älgsjön. Ja det är något visst när man kommer dit. Tänkte på hur många gånger jag varit där på kräftfiske... Man blir som nostalgisk när man går där och tänker tillbaka på alla år som vi varit där. Och nu i år så var jag där som mormor... Jojjomensan Simon och Mikaela kom de också:). Så nu har lilleman varit med på sitt första kräftfiske.
Valparna de växer, och nu åker de redan till helgen... Mina små valpar. I morgon ska de vaccineras och chippas och besiktas. det är lite att stå i för tillfället.
Alexandra har fått sitt körkort i dag!!! Grattis Nanna! Inte en enda liten flicka kvar längre... Ja som sagt, tiden den bara rusar iväg.
13 Augusti 2009  | Länk | Tittie | 5 kommentarer
Lediga dagar

De lediga dagarna försvann väldigt fort;) Hur kan det komma sig? Ja det har i alla fall varit trevligt! Syster yster från Norr har varit hemma. Så Måndag var det att bege sig hem till mor och far, o träffa mina syskon och min mormor:) Inte för ofta som man kan träffas allihop. Tisdag morgon då trodde jag det var Mikaela o Simon som kom. Men det var Annica som kom o hälsade på lilla syster:)) Tur hon hade kameran med sig. Blev ju lite bilder av allt möjligt. Valpar hästar kycklingar mm. Sedan bar det av till Arvika för att hjälpa Carinas svärfar med lite städning, går som smidigare om man är flera! Nu ska jag nog ta mig en tur till skogen med hundarna innan jobbet. Så att de har fått rasat av sig lite.
Har även haft premiär på Vaktel ägg nu till frukost! Inte illa, små gulliga ägg på frukostbordet. Sedan så är kläckmaskinen i gång igen!
5 Augusti 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Stor främmat:))

I går hade vi storfrämmat! Simon var här för första gången utanför Mikaelas mage:)) Han är ju så go!
Ja det kommer nog bli ganska många bilder av honom...
Idag har vi varit i Glava på dop. Isac döptes, min lillebrors son.
Valparna växer så det knakar, i går kväll så fick de smaka på köttförs för första gången. Och man behöver ju som sagt inte bjuda fler gånger:)) Borta blev det fort!
Så nu får de få lite även i kväll... Som sagt, det är små matfriska valpar!
11 Juli 2009  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Simon

Simon, inte vilken liten gosse som helst:) Nej mitt lilla barnbarn är det... Och liten kan jag ju inte heller säga att han var! 4020 gr och 52 cm lång! Och så söt! Ja nu börjar den andra väntan o längtan att de ska få komma hem! Vi var en snabb tur till Karlstad o hälsade på dom nu i kväll. Och tog lite kort såklart! Gissa om det är en stollt mormor som sitter här o skriver:)) Mormor Tittie... ja måste nog vänja mig vid det ett tag... Ha ha!
8 Juli 2009  | Länk | Tittie | 6 kommentarer
Mormor

Välkommen Simon!
Mikaela och Roger har fått en pojk:)
Så nu är jag mormor... Har ju lite svårt att förstå det... Tycker ju inte det är länge sedan jag fick Mikaela... Vet ännu inte hur stor han är:) Men det får jag reda på så smånign om! Känns väldigt bra att allt är över nu.
7 Juli 2009  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
I väntans tider...

Nu är det riktigt väntans tider. Blir nog mormor nu äntligen!!! Mia o Roger är i Karlstad:) Så nu kan ni gissa om jag väntar:))
Oj oj oj... Tur att det är lite kvar av semestern. Så jag hinner få "snusa" på den lille!
Ja nu återstår det som sagt bara att vänta... Rapport kommer, det kan jag lova!
7 Juli 2009  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
Mina "sprattelbarn"

Ja som sagt så är det sommar och varmt. Kan inte klaga på husets placering i detta läge i alla fall:)) Nära till sjön för både 2 och 4 benta. Ankan o Gåsart bor uppe i sjön på dagarna. Helt underbart för dom:) Men kanotisterna undrar nog vad det är för konstiga fåglar! Ja ja de kan få undra. Det är i alla fall 1 äkta Kanada gås och 1 mysk anka som bor här. De har full koll på mig... Simmar jag ut i sjön, ja då hänger de med. Ligger jag på bryggan, simmar dom under... Går jag upp, ja då följer de med upp... Ja så håller vi på. Och hundarna är inte lite frustrerade på dessa fjäderklädda varelser. Men vi har det helt underbart!
Har åskat hela eftermiddagen...
O valparna är så mysiga... Som sagt, det är tur jag har semester!
3 Juli 2009  | Länk | Tittie | 2 kommentarer
Hemma igen

Nu är vi tillbaka hemma igen. Har varit med på sjukhuset i Karlstad en liten sväng. Helt otroligt vilken utrustning det finns för de olika delarna på kroppen:)) Men som sagt, de fann inte något fel på Mikaela. Och det onda har inte kommit tillbaka heller. Så det är ju bra. Hjärtultran visade inte heller något fel på hennes hjärta, tack och lov.
Men som sagt, nu är vi hemma igen.Och Mikaela är här hemma o hälsar på. Alexandra fick sjuts hem från skolan av henne.
28 Maj 2009  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Den gångna helgen

Ja helgen blev väl inte det jag hade tänkt... Gônnerske mârten, Alexandra var med och körd Hampus med rockarden. Han tyckte nog om när alla kom fram o klappade han:) Mycket folk, strålande sol. En helt underbart vacker dag. Men det hände för mycket för oss... Mikaela o Roger kom, ja då hade ju Mia så ont i rygg/mage så det blev akut till Arvika sjukhus... Tack Siv L för att du hjälpte mig. Sedan så bar det av med ambulans till Karlstad för Mikaela o Roger... Och där är de fortfarande... Vet ännu inte vad det är som gjort så fruktansvärt ont. Inte nog med det att de fick ge sig i väg.
Sedan var mamma o pappa uppe på mârten också, o pappa skulle hjälpa mig att ta in rockarden i transporten. Ja då var olyckan framme...
Han kom i kläm med handen så illa att hela översidan av handen spräckte så senor o allt blev blottat... Oj oj oj. Vad göra? Upp på Gunnebo o hämta något att lägga förband med... Det såg inte trevligt ut. Stackars pappa. Ja de fick ju också ta vägen över akuten. Tänk er att pappa gick med på det till slut! Han var som vit om näsan. O vad det måste gjort ont. Så nu går han där med en massa stygn. Och som sagt, helgen blev inte som jag tänkt...
25 Maj 2009  | Länk | Tittie | 1 kommentar
Vilken kväll

Helt underbart!
Vilken kväll det varit nu idag:) Sol mestadels, men även någon riktig regnskur! Men så härligt. Jobbat heladagen men slutade vid 16:00. Var ute med hundarna så att de fick springa av sig det värsta efter att middagen var avklarad... Tänk så lyckliga de är när de riktigt rusar fram över åkern:)) Se´n så blir det tvär stopp! Då är det dax att gräva sork! Tänk så de håller på. Men lyckliga är de i alla fall. Bara de får springa lösa!

Har även eldat en massa gamla kläder och skräp... Tänk vad mycket det blir... Men tyvärr så märks det inte så väl, fast vi försökt få bort mycket...
Hästarna fick gå uppe vid sjön o beta nu när vi var ute och höll på:) Ja, då fick ju Barbie bli på bild... Och förresten! Den första Vakteln har kläckts!!! Så söt!!! Bilder kommer snart! Den var som en humla! Ja det finns inte ord så söt var den! Men det är mera påväg ut ur skalen!
20 Maj 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
SOL

Det ser ut för att bli sol idag också! Så underbart. Har varit ute och gjort rent hos lilla Elsa nu på morgonen. Var tvungen att låsa ut henne i hundgården:) Hon var så nyfiken på vad jag hll på med så det var nästan hopplöst! Sedan så har Fredrika hjälpt min att frosta av frysen... Sån´t är inte roligt. Det tar för lång tid...

I går hann jag med mycket. Alexandra skulle ha stalltjänst i Arvika på ridskolan. Så hon var på plats redan kl 7. Då passade jag på att åka till mor o far. Klippte pappa:) Det behövdes:) Sen så tog vi en promenad uppe i skogen jag o pappa Tabasco o Sereda. Gick ovanför Ängbråten o upp runt Valmans torp= Valmannere.
Mamma hade ordnat med middag när vi kom tillbaka. Helt underbart!
Klockan gick o jag hade mycket kvar på programmet:))
Ut o kolla om Anders var hemma, men icke sa nicke. Fortsatte mot Glava. Siv fick sig besök:) Det var så länge sedan jag var hos henne, hon var ju som min extra mamma när jag var ung... Nästa stopp blev Svenserud, Mikaela hade köpt en spjälsäng. Bara att försöka möblera i bilen:)) Nu blev det mormors tur att få påhälsning! Alltid lika roligt att komma till henne!

Men som sagt nu var jag tvungen att fortsätta min färd, skulle ju egentligen till Grums! Marie hade varit så underbart snäll o plockat med en barnvagn som jag köpt på Blocket. Och hon kom ju den vägen fram när hon kör från Uppsala. Tack Marie för att du finns!
Ja det är ju egentligen inte jag som ska ha vagnen då... Men tänkte att det kan vara bra att ha en här hemma nu när det börjar bli barnbarn:)) Den var så fin o lätt! Så nu är det bara för mig att vänta på att den lille kommer ut:))
Så denna dagen gick väldigt fort den också...
Ja detta var en liten rapport från "gumman" på Brududden.

I morgon Måndag så börjar Fredrika sin hårda bana med praktik uppe på mitt jobb:)) Stackars henne:)) Nej det blir riktigt roligt att hon får följa med på praktik uppe på hemvården Norra!
5 April 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig

Ledig dag:) Fint väder:) Helt otroligt. Solsken och så helt underbart. Sovmorgon blev det... Inte illa. Vaknade inte förrän kvart över 7:) Gött! Ut till hästarna så de fick komma ut. De är ju som sagt vana att få gå ut till hagen tidigt nästan varje morgon. Men idag fick de vänta lite längre, tror inte det gör dom något...
Och tänk att det kunnde bli solsken en dag jag var helt ledig! Rikako Fujita kom och fotograferade hundarna tillsammans med Tussi och släden! Hon är en frilansande fotograf som åker land och rike runt:) Så roligt! Förra året hade hon gjort ett repotage om mina hundar till en Japansk hundtidning! Det var jättefint. Fick det numret av Rikako. Och nu hade hon ett repotage om hundar från grupp 5 i Japanska Kennel klubbens tidning. Och gissa om det var något med där också:)) Jo då Tanja var med och representerade Lapsk Vallhund:)
26 Februari 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
O se det snöar!

Vilken vinter! Härligt:) Bara det får vara så här nu ett tag! I dag har det snöat från och till hela dagen. Har nog kommit minst 1 dm under dagen. I går var vi ute med Tussi och släden igen! Då är det fart på gammel damen:) Det tycker hon om. Hundarna fick följa med och springa bredvid, om än så i koppel... Vill inte ha dom lösa uppe på skogen. Ja de flesta vet säkert varför... I morgon Fredag så bär det iväg till Göteborg för mig och Alexandra:) Vi ska ner på Gothenburg Horse Show. det blir roligt.
19 Februari 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Vilken dag!

-22,5 var det när jag skulle gå ut till hästarna i morse! Det kan man då kalla helt MYGGFRITT:)) Men vilken underbar dag, strålande sol och bara så underbart. Har varit ute på koppelpromenad med Tabasco, Sereda coh Fivel. Gick ner till Myrudden. Såg Vargspår som kom från Köstaberge (Kolstaberget) över vägen och vidare över Vassbotten. Hade troligen vandrat där någon gång under morgontimmarna... Men vi klarade oss denna gången också...
Har brunnit hos Aregarn nu på morgonen, så det har legat en ganska så tätt rökridå nere från Allstakan hela dagen...
9 Februari 2009  | Länk | Tittie | 3 kommentarer
Mitt gamla jobb

Har varit nere på mitt gamla jobb och jobbat även i dag:) Tänk så roligt det är när man kommer tillbaka efter så lång tid och många av de gamla som var när jag jobbade på Södra kände igen mig!!! Känns nästan som att man får en energi kick:)) Det är allt något speciellt med att få jobba med våra äldre. Ja tror faktiskt att det var 2 år sedan jag var där sist och gjorde några timmar... Men i morgon ska jag på mitt vanliga här uppe på Norra. Och då blir det lite mer mil som man sitter i bilen... Men jag får lov att säga, vilket helt underbart bra jobb jag har!Söndag har jag semester, då ska Jimmy och Jessikas lilla Oskar döpas. Så då blir det en tur till Älgå kyrka.
6 Februari 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Halva månaden redan klar...

Kan inte förstå hur fort det går nu för tiden... Redan halva Januari är ju klar! Hur som helst så är det ledig helg. Tror att det bara blir jobb på Måndag + helgen... Har för mig att det såg så ut på schemat i alla fall:) I dag har det blivit en tur med Tussi och Tabasco o Sereda var med som följeslagare:) Ja min lilla gosse har ju blivit som "tjock" efter ingreppet... Så både jag och han behöver röra på oss mer;) Ja ja vi ska väl få bort några kilon lite här och där... Men det är ju så gott med mat o godis...
Bilden som är med, var tagen för 1 år sedan... Då fanns det snö...
17 Januari 2009  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig helg

Vilken underbar dag! Lördag 20081213. Ledig helg och härliga minusgrader:) Det betyder att Tussi och de andra hästarna är helt brukbara utan att det blir snöklumpar i hovarna... Ja ni kan ju gissa vad som blev av i dag!
SLÄDEN så klart med Tussi! Hundarna har fått sin beskärda del av motion! 8 km med häst och släde, mycket trav. Så nu ligger det nöjda hundar och sover lite här och där.

Har fått rapport från Freesia nu idag. Och allt går jättebra. Hon har ju som sagt flyttat till Tina och Leo i Norrköping. Och sin morbror Felix:) Så jag önskar er lycka till med Freesia.
13 December 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
-5,5

Härliga myggfria morgon:) Ja det kan man kanske säga!!! -5,5 grader var det nu på morgonen när jag gick upp och släppte ut hästarna. Bättre det än allt regn som kommit. Hinner ta en ridtur nu på förmiddagen idag. Alexandra är hemma denna veckan så nu kan vi passa på att rida tillsammans. Hon har tagit sitt höstlov nu. Vilken underbar dag! Tanja, Tabasco och Sereda fick följa med idag. Så nu är de nöja. I går blev det bullbak;)) Helt otroligt! Så nu finns det även hembakta bullar i frysen, ja det varar ju inte så länge... Tänk vilkna ryck man kan få ibland:)
Nu blir det att äta middag och duscha, se´n så får det bli en tur på jobbet. Jobbar kväll idag och i morgon.
17 November 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Torsdag

Torsdag. Start tidigt. Fredrika skulle med tåget från Kil kl 06:21, är nere i Göteborg och hälsar på Anette:) Ja hon tar till fällena i akt! -3,4 grader var det här när jag gick upp i morse... När vi kom till Arvika så var det "go"väder... Längre mot Kil så var det duggregn, tänk vad det kan skillja på en sån kort sträcka. Sen var det sängen som hägrade:)) Tänk vad "gött" det är att få krypa ner under täcket och sova ett tag till när man vet att allt är klart ute med djuren! Och inte skulle jag på jobb heller:) I kväll ska jag till Gardemoen och hämta Marita o Margot, som kommer hem från semester´n. Ja de behöver komma hem och känna på den riktiga Svenska hösten... Men regn och mörker...
13 November 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
hemma

Hemma i dag på en liten "klämdag". Men sedan så blir det jobb. Helgen och nästan hela veckan som kommer:) Tänk hur det kan bli! Men men jag har själv lagt mitt schema så, med delade turer och allt som man kan få till:))
(Så jag kan inte klaga på någon annan.) Fast å andra sidan så har jag ju varit mycket ledig nu ett tag, så nu är det bara att jobba på.
I dag har jag kört 2 arbetskamrater till Gardermoen i Norge, ja vissa tar ju semester och åker till värmen:)) Ja det är rätta tag. Här hemma så har det annars varit en helt underbart vacker dag. Strålande sol! Vad kan man mer begära? Och ledigt till och med! Har varit ute med hundarna en riktig sväng. Så nu ligger de flesta och sover. Medan några inte har tid:)
I dag är det Fivel som fick vara med på bild. Måste ju bara ta med kameran när det är så underbart ute... Och då blir det gärna någon av hundarna som fastnar:))
6 November 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Alla helgona helgen

Ja då var det Alla helgons helg. Och ledigt:)) I går morse så var det -7 grader här på Brududden. Så nu är det som så att vintern är på gång! Kanske dax att plocka bort sandalerna i jobbet nu? Nej de får nog gå ett tag till:))
I dag är det strålande sol. Har varit ute och fixat i stallet nu på morgonen. Hästarna är ute och allt är frid och fröjd. Lofen är på semester hos Mia o Roger:) Det är bra för honom det. Då får han se om sin gamla kompis Belle. Ska ta en riktig tur med både hästar och hundar nu idag. Måste få passa på att vara ute och få lite dags ljus på sig... Har ju inte sett solen så mycket den sista tiden...
2 November 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
kurs

I dag är det Arvika som gäller. Skulle ha haft en ledig dag, men då var det en Psykiatri föreläsning. Ja ja så det kan vara... Bara att göra sig i ordning och åka. Men tidigare på morgonen så var jag och Mikaela ute med Hampus och körde en liten tur:) tänk vad han tycker det är roligt. Men det blev inte någon långtur inte... Måste träna upp han lite först så att han finner sina "dragmuskler" men det kommer nog allt eftersom. Han är ju bara så mysig denna lilla häst! Så till vintern kanske det ser ut så här igen:)
23 Oktober 2008  | Länk | Tittie | 1 kommentar
måndag

Måndag morgon. regn och varmt... Jobbat helgen. Allt som vanligt. Delad tur nu i går, så jag slutade vid 21 tiden. Sedan var det bara att köra Alexandra upp till Sunne där hon nu ska bo i 8 veckor. Hon har sin praktik där nu, och det kommer nog att bli mkt intressant för henne. Lilla Hampus kom hem till baka i går:) Lilla trollungen. Nimbus blev så glad att se sin lilla kompis igen, men Barbie blev sur! Men Hampus han är så väl skyddad av alla de andra hästarna så det är inte någon fara. Så nu har vi blivit med Shettis igen:)
20 Oktober 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
En dag hemma i Älgå

Äntligen så blev det av det som vi väntat på en lång tid... Alexandra o jag tog med hästarna hem till mamma o pappa i Älgå. Vilken underbar dag!
Pappa trodde nog inte sina ögon när han tittade ut:) När vi kom med Tussi o Barbie över gårdsplanen. De visste bara att vi skulle komma en sväng!
Men så underbart det var att rida på "hemmaplan" igen... Det är många år sedan jag hade Tussi med hem nu... Så vi tog oss en sväng upp mot "Valmannnere" som vi säger. Kanske heter Valmanstorpet, inte vet jag. Men en helt underbar tur fick vi i alla fall tillsammans med hästar o hundar.
En sak är säker, vi ska hem igen o rida:)) Och då kanske vi stannar några dagar, så jag hinner vara över allt på mina gamla vägar...
12 Oktober 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig dag!

Söndag. Ledig dag! Helt underbart. I natt har det varit ett riktigt oväder. Blåst o regn... Men det gör ju inte något när det håller på om natten:) Om det är så fint på dagen som det varit i dag! I dag blev det en riktig lång tur med hästarna. Tabasco o Sereda fick följa med, fast då i koppel... Så det är 2 hundar som är riktigt nöjda, de ligger här o sover nu:) Ja som vanligt får ju kameran följa med ut när solen tittar fram:) i dag blev det min lilla Tussi som fastnade i kameran.
5 Oktober 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Ledig dag!

Så helt fantastiskt livet kan få vara! Solsken varmt o skönt, och jag är ledig en sådan helt underbar dag! Har fixat i en av rabatterna nu i dag, fått bort lite gamla växter som har gjort sitt. Förberett för vårens ankomst:) Bäst att vara med i någon av rabatterna i alla fall. Så i dag har jag varit ute mest hela dagen, helt fantastiskt! Såklart jag var tvungen att försöka ta lite bilder av Sereda också nu när hon var nybadad o fin:) Både hon och Myran fick sig ett bad idag:) Och en liten rapport från Tabasco också... Han tycker tydligen att livet är trist! Men han är mycket mer sig likt idag. Så snart är det nog den vanliga Tabasco igen!
25 September 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Höst

Vilken dag! Helt underbart med solsken hela dagen!!! Och varmt och skönt. Har tillbringat någon timme i skogen med hundarna, så härligt. Fann lite "trattisar" som åkte direkt ner i stekpannan till middagsmaten. Underbart. Kameran fick ju också följa med en tur:)
21 September 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
sen sommar

Ja det kan faktiskt vara underbara dagar så här långt ute i Augusti också! Riktig sommarvärme har det varit här denna helg:) Och jag har varit ledig! Otroligt! Har för tillfället blivit med Whippet! Todde ska bo hos oss ett tag, en kompis hund, från Tjörn. Men så lättsam han är! Han blev en i flocken direkt! Sereda har i alla fall fått en spring kompis! Oj vad de leker!
24 Augusti 2008  | Länk | Tittie | 1 kommentar
ja ja

Inte så bra idag... Förkyld o feber... Helt enkelt däckad. Men jag var ju bättre igår, trodde jag, så då var vi hem till Älgsjön och fiskade kräftor:) Roligt! Men idag är det inte alls bra. Hoppas jag hinner "läka" lite innan helgen för då ska jag ju jobba... Men är jag fortfarande så här vesen så blir det inte något jobb...
Skickar en bild av Sereda och Robbin uppe vid Älgsjön.
14 Augusti 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Fredrika och Oskar

2008-08-08. Ja det datumet är inskrivet i Fredrika och Oskars förlovningsringar!
Just det, idag har de förlovat sig! Börjar så smått inse att barna är vuxna... Men jag kan inte förstå vart tiden och åren tagit vägen. Fast de som är åldre säger att tiden bara kommer gå fortare och fortare..
Grattis Fredrika och Oskar på eran dag!
8 Augusti 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Midsommar!

Nu är det redan midsommar... Hur fort kan tiden gå egentligen? Ja bara undrar...Midsommar! Visst är det en underbar tid, tänk om man kunde bromsa tiden, bara lite:)
Idag var vi faktiskt samlade allihopa till middagen:) Mikaela o Roger, Fredrika o Oskar, Alexandra, Lars och mamma o pappa!
Fredrika Oskar och jag var en snabb tur till Eda och handlade. Just som grillköttet var färdigt så dök mamma o pappa upp! Så då fick även mor o far en liten matbit:) Tänk så trevligt det kan vara!
Har precis kommit in efter en tur med Sereda o Tabasco på ca 1 timme... Ska ta med dom andra på en liten skogs tur så de får rasa av sig:)
20 Juni 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar
Sommar

Ja tänk att sommaren är här! Den som man alltid längtar efter annars om året:) Men nu är den här och förhoppningsvis så stannar den ett tag.
Och snart så är det semester:) Härligt. Jobbar bara en kväll och en dag till, sedan så är det ledigt i 4 veckor!
Vi har tänkt oss att åka till Stockholm på Världs utställningen! Vilken upplevelse det kommer att bli! Så roligt. Har tänkt oss att ställa Eltan och Sefja om allt går efter planerna.
Här hemma finns nu Savananna och Shanelle kvar av valparna. De är bara så underbara. Har redan hunnit bli 12 veckor. Tänk att det ska behöva gå så fort. Skickar med en bild av Savanna.
17 Juni 2008  | Länk | Tittie | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida