Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Parning har skett i dag 8/1-21

Nu håller vi tummarna för att vi får valpar här på kennel Welcops i Marsh-21.I Idag har det varit kärlek i luften för Welcops Malva I Love You och Amasi Virazh Vais. Så nu hoppas vi verkligen på småttingar här hemma under våren!
9 Januari 2021  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Trotts regn

Ja trotts allt regn och den kyla som har varit denna sommaren så får vi försöka ta nya friska tag;)
Tillbaka på jobbet är jag också efter 4 veckors ledighet. Allt var som vanligt. Inte så stora ändringar där inte;)

Det största problemet just nu är, när ska vi kunna få in hö till hästarna???

Idag är det ledig dag;) Inte illa. Igår hade vi främmande av min kusin Joakim och hans fru Petra o barnen. Så roligt att få träffa dom igen! Det är inte för ofta som vi har möjligheter att ses. Men nu har vi fått lite av kusin dosen:=)

Humlan löper äntligen! I kväll ska hon få komma och träffa sin kärlek;) Hoppas att det är rätt dag för parning.
Det känns så underbart att få dela mina intressen med min älskade make! För faktiskt är det han som vill att vi ska ha valpar nu! Är ju som sagt inte van vid detta jag:=) Ja det känns riktigt bra.
Så nu hoppas vi på valpar framåt hösten på kennel Welcop´s!
24 Juli 2012  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Mycket har hänt!

Ja då har vi gift oss jag och min älskade Björn! 20120606 så gifte vi oss uppe i Bograngen. Tänk att få en så underbar man till sin äkta make! Livet är helt underbart;) Ja det går inte att beskriva hur livet dansar fram.
Utställningarna har börjat också. Nalle o Elfie har gjort debut i ringen nu. "Nalle" BIM och cert. Elfie exellent! Inte illa av våra ynglingar!
12 Juni 2012  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Vilken dag!

Helt underbart har det varit ute idag i alla fall! Simon har sovit hos mormor i natt. Mia jobbade nere på södra så då fick gossen stanna här uppe över natten, så han slapp gå upp så tidigt en morgon denna veckan.
Så underbart skönt det varit, strålande sol och helt otroligt vackert.
Varit ute flera omgångar under dagen, Simon ville ut till "kackkack ägg" som han säger;) Då är det bara att hänga med honom ut... För då ska det kollas efter ägg.

Mithra har fått sin en liten dusch... Det var välbehövligt. Troligtvis nästan ett år utan en riktig ryktning... Hon var så snäll när jag spolade av henne, tyckte nog det var skönt;) Men i morgon ska jag nog försöka att komma upp på henne en "liten" sväng i alla fall:=) Måste ju testa!

Och Shanelle... Ja det ska vi inte tala på... Det får nog bli en specialare åt henne innan hon ska valpa... Oj oj oj så tjock hon blir...
8 Februari 2011  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Idag fick jag...

reda på att jag hade högsta anbudet på Mitra!
Hästen som gick raka vägen in i hjärtat på mig... Troligen så får jag hem henne nu på lördag;) Om jag inte kan få någon med mig tidigar o hämta hem henne... Ja vi får se. Längtar efter att få komma ut i stallet på morgonen igen. Har tappat så mycket av den lilla styrkan som jag hade. För trots allt så var det ett arbete att varje dag mocka Tussis box... och nu har jag inte gjort något sådant på några månader... o jag känner hur svag jag blivit... Tyvärr... Men har jag tur så kanske jag klarar att träna upp mig igen:=) Och tänk att få komma ut i skogen på häst ryggen!!! LÄNGTAR!!!
Jag kanske inte har berättat att jag var o tittade på en häst??? De skulle säljas genom anbud... Mitra ett Halvblod sto på 15 år gick raka vägen in i hjärteroten på mig:=) Trodde aldrig jag skulle kunna känna den känslan igen... Men det var som när jag såg min älskade Tussi första gången... Bara den känslan... Så nu gôtt fôlk har jag blivit med häst igen!!! Och hon är inte liten... ca 170 i manken...

Och en sak till DET BLIR VALPAR!!! Shanelle är så tjock redan:=) Vad skola detta bliva??? Många Corgivalpar;)
1 Februari 2011  | Länk | Nya friska tag | 5 kommentarer
Nu är denna helg över.

Och nu är det jobb igen;) Ja helgen den går så fort... Kunde ha varit ledig någon mer dag känns det som. Men men nu blir det att jobba i kväll igen. Gilla läget:=)
Har i alla fall varit ute mesta dels av helgen. Helt underbart har det varit. Lång prommis med hundarna och sedan har vi varit uppe på sjön så de har fått rasat ut riktigt.
Grillat korv har vi provat på också;) Simon jag o Nanna. Mia kom upp på sjön också. Svårt var det att tända. Men bara Oskar o Gika kom dit så var det inte några problem... Ja ja. Simon fick i alla fall en korv. Men den åt han inte mycket av. Den blev godis till Nelson.
Sereda var olydig igår... Men hon kom tillbaka efter en riktig explotion, fick se rådjur på andra sidan sjön... Ja då gick det tyärr inte att få stopp... Så nu är det KOPPEL som gäller för damen ifrågan... Men hon släppte när hon inte såg dom längre. Tur att det inte var mycket snö. Förstår inte hur hon kunde se dom på så otroligt långt håll...
24 Januari 2011  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Kanske....

Det kan bli häst igen... Mitt hjärta har sålts till ett Halvblods sto... Var och tittade på några hästar igår. Och redan på avstånd så kände jag direkt, denna damen skulle jag bra gärna vilja ha.
Men hon är STOR... Och tyvärr så är hon väl lite till åren kommen men så underbar! Tror hon skulle vilja gå runt med mig uppe i skogarna. Alexandra skulle kunna ta med henne på lite tävlingar också:=) För det är en dam som har tävlat i sina tidigare dagar. Ja ja vi får vänta och se... Men det kändes som när jag såg Tussi... Fast inte något är bestämt ännu.

Har ledigt denna helgen;) Inte illa får jag säga, faktiskt så var jag lite trött... Men det ska väl kännas att man lever.
Shanelle tror jag är dräktig! Hon har ändrat sig så otroligt sedan parningen. Tänk så underbart med Corgi valpar igen! Är ett tag sedan nu känns det som. Visst blir det endel extra med jobb och så. Men det är det värt! Så nu hoppas vi att det är så.
22 Januari 2011  | Länk | Nya friska tag | 2 kommentarer
Jag försöker se framåt...

Ja det måste gå vidare detta livet. Nu har det gått i arbete så det är nätt o jämt jag hinner med;) Tur är väl det...
Måndag kväll var jag med Merete o Joyen på V5 på Färjestad. De kom i mål på 5 plats. Ja så blir det ibland. De kan ju inte ligga på toppen jämt;) Men visst är det roligt när de vinner!
Vi hade besök också på måndag. Kristin Sputnic o Molly var o hälsade på. Molly en "liten" valp på dryga 5 månader. (irländsk varghund) Det gillade Sereda;) Men Belanka tyckte det var otäckt. Ja det var en för konstig sak det tyckte min lilla:=) Men Fia bus hon gillade sin pappa och hans kompis helskarpt!
15 December 2010  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Skulle jag vilja ta.

Men just nu räcker inte mina krafter till det... Förkylning som bara kommer o går. Tror aldrig jag blir av med den. Ser ut som att den trivs hos mig;) Tydligen en riktig vän...
Jobbarhelg är det också. Ja det går fint, jag har ju inte feber. Bara host attacker som kommer o går. Men nu har jag inhandlat Bisolovon idag, kanske det släpper lite på "tjockan". Hoppas det i alla fall.
Idag har handen varit för besvärlig, oj oj vilken värk det varit. Känner som att det är en riktig "klump" i stället för en hand. Och det värsta är att jag kan inte komma på att jag har gjort något särskillt... Men svullen o öm är den ändå.
I morse när jag vaknade så var lill gôbben vaken;) Mia o Simon har sovit här i natt. Han skrattade högt när han fick se mormor. Full rulle halv 6 morse;)
Sa till han att jag var tvungen ut till hästarna. Då smackade han och sträckte fram dessa små underbara armar. Han skulle med ut:) Han är en riktig liten stalle dräng!
30 Oktober 2010  | Länk | Nya friska tag | 4 kommentarer
Midsommar 2010.

Härligt! Vilken tid det är nu. Känner som att jag inte har tid att sova bort denna ljuva sommar tid. Vill bara vara ute... I morse var vi till Arvika. Alexandra ville ner o rida i ridhuset med Zegra. så då lastad vi och åkte. Tänkte att det skulle gå att handla när jag var där... Men oj så mycket folk! Så jag idess inte leta parkering. Var bara in på Apoteket och fick lite avmasknings medel till katterna;) De tar så otroligt mycket sork o möss, så det är bäst att stoppa i dom lite nu känns det som. Har suttit uppe vid sjön nu i em. Härligt!!! Hundarna var med och härjade, de blir som ungar där de springer o leker. Tog lite bilder av dom.
Se´n så säger vi välkommen hem till lilla "Fia". Hon ligger nu här på mina fötter och sover. En alldeles underbart ljuvlig liten Corgi flicka är det;) Bilder kommer...
24 Juni 2010  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Mycket att göra...

Ja då var det ledig dag;) Har varit ute och möblerat om med djuren. Camal o Barbie har ju som sagt kommit hem igen så då måste även de få tak över huvudet. Jag hade ju gjort en bur till mina vaktlar i en av boxarna... Men nu har vi ordnat nytt "boende" till dom i gammla stallet. Ja det finns att mixtra med. Och ank äggen har kläckts färdigt också. 13 gulliga ankebarn blev det till syster yster;)
Nu har vi dragit bort den så kallade häcken på framsidan av huset... Ja det är ett arbete för sig;)
Hörde på radion att det var en lös häst i Gaterondellen i går em. (hade just kommit till parkeringen vid jobbet)Ja ja en från ridskolan tänkte jag lugnt. Men bara en sekund. Kom ju på att jag körde ner lilla Hampus på morgonen... Japp... Visst var det Hampus. Tror ni att jag fick ökad hjärtverksamhet eller...
Men han tog av mot centrum så de fick väl tag på honom vid Kocki kiosken;) Så allt gick bra. Tack och lov.
Skickar med en bild av Freesias valp. Han kommer att heta Welcop´s Paintball. Han har nu redan hunnit bli 1 1/2 vecka. Två veckor på fredag. Tänk vad fort det går.
4 Maj 2010  | Länk | Nya friska tag | 3 kommentarer
Freesia

Ja då är Freesia parad;) Så nu är det bara att vänta och se! Känns ju lite konstigt när inte valparna kommer att finnas här hemma...
Och ärligt talat så är det ju så jättesvårt att förklara hur man sköter den dräktiga tiken... När ökar jag foder ransonen. Hur gör jag??? Det är ju sådant som jag bara gör utan att direkt tänka på...
Ja ja Tina ja ska försöka att tänka till... Men allt detta liksom bara gör jag... Skötsel, motion, mat... Det kanske är det sunda förnuftet;)

Freesia finns nu hemma i Skärblacka igen hos Tina och Leo. Hon blev ju så lycklig när vi mötte Leo i Örebro! Och lika glad blev hon när jag hämtade henne. Hon är för härlig denna Freesia. Det var ju som sagt inte det lättaste att köra i det vädret som var i Lördags... Men vi klarade det, även om det då fick ta tid...
Som sagt, nu går vi i väntans tider!
22 Februari 2010  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Ägg

Gissa om jag blev förvånad i morse! En av Vakltarna hade lagt ägg:)) Så snabbt! De är ju inte gamla. Ja nu får vi se hur många som är hönor... Tycker det verkar vara många tuppar. Ja vi får se vad som händer.
I dag har gossen varit hemma, så underbart. Har ju inte sett han på 2 dagar...
Det känns. Han är ju så himla go denna lille. Var ute o gick i morse. Se´så var det go natt för han. Sov nog i nästan 3 timmar. Ja kanske inte riktigt.
Findus råkade ut för något igår. Han måste ha fått riktigt med stryk av något. Stackars lilla katt. Men i dag är det full rulle igen. Han är för härlig denna kattunge.
23 Juli 2009  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Vaktlar

Nu har Vaklarna börjat kläckas:) Det kommer någon ny kyckling nästan varje gång jag tittar till de andra. Så nu sist när jag var ute så var de 10 stycken:)) Så små och söta! De är som en stor humlai storleken:) Helt otroligt. Och så pigga och allerta de ser ut att vara. Ankungarna undrar nog vad det är som kommit i buren brevid...
Har även varit ute o snickrat en annan bur till de stora Vaktlarna. De har fått flytta in i det gamla stallet, till Elsa.
21 Maj 2009  | Länk | Nya friska tag | 3 kommentarer
3 Ankungar

Ja nu är det klart med ankäggen. 3 underbara ankungar har det blivit! Ja så underbart söta små ankungar. Men som sagt, det blev inte så många som jag hade hoppats på, men några blev det i alla fall. Bättre lycka nästa gång kan man väl säga... Nu får vi vänta på Vaktlarna, de äggen är ju som sagt på plats nu. Detta var ju riktigt spännande! Vill kläcka fram allt möjligt... Men men det tar sin lilla tid. Kanske jag lägger några mer ankägg om Oskars anka fortätter att lägga ägg:)) Eller varför inte några roliga hönor:) Skickar med en bild av mina yngsta småttingar från Brududden.
8 Maj 2009  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Ankungar!

Nu har den första ankungen kläckts! Så söt! Har ju egentligen inte tid att fara på jobbet, men plikten kallar som sagt... Skulle ju gärna stanna hemma idag och se när de andra små kommer ur sina skal:) Nu har i alla fall nummer 1 fått lägga sig under värmelampan. Och sedan så får jag väl plocka dit resten allt efter hand. Annars så är allt som vanligt, jobb, ledig jobb ledig. Ja så som livet är:) Sedan så får vi ju vänta på små vaktlar och hundvalpar:) Det är mycket pågång nu! Roligt! Ja det är så som livet ska vara:) Full fart! Bild kommer på mina nya små bäbisar:))
6 Maj 2009  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Fredrika o Oskars nya valp

Välkommen Magic!
Nu har Fredrika och Oskar fått sin underbara valp. En Engelsk Springer Spaniel. Hon är så söt! Hon är Brun/vit med Tan tecken:) Och inte ett dugg bekymrad för de andra hundarna. När Sereda kom tyckte hon nog bara allt var häftigt med så långa ben:) Myran är det jätteskoj att jaga runt... Men då fräser gammel mor till och så är det bra, men hon står ut länge med denna lilla valp:) Corgisar i full fart jätte skoj! Lappar som vill kolla läget. Ja nu har lilla Maggan mycket att hålla koll på:)
13 April 2009  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Riktig Vinter

Nu kan man säga att det är riktig vinter! - 22 grader var det i morse:) Så nu kan man säga att det är helt myggfritt! Får väl erkänna att det kanske är lite väl kallt... Tänk att få åka långt uppe på skogen och få se allt detta vackra! Strålande sol så det riktigt gnistrar i snön. Nu i kväll är det redan -13. Så det blir nog ytterligare en kall natt.
Bilden är tagen i dag på vägen upp mot Axland/Bogen. Var ju bara tvungen att ta några kort.
12 Februari 2009  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
fönster....

Ja det är ju så att fönstren måste tas i bland... Inte direkt det roligaste man gör. Men men nu är köksfönstren klara med andra gardiner. O vad jag hatar att stryka gardiner. Men som sagt, nu är det klart i den delen av huset. Och fortsättning följer väl till veckan när jag har lite mer lediga dagar. Men innerst inne vill jag inte vara inne o krångla med sådana saker, men som sagt i bland måste det ske...
16 Oktober 2008  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Träff

Vilken dag! Helt underbart, solen har varit framme nästan hela dagen!!!
Och då var det bara att passa på att försöka få till en träff... Ja det blev faktiskt av! Helt otroligt. Har försökt att räkna... Men det blir lite hjärnsläpp:) 20 WCP 3 lappar 1 Briard 1 Borzoi 1 Whippet 1 Islänning = 27 hundar med mattar o hussar:) Helt underbart. Men i dag hade vi inte våra hundar lösa... Vi var nämligen omringarde av en massa får som gick på bete. Men det får gå bra att hålla våra skyddslingar kopplade emellan åt också:)
20 September 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
ute

I går var valparna ute för första gången i sitt liv! Trodde ju att de skulle vara lite fundersamma på vad det var för underlag (gräsmattan), men inte. Full fart direkt! O vilkna underbara valpar! Sereda hade fullt upp med att ha koll på de små:)
18 April 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
4 veckor

Tänk vad fort tiden går. Valparna är ju redan 4 veckor! Kan inte förstå var tiden har tagit vägen.
Men jag kan i alla fall säga att dessa små valpar är helt fantastiskt underbara:) Det värsta är att det är så lätt med att bli sittande hos dom... Men efter ett tag så har fötterna fått nog av sylar i sig:))
Och idag har Ann-Kristin, Ove och Angelika från Landvetter varit och hälsat på sin valp Shorty.

(Bilden är av de 2 röd/vita tikvalparna)
13 April 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Hundhuset

Nu äntligen har jag fått tummen ur och målat färdigt i hundhuset:)
Ja ja Rom byggdes inte heller på 1 dag. Men nu ser det riktigt bra ut. Men visst kan man fortsätta och ordna där ute... Nästa projekt blir väl att bygga någon säng till mina 4 benta vänner:)

Och en lien rapport från mina underbara små valpar, Vi växer o växer och blir busigare och busigare! Och vi är helt underbara!
8 April 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
20 dagar

Idag har valparna haft kalas:) För första gången så har småttingarna fått smaka annat än modersmjölk. KÖTTFÄRS! Oj oj oj! Det var mumma det! De var absolut inte sena på att förstå att detta var gott! Så nu börjas det sakta men säkert med fast föda:)
4 April 2008  | Länk | Nya friska tag | 1 kommentar
Rapport från valplådan

Ja nu är det ju som sagt svårt att inte sitta med valparna:) Som ni kanske kan förstå... De är så underbart härliga dessa små liven! De har börjat med att försöka gå omkring på vinglig ben:) de är bara så underbara! Ock leka försöker de också göra:) De är så roliga att bara sitta och se på:) Mina små valpar.
2 April 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Valparna 2 veckor

Ja jag säger då det. De är så underbara dessa små valpar. Det skulle vara förbjudet att åka till arbetet nu för tillfället:) Har just "klivit" ur valplådan för kvällen:) De är så otroligt, helt underbara, dessa småttingar. De har börjat höra nu, det är så roligt att se på dom när man kommer till dom, för nu är det reaktion! Och ögon. Ja de är bara så goe! Nya bilder kommer snart:)
31 Mars 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Valparna är födda! 20080315

I dag den 15/3-2008 så födde Humlan sina valpar. Äntligen! 2 hanar och 3 tikar blev det. Endast den röd/vita hanen har lång svans, de andra får korta fina stubb svansar. 2 röd/vita tikar och 1 tricolor tik. Och 1 tricolor hane med stubbsvans och den röd/vita han valpen med lång svans. Det var fördelningen av dessa underbara små varelser. Och det kan rapporteras från valplådan att mamma Humlan är mycket nöjd med sina små!
15 Mars 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar
Vi väntar valpar

Nu tar vi nya friska tag!
Welcop´s Bumblebee (Humlan)är nu parad med Phrostmade´s Karl Lagerfeld (Kaxen). Så nu är det bara att hoppas på att det blir valpar fram i Mars månad. Jag har förhoppningar om underbara röd/vita stubbsvansade valpar. Så finns det intresse av valp så hör av er. Det är redan flera valpar tingade... Bilden är av den blivande stolte fadern "Kaxen". Bilder av "Humlan" finner ni i fotoalbumet:))
20 Januari 2008  | Länk | Nya friska tag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida