Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Välkommen Till Kennel Welcop´s

Här finner du underbara hundar av rasen Welsh Corgi Pembroke, Lapsk Vallhund och Isländsk Fårhund.
Kennel Welcop´s finns 35km nordväst om Arvika. Rättare sagt i Gunnarskog.

Min förhoppning är att föda upp friska,sunda och trevliga hundar.

Här på Welcop´s så brukar det finnas lite olika djur... Man får aldrig bli förvånad:)
Hästar, katter, marsvin och kaniner är väl de vanligaste djuren som hundarna träffar dagligen...Men man kan aldrig veta.

Kennel Welcop´s hade sin första corgi kull 1987. Och sedan dess varit rasen trogen. En gång Corgi, alltid Corgi!

Den första valpkullen föddes den 28/2-87. Det var Willowglen Carousel som jag hade lyckan att få låna av Marie Ekerljung.
"Tulah" som hon kallades var importerad från England. Ja hon var en skönhet!
Tack Marie för att jag fick ha Tulah!

Från den valpkullen jag hade med Tulah, sparade jag min ögonsten Welcop´s Tini-Teeliman. Han var min! De som minns Tini vet vad jag menar... När denna kullen föddes, ja då startade Kennel Welcop´s

Ja åren har gått fort. Mycket har hänt. Det har blivit några valpar sedan starten 1987.
Detta var en liten presentation av Kennel Welcop´s

Titta nu gärna runt på bloggsidorna och i fotoalbumen. Och skriv en rad i Gästboken:))

Kontakt via mail: welcops@telia.com
eller
telefon 0570-770130 mobil 070-6876859

16 Februari 2007  | Länk | Kennel Welcop´s | 0 kommentar
Fia

Welcop´s Frideborg! "Fia" kallas hon till vardags. En underbar Corgi med mycket fart och fläckt! Ja det är väl det jag kan säga om henne:)) Hon har så mycket av allt som jag vill att en Corgi ska ha. Jag blir bara "lycklig" när jag ser henne. Fia bor numera i Norge. Hon har ju bott här hemma länge, men nu har hon och matte flyttat till Norge.

Fia älskar utställningar och att få visa sig! Vilken hund! Och hon har ju många fina placeringar från utställningar. Då även grupplaceringar:)) Ja som sagt jag blir bara glad när jag ser henne. Tack Marianne för att du har åkt på utställningar med Fia!
14 Februari 2007  | Länk | Welcop´s Frideborg | 0 kommentar
"Humlan"

Welcop´s Bumblebee. "Humlan"blev då hennes namn:) Det är en härlig liten tjej. Hon är av Germattis Grace sista kull. Och pappa till henne är "Bobby". Puksipuun Bobbys Boggie heter han i stamtavlan. En underbart snäll och trevlig hane jag fick låna från Finland. Tack Katju för att jag fick möjlighet att ha Bobby!

"Humlan" är från en kull på 4 valpar. Hon och hennes broder Welcop´s Bambam var födda stubbsvansade. Bambam bor nu i Norge.

"Humlan" fick stanna kvar här hemma. Hennes två systrar Welcop´s Birka och Welcop´s Butterfly var födda med lång svans. Birka bor i Grums.
Och Welcop´s Butterfly, nu kallad "Tyra" flyttade till Grekland.

Så "Humlan" ska nu få komma igång lite smått på utställning... Vi får se hur det kommer att gå. Det är en liten fröken som tar livet lugnt:))
14 Februari 2007  | Länk | Welcop´s Bumblebee | 0 kommentar
Min älskade lapp!

Tabasco är min stora underbara Lapska Vallhund. När han föddes från vår första kull med Lapsk Vallhund, så var han bara min! Och så har det blivit. Tabasco är den underbaraste gossen som finns:)

Han är min "Heffaklump". Tabasco älskar nog allt och alla. Särskillt små valpar och mindre djur! Jag vet att han är stor, men det gör inte något...

Ibland är han på upptäcktsfärd... Då gärna med Sefja... Och många gånger som han tar sig en "tur", ja då kan hända att han fastnat vid ett träd med ekorre... Och då måste han bara stå där och passa:))
Tabasco älskar att få vara med på allt. Att få följa med ut på ridtur, eller när vi är ute och kör. Ja bara han får följa med så är livet toppen!

Vi har lagt ut blodspår, och det är perfekt för han. Då kan det hända att han blir lite trött i huvudet. Men han har klarat spåren gallant! Och han har varit mkt spårnoga. Så det är bra.


14 Februari 2007  | Länk | Welcop´s Tabasco | 0 kommentar
Importerade hundar

Welsh Corgi Pembroke

Puksipuun Pösö-Pirkko imp från Katju Karvonen Finland
Puksipuun Snowflake "Aatu" imp från Katju Karvonen Finland
Sakusuun Beast of Love imp från Pinja Hilltunen Finland
Castell Shake That Thing imp från Katleen Mallery USA

Lapsk Vallhund

Hukkaperä Tornado-Tanja imp från Eero Immonen Finland
13 Februari 2007  | Länk | Importer | 0 kommentar
Welcops Frideborg

Welcop`s Frideborg och Puksipuun Bobbys Boggie har fått valpar. 1 hane och 4 tikar. Alla är trefärgade.
Hanen är stubbsvansad och tikarna har lång svans.
Valparna föddes den 28/12-2006 hemma hos Marianne i Skotterud.
Titta gärna in i fotoalbumet så får ni se underbara valpbilder!
12 Februari 2007  | Länk | Valpar år 2007 | 0 kommentar
sefja

Diljas Sefja!

Sefja är min Isländska Fårhund, som kommer ifrån Kennel Diljas från Tystberga.
Min solstråle är född den 11/2-2006. Och den 10 April så åkte jag och mamma till Tystberga för att hämta en alldeles underbar liten hund. Sefja är en väldigt social, trevlig, pålitlig, mysig och lättlärd hund. Under hösten 2006 så var vi på några inofficiella utställningar som i Kila, Grums och i Arvika. I januari 2007 så åkte vi på Göteborgsutställningen, den var ju jättestor jämfört med dom andra.
Sefja älskar vatten speciellt att bada! även om det är iskallt så hoppar hon i. Men nu när det är is så blev hon nästan besviken.
Sefja är dotter till Ullälvas Dilja som är NORDUCH, FINUCH, SV-02 OCH INTUCH!
och har Ullälvas Skuggi Danason till pappa och han är SUCH!
Sefja har fägen Gul och Vit. Allt mer och mer så kommer henes gula färg. När vi var i Norge på den Norska Isländska fårhundsspeciallen så sa Domaren att hon var Vit! men hon passar säkert till en bra sällskaps hund.Med det den domaren inte viste var att den gula färgen kommer allt eftersom tills hon typ är 3år. Så länge förändras färgen.

Hur kommer det sig att jag ville ha en Isländsk fårhund då?. Jo det var när jag och min familj satt och tittade på Tv. Pappa hade just fått en film om traktorer osv. Den filmen fall ej mig i smak, så jag satt och bläddrade i Hundar i världen. När jag kom till sidan 265, då såg jag en hund som jag bara ville ha!. Jag började ta reda på fakta om denna hundras. Men då sa mamma att vi inte skulle ha en skällande spets på denna backe, men när du blir äldre och flyttat hemifrån får du skaffa dej en, sa hon. Åren gick, drömen om en Isläning kändes lång bort. Men under året 2005- så undrade mamma om jag fortfarande vile ha en. Det va ju klart att jag ville. Så vi började på att leta. (Vi hade pratat med folk med Isläningar på utställningar osv, då träffade vi Lillemor Kullman.) Mamma ringde till Lillemor till slut, efter att dom hade pratat ett tag kom de fram till att en Mittespitz skulle passa mig bättre. Dom försökte få mig att bli "kär" i en sådan. Det kändes som dom nästan blev arga på mig för att jag inte ville ha en sån. Så till slut sa jag att jag får väl ta en sådan då. Allt kändes bara fel, det var ju ingen Mittlespitz jag ville ha. Då sa jag till mamma att: Nej mamma, om jag ska ha en hund då ska det att vara en Isländsk fårhund, annars kan det kvitta. Till slut blev det ett Okey.
Lillemor "kopplade" oss vidare till Ing-britt och Bertil Sannel. Dom skulle ha valpar på deras Dilja. När valparna kom den 11/2, skickade de blider på dom alla.
Så den 10 april åkte vi ner till Tysterga för att hämta lilla Sefja. Den dagen blev en förändrig för mig. Nu hade jag någon att ta hand om och någon som tar hand om mej. Redan första dagen var det jag och Sefja. Dagen efter var det svårt att gå till skolan, jag var utan min bäbis, jag var tvungen att få åka hem, men både jag och Sefja fick stå ut den dagen. När jag kom hem fick jag höra att hon hade gråtit hela morgonen och undrat vart jag hade tagit vägen. Sefja skrek av glädje när jag kom hem. Det bästa som finns är att få komma hem när man vet att sefja väntar på mig.Sefja är ljuset i mitt liv, mitt allt, Jag så glad över att ha henne<33
10 Februari 2007  | Länk | Diljas Sefja | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida