Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Mörkt och dystert...

Inte nog med att hösten är här...Mörkt och grått, regn och rusk... Ja så är det nu. Får väl vara glad för de fina dagarna som vi hade i Augusti i alla fall.

Lilla Cindi har flyttat till oss nu;=) En bedårande söt liten kattfröken! Grå randig med lite vitt och långhårig. Så söt och så busig! Stackars stora snälla Belanka är livrädd för denna lilla varelse... Den lilla vill krypa tätt intill henne i den långa mjuka pälsen... Kan säga att den stora vita har flytt från henne mer än en gång:=)

Var till Skotterud igår med kära Nalle... Och det är väl det som gör att allt känns tungt just nu...
Började i våras med en hudinfektion, men det läkte fint. Och nu i sensommar så fick han kala fläckar runt halsen. ??? vad är detta??? inte irriterat ingen klåda... Vart har pälsen tagit vägen??? Har inte funnit något inne efter honom... Och det har bara blivit mer och mer... Prover tagna och de var bra... Men mer undersökningar behövs.
Remiss till Dr Babette Baddakty Taugböl... Hudbiopsi tagna päls undersökt. Visade sig att pälsen är död... Men Nalle lider inte och kommer inte att lida av detta. Vi kommer att känna stor frustration över hur han kommer att se ut...

Våran vackra underbara Nalle...Folk kommer att prata... Men Nalle har inte ont av detta. Bara alla provsvar är klara så kommer han att bli kastrerad... Och så småningom kommer Nalle troligen att se ut som en nakenhund... Ja det gör ont i oss... Men är det rätt att ta bort honom för detta? Han kommer att ha ett vanligt liv. Pigg och glad! Men troligen pälslös... Hair cycle arrest heter det, alopesi. Hårlöshet. Är tydligen ganska vanligt på många spetsraser...
Som ni förstår så känns livet just nu inte så roligt... Aldrig mer en utställning för Nalle mannen. Trodde ju att han skulle få följa med på några mer utställningar...
Inte smittsammt, inte någon klåda, inte några konstigheter, mer än att han är hårlös...

Som han ser ut på bilden så kommer han alltid att se ut i mina ögon!!! Även om det kommer att vara tufft att veta hur han kommer se ut. Älskade snälla fina goa Nalle!!!
15 September 2015  | Länk | Höst | 1 kommentar
Tyvärr

Ja nu är fröken Doris röntgad... Tyvärr inte några valpar... Men vi får ta nya tag och prova med Ina. Ja detta år var svårt att få fram några valpar... Är ju så ibland...

Var på utställning med Ina o Asterix helgen som var, nere på Öland. Ina fick sitt första cert! Alltid något positivt!
Tyvärr gick det inte så bra för Assetasse... Förstår inte riktigt bedömningen av honom. Ställdes i valpklass... och får kritik att han är för valpig??? Han kan väl inte vara "vuxen fast" i kroppen vid 6 mån??? Och han skulle inte få mer päls för då blev han fluff??? finns inte spår av "fluff" päls på honom...Och senare i kritiken står det bra päls kvalité??? Hur tänker en domare då???
Vet att han inte är färdig, men det kan faktiskt reta upp mig ganska så bra... Ställde för den domaren för ja snart 100 år sedan, när jag hade min älskade Welcop´s Tini Teeliman. Och minns det som igår! Kan tyvärr inte ge den här hunden något mer för den är tyvärr fluff! Minns hur Ove Germundsson höll på att gå i taket! Han satt utanför ringen och såg bedömningen... Ja ja det finns fölk te allt;=)

Men det roliga var att de flesta av corgisarna som var där hade påbrå från våra Welcop´s linjer:=)
11 September 2015  | Länk | Kennel Welcop´s | 0 kommentar
Valpar i September?

Ja nu ser det ut som att Doris är dräktig! Har vi tur så får vi ett gäng valpar här på Welcop´s under hösten!!! Väntar med spänning på röntgen.

Tack snälla Titti för att jag fick möjligheten att para Doris.

Hade kontakt med Titti senast igår, fråga om det syndes på henne nu... Hon ser ut som en jäst limpa:=) så det låter lovande! Som sagt nu håller vi tummarna för att det blir något.
1 September 2015  | Länk | Kennel Welcop´s | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Christina Jonsson                                             Skaffa en gratis hemsida