Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Helg med familjen.

Har varit hos familjen hela helgen och har haft det jättetrevligt. =)
Har hjälpt min syster att färga håret, och hon hjälpte mig bada min vovve. =)
Men jag är fortfarande lite förkyld, vissa dagar känner jag mig bättre, och vissa dagar sämre igen. Hoppas det går över helt snart.

I övrigt är det som vanligt. Det händer inte så mycket.
Och eftersom det inte händer så mycket, har jag inte mycket att skriva just nu.
Skriver mer om några dagar igen. =)

Kram på er!
30 Januari 2011  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Ur boken "Samtal med Gud".

Detta är ett utdrag ur boken "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsch. Han är en helt vanlig person som en dag plötsligt finner sig ha ett samtal med Gud. Ett riktigt samtal där han ställer frågor till Gud, och får svar tillbaka av Gud.
Väldigt fascinerande och intressant bok...även om man inte tror på Gud kan man läsa den, för det är väldiga bra budskap vare sig man tror att det verkligen är Gud som svarar eller inte.
Jag tror på Gud och älskar dom här Samtal med Gud- böckerna, som är i 3 delar. Detta utdraget är från ungefär i början av den första boken.
Det är Neal som ställer frågorna (F) och Gud som svarar (S).
Läs gärna, tror ni på Gud eller inte, så kommer ni iallafall tycka det är intressant. Jag rekommenderar dessa böcker varmt. =)


F: > "Jag har letat efter vägen till Gud i hela mitt liv."

S: > "Jag vet att du har det."

F: > "Nu har jag hittat den och jag kan inte tro det. Det känns som om jag sitter här och skriver detta till mig själv."

S: > "Det gör du."

F: > "Det känns inte som jag hade tänkt mig att det skulle göra att ha ett samtal med Gud."

S: > "Hade du väntat dig pukor och trumpeter? Jag ska se vad jag kan åstadkomma."

F: > "Du vet att det finns de som kommer att kalla hela den här boken för en hädelse. Särskilt om du spelar lustigkurre."

S: > "Låt mig förklara en sak för dig. Du tror att Gud bara visar sig på ett sätt. Det är mycket farligt att tro det. Det hindrar dig från att se Gud överallt. Om du tror att Gud bara ser ut på ett sätt eller låter på ett sätt eller bara är på ett sätt kommer du att se förbi mig natt och dag. Du kommer att ägna hela ditt liv åt att leta efter Gud och inte hitta henne. Och det för att du letar efter honom.
Jag säger så för att exemplifiera. Det har sagts att om man inte ser Gud i både högt och lågt så missar man hälften. Det är en stor sanning. Gud finns i sorgen och i skrattet, i det bittra och i det söta. Det finns ett gudomligt syfte bakom allt - och därför en gudomlig närvaro i allting."

F: > "Jag började en gång skriva en bok som skulle heta Gud är en salamismörgås."

S: > "Det skulle blivit en mycket bra bok. Det var jag som gav dig inspirationen. Varför skrev du inte färdigt den?"

F: > "Det kändes som en hädelse. Eller i varje fall oerhört vanvördigt."

S: > "Du menar underbart vanvördigt. Vad är det som fått dig att tro att Gud bara är vördsam? Gud är upp och ner. Det varma och det kalla. Det högra och det vänstra. Det vördsamma och det vanvördiga! Tror du att Gud inte kan skratta? Inbillar du dig att Gud inte uppskattar ett gott skämt? Vet du att Gud saknar humor?
Jag kan berätta för dig att Gud uppfann humorn. Måste du tala lågmält när du pratar med mig? Går slang och oborstat språk över min horisont? Jag kan berätta för dig att du kan prata med mig som du pratar med din bästa vän. Tror du att det finns ett ord som jag inte har hört? En syn jag inte har sett? Ett ljud jag inte känner till? Tror du att jag tycker illa om vissa av dessa samtidigt som jag älskar de andra?
Jag kan berätta för dig att jag inte tycker illa om någonting. Inget väcker min avsky. Allt är liv och liv är gåvan; den obeskrivliga skratten; Det allra heligaste. Jag är liv, för jag är det som livet är. Varje del av det har ett gudomligt syfte. Ingenting existerar - ingenting - utan en anledning som förståtts och godtagits av Gud."23 Januari 2011  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Trött....

Känner mig väldigt trött nu...tröttare än vanligt.
Mitt "tillfrisknande" går långsamt...ibland undrar jag om jag någonsin kommer bli "frisk".
Ibland vet jag inte vad jag vill. Jag både vill och inte vill bli bra på samma gång.
Jag vill ju bli bra...men samtidigt känner jag mig för trött för att bry mig, för trött för att kämpa.
Bryr mig inte om mig själv som jag borde, jag är ganska likgiltig när det gäller mig själv. Jag vet att det är främst det som står i vägen för att jag ska kunna bli bra, men hur ska jag göra för att börja bry mig om mig själv igen?
Likgiltigheten jag känner är skrämmande stor....
Dom flesta vet inte att jag känner så, bara dom allra närmaste. Ingen förstår ju iallafall...
Har gett upp att försöka få folk att förstå...det kan dom inte, det har jag märkt för längesen. Jag har bara accepterat nu att det är så.

Så jag bara fortsätter att existera i min lilla tillvaro, ensam i hemmet med min vovve. Det är bäst så, trivs bäst ensam. Orkar ändå inte umgås så mycket med folk, bara familjen och några av dom närmaste vännerna.
Dom har mer eller mindre gett upp att tjata på mig... =)

Min trötthet jag känner är inte bara en fysiskt trötthet. Den är faktiskt nästan enbart en psykiskt och känslomässig trötthet. Och då blir man ju fysiskt trött också.
Folk undrar, "men hur kan du vara så trött?" Dom förstår inte.
Jag brukar beskriva det som att jag i hela mitt liv sen jag föddes har "sprungit ett maratonlopp" där jag aldrig har fått lov att stanna. Jag har sprungit och sprungit och sprungit så att jag knappt märkte själv att jag sprang. Det bara rullade på och jag sprang för livet.
När jag äntligen, efter typ 25 års springande tillslut stannade, var det för att min kropp och mitt psyke inte orkade mer...jag föll ihop i en hög och kollapsade totalt.
Tro fan att jag är trött efter att ha sprungit ett förbannat maratonlopp i nästan hela mitt liv utan att få stanna!!!!!
Jag är så trött att jag har blivit helt förlamad inuti, psykiskt, känslomässigt och mentalt....och själsligt.

Nu när jag äntligen har stannat...så är det fullständigt omöjligt för mig att kunna börja springa igen. Jag ska vara tacksam att jag ens kan gå! Fast jag kryper mest fram om jag ska vara ärlig. Det är det enda jag orkar göra.
Och folk undrar varför jag inte blir "bättre snabbare"...?
För fort ska det ju gå! Ingen tid att förspilla! Snabbt, snabbt, snabbt!
"Varför blir du inte bättre snabbare, varför tar det sån lång tid?" brukar dom flesta fråga mig.
Jag ska tala om att jag ska vara tacksam om jag någonsin så länge jag lever kan springa igen. En nyhet till er: DET TAR TID! En jävla tid! Kanske resten av mitt liv!
Jävlar vad det ska vara svårt att fatta då?! *suck*
Det är så det är...lev med det!

Over & out for now!
18 Januari 2011  | Länk | Lite allt möjligt | 3 kommentarer
Konstiga lagar om sex i Amerika:

Amerika sägs ju vara möjligheternas land, men det uttrycket får nog göras om lite då man tar en titt på de olika delstaternas lagböcker. Dessa lagar står fortfarande kvar bland alla paragrafer, men vi får väl hoppas att myndigheterna inte följer lagen till punkt och pricka...

För att börja lite lätt kan vi nämna att i Ventura storkommun i Kalifornien får varken katter eller hundar para sig utan särskilt tillstånd.

Om en polis i Coeur dAlene, Idaho, misstänker att ett par har sex i en bil eller annat fordon måste han tuta tre gånger och sedan vänta två minuter innan han kan närma sig bilen med paret i.

En lag i Oblon i delstaten Illinois gör dig till en brottsling om du älskar medan du fiskar eller jagar på din bröllopsdag.

I staden Ames i Iowa får en äkta man inte ta mer än tre klunkar öl då han ligger i sängen bredvid sin fru.

Om din andedräkt luktar lök, vitlök eller sardiner är du enligt lag förbjuden att älska med din fru.

Hotellägare i Hastings i delstaten Nebraska måste enligt lag ge sina gäster en vit, ren nattskjorta. Lagen fortsätter sedan proklamera att inga par får älska med varandra, såvida de inte har på sig dessa nattskjortor, vilket gör det hela lagligt.

Ett par som hånglar inuti ett fordon och av misstag kommer åt tutan under den lustfylla leken kan sättas i fängelse enligt en lag i Liberty Corner i delstaten New Jersey.

Under lunchrasten i Carlsbad, New Mexico, bör inga par idka sex i en bil, såvida bilen inte har gardiner.

I Harrisburg i delstaten Pennsylvania är det olagligt att ha sex med en lastbilschaufför i en vägtullshytt.

I Texasstaden Kingsville finns det otroligt nog en lag som förbjuder grisar att para sig på det område som tillhör stadens flygplats.

Sex utan kondom är fortfarande olagligt i delstaten Nevada.

I Tremonton är det förbjudet för en kvinna att älska med en man inuti en ambulans. Utöver de normala anklagelserna som bör påfölja ett missbruk mot denna lag kommer även kvinnans namn att publiceras i lokalpressen. Mannen får inget straff.

I delstaten Washington finns det en lag som meddelar att det är strängt förbjudet att älska med en oskuld (även på bröllopsnatten).

En man får inte avfyra en pistol då hans kvinnliga partner får en orgasm. Denna lag är verksam Connorsville, Wisconsin.

Den enda ställningen som är accepterad enligt lag i Washington DC är missionärsställningen. Alla övriga ställningar är olagliga.

I Bozeman i Amerikas delstat Montana finns en lag som förbjuder all sexuell aktivitet mellan de två könen på gräsmattan framför ens hus. Detta gäller dock bara om de är nakna. Man kan tydligen komma undan om man har sockar på sig...

Hotell i Sioux Falls, South Dakota, måste se till att det finns två sängar i alla rum, och dessa bäddar måste befinna sig på ett avstånd av sextio centimeter eller mer då ett par hyr ett rum för endast en natt. Lagen förbjuder även älskog på golvet mellan de två sängarna.

Du får inte ha sex med en partner stående i en affärs kylrum som är avsett för kött. Detta enligt en lag som finns i Newcastle, Wyoming.

I Hartford, Conneticut, bryter man mot lagen om man kysser sin fru på en söndag.


(Taget från www.humorplaneten.se)
11 Januari 2011  | Länk | Lite allt möjligt | 2 kommentarer
Hum hum hum....

Har inte så mycket att skriva om just nu.
Det händer inte särskilt mycket.
Efter nyår så har jag bara varit hemma och tagit det lugnt, som vanligt.

Fast en väldigt positiv sak som har hänt är att jag äntligen fått hjälp med min ekonomi...så det börjar lösa sig. Det känns så jäkla skönt. =)

Hoppas ni alla har haft en bra nyår. Det hade jag. =)

Ciao!
7 Januari 2011  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida