Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Jobbigt just nu....

Det slår aldrig fel. Så fort man känner att man mår bra och att saker och ting är bra, då händer nåt jävulskap.

I onsdags åkte jag in till veterinären med min hund för att kolla upp en knöl jag hittat på hennes mage. Det visade sig vara en tumör, så hon fick läggas in direkt för att operera bort den, och hon skulle få stanna över natten. Det var väldigt jobbigt, fan vad jobbigt det var! Jag var så ledsen och så orolig för henne. På torsdagen hämtade jag hem henne igen. Det var en omfattande operation och hon har ett jättestort ärr som går över halva magen. Och så får hon ha en sån där tratt runt huvudet för att inte kunna slicka på såret, och hon får äta medicin i 10 dagar, både penicilin och smärtstillande. Under första dagen och natten hon var hemma, var det jättejobbigt för henne. Hon hade ont och hon var orolig och obekväm och pep och gnällde konstant. Varken jag eller hon fick nån vila. Sen så lugnade hon ner sig och vande sig vid situationen bättre, hon slutade gnälla och vara orolig och blev mer som sig själv. Tack och lov. Då kunde äntligen vi båda få ordenligt med vila. Om 10 dagar ska hon tillbaka till veterinären för att ta bort stygnen. Då är äntligen detta över. Tumören har skickats på provtagning för att se om den var god-eller elakartad. Godartad hoppas vi på naturligtvis. Men det tar några månader att få svar på det.

Detta har varit väldigt svårt och jobbigt för mig. Min hund är som mitt barn, och att se henne lida och ha ont, och att hon hade en tumör och vad det kan innebära, är hjärtslitande. Det enda jag fokuserar på just nu är att ta hand om henne och pyssla om henne så att hon ska läka så bra som möjligt. Hon är mitt prio ett. Men hon blir bättre för varje dag, det märks. Så några dagar till och hon kommer vara ännu bättre. Håller tummarna och hoppas på det bästa. Hon är ju min älskling. heart

Nästa vecka, på måndag, kommer min syster Maria också. Hon har föreläsningar här nere måndag, tisdag och onsdag, så då bor hon hos mig dom dagarna och åker hem på torsdag. Det ska bli så underbart roligt att få träffa henne. Saknar och älskar henne så mycket! heart

Det var allt just nu. Ha det bra alla så länge. Kram på er!

 

 

 

25 Januari 2014  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Mycket bättre nu.

Nu mår jag mycket bättre. Förkylningen har gått över och astman är hyfsat normaliserad, även huvudvärken har hållt sig på (för mig) en normal nivå. (Huvudvärk har jag i stort sett jämt...för mig handlar det om vilka nivåer den befinner sig på.)

Har varit på arbetsträningen nu under veckan, för första gången sen innan jul, då jag blev sjuk. Nu när jag mår bättre, så kändes det jätteroligt att få gå tillbaka till arbetsträningen. Trivs ju så himla bra där. smiley

Har faktiskt inte så mycket mer att skriva om just nu, det händer inte så mycket i mitt lilla liv för tillfället. Hoppas på att kunna hålla mig frisk nu och att huvudvärken inte ska bråka alltför mycket med mig. 

Lägger in en av mina favoritlåtar här. Det är en cover på den underbara låten "My Oh My" av gruppen Slade. Denna covern är jäkligt bra!

Skriver mer inom kort. Kram på er! 

 

 

 

19 Januari 2014  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Liten film. =)

Jag har skrivit om min äldre syster Maria i ett tidigare inlägg, som har ADHD och har ett föreläsningsföretag och åker runt i Sverige och håller föredrag om ADHD, och hur det påverkat hennes liv.

Nu har det precis kommit ut en liten dokumentär om Maria och hennes dotter Mathilda, min älskade systerdotter, som är inspelad hemma hos Maria, och som heter "Min mamma har ADHD". Det är en väldigt bra och fin liten film, och jag är så stolt över Maria och Mathilda. Dom hjälper båda till att sprida kunskap om ADHD, vilket verkligen behövs. 

Lägger in länken till dokumentären här, så kan den som vill se på den. Den är inte så lång. 

http://www.anhoriga.se/nkaplay/barn-som-anhorig/barn-och-unga-berattar/min-mamma-har-adhd/

 

Kram på er!

 

 

11 Januari 2014  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Lite bättre nu....

Nu börjar jag bli lite bättre. Förkylningen har gått över, men jag är fortfarande väldigt dålig i astman. När jag blir sjuk så blir jag alltid sämre i astman, det sätter sig direkt i luftrören och lungorna. Och även om förkylningen går över relativt snabbt, så tar det mycket längre tid för astman att bli bättre. Och det är det som är det värsta för mig när jag blir sjuk.

Jag har haft astma i hela mitt liv, och har i olika perioder under livet mått både bra, dåligt, och förjävla dåligt i astman. Har ätit mediciner för min astma hela livet. Har legat på sjukhus en hel del gånger, och har fått åka ambulans in till akuten för riktigt allvarliga astmaanfall många gånger, både som barn, tonåring och vuxen.

Astma är en högst allvarlig sjukdom som man faktiskt kan dö av om man inte har rätt mediciner eller får rätt hjälp. Om man ska beskriva ett riktigt allvarligt astmaanfall för nån som inte har astma för att försöka förklara hur det är...så brukar jag säga att det är som att försöka andas under vatten. Det går inte...det går helt enkelt inte. Luftstrupen är så "igentäppt" att ingen luft kommer igenom. Man kan helt enkelt inte andas. Som en fisk på land som långsamt kvävs till döds. Så är det. Fruktansvärt med andra ord.

Vet inte när detta går över nu, men snart hoppas jag. Vill gärna komma igång nu efter att ha varit sjuk i ett par veckor. Jag får se dag för dag hur jag mår. Huvudvärken har hållit sig någolunda i schack det senaste iallafall, tack och lov.  

Ha det bra alla så länge, så skriver jag igen inom kort. smiley

 

(Nedan: Illustrationer på hur astma är och hur det ser ut i lungorna, för dom som inte är så insatta i vad astma är.)

 

 

 

 

 

8 Januari 2014  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Dålig...

Mår inte bra just nu...har mått dåligt under hela jul-och nyårshelgen. Under julhelgen hade jag migränen från helvetet igen, i fyra dagar utan uppehåll satt den i. Och när väl migränen lättade, ja men då blev jag tvärförkyld istället. Müdkeit....

Men förutom det, så har jag haft det bra under jul och nyår. Hoppas bara på att bli frisk snart. Är så jäkla less på att må dåligt...  Men jag får ligga nerbäddad i sängen tills jag blir bra. I sängen trivs jag bäst. smiley

Har inte så mycket mer att skriva just nu. Ha det bra alla så länge! 

 

 

 

2 Januari 2014  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida