Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Min hobby!

Hej hej!

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har inte haft så mycket att skriva om faktiskt. Livet går sin gilla gång. Börjar komma ur min djupa depression jag haft nu under en så lång period, och börjar långsamt se ljuset igen. Tack och lov! smiley

Har inte så mycket att skriva om just nu heller. Det kommer mer så småningom.

Jag vill passa på att tipsa om en ny kategori jag lagt till, till mina Videoklipp....nämligen "Egna videos jag gjort till favoritlåtar jag har." Där har jag samlat ihop en hög med musikvideos jag "gjort" själv (via Windows Movie Maker). Jag älskar att pyssla med det, det är skitkul! En hobby kan man säga. smiley

Jag väljer en favoritlåt, en som oftast inte kan hittas på Youtube och därmed behövs läggas till där (i min mening), och så slänger jag ihop en enkel video till den, med bilder och text, eller bara med bild eller bara text (beroende på)...och så postar jag den sen på Youtube. (Har en egen youtube-kanal - TheSummerGlow.)

Detta gör jag då och då för att roa mig. smiley

Så gå gärna in och kolla in dom, på kategorin "Videoklipp" i min meny ovan, och välj därefter kategorin "Egna videos jag gjort till favoritlåtar jag har."

Lägger in en av låtarna här, som jag nyligen gjort. En låt jag älskar som heter "Du barn Som Möter Ungdomstid" av gruppen Grymlings. Den är fantastiskt bra, tycker jag, och jag var bara tvungen att dela med mig av den! Jag älskar låtar med djupa, poetiska texter, och melodisk och powerful musik, glad eller melankolisk. Alla behöver inte gilla det jag gillar, vi har alla olika smak, men jag vill gärna dela med mig till er av det jag gillar. smiley

Kram på er så länge! heart

 

 

 

 

 

23 Januari 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
The Truth of Life.

Nu är det nytt år! Förhoppningsvis blir det ett bra år...hoppas kan man ju alltid. smiley

Men helt ärligt känns det som att hela samhället, landet Sverige, världen, ja hela mänskligheten, går mer och mer åt helsike för var dag som går.
Jag tror att dom flesta av er håller med om det, på olika sätt.

Det finns en bra regel man som människa borde följa för att kunna vara med och hjälpa världen bli en bättre plats. Nja, inte kanske "regel"...en bra "sanning" kanske är det mer rätta ordet, det rätta uttrycket, för det istället.

En sanning som man brukar följa och hålla sig till om man är andlig av sig, som jag är. Inte religiös....andlig. Det är stor skillnad. Det är också därför som ordet sanning är bättre än ordet regel. För i religioner finns det regler. I andlighet finns det sanningar. Inte sanning enligt människan...utan enligt kosmos, universum, livet i sig.

Den sanningen är Karma. Jag har pratat om det förut. Många vet vad det innebär. Och många andra kanske inte gör det.

Karma är, om man ska specificera det som beskrivning: "Det man ger till andra, och det man sänder ut till andra och till kosmos....både det negativa och det positiva...kommer alltid komma tillbaka till en". 
Tänk er som en Bumerang, som ett enkelt exempel. Om man kastar ut en "bumerang" av positivitet till andra, så får man tillbaka positivitet. Kastar man ut en "bumerang" av negativitet till andra, så får man tillbaka negativitet. På ett eller annat sätt, på många olika sätt, kommer det man sänder ut alltid tillbaka till en. 
Därför ska man alltid tänka efter ordentligt på det man sänder ut, det man ger till andra.

Och dessutom skapar det vågor som sänds ut i oändligheten, som en sten man kastar i vattnet och dess ringar flyter ut...i evigheten. På samma sätt sänds negativitet och positivitet ut till alla i världen, genom det man själv sänder ut. Det kallas också "The Ripple Effect". Därför ska man också vara noga och försiktig över det man sänder ut och ger till andra.

Man kan också kalla det för ett uttryck som är väldigt känt, nämligen: "Så som du vill bli behandlad av andra, ska du själv behandla andra".
Vill du bli bra behandlad och bli respekterad av andra, var då en person som själv behandlar andra på ett bra och respektfullt sätt.
Simple as that!
Tycker man....
Jag anser det inte vara en regel egentligen, utan jag anser det vara ett sätt att leva, en livsfilosofi, en sanning man lever efter som man vet är bra, för alla i världen.
För en annan sanning är nämligen, att det som är bra för andra, är också bra för en själv. Som en cirkel, går allt ihop.
Det som är bra för andra, är bra för dig. Det som är bra för dig, är bra för andra.
That is the real "Circle of Life".

Man önskar att fler människor kunde förstå det. Att fler kunde förstå att att vara egoistisk och respektlös mot andra, definitivt inte gynnar någon, och absolut inte en själv. Kanske för stunden, om man är egoistisk och bara tänker kortsiktigt, och fullständigt struntar i andra människor. Men då får man vara beredd på att det blir konsekvenser, för det blir det av allting, och konsekvenserna blir framförallt just Karma. Om man behandlar andra illa, det vill säga ger andra negativitet, så är det det man får tillbaka också, förr eller senare, på ett eller annat sätt. Det är den största konsekvensen. Men då tar folk gärna på sig offerrollen, och tycker jättesynd om sig själva, och allt dåligt är bara andras fel. 
Men det är "bad karma"...det kan ni hoppa upp och sätta er på, kära ni!

Men, att förstå detta kräver ju också ett väldigt öppet sinne. Man brukar säga att man ska "Think outside the Box"...tänka utanför ramarna. Det borde man kunna göra, anser jag. Men man borde också kunna ta det ännu ett steg längre, "that insted of thinking outside the box, realize that there is no box. No box at all."
För sinnet och tanken har inga begränsningar. Det är bara man själv som sätter sina egna begränsningar. Släpp sinnet fritt, och förstå, att det finns inte ens några ramar att tänka utanför. Ramarna har aldrig existerat. Utan du har tidigt i livet blivit tillsagd att det finns ramar och vad dom ramarna är, och att man ska leva inom dessa ramar.
But do understand...there is no Box.

Detta med Karma, och vilka konsekvenser det får, negativa eller positiva, det är Universums sanning, det är inte människans sanning, inte någon av människans skapade "lagar"...därför är det heller inte något vi människor kan komma undan. Vi kan streta emot, förneka, vara förbannad över detta, vägra inse av ren envishet...men likväl går det inte att komma undan. Ju förr man inser det, ju lättare gör man det för sig själv.
När man väl förstått Karma, och förstått vad det hela innebär....då tror jag att många människor lättare kan förändra sin inställning, och sitt beteende, mot både andra människor, mot djur och natur, och mot vår egen planet.

Innan dess...well, who knows what could happen to mankind?

Krigen kommer i varje fall fortsätta i all evighet, eftersom hämndlystnad och girighet går före "common sense". Ja, iallafall tills vi bombar sönder hela planeten och går under i vilket fall.

Fattigdomen kommer fortsätta råda för så många, samtidigt som lyxlivet kommer råda för många andra, utan att det någonsin balanseras ut till likvärdighet och rättvisa...på grund av egoism och girighet.

Våldet och elakheten människa mot människa, och människa mot djur, kommer fortsätta, så länge människan fortsätter att bara tänka på sig själv och på sina egna behov, och så länge människan har närmare till hatet och ilskan, än till kärleken och empatin.

Orättvisorna i världen kommer fortsätta, så länge människan envisas med att tänka och agera egoistiskt, och roffa åt sig, och hålla hårt i det som är "sitt"...utan en tanke på att dela med sig, så att det som är mitt, kan bli ditt, och då kan bli vårt. Vårt tillsammans...alla i världen.
Hur ska orättvisorna, och dom tvära klyftorna i samhället jämna ut sig, om alla bara vill hålla i "sitt"...och skita i andra?

Det kan jag tala om...det kommer aldrig förändras.
Och vi människor är tvungna att ledsamt inse, att dom flesta människor i vårt samhälle, i vår värld...faktiskt inte vill ha förändring.
För dom kan inte, vill inte, se det långsiktigt...att "det som är bra för andra, också är bra för mig". 
Utan dom ser det bara kortsiktigt. "Det som är mitt, det är mitt och det är bara mitt, och jag vill ha det nu...omedelbart! Och jag tänker INTE dela med mig till nån annan! Andra kan väl skaffa saker och pengar, och hjälp, själva...inte ta av MITT!"

"My Precious...." Ser ni en likhet där...?

Så länge majoriteten av världens befolkning är på det sättet, ser det på det sättet och tänker på det sättet, så kommer vår värld alltid se ut som det gör idag....med våld och elakheter, hämndlystnad, egoism och girighet, krig, fattigdom och svält, orättvisor och korruption, och ojämställdhet.

Tyvärr kan man inte ändra eller kontrollera andra människor...men man kan förändra och kontrollera sig själv. Så det enda man behöver göra, för att vara någon som försöker bidra till ett bättre samhälle, en bättre värld...det är att föregå med gott exempel och vara en bättre människa. Och sprida det budskapet, och på det sättet inspirera andra till att förändras och tänka och agera annorlunda.
That is the "Ripple Effect". Sprida budskap som "ringar på vattnet".
Och sända ut bra Karma.

Det är det jag gör, varje dag av mitt liv, i allt jag gör. Det är det min blogg är till för. Den är inte bara till för mig att skriva av mig på, utan att sprida den sanning jag tror på, som jag tror stenhårt på, vara ett bra exempel för andra, och vara en inspiration. Allt detta genom att varje dag, på olika sätt, sprida kunskap, medvetenhet, omtanke, medkänsla, vänlighet, acceptans, tålmodighet, styrka och mod...och kärlek.

Det är det som är den sanna meningen med mitt liv, det jag kom hit till världen för att göra. Det är vad jag är övertygad över.
För alla har vi en särskild plats, en särskild mening, en särskild roll att spela, i detta jordelivet vi har. Genom alla jordeliv vi har. (Jag tror ju på Livet efter döden och Reinkarnation).
Jag har hittat min. Den hittade jag för längesen. Men det är först nu jag på riktigt har insett dess mening och betydelse.
Och det blir också "my legacy" in life, det arv jag lämnar efter mig.

För pengar, prylar, makt och "hög status", det är ingenting att sträva efter egentligen. Det kan du inte ta med dig när du dör, när man lämnar detta livet. I det stora hela betyder allt det materiella ingenting. Det som verkligen betyder något, är vänskap, kärlek, medkänsla och medmänsklighet, och ett öppen hjärta och ett öppet sinne.
Har du det, så är du i sanning rik. Och det är också i det man hittar sann lycka.

När man sen dör, och kommer till andevärlden, till "andra sidan", och återförenas med Gud och sina nära och kära...först då kommer man förstå, vad ens liv på denna jorden verkligen har handlat om.

Kanske vill man sedan leva ett liv till här på jorden? Kanske nöjer man sig med att ha upplevt det man behövde uppleva. Oavsett så börjar allt om på nytt igen.

The Circle of Life. heart

Kommer lägga in en låt här, som jag brukar göra. Det är en favoritlåt med Py Bäckman som heter "Tro på en Himmel",  som jag älskar, och som handlar om just tro. Tron på något annat än det vi ser...tron på efteråt. Själva videon till låten, har jag faktiskt gjort själv. Brukar pyssla lite med det ibland, att göra videos till favoritlåtar och lägga ut på Youtube. Det är superkul! smiley

Kram på er! heart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Januari 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida