Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Happy Halloween!

Nu är det Halloween...tydligen. Brukar inte "fira" just denna högtiden, det var längesen jag gjorde det. Är inte mycket för att klä ut mig och gå på Halloween-partys.

Men jag kan "fira" lite här, göra det lite "spooky and scary", det är lite kul tycker jag. wink

Här nedan kommer först en dikt, från boken "The Book of Counted Sorrows" (De Räknade Sorgernas Bok) av Dean Koontz. Och en bra låt sen, "Itsy Bitsy Spider", från filmen "Eight Legged Freaks". Enjoy! smiley

 

"Living in the modern age,
death for virtue is the wage.
So it seems in darker hours.
Evil wins, kindness cowers.

Ruled by violence and vice
We all stand upon thin ice.
Are we brave or are we mice,
here upon such thin, thin ice?

Dare we linger, dare we skate?
Dare we laugh or celebrate,
knowing we may strain the ice?
Preserve the ice at any price?"

 

 

 

 

 

31 Oktober 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
#metoo

Jag måste bara ge min mening på en sak. Denna nya #metoo- debatten som kommit till nu tycker jag är skitbra! Dels för att problemet med sexuella trakasserier/övergrepp kommer fram i ljuset och folk börjar stå upp för vad som är rätt och bryta tystnaden. Men också för att man själv börjar fundera och reflektera över sina egna upplevelser genom livet.

Jag tror att 99 procent av alla kvinnor har upplevt nån typ av sexuella trakasserier/övergrepp i livet, en gång eller många gånger. Många av dom gångerna vet man eller förstår man att det är sexuella trakasserier/övergrepp, men ibland kanske man inte alltid har förstått att det är det. Många gånger kanske man istället har trott att det varit nåt "normalt" som skett, att det bara är så det är och ska vara. Men man har känt innerst inne i sig själv att det varit fel, men ignorerat den känslan, för att inte "verka dum" eller löjlig, eller ställa till med något över "ingenting". Många borstar av sig det, och beslutar för sig själv att det inte var så viktigt ändå, fast man vet med sin magkänsla att det är väldigt fel. Det är inte bra.

Killar/ män måste bli bättre på att förstå var gränserna går, att ha tillräckligt med respekt för kvinnor att förstå och veta att kvinnor i allmänhet faktiskt inte vill att deras kroppar/kroppsdelar ska bli tagna på hur som helst eller smekta av främmande män, eller även av män dom känner. Det är oerhört obehagligt och kränkande för en kvinna, att bli tagen på rumpan, brösten, underlivet, benen o.s.v, när hon inte själv valt det. Oavsett vilken situation det är, eller vad en kvinna har på sig för kläder. And by the way...bara för att en kvinna har urringat på sig, så är det INTE fritt fram, att ta på hennes bröst eller ta på henne överhuvudtaget, det är inte därför hon har urringat, eller kort kjol. Om en kvinna klär sig utmanande/sexigt överhuvudtaget, så är det INTE för att hon vill skaffa sig ett ligg så fort som möjligt, gärna vem som helst...NOT! Hon klär sig gärna sexigt för att känna sig vacker och sexig i sig själv, och få blickar och komplimanger - men INTE att män ska ta sig friheter med hennes kropp! 

Och så detta med "Dickpics". Killar/män, men snälla ni, tror ni på allvar att kvinnor vill se bilder på era könsorgan? Få dom i mailen, på facebook,på KIK, snapchat, dejtingsidor, m.fl. ställen? Tror ni att ni gör tjejer kåta med såna bilder, att hon beundrar det hon ser och genast vill ta på den eller få den i sig? Tror ni verkligen det, på fullaste allvar? Då är det nåt seriously wrong med er, med er bild av kvinnor och sexualitet, och med gränser och respekt, och med vanligt jäkla folkvett! Let me tell you...kvinnor hatar, äcklas och blir upprörda och kränkta av att se bilder på era könsorgan! Dom kan också tycka att dickpics är nåt av det löjligaste som finns, och skratta åt det ni skickar istället. Ni kanske tror att en kvinna blir kåt att av se en bild på er dick, men man blir INTE kåt, man kan snarare inte bli mer avtänd. Fråga vilken kvinna som helst. Använd tiden till att istället för att skicka en pic på er dick, att fråga och prata om henne, till henne, som en människa, och visa att ni har respekt för henne, och att hon betyder nåt som den hon är, att ni är intresserade av den hon är som person - då kan jag tala om att ni mycket mycket snabbare kan få en kvinna att falla för er. Om det är det ni nu vill? Så sluta med dessa dickpics, det tänder inte någon kvinna, snarare är det ett ultimat sätt att få en kvinna avtänd och äcklad. Just sayin´.....

När jag gick i skolan, i låg-mellan och högstadiet, var jag ansedd som "den fula och töntiga tjejen" (det var faktiskt så), och det var aldrig nån kille som tyckte jag var söt, gav mig positiv uppmärksamhet, eller blev kär i mig. Jag fick alltid stå i bakgrunden och se dom "söta och populära" tjejerna få uppmärksamhet, få komplimanger och "frågad chans på." Jag kunde bli ledsen och avundsjuk när killar gav dom tjejerna uppmärksamhet, genom att ge komplimanger, eller att "tafsa" på dom. Att bli "tafsad" på vad då något positivt, det bekräftade att en kille ville ha en. Och det var aldrig nån kille i skolan som tafsade på mig. Och jag var ledsen över det, för det var ett tecken på att man inte var söt eller eftertraktad. Man ville alltså bli tafsad och kladdad på, för det var ett tecken på att killar ville ha en.

När man reflekterar över det nu, som vuxen, så fattar man hur jäkla fel och sjukt det faktiskt var - att man ville att killar skulle tafsa på en och ge en uppmärksamhet för ens utseende och kropp. Men så var det då.

När jag sen blev äldre, i övre tonåren och som ung vuxen, så blev man plötsligt populär och en av "dom snygga tjejerna", och plötsligt fick man en jäkla massa uppmärksamhet av killar - vilket var svårt till en början att greppa och ta in, när man under så många år blivit retad för att vara ful och töntig. När killar då började tafsa och kladda på en, och dom ville hångla och ha sex, då blev man jätteglad, och tyckte det var en bra sak. Man blev bekräftad, något som jag aldrig blivit innan. Och vid så unga år, så satte man värde i det, man lade sitt eget värde som tjej och som människa, i en killes/mans händer. Ju fler killar som tyckte man var vacker och sexig, och tafsade på en, och ville ha en i säng, ju mer kände man sig värd som människa. För när man är ung så är det så man resonerar som tjej, och kanske även som kille.

Så under så många år av mitt liv, värderade jag mig själv i hur många män som ville ha mig, och att få så många komplimanger som möjligt, för min kropp och mitt utseende. Jag spelade på min sexualitet. Det ledde till att jag lät killar/män göra som dom ville med mig, både sexuellt och psykiskt och känslomässigt. För jag ville göra dom nöjda och belåtna, för att dom skulle ge mig den bekräftelsen jag ville ha och ansåg mig behöva, och jag såg det som att jag var inte värd nåt annars.

Och jag blev så sviken, sårad och utnyttjad. Det har satt såna djupa sår i mitt psyke och i mitt hjärta. För att inte tala om det sveket man gjort mot sig själv, att låta sig bli utnyttjad så, för att man trodde att man bara var värd nåt om män ville ha en sexuellt. Det är svårt att förlåta sig själv för nåt sånt.

Det jag kom fram till tillslut, är att det jag gjort mot mig själv i alla år genom att låta mig bli utnyttjad av män, är ett självskadebeteende. För när man skadar sig själv, genom att låta andra orsaka en skada eller man gör det mot sig själv, och man inte kan sluta göra det trots att man mår så dåligt av det - det är självskadebeteende. Och det har att göra med så mycket, men mest har det att göra med det värde man sätter på sig själv. Och ska man kunna komma ur den onda cirkel av självskadebeteende, så måste man börja arbeta på att förstå sitt eget värde som människa, och att man är värd så mycket bättre än så.

Och jag har upplevt tusentals gånger genom livet, att killar/ män har tagit sig friheter med min kropp. Tusentals, kanske till och med hundratusentals gånger! And guess what? Det har i dom allra flesta fall varit från svenska killar och män. Svenska killar som tagit en på brösten när man varit ute, eller stuckit handen under ens kjol, eller trängt in en i ett hörn och mer eller mindre draperat sig själv över en, eller kommer och tar tag i en bakifrån på dansgolvet, eller försökt kyssa en, eller tagit tag i en hårdhänt och sagt grova sexuella saker dom vill göra med en, eller som har lagt en hand på ens lår på bussen, eller tagit en på rumpan i kön i mataffären, eller skrikit könsord och sexuellt kränkande saker till en, and on and on and on it goes....  Alltså, svenska killar och män, i alla åldrar, i alla kategorier, genom hela livet. Och det har varit sexuella trakasserier jag INTE uppskattat, frågat efter, eller velat ha!

Till och med när jag bara var ett barn, hände det. När jag var 5-6 år gammal, var det en man mamma var gift med (svensk) som utsatte mig för sexuella övergrepp. Och när jag var 11-12 år gammal, en granne till vår familj, en svensk gift 3-barnspappa, tvingade mig att se på porrfilm med honom, och tafsade många gånger på mig, både på bröst och underliv. Och hotade med både det ena och det andra om jag berättade. Det kändes naturligtvis oerhört fel, och kränkande, men som barn förstår man inte allvaret i det. Det förstår man mer som vuxen, och den insikten slår hårt i en. Mycket hårt. Det är oerhörda trauman som måste bearbetas.

Och som äldre när man varit med killar som man dejtat eller varit ihop med, så har killen ofta tjatat sig till att få sex, när jag inte velat eller inte varit på humör. Och jag ska erkänna, många många gånger när män velat ha sex med mig, så har jag gett efter, fast jag egentligen inte velat det, eller det känts bra att göra det. För killar har en metod som funkar ganska bra för dom som dom ofta tar till, men som förnedrar och förödmjukar tjejen i fråga - och det är det som kallas för "tjatsex". Alltså att killen tjatar sig till sex.

Nästan alla killar/män gör det, antingen så gör dom det mycket medvetet som en noga utarbetad plan där dom fullständigt skiter i tjejens vilja och känslor, eller så vet dom inte om att det är förnedrande för tjejen och att hon tar väldigt illa upp av det, utan gör det för att dom "inte vet bättre". I båda fallen är det förbannat jäkla fel!

En man ska inte "tjata sig till sex" av en tjej/kvinna! Då kränker han henne å det grövsta! Något som män tydligen inte fattat än, vilket är vansinnigt sjukt.

Snälla män, försök förstå, när du vill ha sex med din fru/flickvän/dejt eller annan kvinna - säger hon nej till en början och visar tydligt att hon inte vill, hon är trött, mår inte bra, hon har ändrat sig, eller bara inte är på humör - fortsätt inte tjata på henne då om sex, tills hon ger efter! Det vill säga "tjatsex"! För vet ni vad...det blir ett övergrepp då på henne. Det trodde ni inte va?!

För om kvinnan ger efter efter ni tjatat, och surat och tagit på henne och försökt "få henne på humör" - då gör kvinnan det, inte för att hon plötsligt ändrat sig och gärna vill ha sex, utan bara för att göra er nöjda och få er att sluta tjata så ni lämnar henne ifred nångång, så hon kan sova sen, eller läsa sin bok eller kolla på tv, eller pyssla med nåt annat hon känner för att göra hellre. Hon ger efter för att få er att sluta tjata - inte för att hon plötsligt blivit kåt. Hon ger efter och har sex, fast hon egentligen inte alls vill det. Och vad blir det av det då? Jo, det blir en man som har sex med en kvinna som säger nej och inte vill. Och vad låter det som? Jo, övergrepp!

Kvinnor kan ofta låtsas och spela jäkligt mycket. Dom flesta skulle aldrig erkänna det, för dom vill göra sin man eller pojkvän nöjd och glad, så att han inte tröttnar och lämnar henne, och då offrar hon sig själv och sitt välbefinnande för det. Det har kvinnor gjort i alla tider, och det gör dom idag, och kommer antagligen fortsätta göra det långt in i framtiden.

Det kvinnan väntar på, är att ni män ska visa att ni bryr er om hennes välbefinnande och henne som människa, mer än ni vill ha sex med henne. Om hon säger nej, jag vill inte/orkar inte ha sex just nu, så vill kvinnan mest av allt att ni omedelbart ska acceptera det och tycka det är helt okej att hon säger nej, och inte fortsätta tjata om det. Det är vad kvinnan vill. För det skulle säga kvinnan att ni bryr er om Henne, och älskar Henne som människa, och att ni bryr er om hur hon mår och har det....mer än att få komma in i henne och använda henne som sexleksak för stunden. Det är ganska självklart och uppenbart.

För let me tell you - om ni håller på och tjatar er till sex regelbundet från tjejer, vare sig ni har ett förhållande med dom eller inte - så gör det att tjejen bara känner sig som en sexleksak, att dom känner sig kränkta och förödmjukade, och att dom inte är ett dugg värda som människa, som dom är. Är det så ni vill att era kvinnor ska känna sig?

Som kvinna blir man väldigt skadad psykiskt och känslomässigt av denna "sexuella utpressning" män så ofta utsätter oss kvinnor för. Det sätter djupa sår i en, och skadar ens självkänsla och värdighet extremt, och och det kan ta åratal för kvinnan att repa sig från sånt, om man ens gör det.

Skärp er, ni män som sysslar med "tjatsex"! Visa empati, omtanke och medkänsla istället med kvinnorna ni är med, och visa att dom som personer är viktigare än deras könsorgan. För dom är en hel människa, inte bara en vagina och ett par bröst. Visa det, och tyck det och känn det.

Jag har blivit utsatt för tjatsex tusentals gånger, både av killar jag dejtat och killar jag haft förhållande med. Och det är så fruktansvärt jäkla jobbigt och irriterande så ord finns inte! Om jag till exempel varit väldigt trött, inte alls mått bra, är ledsen eller upprörd för nånting, eller helt enkelt bara inte är på humör, och jag sagt nej, så spelar det ingen roll, för killen vill ha sex ändå, och har gett blanka fan i hur jag mår, om jag vill eller inte. Men jag har alltid gett med mig iallafall, inte för att jag velat, utan för att det kan bli överstökat så man kan få vara ifred och sova eller göra nåt annat. För jag har inte orkat ta diskussionen, och surandet och tjurandet, och kritiken, från killen i fråga. Har inte orkat bara.

Det jag hade velat mest då, som jag tycker är jäkligt rimligt, är att killen jag var med skulle se mig, höra mig, bry sig om mig, verkligen visa att jag är viktig för dom - men allt dom brytt sig om är mitt könsorgan. Vaginan och vad dom kan få in där, har tydligen alltid varit det viktigaste. Jag som person, kommer inte ens på andra plats. Utan är nånstans långt nere på listan, det har tydligt märkts. Och det har sårat, gjort ont, och har gjort att jag känt mig mindre värd, mindre omtyckt, mindre älskad....mindre allt.

Ändå har jag alltid gett efter för tjatsex. För det är vad vi kvinnor gör, most of us anyway. För vi orkar inte ta konsekvenserna om vi inte ställer upp - att killen blir sur, och tjurar och kritiserar, och tydligt visar att vi inte duger om vi inte ställer upp. Då ger man hellre efter. Tyvärr.

Men vad fan, vill man inte så vill man inte! Och då ska man inte! Varför är det så förbaskat svårt för män att förstå? Det är så respektlöst, att tjata sig till att få sex, när kvinnan redan sagt eller signalerat att hon inte vill just nu! Så respektlöst och så egoistiskt! Det är en kränkning och är likställt med ett övergrepp. Bara så ni vet!

Jag vet nu att jag är mer värd än så. Jag har lärt mig mina läxor. Så om jag är med nån kille, och jag inte skulle känna för att ha sex, och han börjar tjura och sura över det, då kan jag tala om att ha åker ut ur mitt liv på två röda med huvudet före! Tänker aldrig mer utsätta mig själv för den kränkningen det innebär, att bara känna att man är ett objekt att ha sex med för en man. No fucking more!

Men jag visste inte bättre då. Idag gör jag det, och jag förstår mitt eget värde tillräckligt för att jag ska sluta värdera mig själv genom andras ögon, eller handlingar. Och jag har slutat med att låta män göra som dom vill med mig, jag har satt ner foten och sagt stopp! För jag kan inte fortsätta med nåt som till slut kommer förstöra mig såpass att jag aldrig kan repa mig igen. Jag måste stoppa i tid. Och denna tid är nu.

Det är jag värd, Och jag är skyldig mig själv det, efter att i nästan hela mitt liv låtit mig själv bli sårad och utnyttjad, bara för att känna att jag "duger" som människa, och som kvinna.

Kvinnor, säg stopp! Inte mer! Aldrig mer! Det är vi kvinnor skyldiga oss själva. Vi är värda mer än så, bättre än så.

Glöm aldrig det! heart

#metoo  

 

 

 

 

 

 

21 Oktober 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Some serenity please...

Nu har jag inte skrivit på ett tag. Har inte orkat. Mår fortfarande väldigt dåligt. Jag känner mig helt slut. Slut på ork, slut på energi, slut på lust....slut på allt just nu.

Det är så svårt att förklara för andra, så svårt att det tar extremt mycket energi bara det. Många frågar om det är nåt speciellt som har hänt, som gör att jag mår så dåligt just nu. Det är det inte.

Det är bara allt. Och inget. Och allt. Livet. Världen. Människan. Och tyngden av den börda som är ens liv som man bär på hela tiden, som sitter i bröstet och skapar ångest. Skapar rädsla. Skapar oro. Skapar trötthet. Skapar tomhet. Skapar allt, och inget, samtidigt. Hela tiden. Hur ska man kunna förklara det när någon frågar, so it makes any sense? Det går inte. Det närmaste jag kan komma att förklara och beskriva, det är när jag skriver om det här i bloggen. Här kan jag skriva lätt, skriva fritt, och skriva allt. I min egen tid, på mitt eget sätt.

För även om folk frågar, så har dom flesta varken tid, lust eller ork att lyssna på en förklaring. För det är så svåra saker, som tar tid, och folk har inte tid till det, eller tålamod, eller helt enkelt inte orkar lyssna på svåra saker. Det upplever jag hela tiden, från dom flesta. Dom enda jag kan lita på och vet orkar lyssna och stötta på ett sätt jag behöver, det är min familj, och mina allra närmaste vänner. Tack gode gud att jag har dom. Thank you guys! heart

Jag kommer lägga in en video här från youtube, som handlar om psykisk ohälsa, särskilt om stigmat, om hur man uppfattas av andra människor och av samhället när man lider av psykisk ohälsa, och lite om hur det faktiskt fungerar, upplevs, och känns, att må psykiskt och känslomässigt dåligt.

Det är en kille som i min mening är mycket klok, empatiskt och medveten, som lägger upp videor av sig själv när han pratar om lite allt möjligt, som har med samhället att göra, eller andra saker människor behöver upplysas om. Han är någon som kommer mycket närmare än mig att förklara och beskriva hur det är att "må dåligt", att leva med psykisk ohälsa i allmänhet. Det är värt att lyssna på, tro mig.

Han kallar sig själv för "Angry Foreigner" (Arg Främling/Arg Utländsk), men om man ska söka på honom på youtube så kan man söka på "arg blatte talar"...av nån anledning. Det är inte jag som kallar honom för det, det är det andra kallar honom, som man lättast kan hitta honom på youtube. (Bara säger, så att nån inte börjar kalla mig för rasist helt plötsligt, för det är jag verkligen inte.) Men han kallas för "en arg blatte" på nätet. Han har mycket intressanta saker att säga om allt möjligt. Vissa saker håller jag med om fullständigt, och vissa saker inte. Men han är jäkligt klok, och är väldigt saklig och faktamässig i det han talar om, och han använder sig mycket av ironi och sarkasm, vilket jag älskar. Bra att lyssna på. Särskilt om just detta jag kommer lägga upp här, det är mycket viktiga budskap till alla. Lyssna gärna. smiley

Kommer återkomma snart med mer att skriva om. Jag måste bara stabilisera mig själv tillräckligt mycket först, för just nu känner jag mig inte stabil. Måste återhämta mig ett tag.

Kram på er så länge! heart

 

 

Nedan: Hur man (INTE) botar depression...!

 

 

 

 

 

13 Oktober 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
In between...

Suck...jag har hamnat i mörkret igen, och jag kan inte ta mig upp.

Allt blir tyngre, och jag blir tröttare. Ångesten är svår just nu, och jag har inget som kan stilla det. Vad gör man då? 

Det gör ont inom mig, hela tiden, och jag tappar mig själv igen.

Jag försökte så, försökte verkligen resa mig upp ur askan, men jag ramlade rakt ner strax igen. 

Allt tar på mina krafter, på ett sätt få förstår. Det är ofta en ensam känsla, att må så och känna så som man gör, för man bär det ensam. Vissa förstår, men dom flesta inte. Man lever i en egen värld, avskuren från en verklighet andra lever och bor i. 

I världen mellan verkligheten och mardrömmen, där bor jag.

 

”Mellan rummen finns rum,
som är större än rummen.
De ingår inte i värderingen, 
ty vi kan inte vistas där.
På gångstråken mellan parkeringsplatserna 
möter vi vår tillkommande.
Älskar, grälar, faller i glömska och dör.
Utan att märka när det händer.
Hinnorna som skiljer oss från vansinnet, fallet, monstren,
är så tunna.
Pappersväggar bara."
 
-Ur boken "Pappersväggar" av John Ajvide Lindquist-

 

"Genom Tid och Rum" - HEL

"Mörkret faller in, jag ser ingenting. 
Drömmarna tar vid, 
det jag söker finns ju runt omkring.
Jag försöker finna frid, 
men ondskan finns intill. 
Jag finner mig i strid, 
jag slår mig fram för att bli fri igen.

Jag faller ner på knä, andas, ger mig hän. 
Är frihetsrusig blind, begraven är min väg.

Stormar river ont, själen söker lugn. 
Livet går förbi, genom tid och rum.

Ensam är min väg, i mörka skogars djup. 
Jag blundar för att se, 
om min önskan har ett slut. 
En frusen dröm, en tanke släckt. 
En känsla glömd, i stillhet tiden åter livet väckt.

Jag söker mina svar, med den vandring jag tar. 
Jag söker mig tillbaks, till den jag var.

Stormar river ont, själen söker lugn. 
Livet går förbi, genom tid och rum.

Någon viskar mitt namn, 
men jag ser ju ingen däromkring, 
det är alldeles svart. 
Jag vänder mig om, låt mig finna vägen hem, 
känna liv igen.

Stormar river ont, själen söker lugn. 
Livet går förbi, genom tid och rum.

Stormar river ont, själen söker lugn. 
Livet går förbi, genom tid och rum.

Genom tid och rum..."

 

 

 

 

 

 

2 Oktober 2017  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida