Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Finns inga ord...

Mina tankar och åsikter om tragedin med pojken Bobby:

Det har varit på nyheterna nu att föräldrarna till pojken Bobby, som dom misshandlade till döds år 2006, nyss släppts ur fängelset. Det är så jävla sinnessjukt! Det dom gjorde är inte mänskligt! Men dom kommer inte att få det lätt ute i samhället idag. Kan satsa vad som helst på att det är skottpengar på dom. Vilket inte är det minsta synd. Dom har förbrukat sin rätt att existera, anser jag. Många håller nog med. Men det svenska rättssystemet när det gäller såna här brott är så kasst, så dåligt...så det finns inga ord.

Läste denna artikel idag i Metro angående detta, Så här stod det:

"Sex år efter att han misshandlade sin styvson till döds har tioårige Bobbys styvpappa släppts fri. – Det är så svensk lagstiftning ser ut, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

– Alla som döms till fängelse och får ett lite längre straff blir frisläppta efter två tredjedelar, säger Sarnecki till TT.

Bobbys öde berörde hela landet. Under en månads tid utsattes han för elstötar, tvingades ligga naken i snö och misshandlades grovt. Till sist dumpade föräldrarna hans kropp i en sjö.

Styvpappan dömdes, tillsammans med Bobbys mamma, i juni 2006 till tio års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död. Båda föräldrarna är nu villkorligt frigivna, skriver Aftonbladet. Modern frigavs i somras.

Men att Bobbys föräldrar släpptes när de hade avtjänat två tredjedelar av sitt straff är inget konstigt alls, enligt Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

– Det är ett fruktansvärt vidrigt brott. Men sannolikheten att de här människorna ska göra sig skyldiga till ett nytt mycket grovt brott är, som jag ser det, liten.

Men det sjukaste i artikeln, det som jag reagerade mest på, var detta:

"Mamman och styvpappan dömdes till tio års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död. Enligt Jerzy Sarnecki finns det två undantag i svensk lagstiftning där påföljden är obestämd, livstids fängelse och rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

– Det gick inte att styrka att de ville döda pojken, bara att de visade en oerhörd oaktsamhet, säger Jerzy Sarnecki.

– Hade domstolen bedömt att de hade för avsikt att döda pojken, då är det mord och då kunde de ha fått livstids fängelse. Och då skulle de inte ha varit ute på lång, lång tid."

Vad i helvete?! "Det gick inte att styrka att de ville döda pojken, bara att de visade en oerhörd oaktsamhet."

Vad fan är det för jävla sinnesrubbat bullshit?!!! Oerhörd aktsamhet! Ja, det kan man lugnt säga! Dom torterade honom och utsatte honom för den mest hänsynslösa behandling man kan göra mot en barn, under lång tid, och det skulle enligt dom inte kunna döda pojken då eller? Var föräldrarna så jävla korkade att dom inte fattade att utsätta pojken för regelbunden tortyr skulle ta död på honom förr eller senare?! Fan vad förbannad jag blir! Vad är det för jävla lagar vi har här i Sverige? Jäkla meslagar som inte vare sig ger ordentliga straff för allvarliga brott, eller behandlig för dom som begår brotten heller som behöver behandlig för att inte riskera att fortsätta begå kriminella handligar när dom kommer ut.

Fan vad besviken jag är på Sveriges domstol!

Och stackars lilla Bobby...hoppas han har det bra och att änglarna ser efter honom. <3

Det finns inga ord...

 

26 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Scooter! Back in the house!

Här kommer mer musik som jag älskar...fast techno den här gången. Jag älskar techno och trance! Fast inte typ Goa-trance och sån mer enformig trance. Jag älskar, vad jag kallar för, Happy Techno. Det är sån musik som ger mig energi och får mig på jäkligt bra humör! =)

En av mina favoriter inom techno är ju Scooter. Jag älskar Scooter, och har gjort det sen dom blev populära i mitten av 90-talet. And they`re still going strong! =) Har själv varit på en konsert med Scooter med några kompisar, i Borlänge hösten 2000. Jäklar vad bra det var och vilket drag! En många timmars lång ravefest. =)

Här är några av mina favoritlåtar med Scooter, både nya och gamla. Kan inte ta med alla favoriter, men här är några iallafall. =)

 Where The Beats - Scooter (nyare)

 Scarborough Reloaded - Scooter (nyare)

 Jumping All Over The World - Scooter (ganska ny)

Seven Bridges - Scooter (ganska ny, underbar)

 And No Matches - Scooter (ganska ny, älskar denna)

 Nessaja - Scooter (gammal)

 How Much Is The Fish? - Scooter (gammal, men en absolut favorit)

Weekend - Scooter (gammal)

 One (Always Hardcore) - Scooter (gammal)

 The Night - Scooter (gammal)

Back In The U.K - Scooter (gammal)

I´m Raving - Scooter (ganska gammal)  En "remake" på klassikern "Walking in Memphis", a la Scooter-style. Jäkligt bra! )

 Friends - Scooter (väldigt gammal, men en riktig favorit)

 

 

 

23 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Favoritmusik! =)

 

Känner mig på bra humör nu. Det händer inte ofta, så jag får vara glad när det händer. =)

Ska lägga in lite musik här. Några av mina favoritlåtar av ett skotskt band som heter Runrig. Jag alla älskar alla typer av skotsk och irländsk musik! Det är sån musik som får mig att bli glad, och känna mig levande. Bandet Runrig är en av mina favoriter! Dom gör skitbra musik! Här kommer 4 av mina favoritlåtar med dom. =)

 Proterra - Runrig

 

Pride Of The Summer (Beat The Drum) - Runrig

 

Running To The Light - Runrig

 

The Old Boys - Runrig

 

 

22 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Tips till alla ungdomar därute. ;-)

Livets 14 realistiska regler:

Regel 1:
Livet är inte rättvist – vänj dig vid tanken!

Regel 2:
Världen kommer att strunta i din självkänsla. Världen kommer att förvänta sig att du lyckas med någonting INNAN du trivs med dig själv. Tyvärr funkar världen så. Alla kommer vilja trycka ner dig och sätta dig på plats. Men kom alltid ihåg att även om du måste anpassa dig i vuxenlivet och kanske inte kan gå den lätta vägen du hade tänkt dig, så var alltid sann mot dig själv och tro på dig själv. Det är ett av livets stora test.

Regel 3:
Var realistisk! Du kommer INTE att tjäna 400,000 kronor om året direkt när du slutar gymnasiet. Du kommer inte att bli vice VD med eget utgiftskonto förrän du har jobbat dig upp dit.

Regel 4:
Om du tycker att din lärare är hård, vänta bara tills du får en chef. Han kommer att vara lite stingsligare eftersom han inte har den trygghet som är resultatet av ett långtidskontrakt. När du rör till det, kommer han inte att fråga dig hur du känner dig.

Regel 5:
Att steka hamburgare är inte under din värdighet. Dina farföräldrar använde ett annat ord för hamburgerstekande: de kallade det “möjlighet”.

Regel 6:
Om du förstör allting, är det inte dina föräldrars fel, så gnäll inte om dina misstag, lär dig av dem.

Regel 7:
Innan du föddes, var inte dina föräldrar lika trista som de är nu. Såna blev de av att betala dina räkningar, tvätta dina kläder och lyssna på när du tjatade om hur cool du trodde du var. Så innan du räddar regnskogen från dina föräldrars generations skadedjur, försök göra dig av med lössen i garderoben i ditt eget rum.

Regel 8:
Kanske systemet vinnare/förlorare funkade i skolan, men det kommer INTE att funka i verkliga Livet. I vissa skolor var det okej att bli underkänd och de gav dig hur många chanser som helst att rätta till det och komma fram till rätt svar. Detta är inte det minsta likt någonting i Verkligheten.

Regel 9:
Livet är inte uppdelat i terminer. Du får inte ledigt på somrarna och mycket få arbetsgivare är intresserade av att hjälpa dig finna dig själv. Gör det på fritiden.

Regel 10:
TV är INTE verkligt. I Verkligheten måste folk faktiskt lämna kaféet och gå till jobbet.

Regel 11:
Var snäll mot nördar. Det är sannolikt att det kommer att sluta med att du jobbar för en.

Regel 12:
Rökning får dig inte att se cool ut. Det får dig att se löjlig ut. Nästa gång du är ute, studera en elvaåring med en fimp i mungipan. Så kommer alla över 20 att se dig.

Regel 13:
Du är inte odödlig. (Se Regel 12.) Om du har fått intrycket av att leva snabbt, dö ung och efterlämna ett vackert lik är romantiskt, har du uppenbarligen inte sett en av dina likar vid rumstemperatur på sistone.

Regel 14:
Ha kul medan du kan. Visst, föräldrar är jobbiga, skolan störig, och livet deprimerande. Men en dag kommer du att inse hur underbart det var att vara barn. Kanske du ska börja nu med en gång. Varsågod.

 

 

 

20 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Stilla liv...

Nu har jag inte skrivit på ett tag...igen. Har som vanligt haft mycket huvudvärk, och har inte gjort så mycket mer än att vila och ta det lugnt.

Har fått ett par nya glasögon idag...äntligen. Har väntat länge på det. Jag har ju glasögon till vardags, och linser när jag vill vara lite "finare". Mina förra glasögon har jag haft i typ 15 år, eller längre, och dom har blivit rejält repiga och utslitna, så det var på tiden att jag fick ett par nya. Är jättenöjd med dom och tycker dom är jättesnygga, men det är lite svårt att vänja sig vid att se i dom. Dom är ju mycket klarare och skarpare än mina förra, och jag blir nästan lite yr av dom. Men när jag haft dom i några dagar så har jag nog vant mig. =)

Annars händer inte mycket. Mitt liv är ju så "tråkigt". Dom flesta kan inte förstå hur jag kan leva ett så "lugnt och stilla liv" som jag lever. Alla vill ju ha fart och fläkt, att det ska hända saker jämt, att dom måste göra saker jämt, hålla sig sysselsatta. Dom flesta kan inte ens föreställa sig att leva så "lugnt" som jag gör. Dom skulle ju ha jääättetrååååkigt!

Ja, men jag har inte tråkigt. För jag tycker om att ta det lugnt, och att leva ett lugnt och stilla liv. Jag trivs med det. Minus huvudvärken jag har jämt då. På grund av den måste jag ju ta det lugnt hela tiden. Inte så jädra lätt att leva ett "aktivt och fartfyllt och spännande liv med hålligång" med huvudvärk 24/7.

Men jag har hunnit göra så mycket ändå. Varit med om så mycket. Upplevt så mycket. Det är fullständigt okej för mig att leva fortsättningen av mitt liv i stilla lugnt och ro...MINUS HUVUDVÄRKEN FÖRSTÅS. Den kan gärna försvinna åt helsike!

Nåja, vi får väl se...vad som händer och sker. Har jag tur så försvinner huvudvärken nån gång innan jag hinner dö. Då kan jag dö lycklig. =)

Ni får ha det bra alla så länge! Kram på er!

 

 

 

 

16 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Ha ha! =)

En underbar rolig historia:

"När jag nyligen besökte ett mentalsjukhus passade jag på att fråga läkaren hur man vet när en person behöver institutionaliseras?

"Tjaaa", svarade läkaren, "vi fyller ett badkar med vatten och erbjuder sedan personen en tesked, en tekopp och en hink och ber dem att tömma badkaret!"

"Åh, jag förstår", sa jag. En frisk person skulle ju då naturligtvis välja hinken eftersom den är större än både teskeden och tekoppen!?


"Nej", svarade läkaren med ett snett leende. "En frisk person skulle naturligtvis dra ur proppen ur badkaret!
Vill du ha en säng vid fönstret?"

 

 

6 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Halloween!

Nu är det Halloween!

Inte för att jag tänker gå på någon Halloweenfest och klä ut mig, tycker inte det är särskilt roligt om jag ska vara ärlig. Den enda riktigt roliga H-festen jag varit på var för några år sen. Då var det faktiskt riktigt roligt. Annars är jag inte alls mycket för den där klä ut sig-grejen. Har aldrig varit. Men...andra har kul med det iallafall... =)

Så...ha en riktigt rolig...och SCARY...Halloweenhelg alla därute!

 

 

2 November 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida