Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


This is how I see it....!

(If you´re gonna be with me, you have to be willing to open up your heart and your soul to me. Do that, and I will do that too in return. / Angelica (me) )


"It doesn´t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for, and if you dare to dream of meeting in your heart´s longing.

It doesn´t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dreams, for the adventure of being alive.

It doesn´t interest me what planets are squaring your moon. I want to know if you have touched the center of your own sorrow, if you have been opened by life´s betrayals or have become shriveled and closed from fear of further pain.

I want to know if you can sit in pain, mine or your own, without moving to hide it or fade it or fix it.

I want to know if you can be with joy, mine or your own, if you can dance with wildness and let the ecstasy fill you to the tip of your fingers and toes without cautioning us to be careful, be realistic, or to remember the limitations of being human.

It doesn´t interest me if the story you´re telling me is true. I want to know if you can disappoint another to be true to yourself; if you can bear the accusation of betrayal and not betray your own soul.

I want to know if you can be faithful and therefore be trustworthy.

I want to know if you can see beauty even when it is not pretty every day, and if you can source your life from God´s presence.

I want to know if you can live with failure, yours and mine, and still stand on the edge of a lake and shout to the silver of the full moon, "Yes!"

It doesn´t interest me to know where you live or how much money you have.

I want to know if you can get up after the night of grief and despair, weary and bruised to the bone, and do what needs to be done for the children.

It doesn´t interest me who you are, how you came to be here.

I want to know if you will stand in the center of the fire with me and not shrink back.

It doesn´t interest me where or what or with whom you have studied.

I want to know what sustains you from the inside when all else falls away.

I want to know if you can be alone with yourself, and if you truly like the company you keep in the empty moments."

By Oriah Mountain Dreamer
(A Native American Elder)30 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Trångsynta, empatilösa idiot!

På Facebook är jag med i en grupp som heter "Vi som INTE vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister"...för jag har väldigt svårt för, nästan hatar, Moderaternas politik. Var och varannan dag läser man i tidningar eller på nätet om utsatta människor som på ett eller annat sätt blivit offer för den grymma, känslolösa politik som Moderaterna för.
"Det nya, kalla Sverige", eller "Det nya, hårda Sverige", brukar det sägas om hur det blivit idag. Mycket har man läst och hört som får ens blod att isa i ådrorna, men det jag läste igår fick mig att sätta Coca-Colan i vrångstrupen.
Någon, en kvinna, som tydligt är moderat, hade lagt in ett inlägg i facebook-gruppen igår, som fick måååånga att reagera...med ilska och bestörtning.
Jag var en av dom. Måste dela med mig av den idiotin här.
Här är inlägget. Läs och häpna:

"Jag tycker att det är bedrövligt när folk som lever på bidrag har mage att gnälla för att dom har det snäppet sämre än alla oss som kliver upp varje morgon och åker och jobbar. Vill man så kan man, min sambo började från 0 med sämsta möjliga ekonomi som barn, hans företag omsätter närmare 30miljoner idag och vi lever hyfsat gott. Det är inte så att man placeras i ett fack som fattig när man föds och där ska man leva sitt liv utan livet blir vad man gör det till.

Sluta gnäll på folk som har slitit för att hamna där dom är bara för att ni är för lata för att göra det själva."
Och kom inte och snacka om ont i kroppen för det kan jag lova att han har varje dag!! Dessutom har han opererat diskbrock och har konstant halsbränna, men finns bara övertygelsen så!"


Har ni hört något så idiotiskt?!
Det är rent vansinne!
Och vad upprörda, förbannade, ledsna och kränkta människor blev av det! Många, många kommenterade inlägget...alla lika förbannade.

Ett annat liknande inlägg, från en kille, som också gjorde många upprörda, är:
"Skrämmande, att folk hellre går till soc för bidrag, än att ha en korvlåda på magen, å tjäna pengar ist för att tigga!!!!"

Höjden av idioti säger jag!

Om Moderaterna vinner nästa val igen...så kommer Sverige att fullständigt kollapsa. För när folk får nog, så får dom nog! Folk kommer gå man ur huse och avrätta hela regeringen...det kommer bli ett blodbad!

Alla får rösta efter eget tycke...men är man en omtänksam, empatisk, förstående, klok och kärleksfull människa...så är Moderaterna fel parti, för dom är helt tvärtom.
Se bara hur Sverige har blivit och hur människor har blivit drabbade.

Moderaterna politik går emot medmänsklighet. Deras "motto" är: Var och en får sköta sig själv, skit i andra, bara du själv har det bra."
Är det medmänsklighet...så ska jag äta upp min vintermössa och kläderna jag har på mig!

Nä...empati, kärlek och medmänsklighet framför allt!!!

28 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
It´s MY life...!

"I don´t live my life for others,
I will live my life for me.
If you do as others tell you,
then how can you be free?
It´s my life not yours,
I will learn by my mistakes.
I will show them all
that I have what it takes.

I will stand on my own two feet,
and look life in the eye.
If you want to push me around,
then just come on and have a try!
I know my heart is strong,
I know I have nothing to fear.
Many have tried to break me,
but I am still standing here."25 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Midsommar!

Glad midsommar till allihop där ute!

Jag och min vän Kid ska fira hos min syster Jennie och hennes sambo Kim hemma hos dom i deras nya lägenhet, som jag inte sett än.
Det ska bli jättekul!

Kram på er!
22 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Sex... Ha! Skulle inte tro det!

Har haft en väldigt dålig period den senaste veckan.
Har haft mycket migrän och har känt mig helt slut. Det är jobbigt som fan att bara försöka "härda ut". Men det är vad läkarna säger är det enda jag kan göra just nu. Dom har inget annat svar. *suck*

Sen känner jag också väldigt mycket irritation. Blir väldigt trött på folk som fattar trögt, som inte verkar begripa det mest vettiga saker.
Som säger en sak, men som sen gör en helt annan sak...och tycker att det är väl inget konstigt med det. Som vänder sig till mig och väntar sig att jag ska ha alla svar och lösa alla problem.
Kan folk inte tänka själva längre....?!

Blir trött på män som bara vill ha sex, och som inte bryr sig om något annat verkar det som.
Nå, från mig blir det inget sex iallafall...det är en sak som är säker.
Jag sexstrejkar. Det har jag gjort länge nu i och för sig. Med tanke på hur jag blivit behandlad, så är jag så less på sex så att jag utan problem kan leva många år utan det hur lätt som helst.
Har inte haft sex på nästan två år, och jag har inte lidit det minsta av det. Det är många män som är intresserade av mig och vill ha sex med mig...men jag är inte intresserad, hur bra dom än må se ut. Jag vill helt enkelt inte.

Det dom flesta män inte fattar, är att för kvinnor hänger sex och känslolivet ihop. För män gör det inte det. Män (inte alla, men dom flesta) kan totalt separera känslolivet från sexdelen. Det kan inte dom flesta kvinnor.
Dom flesta kvinnor funkar så, att om man mår dåligt, antingen det är fysiskt, psykiskt eller känslomässigt, är då inte på humör för sex. Vi kan helt enkelt knappt bli upphetsade alls. För att våra känslor och vår sexlust hänger ihop, som yin och yang.

Kan ni män snälla begripa att det är så?!
Om ni beter er fel mot oss kvinnor så att vi blir sårade eller ledsna eller arga eller är trötta eller mår dåligt...så tappar vi vår sexlust. Och om vi känner oss sårade, varför skulle vi vilja ha sex med någon som sårar oss?! Det säger väl sig själv?!
Om man sen får uppleva att bli behandlad jävligt fel, om och om och om och om igen, så lessnar man till slut helt...tro mig!
Det finns många kvinnor som, på grund av dålig självkänsla eller andra problem, inte klarar av att vara själva, så dom är med personer som sårar dom ändå, för att inte vara ensamma. Och dom har sex med dom, fast dom egentligen känslomässigt inte vill. För sexlusten försvinner...

Jag har själv varit där...många gånger.
Jag har varit korkad också en gång i tiden i min "ungdom" och varit med män som behandlat mig fel, fast jag har blivit skitsårad av dom.
Nu är det annorlunda...nu vet jag bättre och har en väldigt stark självkänsla och självförtroende som jag arbetat med att bygga upp under åren.
Så nu finns det inte en chans i helvete att jag tar skit från någon...!

Men jag har haft sex mot min vilja egentligen, med vissa som jag varit med, för min sexlust inte har funnits där på grund av hur jag mått, men jag var rädd att dom personerna skulle vara otrogen mot mig eller lämna mig om jag inte hade sex med dom när dom ville...för dom flesta män funkar så har jag fått lära mig under mitt vuxna liv.
Män behöver sex i så stor grad, att det blir viktigare än allt annat. Det blir viktigare än att bry sig om och älska själva personen som dom är med.
Det har jag också fått uppleva många gånger om.

Om jag har varit ledsen, varit trött, haft huvudvärk eller mått dåligt på något annat sätt, och inte haft lust att ha sex, så har det blivit ett jäkla gnällande och tjurande över det från killens sida. Då har att få sex av mig, varit viktigare än att bry sig om mig, vara omtänksam och visa kärlek till mig när jag mått dåligt.
Är det så jäkla konstigt då att jag många gånger haft sex ändå, fast jag absolut inte velat det, och varit tvungen att låtsas att jag velat ha det, låtsas att jag njutit, låtsas att jag fått orgasm? Inte då, var det inte det.

Idag skulle jag aldrig göra det...aldrig i livet...!

Om jag var med någon idag, och samma sak hände, att mannen tjurade och gnällde för att jag inte vill ha sex, när jag faktiskt mår jäkligt dåligt, men att han ändå inte brydde sig om mig utan bara ville ha sex....så skulle jag be honom fara och flyga och aldrig mer prata med honom igen.
För jag är värd mer än så.

Dom flesta män upplever att om dom mår dåligt, så får sex dom att må bättre. Alltså tycker män att sex är bra att ha om man mår dåligt. För dom är det solklart; mår man dåligt så har man sex för då mår man bättre.
Men ni män kan inte bara utgå från er själva och anta att vi kvinnor fungerar likadant. För det gör vi inte, inte dom flesta av oss.
Generellt sett så är det så att om en kvinna är trött eller mår dåligt, så är det inte sex hon behöver eller vill ha av sin partner för att må bättre...det är omtanke, förståelse, tröst, kärlek och respekt. Att han faktiskt förstår och uppmärksammar att hon mår dåligt, är ledsen eller är trött, och försöker trösta henne eller visa att han bryr sig om henne. Inte ha säga att han vill ha sex, och om hon inte vill så gnäller han, surar han, eller börjar gräla.
Tro mig...det är INTE rätt sätt att behandla sin kvinna på...!

Jag har upplevt så många gånger att jag inte ens kan räkna hur många, att den killen jag är med har blivit sur för att jag inte vill "ligga". Fast jag sagt att jag mår jäkligt dåligt, eller är väldigt trött.
Fatta hur jävla less jag är på det beteendet!!!!
Jag har hellre aldrig sex mer i hela mitt liv än att behöva uppleva sånt jävla bullshit från någon igen!
Jag kan leva utan sex hur länge som helst, hela livet om det skulle krävas, utan problem...hellre än att vara med någon som inte bryr sig om mig utan bara bryr sig om hur mycket sex han kan få av mig.

Jag är så glad att jag kommit till den punken i mitt liv där jag står stadigt på mina egna ben, och inte behöver någon annan för att leva eller vara beroende av att ha något förhållande med någon eller sex med någon. Jag trivs bra med mig själv, att vara ensam är inte jobbigt på något sätt, snarare skönt.

Jag nöjer mig ALDRIG med någon som inte kan ge mig det jag behöver bara för att ha någon att vara med. Jag kräver att bli bra behandlad...och tills jag hittar någon som verkligen kan ta hand om mig och behandla mig på rätt sätt, det sätt jag behöver...så kommer jag att vara för mig själv.
Och vara ypperligt nöjd med det. =)
19 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 4 kommentarer
"Ikaros" av Björn Afzelius

Denna låten är en av Björn Afzelius mest kända. Det är också en av mina favoritlåtar. Jag har alltid identifierat mig väldigt starkt med denna låten, den beskriver mycket av det jag har fått uppleva.
Den beskriver också hur många, många barn blir uppfostrade och behandlade världen över.
Att som barn har man inte så mycket att säga till om. Man får finna sig i det liv man lever och i sitt öde...ofta i händerna på vuxna som förringar dom och behandlar sina barn som små vuxna, istället för att behandla dom som barn förtjänar att bli behandlade.
Givetvis blir inte alla barn behandlade så...men ändå skrämmande många. Av vuxna som är trångsynta och fulla av ilska, hat eller okunskap.

Behandla barn med kärlek, respekt, omtanke och välvilja, och som barn...så kommer dom att utvecklas till fantastiska människor, som i sin tur behandlar sina barn på det sättet.

Naturligtvis finns det undantag. Det finns barn som växer upp i misär och oroligheter, som ändå lyckas bli väldigt fina människor. Många är dom därute.
Jag, och alla mina 5 syskon, är några av dom. =)

Har lagt in låten i mina Videoklipp, för dom som vill lyssna.

"IKAROS"

"När jag tänker tillbaka på min barndom,
ser jag skräckbilder tydligast av allt.
Ja, dom gånger dom skrämde eller slog mig,
är de minnen som hårdast sitter fast.
För som barn tar man kärleken för given;
allting annat är mot ens natur.
I den stund man tar steget ut i livet,
är man bara ett tillgivet djur.

Ändå står snart dom vuxna där och pekar
ut den riktning dom tycker man skall ta.
Alla drömmar dom själva har förvägrats,
vill dom förverkliga genom sina barn.
Är man lydig belönas man och hyllas,
revolterar man mister man allt.
Ingen älskar ett barn som inte lyckas,
ingen älskar ett barn som är starkt.

Men vem besitter förmågan att veta,
vad som ryms i en ny individ?
Och vem kan säg till nån annan hur lyckan ser ut?
Vem kan säg vad nån annan vill bli?

Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån,
låt dina växter får leva där dom trivs.
Lås inte in dina plantor i ett drivhus,
låt dom få slippa ett onaturligt liv.
Låt den du älskar få pröva sina vingar,
en dag så flyger din älskade rätt
Vill du bli respekterad av din avbild,
får du visa din avbild respekt.

Vill du bli respekterad av din avbild,
så får du visa din avbild respekt."14 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
The souls...

"The Souls of people, on their way to Earth-life,
pass through a room full of Lights;
Each takes a Taper, often only a spark,
to guide it in the dim country of this world.
But some souls are rare fortune,
are detained longer and have time to grab a handful of Tapers,
which they weave into a Torch.
These are the Torch-Bearers of humanity, its Poets, Seers, and Saints,
who lead and lift the race out of darkness, towards the Light.
They are the lawgivers and the Saviors,
the Light-Bringers, Way- Showers and Truth-Tellers,
and without them,
Humanity would loose it´s way in the Dark....."

-Plato-
13 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Fas 3-bön.

"FAS 3:
Du som är skapat av Alliansen helgat vare ditt namn.
Såsom på AF... så ock hos alla anordnare…
Giv oss vår dagliga dos av sysselsättning, och förlåt oss om vi gnäller,
såsom om vi inte vore tacksamma över AF:s kallelse till platsen där vi får lära oss stiga upp på morgonen, dricka kaffe och gå hem kl 17.00, eller arbeta hårt, gratis utan att det kostar oss ett öre;
skattebetalarna står så snällt för notan, 5000 kr/mån 225 kr/dag,
för att man ställer upp och släpper in oss från "utanförskapet".
Inled oss inte i frestelse utan fräls oss ifrån lön och riktigt arbete.
Mat blir man bara fet och trött av, och sova kan man göra när man är död.
Riket är Regeringens och Makten och Härligheten, i Evighet...
AMEN"
9 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Sveriges nationaldag!

Idag är det Sveriges nationaldag!
Det ska man fira ordentligt tycker jag! Alla andra länder firar sin nationaldag.

Jag gör det...men jag är inte rasist för det. Inte för fem öre.
Det ska folk ha jävligt klart för sig.

Officiellt sett så firar vi det här också. Men ganska lågmält...
För kära nån...en del människor av utländsk härkomst i detta land kan ju ta illa vid sig. Ve och fasa...
Så inofficiellt så har vi svenskar fått intryck av samhället att "det inte är okej att fira nationaldagen, vara stolt över att vara svensk eller vara stolt över vårt land".
Då kan vi ju uppfattas som rasister.
"Tänk om andra skulle tro det om mig?", tänker många, och lågmält eller i tysthet tänker på vårt land denna dag, eller lågt nynnar vår nationalsång och skrämt kollar oss omkring ifall nån kanske hör.

Skamligt! Att vi inte ska kunna vara nationalister och ens fira vår egen nationaldag i stolthet!
Visste ni att vi är det enda landet i världen...i världen...som tänker så? Alla andra länder firar sin nationaldag med pompa och ståt och är stolta över sitt land utan att det är minsta konstigt med det.
Och vad säger det om oss svenskar?!
Jo, att vi har blivit ett skrämt folk, fullständigt livrädda för att råka trampa den utländska befolkningen här i Sverige på tårna.
Detta resulterar i att vi i Sverige utplånar oss själva som folk. Vi ber om ursäkt för att vi ens existerar.
Är det någon mer än jag som tycker det är helt galet?!

Vem fan är det som har bestämt att man är rasist om man säger att man är stolt över sitt land, stolt över att vara svensk, och gillar Sveriges historia...som vikingatiden till exempel?!
Ibland räcker det att man nämner vikingar, vikingatiden eller har nån typ av symbol eller tröja med något vikingamotiv på, för att man ska bli kallad rasist.
Vikingatiden hör till Svergies historia, det är något vi borde veta om vårt eget land. Ändå förknippas det lätt med rasism.
Vem har bestämt att det ska vara så...och fått oss svenska rädda för att fira vår egen nationaldag, och tycka om vårt eget land?!

Skamligt Sverige...

Visst finns det rasister, och visst finns det rasism här i Sverige. Men det finns det i alla länder, över hela välden, men dom länderna låter inte det stoppa dom för att få tycka om sitt land och kunna säga det högt.
Det är bara Sverige...rädda lilla Sverige...

Så ut och fira nu! Var inte rädda för att sjunga nationalsången eller nån annan sång om Sverige eller Norden, eller vifta med svenska flaggan.
Låt oss visa resten av välden att vi inte är helt jävla dumma i huvudet, att vi som det enda landet i hela världen skulle vara "rädda för vårt eget land"!

Här är min hyllning till Sverige idag på vår nationaldag.
En låt som heter "Underbara Nord" av gruppen HEL...så kallad vikingarock.

Och nej, vikingarock är INTE rasistiskt! Dom som tycker det eller tror det är bara väldigt okunnig inom ämnet.

Har lagt in låten i mina Videoklipp. Lyssna gärna, den är väldigt bra. =)


"_Underbara Nord_"

"Du ädla, du sköna, du underbara nord.
Jag älskar dig fagra, du land uppå jord.

Vid en runstens höjd, jag blickar över dåd.
En plats i dimman höljd, där fäder funnit råd.
Och där land möter sjö, ser vågor i en dans.
Här önskar jag att dö, och ingen annanstans.

Du ädla, du sköna, du underbara nord.
Jag älskar dig fagra, du land uppå jord.

Snötäckta berg, mot en himmel gul och blå.
I en skog skiftar färg, ger mig kraft och ork att gå.
Där vinden piskar hårt, den river och den tär.
Min vilja fast jag slår, för det liv jag lever här.

Du ädla, du sköna, du underbara nord.
Jag älskar dig fagra, du land uppå jord.

Vid en runstens höjd, jag blickar över dåd.
En plats i dimman höljd, där fäder funnit råd.
Och där land möter sjö, ser vågor i en dans.
Här önskar jag att dö, och ingen annanstans.

Du ädla, du sköna, du underbara nord.
Jag älskar dig fagra, du land uppå jord.
Du land uppå jord."
6 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 1 kommentar
Två vargar...

"En kväll berättade en gammal Cherokeeindian för sin sonson om en kamp som pågår inuti människor.
Han sade: "Min son, slaget är mellan två "vargar" inuti oss alla.
En är ond.
Den är ilska, avund, svartsjuka, sorg, ånger, girighet, arrogans, självömkan, skuld, förbittring, underlägsenhet, lögner, falsk stolthet, överlägsenhet och ego.
Den andra är god.
Den är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, vänlighet, välvilja, empati, generositet, sanning, medkänsla och tro."
Barnbarnet tänkte under en minut och frågade sedan sin farfar: "Vilken varg vinner?"
Den gamla indianen svarade helt enkelt: "Den du matar."

— En Indiansk metafor.
3 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Toren är storen nu!

I onsdags, den 30 maj, tog min yngsta lillebror Tor studenten. =)
Hela vår tjocka släkt var och firade honom. Först på hans skola, sen hemma hos vår pappa där vi åt mat och firade Tor. Vi hade jättekul!
Och det var så roligt att se honom ta studenten, han har blivit så stor nu...20 år gammal. =)

Och så fick jag träffa min brorsdotter Julia för första gången. Min lillebror Rikard och hans flickvän Cissi har precis fått barn...och hon är så söt!
Det går inte sluta titta på henne. Hon är underbar! =)

Det var en fantastiskt rolig dag!

Älskar min familj så otroligt mycket, så det finns inga ord. <3
1 Juni 2012  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida