Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


To save the world...and ourselves.

Jag måste få skriva av mig lite nu, har så mycket tankar, känslor och åsikter....och så många ämnen jag brinner för. Här är lite av det jag vill prata om. Som vanligt kommer jag lägga in ett antal bilder också, som förmedlar precis det jag har pratat om. Bilder som säger så mycket, och värt att ta in i hjärtat.

En stor del av den människa jag är...ja, hela jag egentligen...är någon som vill sprida förståelse, kunskap, ökad medvetenhet, medmänsklighet och kärlek, och att inspirera andra till allt detta. Det är något som jag ser som min ”livsuppgift”, mitt syfte av detta liv jag har. 
Min ”gåva” till mänskligheten, "and my legacy” så att säga, är att alltid vara någon som försöker få ut så mycket positiva och viktiga och meningsfulla budskap som möjligt, till alla, överallt.
Det är mitt sätt att ”rädda världen”...to save the world, and mankind, the only way I can.

Jag är ingen sorts superhjälte eller någon perfekt människa, långt ifrån. Jag är någon med ganska dålig hälsa, som blivit väldigt psykiskt och känslomässigt skadad av svåra trauman och upplevelser genom hela livet. Ibland mår jag så dåligt att jag tvivlar starkt på att livet ens är värt att fortsätta leva. 
Men jag har aldrig låtit det göra mig bitter, hatisk eller egoistisk. Jag har inte låtit det förstöra mitt goda hjärta eller min själ.
Jag vet hur det är att lida, och se dom man älskar lida. Och jag har alltid haft, sedan jag föddes antar jag, en enorm empatisk förmåga. Min empati, min ödmjukhet, kärleksfullhet, min vänlighet och snällhet, min generositet och min medmänsklighet har faktiskt blomstrat och lyft mig till höga höjder av allt jag varit med om...istället för att krympa mig, hämma mig och göra mig hatiskt och likgiltig.
Så hur konstigt det än låter, så känner jag tacksamhet över allt jag gått igenom och hur jag har lidit helvetes kval genom livet...för det har gjort mig till den människa jag är idag.
Och hur glad och tacksam är inte jag över det?! Words can´t describe!

Det är därför jag brinner så starkt för att sprida ut allt det som är jag...till alla...för att jag är övertygad om att det gör gott och att jag kan ha en positiv och inspirerande effekt på människor omkring, och genom det, i världen.

Jag gör inte det för att jag har ”egoistiska motiv” som jag tror att jag kommer få ut av detta. Det finns nog inte en mer oegoistisk människa på denna planeten än jag.
Den ”vinning” jag får ut av det, är att göra andra glada, positiva, stärkta, upplyfta, uppmuntrade, modiga, mer kunniga och förstående, och älskade.
Det värmer min själ och stärker mitt hjärta...och gör att jag blir full av glädje och tacksamhet.
Det är vad jag får ut av det! Det är det jag är ämnad att göra.

Jag är inte nån som tror att jag kan rädda alla i världen (även om det är det jag egentligen önskar jag kunde göra)...men jag tror fullt och fast på ordspråket: ”How do we change the world? By one random act of kindness at a time.”
Alltså: ”Hur kan vi förändra världen? Med en slumpmässig handling av vänlighet åt gången.” 
En handling åt gången. Många gånger om. Det blir många, många, många gånger. Till slut blir det inte bara nåt slumpmässigt man gör, utan något man alltid gör av en självklarhet och naturlighet, hela tiden. Och inspirerar andra att göra likadant. Som i sin tur inspirerar andra att göra likadant...o.s.v. Som ringar på vattnet efter en sten man kastat i. Det sprider sig utåt och utåt, i oändlighet.
Det kan ni alla som individer göra för att hjälpa oss människor, vårt samhälle, och världen till att bli en mycket, mycket bättre plats.

På det sättet...förändrar man världen.

Det är egentligen så enkelt. Men så många människor därute lägger hela tiden över ansvaret på andra. ”Det där får andra hålla på med. Jag har fullt upp med mitt eget. Varför ska jag hålla på och bry mig om vad som händer andra människor? Det får nån annan ta hand om. Nä, sköt dig själv och skit i andra.” 
Om alla tänkte och resonerade så, så skulle ingen kunna sprida vänlighet och medmänsklighet, och hur kommer världen se ut då? Hur ser den redan ut? 
Alla måste ta sitt ansvar för att göra samhället, och världen, till en bättre plats. Man kan inte bara ”lasta över” det ansvaret på andra hela tiden.

Dom flesta människor därute har barn. Barn i alla olika åldrar. Då tycker jag det är oerhört viktigt att man som förälder tänker: Vilken värld vill jag att mina barn ska växa upp i? Hur vill jag att världen ska vara när mina barn är vuxna och skaffar egna barn? Hur vill jag att kommande generationer, dom som skall ta över ansvaret för vår värld så småningom, skall behandla andra, ha för moral och värderingar, och göra det dom kan för att göra sig själva, samhället och världen, till något bra och harmoniskt?
Jo, lead by example. Det vill säga, föregå med gott exempel.

Om kommande generationer, era barn och deras barn och deras barns barn, ska ha möjligheten att leva och verka i en bra värld där det råder fred och människor behandlar varandra bra och lidandet har minskat, så måste det börja med er, ni som lever nu. Det är ni som sätter tonen för hur det kommer att bli längre fram.
Lär ni era barn att behandla andra med förståelse, acceptans, medkänsla, respekt, generositet och kärlek, så kommer dom att i sin tur föra det vidare.
Men lär ni dom, genom ert beteende och era åsikter, att det är okej att hata, bruka våld och kränka andra för att dom är annorlunda än er, ser annorlunda ut, gör annorlunda och tycker annorlunda, då är det precis vad dom kommer föra vidare. Som deras barn sen kommer föra vidare, and on and on it goes.
På det sättet kommer vi aldrig få ett bra samhälle, med människor som mår bra och behandlas bra, och krig, våld och annat elände kommer för alltid fortsätta.

Är det verkligen så vi vill ha det? Så vi vill ha det nu, och när vi blir äldre? Så vi vill att våra barn ska leva, och att deras barn i sin tur ska leva?
Är det verkligen det?

Om man är en vanlig, normalt funtad person, så är det naturligtvis inte så vi vill leva, eller vill att det ska fortsätta vara. Eller hur?

Vad kan man då som ensam individ göra?
Det är inte svårt, tro mig.
Just lead by example. Be kind, have heart, don´t judge, do right by others. 
Sträck ut en hand till någon som har det svårt, säg snälla uppmuntrande ord, visa omtanke och kärlek, skaffa kunskap och förståelse för det du inte förstår eller är insatt i, så att du sen kan visa respekt och förståelse för andra, och lära era barn det.
Var snäll istället för taskig, uppmuntrande istället för nedlåtande, kärleksfull istället för hatisk, empatisk istället för likgiltig, accepterande istället för fördömande...och era barn kommer lära sig det och föra det vidare till kommande generationer.
Som ringarna på vattnet som sprider sig, i oändlighet.

Det kan ni alla som individer göra för att hjälpa vårt samhälle, och världen till att bli en mycket, mycket bättre plats.

Herregud, det är inte raketforskning eller hjärnkirurgi det handlar om! Det är så himla enkelt! Men vi måste alla vara villiga att lägga ner den ”tiden och energin och engagemanget” som det krävs. Vi måste alla vilja att vilja!

Den enkla sanningen är att om vi vill förändra världen, den hemska världen som vi tycker det har blivit nu och som vi alla klagar över så mycket, så har vi inget annat val. Det kommer inte ske av sig själv. Det finns inte nån som kommer att plötsligt dyka upp som en jäkla fé och vifta med ett trollspö så att allt ordnar sig och blir fred och fröjd!
VI MÅSTE ALLA ANSTRÄNGA OSS! OCH VI MÅSTE ALLA VILJA GÖRA DET!
Annars är det så att om världen går åt helvete, så har vi ALLA...varenda en av oss...ett ansvar över att det blivit så. Då finns det inte längre något enkelt som att bara skylla ifrån sig på nån annan. Vi kan inte komma undan så lätt längre.
Väljer man ett visst beteende, så väljer man också konsekvenserna av det!
Kristallklart! Inget att diskutera!

Så vi kan inte längre sitta i våra soffor framför tv:n och ojja oss och sucka när vi ser på nyheterna, att ”ack vad hemsk världen har blivit, varför är det ingen som gör något, så här kan det väl ändå inte få fortsätta? Hå hå, ja ja.”
Så länge ni väljer att vara passiva, eller att motarbeta, så har ni ingen rätt över att klaga över hur ”hemsk världen har blivit”.
Gör nåt åt det istället!

Vill du har en förändring i samhället, i världen, så skapa förändring!
På vilket sätt då?
Genom att, som jag har gett exempel på här, öppna ditt sinne och ditt hjärta, var snäll mot andra, gör goda gärningar, öka din kunskap och förståelse, föregå med gott exempel...så kommer du få andra att göra likadant. Och dom i sin tur kommer inspirera andra att göra likadant. Och dom i sin tur. I oändlighet....

Det är så vi kommer rädda världen.
”Om dom många går ihop.”

Det är så enkelt.

The world is in our hands....  heart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 September 2015  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Hösten har kommit....!

Nu har hösten kommit till vårt kära land. Tråkigt nog...och härligt nog också.

Jag älskar sommaren...och hatar vintern. När jag var yngre så avskydde jag hösten, för den symboliserade "död" för mig...döden på sommaren och födelsen av vintern. Men jag känner inte så längre. Det har förändrats.

Nu kan jag tycka om hösten. Inte älska den, men acceptera den och tycka om den. Och även om jag hatar själva vintern, så älskar jag julen och allt vad den högtiden innebär. Och när väl julen är förbi, då går det ganska fort framåt. Tiden går så himla fort när man blivit äldre, den går skrämmande fort. Så jag tänker att det dröjer inte länge så vips...så är sommaren här igen.

Och ett stort plus med hösten är att man kan vara inomhus utan att "få dåligt samvete". För när det är sommar och fint väder ute så är det skam på torra land att befinna sig inomhus över huvudtaget....tydligen. Jag har lite svårt för det. Jag vill kunna vara inomhus även på sommaren, när solen är som varmast och himlen som blåast, utan att behöva få höra: "Men herregud, är du INNE en sån här fin dag?! Vet hut människa! Hur kan du med att slösa bort en sån här underbar dag med att vara INOMHUS?!" Jag....avskyr....såna...kommentarer! Jag gör väl vad jag vill, när jag vill och hur jag vill? Vill jag "slösa" bort en "fantastisk och underbar sommardag" med att befinna mig inomhus och ligga i sängen och se på tv...så är väl det min ensak, och jag har rätt att göra det utan att nån ska komma och lägga sig i och pika en! Behåll såna åsikter för er själva!

Men nu har hösten kommit, och i många månader framöver kan jag vara inomhus så mycket jag vill utan att behöva "få dåligt samvete". Därför gillar jag nog hösten mer nu. smiley

Iallafall, lägger in en underbar låt här av min idol Björn Afzelius som heter "Höst (Till Ann-Christine)" som handlar om hösten, det är en av mina favoritlåtar. Låten här är aukustisk, det finns även en version (orginalversionen) som inte är aukustisk, men hittade inte den. Denna versionen är också underbar. heart

Kram på er!

 

 

"Höst (Till Ann-Christine)" - Björn Afzelius

"Det går emot höst, det börjar bli kallt,
det blir alltmer gott och vara inne.
Snart är den här, betraktelsens tid,
då sommaren bara är ett minne.

Man börjar få tid, och se till varann,
man får alltmer lust och va' tillsammans.
Det blir alltmer värt, när vinden tar i,
att känna en närhet till nå'n annan.

Det börjar bli dags och njuta den tid,
då alla färger är som vackrast.
Det börjar bli dags och njuta den tid,
då man skall skörda allt man sått.

Så låt det bli höst, vad rör det väl mig,
så länge din varma kropp pulserar.
Låt vinden ta i, du ligger ju här;
Min älskling, jag önskar inget mera.

Det börjar bli dags och njuta den tid,
då alla färger är som vackrast.
Det börjar bli dags och njuta den tid,
då man skall skörda allt man sått.

Så låt det bli höst, vad rör det väl mig,
så länge din varma kropp pulserar.
Låt vinden ta i, du ligger ju här;
Min älskling, jag önskar inget mera.

Min älskling, jag önskar inget mera."

 

 

 

 

 

21 September 2015  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Syster yster! <3

Nu har min kära storasyster Maria varit och hälsat på mig i två dagar. Hon har haft föreläsning här i Göteborg, och kom i onsdags och åkte hem igår (fredag).

Vi har haft det jättekul! Vi var bland annat hemma hos min lillasyster Jennie och hälsade på en sväng och myste och hade trevligt, och så har vi bara varit hemma och umgåtts, och pratat och pratat och pratat och pratat...och pratat lite till. Vi träffas ju så sällan, jag och Maria, så när vi väl träffas så har vi så jäkla mycket att prata om och uppdatera varandra om vad som hänt och så, att vi bubblar och babblar som fasen i ett. Det är kul tycker jag. smiley Hon kommer ner snart igen, för hon ska ha fler föreläsningar här nere, och jag längtar redan jättemycket efter henne. heart

I övrigt är det inte mycket som händer. Jag knallar på här i min lilla vardag, och är trött och har jämt huvudvärk, som vanligt. Inget annorlunda där. Tyvärr...

Ska börja med lätt arbetsträning så småningom nu, jag hoppas att jag ska kunna klara det. Man måste börja nånstans. Jag har såna väldiga begränsningar, på grund av min psykiska och fysiska ohälsa, men processen är igång. Det tar sin lilla tid bara. Man kan inte stressa med sånt. Trots vad folk kanske vill tro. Men folk som tror att man kan "skynda på sånt", dom har inte en jävla aning. Inte en fucking jävla aning. Så är det.

Har inte så mycket mer att skriva nu, men skriver igen inom kort.

Kram på er så länge! heart

 

 

 

 

 

19 September 2015  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar
And so are you.... <3

Mår sämre igen nu. Orkar nästan ingenting. Är så trött och har mycket huvudvärk. Hela. Jävla. Tiden. Måste hitta nåt sätt att ta mig upp. Måste hitta styrkan inom mig.

Här är en riktigt bra låt som jag älskar med ett fint budskap, som inspirerar mig, ger mig hopp och tro på att allt kan bli lättare. Behöver det nu. Låten är jäkligt bra, och själva videon är cool och inspirerande. smiley

 

 

"Sun is shining" - Axwell / Ingrosso

"A simple band of gold,
wrapped around my soul.
Hard forgiving, hard forget.

Faith is in our hands,
castles made of sand.
No more guessing, no regrets.

Then you came my way on a winter's day,
shouted loudly come out and play.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

And we're gonna be alright,
dry your tears and hold tight.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

And we're gonna be alright,
dry your tears and hold tight.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you. 

And we're gonna be alright,
dry your tears and hold tight.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you. 

Diamonds to behold, waiting to unfold.
Bite the bullet, bite your tongue.

Love beyond belief.
Raid the seven seas.
Come uneven, come undone.

Then you came my way on a winter's day,
shouted loudly come out and play.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

And we're gonna be alright,
dry your tears and hold tight.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

Sun is shining and so are you.
Sun is shining and so are you.
Sun is shining and so are you.
Sun is shining and so are you.
Sun is shining and so are you.
Sun is shining and so are you.

Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

And we're gonna be alright,
dry your tears and hold tight.
Can't you tell I got news for you?
Sun is shining and so are you.

Sun is shining and so are you
Sun is shining and so are you."

 

 

 

 

8 September 2015  | Länk | Lite allt möjligt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida