Det dehär behöver du hem:
Tomatsås
1 msk olivolja
1 gul lök
1 röd chilifrukt
2 stora tomater
1 msk tomatpure
Köttet & potatis
kött (vilket som du gillar bäst)
santa maria glaze red hot chili (finns där oljan finns oftast)
potatisklyftor
salt & peppar (efter smak)
Hacka löken och chilin. Hetta upp oljan och fräs tills löken och chilin är mjuk. Tillsät resten av ingredienserna och låt puttra i någon minut. Lägg upp köttet i ugnsäkerform. Pensla på glazen på båda sidor och stopp i ugn ca 150-175 C tills köttet är genomstekt. Du kan lägga in klyftpotatisen samtidigt som köttet men potatisen blir klar snabbare.
Sen är det bara att äta. Observera att tomatsåsen blir stark!
Sallad
romansallad
paprika
fetaost
tomat
gurka
Detta drack jag till:
Hallonmojito 1 glas
1 1/2 dl kallt bryggt te (kobbs röd längtan)
1/2 pressad lime
5 färska myntablad
5 hallon eller 3 cl hallonpure (jag använde hallon och fler än fem)
3 cl sockerlag
3 cl vodka (ja eller mer om ni vill det)
krossad is
3 msk sodavatten (eller i mitt fall, fruktsoda)
Sockerlag:
lika delar vatten som socker.
2 dl socker
2 dl vatten
koka ihop tills den blir simmig (tills sockret inte syns).
Låt svalna.
Gör såhär:
brygg teet och låt det svalna. Stöt och mosa ihop limesaften, myntan, hallonen och sockerlaget (jag använde stavmixer, funkar lika bra). Tillsätt vodkan och fyll glaset med is. Häll över te, rör om och sist sodavattnet. Garnera med mynta och jordgubbe.
Enjoy.