NU BLOMMAR HAMMAREN I GRÄSET!!
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
15
<<
Mars (2011)
>>


Nu börjar det !!

eller den!

Nu väntar några (4 för att vara exakt) förhoppningsvis långa veckor. Det brukar dock gå väldigt snabbt, men nog ska jag hinna njuta av sommaren. Och jag tänker sola och bada, om än inte i Pina Colada. Nä då det kommer att vara i norr det går att njuta på riktigt. Och skönt med lite miljöombyte för ett tag.

Detta är vad jag ska göra. Det kommer säkert att bli någon bok också. Och jag lovar. Det går att bada även i Norrbotten. Ville bara tala om det om det skulle vara någon som tvivlar fortfarande.

Semester, semester!

Även om det säkert kommer att vara i morgon det börjar kännas på riktigt och nästa vecka, ja då kanske jag har förstått det.

30 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Stekt ägg !!

Oj vilken dag! Jag är nästan helt säker på att det hade gått att steka ägg på vilken plats som helst utomhus. Då menar jag utan spis och stekpanna.

Sådan hetta, men så härligt ändå. Men skugga och inomhus var ett måste emellanåt. Annars så hade man inte klarat av dagen. Närmare 30 grader idag. När jag kom hem och kollade på min termometer och dess maxtemperatur så visade den 29,7. Jag är ganska säker på att det var någon grad varmare där jag jobbar. Nä jag cyklade till jobbet i morse så var det 26,5 grader. Osannolikt, men sant.

Nu är det dessutom bara 1 ynka dag kvar till en efterlängtad semester. Jag tror det kommer att bli en härlig sommar, så ni som alltid gnäller på att sommaren varit dålig när den är till enda. Ta och tänk om. Ja nu är det svårt att säga så här när den precis har börjat, men vi får väl se.

 

29 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Då var jag där igen !!

Så var det dags att gnälla lite till. Nu är jag riktigt pissigt sur. Inte för att vi hade vattenkrig idag också.

Nä, Comhem och deras tekniker. Någon skulle ju komma idag och titta till min tv. Jag vet inte om det är jag som tänker fel. Men när jag fick en tid 8-11, så räknade i alla fall jag med att någon skulle komma kl. 8. Jag tog några minuter från jobbet för att jag kunde släppa in denna någon, sen tänkte jag att denna någon kunde låsa med reservnycklen och kasta den i brevinkastet. Jag väntade och väntade, men inte kom det någon. Så jag cyklade till jobbet. Kl. 9 ringer det på mobilen och säger att han är här och jag skulle ha hjälp med tv:n. Då kunde väl inte jag komma. Jag sa att jag har också ett jobb att sköta och förväntade mig att han skulle komma kl. 8. Då blev han sur och sa att då ska jag väl inte boka en sådan tid. Det finns kvällstider också.

Men då kan jag säga att den inte blivit tillfixad i sommar. För dom tiderna verkar vara lika borta som snön i sommartid.

Nä dom kan tydligen göra som dom vill och vi ska anpassa oss efter dom. Jag tror inte han hade någon annan tid uppbokad. Han skulle ju vara hos mig denna tid. Men så är visst deras policy. Det går att komma när som helst under det bokade klockslaget. Jag tycker det är likadant även om jag varit ledig och varit hemma. Jag kanske har annat att göra, men då måste jag gå och rulla tummarna bara för att jag väntar på dom. Nu får jag vara utan tv några dagar till bara p g a det. På torsdagmorgon kl. 8-11 har jag ny tid. Då är jag ledig, min semester börjar. Så det blir inga problem, men jag kan sätta en tia på att någon kommer kl. 8 då. Någon som sätter emot?

Hmhost,idioter,hmhost!

Jag förväntar mig en riktigt bra kompensation, men känner jag dom rätt så blir det inte mycket.

28 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Snart är det dags !!

Nu ska jag bara jobba tre dagar till, sen är det semester.

Gissa om det känns skönt. Nu behövs det verkligen. Jag tycker jag är värd det, precis som många andra. Jag kommer att åka norrut. Ni vet där sommaren alltid är som bäst. Tror ni mig inte så tycker jag att ni ska ta er tripp dit.

Stugan väntar på mig och jag har väntat på den.

Jag åker dock inte upp direkt, utan det blir på lördag som flyget väntar på mig. Ni vet det som blev så onödigt mycket dyrare. Men, men jag får se till att njuta lite extra då i stället.

Nu väntar så en otroligt spännande match mellan England och Tyskland. En match som Tyskland kommer att gå segrande ur (tror jag).

27 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Och så kom... !!

regnskuren!

En dag försent, men det är ju fortfarande midsommar. Så det var väl ganska väntat. Det har dock varit en underbar dag idag ändå och är fortfarande. Om än inte lika varmt som igår, men visst har det varit härligt. Så lite svalkande droppar gör ingenting. Synd bara för dom som köpt saker hos..(ja vem det nu är) att regnskuren kommer nu. Räknas det förresten om det bara regnar litegrann och någon minut. Ja ja det gör detsamma. Jag tror ändå ingen har fått pengarna tillbaka under alla år som kampanjen pågått.

Jag sitter just nu och tittar på Midsommar med Ola. Det gick igår, men har man inte tv så får man se det i efterhand på datorn. SVT Play är rätt fantastiskt ändå. Jag vet inte om ni såg det igår. Gjorde ni det så hade ni säkert roligt. Jag har sett en kvart och har skrattat gott hela tiden. Mest av Knut Angred. Han är ju helt fantastisk och det händer något hela tiden. Varje gång han pratar så blir det något skoj och han också väldigt svårt att vara tyst. Därmed kan ni tänka er hur programmet varit så här långt. Nu ska jag fortsätta titta en stund innan fotbollsmatchen drar igång.

Ha en fortsatt trevlig midsommar. De timmar som är kvar.

26 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vad hände egentligen ??

En midsommarafton utan regn och inte är det kallt heller. Nä vad är det som gått fel. +28 här idag. Nu är det ingen som får tillbaka pengarna om dom handlat på (ja nu kommer jag inte ihåg vilka det är som brukar ha det, pengarna tillbaka om det regnar på midsommarafton)...

Men hur går det till egentligen? Är det bara om det regnar på den plats man köpte varan, eller räknas det där man befinner sig? Allt som oftast har det regnat. Jag undrar verkligen om alla som gjort den dealen har fått pengarna tillbaka. Är det någon som varit med om det, så tala gärna om det. Jag skulle verkligen vilja veta om dom håller vad dom lovar.

 

Trevlig midsommar på er!!

 

 

 

 

 

 

Igår satt jag och skrattade lite när jag kollade på Youtube. Jag fastnade i alla klipp om Michael Jackson verkligen är död. Och jag måste säga att en del bevis på att han lever är så bra att man nästan tror på det.

Utklädnad?

Vi tar en till där spekulationerna började.

På den sista känns det som om det verkligen är något dom vill visa. Det jag undrar är varför dom öppnar helikopterdörren då den är stängd från början. Varför skulle inte den kunna vara stängd hela tiden?

Som sagt, det är så roligt att man tror på det är sant. Fast samtidigt om det är någon som skulle kunna göra något sådant så är det Michael Jackson. Och andra sidan så tror jag fortfarande att Elvis lever, så varför inte:)

25 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Så skönt !!

Och det på flera sätt. Vädret helt underbart! Italien borta ur fotbolls-VM.

Men så nära att dom höll på att snubbla sig vidare igen. Jag satt bara och vänta på den obligatoriska staffen, men denna gången kom den tack och lov inte. Ett lag som inte är värda att spela vidare och nu får dom inte det. Som jag sagt tidigare. Det finns inget lag jag hatar mer än Italien.

Vädret bjöd på en överraskning idag, eller rättare sagt jag bjöd på en överraskning i det vackra och varma vädret. Poolen var uppblåst och slangen låg i för att fylla den. Alla barnen väntar ivrigt att få hoppa i. Då smyger jag iväg och byter om till badshorts. Går in i förrådet och hämtar en hink. Tar den bakom ryggen. Barnen ser mig och ropar:

- Anders ska bada!!

Då springer jag snabbt fram till poolen fyller hinken och stänker på kidsen runt poolen. Och det var igång.

Jag sa ju att jag skulle bjuda på en överraskning när dom minst anade det. Så otroligt kul det blev och alla var sprudlande glada.

Dagen började dock med att förskolan kom över och vi dansade kring vår lilla midsommarstång som jag och några barn fixat till. Sen var det kalas hela dagen med midsommarlunch, glass och bulle. Och så vattenkriget förstås.

Orginal är alltid orginal, men det händer att en cover är bättre. Precis som i detta fall. Enligt min mening. George Michaels gamla dänga "Careless Whisper" t ex. Ett otroligt lyft med Seether.

Seether " Careless Whisper"

Den bjuder jag på så här i sommarvärmen och inför midsommar.

 

24 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vägra vara inne !!

Det börjar bli lite smått otroligt. Finns det någonting som inte framkallar cancer. Och vad ska man göra nu i sommar. Jag vägrar vara inne i alla fall. För det är väl så att för mycket sol kan ge cancer. Då ska man skydda sig med solkräm, eller?

Nu stod det i aftonbladet för någon dag sedan att solkräm kan ge cancer. Det måste ju betyda att det gäller att hålla sig inne i sommar om man inte vill råka ut för det. Då kommer frågan om det är helt säkert att vara inne. Det finns säkert något där som också kan ge cancer.

Fast det är bara ta det med en nypa kräm och ignorera det totalt.

Idag var ännu en fantastisk dag och poolen åkte fram. Ja nu har vi ingen jättepool på fritids, men den duger för barnen att plaska i. I morgon väntar lite midsommarfirande med kidsen då vi har stängt på midsommarafton.

23 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Puh !!

Nu handlar det om värme och inte min favoritvän, även om han kommer att komma med lite ändå. Sån otrolig värme. Det var +22 när jag cyklade till jobbet 7.30 i morse och är fortfarande +23. Hur många grader det har varit under dagen har jag ingen koll på, men en kring eller bit över +25 skulle jag gissa. Jag har även varit på förskolan idag. Ja ibland under sommartid så får man hoppa över (ta det in bokstavligt, för det skulle inte ens Mike Powell klara av) och hjälpa till där. Där är det dessutom så fruktansvärt varmt också. Det finns nämligen ingen skugga någonstans. Ja det ska vara inomhus då. Dagen har dock ändå gått bra, även om det ska sägas att jag föredrar att vara på fritids.

Det är dom här dagarna det känns som man inte gör någonting, man orkar inte göra någonting. Men ändå så gör man massvis. Tänk vilket ansvar man har. Och ändå ett så underbart jobb.

"Underskatta inte värdet av att göra Ingenting,
av att bara ströva omkring alldeles ensam,
lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra"

Nalle Puh

 

22 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
När ska dom våga använda pipan ??

Idag står solen som högst. Klart slut!

Vad har hänt med dagens fotbolldomare? Vågar dom inte använda pipan? Speciellt storlagen kommer så extremt billigt undan. Det är tydligen tillåtet att ta bollen med händerna om man spelar i Brasilien. Hur många gånger som helst dessutom. När sedan domarna nu även ha börjat fråga spelarna om dom tog med handen. Som i gårdagens match mellan Elfenbenskusten och Brasilien. En match som spårade ur helt för att domaren tappade greppet.

Hur tydligt som helst, eller? Och vad skulle Fabiano svarat.

- Javisst, jag tog bollen med handen två gånger innan jag dunkade in den i mål.

Inte så troligt, eller. Nä, använd pipan ni har fått. Den är till för att användas vid fler tillfällen än avspark och slutsignal. Och speciellt när dom stora fuskarna kommer igång. Nu tror jag visserligen Brasilien hade vunnit ändå, men detta börjar gå för långt. Inget lag ska vinna på fusk, när det finns dom som spelar hederlig bra fotboll.

Kan inte Pierluigi Collina komma tillbaka.

När han dömde hände det aldrig något sådant. Nu går domarna i pension vid 45 års ålder. Vilket ju är väldigt synd. Det är väl då dom är som bäst och vågar säga emot. Dagens yngligar har inget att komma med. Nä, ge Collina dispens så det blir någon ordning på fotbollen.

21 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tack !!

Det finns en liten ljusglimmt i det trista med att vara utan TV. Då tänker jag inte på det vackra vädret som jag varit ute i. Det är bara sysselsätta sig med annat. Men en stort tack till SVTPlay. Jag är väldigt tacksam till att det finns. Då går det att se fotboll, även om i lite mindre format. Men det fungerar. Jag hoppas att det är likadant på TV4Play ikväll när Brasilien möter Elfenbenskusten.

Nu är det dock en hatmatch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns inget lag jag hatar mer än Italien. Förlåt mig, Birro. Men det är bara en sak dom är bra på. Att dom är regerande världsmästare är ta mig sjutton ett under. Att vinna matcher på straffar som dom filmat till sig. Tycker dom borde se och lära sig av dom som kan spela fotboll, men det är inget Italien någonsin kommer att kunna. Nu hände det igen i första halvlek mot Nya Zeeland. Så fruktansvärt billig straff. Nya Zeeland ledde, men ni ska se att Italien kommer att gå segrande ur det. Jag hoppas verkligen Nya Zeeland åtminstone får med sig en poäng. Allra helst två, och skicka hem skådespelarna från Italien.

Oj, vad jag hatar Italien!

20 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ingen signal !!

Ungefär såhär ser det ut på min tv just nu.

Hur kul är det på en skala? Tydigen bara jag i området som har det också. Att det sker just idag har jag inga större problem med. Men när tekniska supporten kan komma först måndag efter midsommar. Ja då förstår ni. Utan tv en hel vecka och lite till. Just i detta nu när det är fotbolls-vm och allt. Hur mycket går man inte miste om då?

Jag försökte googla lite för att se om jag kan hitta någon lösning själv. Vad fick jag ut? Jo detta:

Om din signal kommer från en vanlig TV-antenn eller från kabel ska du se till att sladden är riktigt ansluten till ingången på din TV-mottagare.

Nähä! Det menar ni inte.

Detta var även det första comhem sa. Tror dom jag är helt dum i huvudet.

Jag var så nära att säga det också, men hindrade mig själv i sista sekund. Hon lät alldelses för trevlig för vara spydig mot. Problemen dom löser av varandra. Först Norwegian, sen Posten och nu Comhem. Vad kommer sen? Vad har jag mer för bolag att handskas med? Det återstår att se. Det är något som inte verkar vilja ta slut i alla fall.

Jag ska fortsätta att forska och se om jag kan göra något själv. Är det någon som har tips så kom gärna med dom. Bara ni undviker att säga att antennsladden kanske inte är riktigt ansluten:)

 

 

19 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Varför blev det kväller ??

En lite halvvarm dag som vid 15.30 tiden blev kolsvart. Man såg molnet komma och det var inte svårt att förutse vad som skulle hända. Vi plockade snabbt bort alla saker på fritidsgården och mycket riktigt. Det la sig som en svart himmel. Det blev nästan kolsvart som en mörk vinterdag. Och började inom kort att vräka ner, samt några smällar och blixtrar. Jag som skulle hem. Strax efter 16.00 slutade det dock att regna. Jag chansade och tog cykelturen hem. Ni får tro det om ni vill. Precis när jag kom innanför dörren så började regna igen. Så visst hade jag vädergudarna på min sida.

Jag varnar er nu också inför morgondagen. Jag kommer att hålla mig så långt ifrån som möjligt om det nu är möjligt. Klarar man hela dagen utan att se en skymt av det så gör man det bra. Tv4 som sänder hela dagen. Helt sjukt! Inget annat går på tv endast detta. Ok att dom visar själva akten, men varför hela dagen och varenda sekund. Det lär väl hålla på en hel månad efter också om nu det räcker. Jag kommer att göra som vanligt. Lösa melodikrysset, eller förresten vet jag inte. Även det har bröllopstema då dom sänder från Ockelbo. Ni som inte har en aning om vad jag pratar om (vilket jag inte tror finns) så ta inte reda på det.

Jag läste precis också att mr Foppa sagt: Om foten håller så spelar jag.

Kan någon säga mig om den varit ok de senaste åren? Ta och lägg ner Peter "Foppa" Forsberg. Det uttrycket har jag hört så många gånger nu.

18 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Nu så !!

Jag vet inte om jag ska säga äntligen, för jag vet inte om det håller i sig. Hur ska jag kunna veta det, när ingen annan kan det. Men det har varit en härlig dag. Den har visat sig och det har varit riktigt varmt hela dagen och är fortfarande.

Så det har bara varit att njuta. Tänk ändå vad underbart. För ni förstår väl vad jag har gjort idag. Om jag säger att jag inte suttit inne i alla fall.

Den här åkte fram för kidsen idag. Jag har inte sprunigt igenom. Jag använder den vanligaste ursäkten av dom alla. Jag hade inga badkläder med mig. Men kidsen hade roligt det vill jag lova. Får se om det blir dags för poolen snart och sen kanske en överraskning som barnen inte vet om än. Till er kan jag säga att det handlar om något blött i alla fall.

17 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ont !!

Det kanske är lite att ta i, men det känns fortfarande i tårna. Speciellt höger stortå. Det har gått en vecka nu. Frågan är om det räknas som yrkesskada.

Jag tror även att det gör ont för Spanien idag. Säg inte att dom ska misslyckas i ännu ett VM. Jag hoppas verkligen på dom. Det är deras tur att vinna nu. Men mästerskap och Spanien brukar inte gå ihop, även om dom vann EM sist.

Även att Björkman får full kontroll och bestämma helt över Melodispektaklet. Fast jag bryr mig inte. Det är redan förstört och Björkman har väl bestämt ändå hela tiden, så vad skulle det bli för nytt nu.

Ont, ont, ont.

 

16 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Varför ??

Frågar jag mig nu. Jag har ingen signal på tv:n. Det fungerade ju igår kväll. Via dvd:n kan jag kolla, men inte direkt i tv:n. Deet tycker jag är mycket märkligt. Ja nu kan jag ju se i alla fall, men att jag alltid ska behöva sätta igång och gå in via dvd:n. Jag hoppas att det kommer tillbaka och att det bara är något i huset. Jag kan inte komma på något fel med tv:n för det går ju att titta som sagt. Eller är det månne antennsladden det är fel på. Ja jag får forska i det.

Det har varit riktigt kyligt idag, varvat med några solglimmtar och lite värme. Ändå ännu en perfekt dag.

Och äntligen slutar dom producera en massa Beck-filmer. Ja som det ser ut i alla fall. Det har redan blivit ett för stort antal för mycket. Jag har tappat räkningen på hur många dom har gjort. Det är att förstöra en bra filmserie. Nu verkar dom ha börjat göra likadant med Johan Falk. Wallander tar nog aldrig slut heller. På tal om att förstöra. Vad tänker Fredde Granberg med när han gör en parodi på Beck och Irene Huss. När dom redan är förstörda så är ju det bara att förstöra ännu mer. Inte ett dugg roligt. Nu har jag inte sett den och kommer inte att göra det heller. Jag tror inte alls det är kul.

15 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Borta !!

Ja då har paranteserna åkt till norr igen. Alltid kul när dom vill komma och hälsa på. En trevlig helg även om vädret inte varit det bästa. Nu var ju jag borta en hel del av lördagen också, men det visste dom om innan dom kom.

2 lägenhetsvisningar har vi hunnit med. Det är alltid bra med fler ögon när man ska titta på en lägenhet. Nu var inte dom något vidare. Ytterligare ett bevis på vad Photoshop kan göra. Det ser alltid bra ut när man tittar på dom på datorn. När man sedan kommer dit ja då är det något helt annat. Men det är klart vad gör dom inte för att locka dit köpare. Jag tror inte det blir något för mig, ja inte dom vi tittade på i helgen i alla fall.

Visste ni förresten att fotbolls-VM börjat. Det är antagligen ganska svårt att missa det. Än har jag inte sett någon match, men nog lär det bli någon match framöver den kommande månaden.

Dagarna på jobbet är ganska fantastiska nu. Något som jag berättat tidigare. Hoppas bara det blir lite varmare, så ska vi ha ännu roligare med barnen. Dom ska allt bli överraskade, men tala inte om det för dom.

14 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mycket bra !!

Ja det finns mycket att säga om gårdagens konsert. Kiss blir banne mig bara bättre och bättre. Vilket lyft dom har fått med Eric och Tommy. För 2 år sedan sa jag att Kiss aldrig varit bättre och kanske inte kunde bli. Men igår så visade dom att det faktiskt går att bli bättre. Helt oförglömligt, även om det är samma låtar många gånger så går det att få otroligt bra. Nu spelade dom 3 låtar från nya skivan också. Inledningen med Modern Day Delilah kommer nog att gå till historien som den maffigaste och pampigaste genom alla tider. Sen överraskade dom med några andra låtar som inte spelas så ofta.

Det går aldrig att tröttna på KISS

 

 

 

 

 

 

 

 

Bästa bandet och bästa scenshowen som överhuvudtaget finns. Det bjuds på allt möjligt och slutade i ett fyrverkeri som, som, ja jag vet inte vad. En kväll jag sent kommer att glömma. Att det var lite småkallt och regnade lite gjorde absolut ingenting.

Hela kvällen med 2 bra förband också. Mustasch och Europe var riktigt bra dom med. Ralf Gyllenhammar vilken spexare. En rolig prick måste jag säga.

Nu är det bara två månader kvar till nästa evanemang. Sonisphere festival med bland annat Iron Maiden.

13 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Dags !!

Då har det snart blivit lördag. Och hur den dagen ser ut vet nog dom flesta som läser här. Det vill säga min dag. Hur andras dagar ser ut kan jag inte svara på.

Kolla bara på det här:

Jag tror inte det kan bli häftigare. Lite avundsjuka blir ni nog :)

You wanted the best. You got the best. The hottest band in the world, KISS!!

11 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Tåvärk !!

Ömma, ömma, ömma.

Fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog.

Fötterna vill ha frihet, här i sin egen sko.

Så känner jag just nu. Tårna i alla fall. Jag fick rycka in och spela Skogsmulle idag när förskolan skulle till skogen. Men det är ganska svårt att spöka ut sig. Skogsmulle har ingen speciell utklädnad för att dölja ansiktet, bara en peruk. Så att barnen inte skulle känna igen mig vore konstigt. Så pass känner även dom barnen mig. Ja ja sagt och gjort jag klädde på mig det som fanns och kom till skogen. - Hej Anders, ropade barnen glatt. Det var bara strunta i det och spela vidare.

Till saken om fötterna då. Jo jag vet inte om ni testat att pressa ner fötterna i ett par 38:or. Nu räknas inte ni som har den storleken, för då är det ju ingen konst. Ni kan i stället prova på att göra samma sak i ett par 34:or, så kanske ni förstår bättre. Eller förresten, gör inte det. Det är inget jag skulle rekommendera i alla fall. Det gör ont. Jag vet inte hur många varv jag fick vika tårna. Åt alla håll dessutom. Så mina tår är väldigt ömma. Jag funderade ett tag på att ta mina vanliga skor, men hur skulle det se ut om Skogsmulle kom utan sina näbbskor. Ja nu är det gjort och jag tror inte jag kommer att rycka in fler gånger. I alla fall inte med dom skorna. Sen är jag som sagt så välbekant med förskolebarnen.

Kollikokk!

I morgon kommer mor och far hit också. Trevligt att dom vill hälsa på. Dom har lovat att jag ska få gå på Kisskonserten ändå, även om jag är borta en bra stund på lördagen.

 

10 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skön uppvärmning !!

I går kväll var jag på Göta Källare och kollade på ett mycket bra gig. Det var riktigt länge sen jag hörde något från Dan Reed. Ja nu har han visserligen inte gjort något på ett tag. Men jag har inte lyssnat så mycket på honom tidigare heller. Jag måste dock säga att det var riktigt bra. En trevlig kille med fantastisk röst och som efter spelningen kom och pratade med folk, samt signerade den nya skivan. I går var de lite av det akustiska inslaget, men ändå inte. Bra var det hur som helst och skön musik. Något som var otroligt bra var hans version och hyllning till Ronnie James Dio. En utmärkt cover på Holy Diver.

Så med denna sköna uppvärmning så väntar jag bara på lördagen evanemang. Det lär bli något extra. Något som det alltid blir när dom kommer till staden.

Tänk att det äntligen är dags. Så länge som jag har väntat. Nu kommer det att bli röj igen. Har alltid varit ett favoritband och kommer alltid att vara.

Lite roligt är att några kids på fritids har fått upp ögonen för dessa "gubbar" nu och har med sig skivor och ska lyssa. Det frågar även mig en massa saker. Så jag får en bra dos med uppvärmning även på jobbet :)

9 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bara en månad sen !!

Nä dra mig på en vagn med något gammalt över. Det tog en månad men nu har Norweigan svarat. Kanske behövde dom ringa efter någon tolk för att översätta mitt mail. Något som jag måste göra nu, är det någon som kan hjälpa till :)?

Nä, jag tror jag förstod det mesta även om jag inte gjorde det. Någon direkt förklaring fick jag inte. Utan mest att dom bara beklagade sig. Jag ska dock skriva tillbaka. Jag fick tydligen inte med att mitt specialbagage var en liten katt. Då måste man ringa i alla fall och säger dom annat då, ja då vet jag inte. Sen att dom alltid har tagit betalt för telefonbokning. Det är ju väldigt konstigt när det är första gången jag fick göra det nu. Svaret:

Hei

Jeg beklager dersom du opplever missnøye med vår telefonavgift, men vi tar slikt gebyr for all booking over telefon. Dersom du ønsker å etterbestille spesialbagasje (ski/golf osv) kan du gjøre dette selv på nett. Det opplyses også på vår hjemmeside og på telefonen at det koster ekstra å booke via telefonen. Dette gebyret har vi hatt i alle år, så da har du vært heldig dersom du ikke har måttet betale det før.

Igjen, beklager.


Med vennlig hilsen/Kind regards

Sanna Iren
Norwegian kontaktsenter
815 21 815

Även posten svarade igår, när jag var så nära att skriva tillbaka igen. Då kom svaret. Något som jag fortfarande inte förstår. Eller ja delvis, det var väl ett lite mer uttömmande svar. Fast om jag förstår det rätt så sänder dom tillbaka ett brev endast om det är frankerat med rätt porto. Vad är vitsen med det? Då ska det väl ändå skickas iväg till rätt person. Det ska väl vara om den personen dött eller att kåken har råkat ut för samma öde som 34:an (rivits). Eller om jag skrivit så dåligt att det inte skulle gå att läsa, ok jag skriver inte snyggast i världen men nog är det läsligt. Svaret:

Hej,

Vi ber om ursäkt att svar dröjt.

Så här i efterhand är det mycket svårt att bemöta dina klagomål med mer än att beklaga att du inte är nöjd med vår service.

De allra flesta kunderna frankerar rätt, men tyvärr ser vi ändå att andelen brev som inte är tillräckligt frankerade har ökat. Något som av många kunder medvetet har satts i system. Vi förstår att du inte har gjort detta medvetet, men vid våra kontroller går det inte att säkerställa detta och det kan ibland bli fel.

I oktober 2004 ändrade Posten rutinerna för otillräckligt frankerade brev, vilket innebär bl. a ökade kontroller, som alla kan råka ut för någon gång. Posten distribuerar dagligen drygt 20 miljoner försändelser, om bara några procent av breven är underfrankerade rör det sig om stora summor. Vi eftertaxerar och lösenbelägger brev för ca 100 miljoner varje år, det är ett stort ekonomiskt bortfall för Posten om vi inte åtgärdar det.


I Postens allmäna villkor (PAV) som finns tillgängligt för allmänheten står det att Posten har endast skyldighet att befordra försändelser som är frankerade med gällande porto. I de fall Posten ändå befordrar försändelsen har avsändaren skyldighet att erlägga felande porto samt expeditionsavgift.

Jag har full förståelse för om du känner irritation och bristande förtroende för oss, då du drabbats av brister i vår service. Vi arbetar med målet att ha nöjda kunder. Men i en stor organisation som Posten, vars huvudsakliga verksamhet bygger på människors kompetens och förmåga att ge service kan det förstås ibland brista i kedjan.


Med vänlig hälsning

Tom Bergqvist

Jag tror följetången kommer att forsätta, både när det gäller Norwegian och Posten.

8 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En bulle !!

Oj, vilken dag. Nu är jag lite sliten eller snarare trött kanske jag ska säga. Och alltid jag ätit sedan lunch kl.12 är två bullar.

Det har inte varit några kids idag. Fritids har varit stängt, men vi har haft planeringsdag från 8-16.30. Sedan var det bara snabbt cykla hem. Ja jag hade tur som hann hem och sätta på mig lite andra(varmare) kläder. Kl. 17-20 så väntade en föreläsning. Så någon mat blev det inte att kasta i sig. Så nu är jag väldigt hungrig. Om ni ursäktar så går jag iväg och äter något och kommer sedan tillbaka. Äh, det är väl lika bra jag skriver färdigt när jag väl har börjat.

Nu var det en väldigt bra föreläsning, så inget ont i det. Trött och hungrig har jag väl rätt att känna mig ändå.

Inga kids idag som sagt, men i morgon drar det igång. Då blir det full rulle. Det kommer nog att bli roliga dagar ändå, så brukar det vara sommartid. Ännu bättre om vädret är på humör också.

Ärendet på posten som Matilda skulle skicka vidare verkar inte ha kommit långt. Inget svar än. Jag ger mig dock inte. Jag vill ha svar på min fråga och säkert fler med mig. Dom ska få höra från mig igen.

Nu går jag och käkar!

------------Ett litet tillägg kl.22.25--------

Dagens bästa!!

Går till Hockeyallsvenska nämnden och Svenska hockeyförbundet. Björklöven saknar ekonomisk stabilitet och kommer inte få spela i allsvenskan, oj vad vi(jag i alla fall) jublar. Björklöven anser sig ha fått ordning på ekonomin, hehe, låt mig skratta. Dom har väl aldrig haft ordning på ekonomin. Då ska man inte sättas i konkurs varje år. Sundsvall Hockey sa det för någon dag sen och det var så bra: "Det är ekonomisk doping". Så underbart uttryckt.

Nämnden anser att de använder konkursen som ett medel för att uppnå en uppgörelse med borgenärer och andra.

Det som dock oroar mig är att dom får 3 veckor på sig att överklaga. jag tycker inte ens dom ska få chansen. Fast jag är ändå rätt säker på att det inte kommer att gå igenom nu. - Vi kommer att överklaga domen, säger Johan Björk, drivande i "Björklövens vänner"

Haha, det var ju faktiskt rätt roligt också. Björk i "Björklövens vänner" Har Löven några vänner överhuvudtaget nu för tiden. Mr Björk måste ju vara den enda :)

7 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Började i dur och slutade i moll !!

Ja det är rätt vackert ändå även om den härliga dagen slutade med en liten regnskur och några åsksmällar. Men det kan ju ändå bli något vackert av det.

Nationaldagen firade jag inte på något speciellt vis. Det blev ingen Pekingtripp denna gången som det brukar bli. Sen är vi inte speciellt bra på att fira i Sverige. Så varför är denna dag gjord till en helgdag, när vi inte firar ändå. Ja ja, struntsamma. Det har varit en härlig dag i alla fall. Så jag tar det från början.

Minus ville leka tittut!

Jag gick med på det innan jag själv gick ut.

Jag sökte svenska flaggor och det tog ett bra tag innan jag lyckades hitta en.

Och på kvällskvisten så kom då skuren och smällarna, men det blev något vackert med det som sagt.

Hoppas ni haft en trevlig nationaldag.

 

6 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Slut !!

Då har det varit skolavslutning. En mycket bra sådan. Här kan dom minsann göra det riktigt bra och stämmningsfullt. Fast det är det säkert på andra ställen också, men jag är glad som äran att vara just här. Sen fortsatte dagen som en rätt härlig sommardag. Inte jättevarm och inte jättekall. Så det får bli det svenska ordet lagom. En lugn dag blev det också. Även om jag inte fick gå hem tidigare. 3 kids hade vi under dagen och en var givetvis nästan in i det sista.

Så nu börjar sommaren på riktigt med en massa roliga aktiviteter. Några härliga och roliga veckor (tror jag) väntar nu fram till semestern som jag kommer att ha under juli. Visst längtar jag dit redan nu, men veckorna fram till dess kommer antagligen att gå fort som alla andra har gjort fram till nu.

Även idag lördag har det varit och är en härlig dag. Melodikrysset inledde som vanligt. Det blev dock 2 luckor idag, men jag deppar inte ihop för det. Jag vinner ändå inget lexikon och klockan som han lovat farsan att byta ut vill jag inte ens ha.

 

5 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Erkänn !!

Erkänn att ni googlade igår. Ja det gör säkert dom flesta någon gång under dagen, men ni googlade på Smaka på Stockholm igår för att se vart jag rullade. Jo då jag åkte till Kungsträdgården för att se "mina favoritsystrar". hehe. Jag kan inte hjälpa det men jag måste säga att dom faktiskt är riktigt bra. Speciellt live och med ett helvetes bra band. Ursäkta uttrycket men bandet dom spelade med heter i stort sett så. One Hell Of A Band. Då blir det faktiskt riktigt bra tryck i dom gamla Päivärintalåtarna.

Och jag har väl alltid gillat dom sen det begavs sig i mitten på 80-talet. Den här comebacken dom har gjort tycker jag är lite rolig.

Nu vore det bara ännu roligare om dom kunde släppa något nytt album också och inte bara Show Me Haven singeln, men det kanske kommer. Men det blir klart tungt med ett riktigt band och inte en massa förinspelat skit. Ja det får vem som helst att ryckas med.

 

Posten då, jo jag fick ju ett väldigt snabbt svar efter att jag skrev en till gång. Jag klickade bara på svara när jag fick mail från dom. Jag tänkte ju att adressen fanns ju där, men tydligen så gick inte det. Jag var tvungen att gå via hemsidan igen. Märkligt! Ja ja, då gick det fort som sagt, men jag förstår dock ingenting. Är jag ensam om det?

Så här löd svaret:

Hej,

Tack för din epost.

Vi behöver ta ut en expeditionsavgift för arbetet för kontrollerna samt för att se till så att kunder betalar portot för breven som skickas.

När det gäller att returnera breven istället för att skicka en faktura vid för lite porto vidarebefordrar jag detta som en synpunkt med ärendenummer 200312522.


Med vänlig hälsning


Matilda Arnell

???? för er också eller? Vad gör dom för arbete? 25:- för att sitta och se en dator som konstaterar att ett brev väger några gram för mycket. Jag tvivlar på att dom står och väger varenda brev för hand. Vidarebefodran som Matilda säger sig ha gjort har jag inte fått något svar på än. Skam den som ger sig. Dom lär höra mer från mig:), även om jag kan glömma att få tillbaka några pengar.

4 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Maximal otur !!

Ja den första saken var lite klantig. Glömde nämligen SL-kortet. Upptäckte det först när jag låst cykeln och skulle gå in till tåget. Och jag som hade tänkt vara inne till 19.00. Det var bara att cykla hem igen och hämta det, sen ta nästa tåg. Trodde jag, då var det inställt. Det var bara att sitta och vänta på ytterligare ett som går snart. 19.00 rök all världens väg. Ja ingen större fara skedd. Jag överlever nog. Det var trots allt inte huvudnummret. Vad ska jag på då. Ja det lär ni snart få veta. Ni kommer bli uppdaterad. Klarar ni inte vänta så googla på Smaka på Stockholm. Kan även tala om att jag skickade om mailet till posten och snablar vad snabbt dom svara. Mer om det blir det lite senare också. Nu rullar jag iväg:-)
3 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inte glömt !!

Trodde ni att jag hade glömt er. Nä då, det är bara det att jag nästan nyss kommit hem. Jag tror jag dessutom slagit rekord. Stängde som vanligt idag skulle vara i Sigtuna kl 18 på personalens avslutniingsfest. Det var Sigtunastiftelsen även denna gången. Där vi har ätit julbord tidigare. Nu väntade en grillbuffé som visade sig vara fantastisk. Det var biff, revbensspjäll och lax. Bakad potatis och ett salladsbord. Först fick vi en förrätt som bestod av Pepparrots- och Västerbottenostpaj med löjrom. Det avslutades med hemgjord vaniljglass med jordgubbar. En rätt bra avslutning och trevligt därtill.

Rekordet då, jo jag cyklade hem. Sista barnet gick 17:15. Som ni kanske kan lista ut så var det inte mycket tid att spela på. Cykelturen gick rätt snabbt med andra ord. Ett antal minuter snabbare än den tar i vanliga fall. Tiden behåller jag för mig själv. Det är bara dumt och onödigt att lägga upp den. För varför skulle ni bry er, jag tror inte ni antecknar ner det och ni har ändå ingen aning om sträckan. Det ska även sägas att kedjan hoppade på vägen.

Sen var det bara in och svabba av sig och svida om. Punkt slut!

Följetången om posten verkar ha runnit ut, tror dom. Jag har inte gett upp än. Dom har inte svarat på mitt senaste mail. Jag återkommer!

SL har också gått över gränsen och kastat ut en tolvårig pojke från tåget. Då dom påstod att han hade fejkad biljett. Ja nu är det inte hela SL kanske utan någon konduktör på Roslagståget. Och dom har inte rett ut det än trots att det gått en vecka. Dom har inte kommit på vem det var än. Hur svårt kan det va? Att hitta vem som jobbade den tiden kan väl inte vara någon konst. Händelsen är ju polisanmäld. Pojken blev nerblodad också efter som en stor sårskorpa gick upp i tumulten. Nä hitta konduktören och sparka honom inte bara i baken utan ut från SL. Pojken har dessutom inte ens fått en ursäkt än. Men jag kan ge mig den på att det inte kommer att hända ett skit.

2 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kan ni förstå !!

Jag kan det inte. Jag får se mig lite besegrad i vikten på brevet. Idag så kontrollerade jag nämligen hur många gram det vägde. Jag måste säga att jag blev riktigt förvånad när det visade sig att det vägde 41g. Kan ni förstå?

Det känns ju inte alls som om det är tyngre än ett vanligt brev. Och hur många gånger har man inte skickat brev som gått en bit över gränsen. Jag är helt säker på att jag skickat tyngre brev än det där med bara ett frimärke. Jag har dock inte gett upp för det. Ja nu tror jag det är en omöjlighet att få tillbaka summan som jag lagt ut. Dom ska dock ändå få veta ett och annat, vilket dom redan gjort. Jag har inte fått svar på mitt senaste mail än. Får se om det kommer i morgon. Jag tycker fortfarande att dom kunde ha skickat tillbaka det som det var så jag kunde lägga på ett frimärke till. Nu handlar det ändå bara om 6:- och visst är det löjligt att en så nätt liten summa ska vara så viktig. 21g för mycket alltså. Jag hävdar fortfarande att det inte ska kosta mig 31:-.

Nog om det. Nu väntar vi till morgondagen och ser om det dyker upp ytterligare ett korkat svar. Om någon skulle vara intresserad så har jag uppdaterat lite i OM MIG. Jag har svarat på några frågor till. Så nu har ni chansen att lära känna mig lite mer, eller kanske inte:)

Den som väntar på något får alltid vänta tills det händer. När det väl har hänt är det inte alltid säkert att man väntar på att det ska hända igen.

1 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anders Rönnqvist                                             Skaffa en gratis hemsida