Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
3
5
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
28
<<
Februari (2012)
>>


Fettisdagsbullar!

Igår kväll efter jobbet satt jag igång med att baka fettisdagsbullar. Jag hatar köpte! Dom är oftast torra, smaklösa och mandelmassan smakar konstgjort/plast!

I alla år som jag har bakat fettisdagsbulle, har jag av alla bullar komponerat ett eget recept. Jag har tagit godsakerna som jag tycker skall vara i en fettisdagsbulle!

Här har Ni receptet!

40 fettisdagsbullar

  • 12-14 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 150 gr äkta smör
  • 50 gr jäst för söta degar
  • 2 tsk krossad kardemumma
  • 1dl skållad, skalad & finhackad sötmandel
  • 1 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 2 msk olja
  1. Blanda 10dl av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma, mandel och lägg en assistenten.
  2. Värm havredryken till 37 grader. Häll över. Låt assistenten mixa degen kraftigt i 10 minuter. Ha sist i oljan.
  3. Låt jäsa i 40min
  4. Ta degen på bakbordet och knåda lätt. Dela i 40 bitar (dom ser små ut, men dom blir stora som bara det!) Lägg på bakplåtspappersklädd plåt
  5. Låt jäsa under duk i 40 minuter
  6. Sätt ugnen på 225 grader
  7. Efter jäsning pensla bullarna försiktigt
  8. Grädda i ugnen 7-10 minuter

Pensling

  • 2st äggulor vispas med 2 msk mjölk

Fyllning :

200 gram skållad, skalad & finhackad sötmandel
1 dl florsocker
1 dl strösocker
4 st bittermandel

Lite inkråm
Grädde till lämplig konsistens

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt i 10-15 minuter till dom har fått lite färg. Finhacka mandlarna. Blanda alla ingredienserna.

Garnering

Vispgrädde

Florsocker

Fettisdagsbullarna blir saftiga, smakfulla och vackra!

Lycka till!

På fettisdag äter vi blodkams och pärkams och till efterrätt blir det dessa goda fettisdagsbullar.

Vad äter Ni på Fettisdan´?


       
9 Februari 2012  | Godsaker från Mirandas kök | 8 kommentarer
Här i åsele äter dom blodbröd med fläsk på fettisdagen ... MEN VI ÄTER SOM NI BLODPALT men det är ju för att mamma är ifrån högland så klart !! :)

Webbplats: http://www.mellanhimmelohelvete.blogg.se
Skrivet av Lovisa den 13 Februari 2012 14:44
Denne oppskriften på boller skal jeg prøve, de så fantastisk gode ut. Hvis det passer seg sånn pleier vi å ha saltkjøtt (lam og gris) kålrabistappe og ertersuppe på feittirsdag.
Skrivet av Rita H. den 10 Februari 2012 19:45
Oj så goda dom ser ut, måste testa ditt recept, spännande. Ja, vad äter vi, vet inte om det är nåt speciellt, men jag tror att det brukar bli bruna bönor och fläsk, mums!
Skrivet av Lena Östling den 9 Februari 2012 22:18
Dina såg ju jättefina ut, så dom ska jag provbaka. Vi brukar också äta "kamsen" på fettisdan`, sen då paltkoman lagt sej brukar vi ta semlan! Kram.
Skrivet av karin lindström den 9 Februari 2012 22:02
ÅÅ de ser smaskiga ut!! jag gillar inte heller köpebröd...Jag gillar tyvärr inte mandelmassa heller så jag brukar äta mammas hembakade semmelbullar med smör :))

Webbplats: http://www.susannelindsfoto.blogspot.com
Skrivet av fjällripan den 9 Februari 2012 21:38
Hoppas du har haft det fint i skogen i dag <3 Här är det kamser´n som gäll på fettisdagen och så en semla naturligtvis :-D KRAM

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 9 Februari 2012 14:23
Jag äter nog bara en, vi gör själva. Skall baka ditt recept. Sambon kan nog trycka i sig en hel plåt med semlor. I mars far vi neråt för skidor.

Webbplats: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Skrivet av Majsan den 9 Februari 2012 11:04
Ser gott ut. Kanske man skulle försökt baka i alla fall. Nu köpte jag bullarna och tänker fylla dem själv. Men det där såg toppen ut...

Webbplats: http://lavskrikan.blogspot.com/
Skrivet av Sandra den 9 Februari 2012 08:45
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida