Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


VILKEN VECKA!

På tisdag var det dags igen att gå med hunden. Bara några minuter efter det jag hade släppt hunden, fick Eiko tag i en familj, där oxen höll på att springa över mig =/

Kan ärligt säga att jag höll på att skita på mig =)

Inget av det stod, så jag fortsatte min promenad genom skogen. Postare, fick både se och höra älg, vilket gjorde att gubben fick fälla en kalv först.

Till slut fick Eiko tag i en ensam en ko som blev skjuten av postaren Nisse på ett lugnt gångstånd, så på dag två av älgjaktspremiären, låg årets första älg för Eiko i backen

En del av jaktlaget vid älgen.

Lage och jag på väg för att hämta kalven.

På torsdag var det dags för jaktlaget att bege sig upp på fjället igen för nästa omgång.

Mys utanför kojan.

Ombytte roller =)

Alltid vaken =)

Andäktig postare.

Då jag gick med hunden på ett område på torsdag, var det magert med spår och spillning och vi fick inget djur på bena. Det bestämdes att ett annat område skulle jagas på fredag och där blev resultatet desto bättre.

Eiko fick tag i en oxe och det startade med ett lugnt gångstånd på 2,5 kilometer. Sen stannade det av. I eländig terräng och vindstilla väder, lyckades jag smyga mig in på ståndet och fälla det på 40 meters avstånd.

Lyckan var enorm. Dels att hunden gjorde ett sånt fantastiskt jobb, men även för att det var en sån fin oxe.

Transport.

Månlandaren.

Livet som jägare med hund är bara helt fantastiskt! Samspelet med hunden och bytet är otroligt trevligt att titta på. Sen all tid man har lagt ned på hunden som i slutändan ger belöning, är en otrolig skön känsla.

Jag önskar alla en fortsatt skitjakt!

P.S

Nu kan man se skymten av dessa också ;-)

6 September 2014  | Länk | Eiko | 6 kommentarer
BRYDD

Eiko fick den 23/3-2013 i juniorklass följande utlåtande av norsk domare:

Mankhöjd 53
Välskuret vackert huvud. Fina ögon. Bra öron. Bra hals/rygg/kors och svans. Bra bröst. Aningens klen benstomme. Välvinklad. Utmärkta rörelser. Utmärkt päls och färg.

Excellent

3:a i Kkl junior (av 14 hundar).

Så här såg han ut då…

Igår på utställningen i öppenklass fick han av finsk domare följande utlåtande:

Mankhöjd 55

Över medelstorlek, bra proportioner, välskuret något lätt huvud, väl ansatta öron, bra rygg, smal i fronten, tillräcklig benstomme och vinklar, bra päls och svans, rör sig med spänstigt steg, något brunfärgad i pälsen vilket påverkar priset idag.

Sufficient

Så här ser han ut idag…

Jag vet att Eiko inte är en hund av championklass, så jag hade definitivt inte förväntat mig excellent, men att han skall vara så otypisk så att han skall bli nollad, känns för mig helt ofattbart…

Skillnaden från Excellent till Sufficient är enormt stort!

Blev jag sur över gårdagens valör?

Nej!

...men brydd, att det kan bli en så markant skillnad. Nu förstår jag varför så många innan utställning kollar domare, men är det verkligen rätt väg för aveln?

Är Eiko inte rastypisk, då skall han definitivt inte ha excellent, det tycker jag absolut!

Jag är otroligt förvånad och en aningens besviken såklart….

...men bara vänt, jag skall nog få han till jaktchampion och det är väl ändå det som är det viktigaste för mig, att han blir en bra jakthund 

1 Juni 2014  | Länk | Eiko | 8 kommentarer
GRÅTUSS

Det våder inte gott =/

På vår fisketur förra veckan, fick Eiko för sig att hoppa åt sjön…Detta resulterade i att han nu har börjat fälla underullen och vi som skall på utställning den 31:a maj!

Jag har kammat och försökt att hålla efter, så att han inte skall se ut som en skabbräv.

Tyvärr försvinner ju halva hunden och den vackra vinterjackan är nu nästan borta!

Vad skall man göra åt det? Det är ju den tiden nu, då de skall av med jackan.

Så här ser han ut.

Nu är min tio veckors ringträning avslutad och jag måste säga att jag har haft otroligt duktiga deltagare!

Johanna var vår yngsta och var med alla gånger! Hon skall ställa en jämthund på lördag, så alla som skall dit, håll koll på denna duktiga lilla dam! Hon vet hur man för en hund! Blir nog en bra jägerska den där tjejen!

Slutligen vill jag berätta att jag har gjort ett superduper fynd på Tur & Retur i Dorotea, för hela 300: - fick jag ett Haglöfs tält (oanvänd) och en bärkont som är så gott som i nyskick.

Sonen blev oerhört glad över tältet, som han skall ha med sig på klassturen.

Vill avsluta med ett recept på en super god rabarberkaka jag gjorde häromdagen! I receptet skall det vara gröna äpplen, men varför springa på affären och köpa besprutade saker, då vi har fina råvaror ut i vår egen natur?

RABARBERKAKA

Pajdeg:

2 dl havregryn

2dl vetemjöl

1 dl socker

2 tsk bakpulver

125 gr smör

Blanda allt och låt stå i kyl min. 30

Fyllning:

Tärnad rabarber.

3 ägg,

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl creme fraiche

1 dl hackade nötter eller mandlar

Bred ut rabarbern, förgrädda ca. 10 min. i 175 grader. Vispa ägg och socker styvt och rör sedan ned creme fraiche. Häll över rabarbern, strö över nötter eller mandel. Grädda ytterligare ca.40 min.

Serveras med vaniljsås.

Receptet är beräknad till en vanlig pajform ca 24 cm.

28 Maj 2014  | Länk | Eiko | 1 kommentar
GRISEN I SÄCKEN

Igår var det dags för Eiko att göra höftleds- och armbågsröntgen.

Anna Martinsson kollar om bilden blev bra

Det fick mig att tänka på en hund som jag engång hade.

Hunden var köpt av en mindre seriös kennel som hade kontakt med en veterinärstation som manipulerade röntgenplåtar.

Veterinärstationen blev avstängd i två år och kenneln klarade sig med att säga till SKK att de röntgade sina hundar i god tro…Så gott som alla deras hundar var röntgade där och hunden jag hade, var inte röntgat där och fick efter två röntgningar vid olika stationer, diagnosen höftledsdysplasi.

Hunden fick inte användas i avel och jag minns hur jag grät och hur jag kände mig lurad, att jag var en så dum valpköpare som inte hade kollat upp bättre! Det är inte lätt att kolla upp allt och speciellt inte om man är oerfaren inom rasen.

Eiko i vaggan

Med dagens inlägg vill jag tipsa alla, som funderar på att köpa hund, om vad man borde tänka på.

Det finns många parningar som sker runt om i världen/sverige och det finns alltid en sugen valpköpare. Vissa kennlar/säljare tänker pengar och vissa tänker på hundens bästa.

Den första varningsklockan på en parning är om den inte har skedd i samråd med avelsrådet. Ring alltid avelsrådet och fråga varför den inte blev godkänd. Ibland är det inte ett allvarligt fel och en godkänd parning, men att säljaren bara ha valt att skötta det självt, men ibland kan parningen vara riktig åt fanders!

Alla raser har sjukdomar som man försöker att avla bort;

  • Epelepsi
  • Höftledsdysplasi
  • Kloavlossning
  • Patella
  • Tandlöshet

m.m.

Det finns en anledning till att det finns ett avelsråd  som vet hur man parar rätt, så stäm av med dom innan du bestämmer dig!

En annan varningsklocka (det är min personliga åsikt) är om valpar finns kvar eller om de är utannonserade vid hög ålder. Oftast finns det en anledning till varför de finns kvar. Andra intresserade ha förmodligen kollat upp och sett att det var en dum parning. Ibland kan det vara så att säljaren har fått återbud, men det är en annan femma. Jag tror att seriösa kennlar inte behöver annonsera, för de är kvitt sina valpar innan de ens är födda, men det är min åsikt.

Ta hjälp av avelsrådet att titta på valpens stamtavla. En oseriös säljare talar såklart inte om för dig vilka fel som finns och vad valpen har med sig i ryggsäcken. Sen kan det har hänt saker efter vägen hos valparnas förfäder som säljaren inte har kännedom om, men avelsrådet har det. Låt förnuftet styra och inte suget efter den söta valpen! För tänk om du köper valpen med dåliga gener och du lägger hela din själ i att få den meriterad och då det äntligen är dags att du vill avla på den, får du veta att hunden inte får användas i avel!

Det kan bli fel på avkommor ändå, trots förnuftiga parningar som har skedd via avelsrådet, men då har man i alla fall gjort sitt bästa. Alla vi hundägare älskar våra hundar, vi tycker de är bäst, duktigast och finast, men man skall ändå använda god förnuft, para rätt och tänka på hunden och inte på den som håller i kopplet.

Skulle du själv få en sjuk hund, så snälla, avla inte på den! Det gjorde jag aldrig med den hund som hade höftledsdysplasi.

Eikos röntgenplåt. Kolla in lårmusklarna =)

Jag har fått många förfrågningar på parningar på Thai och jag vill verkligen se till att förutsättningar på parningar blir så bra som möjligt. En finsk spets valp kostar mellan 11000–12000 kronor och nog hade vore bra om du inte köpte grisen i säcken!

Vill avsluta detta inlägg med en bild jag tog igår...

Ha nu en fin helg mina läsare heart

Stort tack till Fjällveterinären för utomordentlig service ♥

15 November 2013  | Länk | Eiko | 4 kommentarer
INJAGNING

Då var det dags att påbörja injagning av min gråpalt.

Eiko i farten

Ja, vad skall jag säga om Eikos och min livspremiär som jakthund och hundgåare?

Några ur Rönnbergets Jaktlag

Dag ett; regn som bara det, så han gick mest runt bena och jag började misströsta mig, men det ändrades dag två. Ca 1½ timmes ståndskall på en fin och rejäl ny fejad oxe, men det drog iväg…

Dag tre hittade Eiko en ny älg, men han var alldeles för het och älgen skenade.

På tur tillbaks på bakspåren hittade Eiko några plotthundar som skällde björn, vilket Eiko hakade på. Jaktledaren tyckte han skällde så fint..

Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka....Vill nog bli varm i kläderna först innan jag påbörjar nån björnjakt (=

Merlin och Herkules, jaktledarens hundar

Det som känns mycket positivt är att han är duktig på att leta sig tillbaks. Han hörs dock lite förtvivlad, men det går bra (=

Idag fick Eiko vila och jag fick fortsätta min jaktvecka som postare. Imorgon är det nya tag och jag hoppas att Eiko och jag har bättre tur, så att det blir en älg i backen. Även Thai har varit ute och jagat fågel och mård på eftermiddagarna och jag märker en viss tendens till avundsjuka mellan hundarna, vem som får följa matte på äventyr.

Känns dock oerhört gott i mitt hjärta att veta att mina hundar har ett underbart liv, jämfört med många andra jakthundar.

Jag och Thai i kojan efter en långdag. Husse hade stulit kameran...

De är trots allt mina bästa jaktkamrater ♥

5 September 2013  | Länk | Eiko | 4 kommentarer
TIDEN BARA FLYGER IVÄG!

För över ett år sedan började jag leta efter en älghund och hittade en intressant parning i Kusmark hos Hunnlias Kennel.
Ringde dit och frågade om jag fick boka en valp. Tydligen var efterfrågan stort på just den parningen. Hela 29 namn fanns på uppfödarens lista på intressanta/intresserade valpköpare. Jag trodde min chans var minimal, men jag blev lycklig då uppfödaren ringde och sa att jag skulle få första tjing på en hanvalp, eftersom han ansåg mig vara intresserad av jaktprov och utställning.


Nu har det gått ett år sedan Eiko föddes.


Hösten som var, fick han bara följa med till skogen, fjällen och på älgjakten för att skogstränas.

Jag släppte han aldrig för jag tycker att han var för liten för det och ville inte chansa på att han skulle kunna bli sparkad.


Jag märker att han har en fruktansvärd skärpa då han får något intressant i näsan och kommer på färska spår. Det kommer nog att bli en intressant höst i år och jag kommer nog att ha fullt upp med att hålla Eiko igång, men även Thai och mig själv.

GRATTIS EIKO PÅ ETT ÅRS DAGEN!!!!

 

Vill avsluta inlägget med att dom fina förvarningsburkarna som såg ut som träd är inköpta på HÄR

 

24 April 2013  | Länk | Eiko | 1 kommentar
START KLAR

Nu är det bara att hoppas på att han jagar!

Det kommer att bli en spännande höst för Eiko och mig. Idag var vi till Åsele på Älghundsutställningen. Det var totalt 222 anmälda hundar av olika raser.

Jag startade Eiko i junior klass. Han blir imorgon elva månader. De var 14 hundar i hans klass och så här lät bedömningen;
 

Mankhöjd 53
Välskuret vackert huvud. Fina ögon. Bra öron. Bra hals/rygg/kors och svans. Bra bröst. Aningens klen benstomme. Välvinklad. Utmärkta rörelser. Utmärkt päls och färg.
Excellent och 3:a i Kkl junior. Domare Arild Berget.


Hunnlia´s Eiko 23/3-2013. Inte lätt att ensam ta en bild och samtidigt få han att stå fint....

Inte illa för att vara hans första utställning, 3:a av totalt 14 hundar I hans klass! Matte är oerhört stolt! Nu är han startklar för jaktprov….om han nu jagar förstås ;-)

23 Mars 2013  | Länk | Eiko | 0 kommentar
LITEN HAR BLIVIT STOR!

Eiko sex veckor

Nu är Eiko 8½ månad. Han väger 25 kilo, är 53 cm i mankhöjd, har alla tänder och kulorna har ramlat på plats. Han är lite valpfet än, men det tränar/jagar vi bort snart. Har börjat träna kommandot "stå" och det går väldigt bra. Husse tog denna bild, då vi tränade.

Eiko 8½ månad

Bilden hade nog gjort sig bättre ute, men kylan göra att vi håller oss inne och tränar.

Brrr...

Eiko är anmäld till utställningen i Åsele den 23:e mars. Jag hoppas att han får såpass, så att jag ev. kan starta han på prov på senhösten om han går bra till förhösten (=

I väntan på jaktsäsong passar Eiko på att titta på Nordic Wild, som visas på Nat Geo Wild.

Det blev ståndskall i vardagsrummet!

Lovande (=

Vill meddela att vinnare i tävlingen är Johanna Sjöberg Skoglund.

GRATTIS!

17 Januari 2013  | Länk | Eiko | 4 kommentarer
HUNGRIG

Igår var gubben och jag till Strömsund för att jul proviantera. Var inne hos Fjällveterinären för att kolla upp Thais rabiespass och kolla vilka regler som gäller för resa in i Finland. Väl klar med Thais pass kollade vi runt i butiken och jag fick syn på en mycket märklig matskål...

Anti glupsk heter den.

Eiko har en gigantisk matlust och maten äts alldeles för fort.

 

Min stora skräck är att han kommer att drabbas av tarmvred med det glupska sättet han har. Tyvärr hade butiken endast små skålar kvar för små raser. Gulliga Gunilla Jonsson gav mig ett provexemplar från Royal Canin =)

Nu har jag testat skålen och den fungerar utmärkt på Eiko, så nu blir det till att införskaffa en rejäl som inte är gjord av plast, men keramik.

Rekommenderar denna skål till alla hundägare som äger en glupsk hund!

19 December 2012  | Länk | Eiko | 7 kommentarer
VAD JAG LÄNGT!

Tills nästa höst!

Ja, Ni läste rätt. Det kanske låter märkligt eftersom hösten nyss har börjat ta sin slut. Anledning till min längtan är att jag då skall börja att jaga in "Gråpalten" min.

Eiko är lite mjukare än Thai och ibland har jag lite svårt att placera honom. Han verkar så kaxig ena sekunden och nästa sekund ser han spöken och är halv feg...Åldern? Han kanske bara är avvaktande/reserverad och kollar läget eller varför inte fundera över att han kanske är klokare än matte =)

Dressyren går inte lika bra, som då jag dresserade Wiggo och Thai. Skall erkänna att jag inte har lagt ned lika mycket tid på Eiko som på Wiggo och Thai, så jag får delvis skylla mig själv. Eiko fattar inte vad jag menar ibland, jag kan uppleva han som lite halvkorkad...men han kanske är slipad?

Om det är åldern, eller om det är jag som inte fattar hans språk, återstår att se. Jag hoppas i alla fall att jag skall lyckas.

En utställning hade inte vore helt fel då han har fylld nio månader, så att jag kan lägga all energi på jakt/dressyr och med lite flyt, starta han på ett jaktprov nästa höst...men jag skall skynda långsamt, njuta av att han är unghund och inte göra nåt dumdristigt...Sen vill jag att hans bakdel inte skall vara så mycket högre än framdelen då han skall ställas. Han är fortfarande lite ojämn i kroppen. Hans mankhöjd är 48 cm, så han är rejäl.

...oavsett, så kommer det att bli en riktig spännande höst nästa år för Eiko o Matte och en jäktig tid för min del, som även skall hålla Thai i form inför start på det Nordiska Mästerskapet i Finland.....

Sen skall det bli helt underbart att slippa sitta på postarställe hela dagarna

1 November 2012  | Länk | Eiko | 7 kommentarer
Nya familjemedlemmen har anlänt!

Det här har varit min sängplats sedan förrigår och trots att Eiko bara har varit hos oss i två dagar, har han sovit bra på nätterna och bara lyckats pinka inne två gånger!

Han är en trygg och lugn kille, så jag tror detta kommer att bli bra. Än är det för tidigt att säga hur han blir, men jag gillar hans lugna och trygga sätt.

Thai accepterade honom med detsamma och jag måste säga att jag tycker att Thai är för otroligt snäll. Eiko får till och med äta ur hans matskål! Wiggo skulle aldrig ha accepterad det! Sen att Thai är lugn och trygg gör ju att Eiko okså blir lugn.

Midsommarafton firades i ensamhet med Aron och hunna. Vi var bjudna på middag, men jag tackade nej till det p.g.a. Eiko. Det var faktiskt helt underbart att få fira en lugn, skön och ensam midsommarafton!

Vi var på farmorsgrav med midsommarblommor och sedan bjöd Aron mig på mat ♥

Under dagen var vi ute på en fisketur. En liten öring fick jag, men han fick åka tillbaks för att växa på sig lite J

Hjortronblommorna blommar för fullt och det finns gott om Rosling.

Tycker dom är så vackra!

Varmt hade vi det också igår, varmaste dagen hittils, 22 grader i skuggan, puh!

Eiko tyckte det var så varmt, så att han satt sig i vattnet för att svalka ned sig. Bra med vattenträning då hundarna är små, då blir det ingen problem i skogen, då dom skall över bäcken.

Sen har fru Olga haft bus för sig imorse. Hon fick för sig att klättra upp på garagetaket!?

Vad hon skulle dit att göra, har jag inte en aning om J Bustant!

Ha en fortsatt fin midsommardag ♥

Tack för alla midsommarhälsningar och fina ord ♥

Mera bilder på Eiko finns HÄR

23 Juni 2012  | Länk | Eiko | 4 kommentarer
En vecka kvar!

Det känns länge, men samtidigt som att tiden har gått fort...

Nästa torsdag skall vi hämta hem våran Eiko. Han är nu sju veckor ung.

Foto: Hunnlia´s Kennel

O, va vi längt

Sen vill jag tacka alla för gratulationer via mail, SMS, telefonsamtal, kommentarer på min blogg och kramar som jag har fått ute på samhället...

Ni som vill se inspelningen från miljonregnet i Högland...så visas det på TV4 kl.11:30söndag! Jag personligen sitter på hojen någonstans i det svenska riket (=

Själv har jag svårt att ta in det. Jag har gömt min check, vill helst inte se den. Jag är inte van att bli servad med guldsked genom livet, så då man får något som detta, är det svårt att tro att det är sant.

En som är van att få allt, tror jag uppskattar det mindre. Skall jag vara riktigt ärlig, vill jag helst gräva ned vinsten, så att jag slipper se den....för jag är lycklig ändå, utan den

13 Juni 2012  | Länk | Eiko | 12 kommentarer
Jag lever...

...och mår gött. Har inte haft tid i veckan att skriva på min blogg och jag tycker att det inte är nån mening att skriva en massa dravel. Bättre att skriva nåt om jag har nåt att skriva om, så här ett livstecken;

Veckan har bestått av jobb, träning, renovering och familj, så då finns det inte så mycket tid kvar av dygnet till annat. Vårat nya badrum har börjat ta form och det känns underbart. Förhoppningsvis har vi en bastu till hösten ♥ Skall bli riktigt skönt med en sådan efter långa dagar i skogen.

Aron och jag har hunnit köra lite cross emellanåt och Aron avslutade våra turar med att jag var ganska så duktig för att vara tjej *LeR*

Skolavslutningen börjar att närma sig, så jag har pysslat med lite presenter till hans fröknar. Vad, får Ni se sedan. Eftersom han skall börja mellanstadiet till hösten, får han en ny lärare. Vi kommer att sakna Karin Persson jättemycket. Hon är helt underbar ♥

Jag har även hunnit fiska lite mellan jobb och allt, men det är fortfarande för mycket vatten, så inte ett napp!

Igår åkte jag ensam till Kusmark för att hälsa på Eiko, hans kullsyskon och den övriga familjen. Han är nu sex veckor.

Till midsommar kommer han hem ♥

Mera bilder finns i fotomappen “Eiko”

och en liten filmsnutt på Eiko med hans syskon kan du se HÄR

På vägen hem hade jag en sådan tur att få se en ko med TRE nyfödda kalvar utanför Avaträsk!

Kalvarna är ju för otroligt söta!

Det gjorde dock lite ont i mitt modershjärta då en av dom ramlade ned i ett vattenlok och blev alldeles genomblöt.

Sen regnade det utav bara det, så det är verkligen inget trevligt väder för små kalvar och höns som nu ligger på sina ägg....

Det är nu full fart i mina fågelholkar, även då det gäller tjuvar!

Såg hur en göktyta trängde in sig i flugsnapparens holk för att tjuva ägg....Flugsnapparen gjorde allt för att jaga bort den, men misslyckades!

Ha en fin söndag allihopa ♥

3 Juni 2012  | Länk | Eiko | 9 kommentarer
Fyra veckor kvar...

...tills vi får hämta våran älghund Eiko!

Foto: Anna Fagerlönn

Tror Ni jag längtar?

28 Maj 2012  | Länk | Eiko | 11 kommentarer
“Finsk spets“, skjuttävling samt holk- och åtelkamerauppsättning!

Sonen frågade mig på morgonen om vi skulle ha en skjuttävling, han och jag. Den som vann fick bestämma vad som skulle göras på eftermiddagen. Jag nappade på idén. Vi brukar skjuta på sockerbitar, men sådana finns inte alltför ofta i vårt hus, eftersom varken jag och gubben använder socker i kaffe eller te.Aron hittade några uttorkade godiskycklingar som han tyckte vi kunde använda, för då blev det ganska så likt “fågeljakt”.

Att träningsskjuta med luftgevär eller 22:a är faktiskt bra träning även för oss jägare. Kan säga att sonens träning hade gjort sitt, för han klådde mig riktigt rejält :-/

Det är banne mig inte lätt att skjuta på små saker, utan jägarmässigt stöd!

Efter skjutningen satt vi upp fågelholken som jag hade fått av Lena och Stefan i påskas, så den pryder nu vackert min ladugårdsvägg. Nu hoppas jag att flugsnapparen skall flytta in!Sen var det till att bege sig till skogs för att sätta upp åtelkameran.

Hade blandat till en jätte härlig gröt med Bearlure som jag smetade ini en tall, så nu är det bara att hoppas på att nallen som har sprungit runt vårt hus vill visa sig inför kameran.På väg för uppsättning av åtelkamera, stod denna kviga blixtstilla och kollade in oss. Hon var inte det minsta brydd.Nu var det ju svaret på rasen. Det är såklart en Gråhund och ingen elak sådan, Daniel J Han är en “finsk spets” och med det menar jag, att hans mamma och pappa båda är finska. Han kommer från Hunnlia´s Kennel i Kusmark.

Jag har bestämt mig för att han skall heta Eiko som betyder älg på frisiska (norra Nederland). Eftersom jag är holländska, tycker jag att namnet är ypperligt, men även betydelsen och att den är kort gjorde valet lätt. Håller Ni inte med?

Så nu väntas det nya äventyr för mig framöver. Det skall bli riktigt spännande att bli älghundsgåare!

Ha en fin dag alla min läsare!

14 Maj 2012  | Länk | Eiko | 15 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida