Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Del 3/1000

Ensamen uppe i byn...

Jag trivs oerhört bra med att vara ensamen! Men jag blir trots allt, lite sälskapskrank ibland. Även en "ensamen kotte" (eller skogsrå), vill se nåt annat än djur mellan gångarna!

Fick sedan länge tillbaks ett inbjudan till ett 50-årskalas från en kär mc kamrat....

Björn Pettersson

Jag anser att han ser allt annat än 50 ut! Håller Ni inte med?

Då jag kollade yr.no insåg jag att en inbjudan till en mc-vän måste innehålla så mycket mc som möjligt, så jag packade en av mina hojar  med det som behövs till ett mc-kalas och begav mig av på en 55 mils mc-resa Det blev Trian den här gången. Solen sken, så jag höll på att koka bort i mina skinnbrallor, men många gånger känns det inte helt fel att vara knutta!

Att få färdas ensam efter vägen, utan brådska och stress, med ljuvliga doftar av natur som strålar genom hjälmen, då känns livet bara helt underbar!

Bättre bild än så här får Ni inte eftersom jag endast hade tidsutlösare på min kamera(vid Lögdeälven). En sak som jag har insett är att jag behöver klippa håret!

Väl framme i Nordmaling välkomades jag av massor av kramar, kramar från vänner jag inte har träffat på flera år

Frukosten idag =)

Det var ett underbart kalas. Det pratades, skrattades, åts...och åts....så nu har man säkerligen gått upp tio kilo!!!

Det är bara att konstatera att det är det är, att umgås med en UlmerKottar!

Ja, vad mera skall jag säga om denna helg?

Joooho...att världen är ganska så liten!

Mammasgullunge lyckades se ett skymt av mig i Åsele . Vi känner inte varandra, men hon läser min blogg. Trist var dock att hon inte vågade säga hej då hon såg mig.......

En annan sak var att jag var förbi en annan bloggerska som jag beundrar oerhört mycket, för jag tänkte att Bogge och Luran skulle få provsitta min hoj, men båda gångarna jag var förbi, var dörren låst!

Ge mig fan på att dom trodde det var H/ells(ighland) Angels som var förbi, så hon vågade inte öppna dörren :)

Flera som jag träffade på min resa t.o.r. var min gamla mc-kamrat Jan Lövgren  (han som var med och startade DMCK-Fridas, den klubb jag är med i, idag) och då blev det mycket mc-prat m.m.

Även en annan mc-kamrat brummade förbi mig, då jag stod på macken för att tanka. Björn Eriksson.

Han anslöt sig, till min mc-färd =)

Nog är världen ganska så liten, men även så underbar. Tänk att få njuta och vara med dom som ger positiv energi 

27 Maj 2012  | Länk | Hojlivet | 5 kommentarer
Gräsänka!

Ooooo, va skönt det skall bli att vara gräsänka i två dagar...

Skall på milalånga äventyr

Ha de gött!

25 Maj 2012  | Länk | Hojlivet | 4 kommentarer
Fyra dagar....

...kvar till vår klubbs, DMCK Fridas mc-träff, 45:an!

Längtar! Skall bli roligt att få träffa alla vänner igen som man inte har sett på ett år!

Simone och jag skall jobba mestadels på träffen. Vi skall göra frukost båda dagar och lite till....men tid för umgänge har man alltid!

Några vänner anländer hemma hos mig, redan på torsdag. Då skall det bjudas på go´ maten!

Sockerpullan skall sparka igång gam´ hojen.

Ny Bumsen får Per-Ola och Aron ta då de skall komma på besök på lördag. Aron längtar tills han får åka Trike med Tommy......små pajkas stora dröm *LER*

Ha det gött i sommar värmen, i morgon kommer det regn!

 

29 Juni 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Liten....

....kille blir stor.

 

I lördags upptäckte Aron att hans ena tand satt lös o efter mycket vridande hit o dit, lossnade den. Dagen därpå kände han att den andra också satt lös o även den lossnade, så nu är drängen tandlös. Söt med storgluggen!

 

 

Helgen har innehållit mycket jobb både ute o inne, men i all jobb hann vi lite bus också. Per-Ola o jag, hann ut på vår första mc sväng. Aron var hos sin kompis Albert. Vi åkte på hojarna till Dorotea för att köpa årets första mjukglass. Efter MC svängen åkte Aron o Per-Ola med var sin hoj på Torkels lägda. Ser så roligt ut, att se dom tillsammans.

 

 

Vi hade besök av Ingelssons, så då blev det surr om jakt o hunna. Även ett trevligt besök av Erssons hade vi, så det rör på sig.

 

Har varit på kyrkogården och Nisse har nu fått sin gravsten, den är så vacker. Den passar honom så fint. Saknar Nisse..

 

I övrigt har jag;

  • harvat potatislandet
  • satt ut alla plantor i växthuset
  • rensat jordgubbslandet
  • rensat blomrabatter
  • fixat stängslet renen o älgen hade rivit ned…fick hjälp av Lill drängen med det
  • kollat hönsäggen och de verkar innehålla kycklingar. Aron väntar med spänning!

 

I morgon är det besiktning av BMW:n, torsdagskväll skall barnen på fritids ha en föreställning, på fredag är det på återbesök på NUS (blä!) o sen vidare till Skellefteå för genomförande av dressyrkurs (det skall däremot bli kul!) och mitt i allt detta, skall man jobba......PUH!

 

Slutligen vill jag meddela alla Ni som vet om min lilla hemlis.....jag har bestämt mig nu!

 

Vi hörs, då tid finns!

 

Tjauw!

25 Maj 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Footloose....

....efter ett besök hos Lollo. Var hos henne, för fotvård igår o det är helt underbart! Rekommenderar henne varmt, Lollos Fotvård i Vilhelmina!!!!

Sen efter behandlingen blev jag bjuden på pepparbiff hos henne o Roffe. Tack så hjärtligt för god mat...mums

Måste dock notera en liten sak....BMW är bäst...som Ni läsare ser...på bilden...Lollos cykel...så är det att äga en Harley *LER* Hoppas Roffe får igång den till sommaren, Lollo, annars finns det alltid en BMW att låna hos mig *LER*

Have a nice day!
16 April 2009  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Ny investering....

Ja, det är inte länge förrän några Fridas medlemmar och utanlemmar, skall på High Coast träffen.

Vi har räknat med att det inte är någon vidare MC före, så jag har funderat på att köpa denna fina BMW traktorn. Visste inte att det fanns. Det verkar vara något skumt med den...Tycker att själva färgen på skylten är i fel ordning, men annars ser den helt ok ut *LER*

Simone har opererad foten, så hon får åka på flaket bak med två Ulmerkottar *LER*. Tror att det kan bli korsdrag, men jag tror Ni överlever.


6 November 2008  | Länk | Hojlivet | 1 kommentar
Surisen

Ja, nu är den sista MC träffen undanstökad och det känns med blandade känslor, att MC säsongen är slut för i år (träff säsongen). Än går det ju att köra hoj, men nu är det jakten som gäller ett bra tag framöver!

Ett gäng från FRIDAS åkte till Matfors på fredag, till Surträffen (jag med halsfluss…det var väl inte så klokt….). Mycket trevlig träff och gött med surströmming, såklart! Som vanligt fick man skratta som bara det.

Idag då vi åkte hem, blev jag lite nödig efter vägen. Körde in på en P-ficka och bad resterande gäng att vänta. Väl inne i skogen, med skinnbrallarna nere och full pinkning, började det att surra som bara det….-”vad är det som låter?” tänkte jag…..sen stack det! JORDGETINGAR! Tror Ni jag fick brådis!!? Försökte så gott jag kunde, att springa med skinnbrallorna nere vid knäna, och klarade mig hyfsad från sting. Simone som var på väg till samma kisställe, hörde hur jag skrek och trodde jag skojade, men sen då hon hörde ordet jordgeting, sprang hon lika hastigt därifrån. Vi skrattade gott, efteråt.

v Vill tacka Hagbards MC för en supertrevlig Surträff och Piraten för skivan (du ä så snäll!!!)

MERA BILDER UNDER SURTRÄFFEN -08

Ha de gött!
10 Augusti 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Sockerpullan från lappmarksvidderna…

Är nu hemma igen efter 133 mil mc körning. Ont i ändan har jag, så inom det närmaste kommer jag att införskaffa en ny sittdyna. Resan ned gick hyfsat. Jag var inte riktigt överens med min Bumse, men det är inte så underligt, med tanken på, hur ringrostig man är.

På nedresa fick jag våldgästa hos Aaaarne, sen var vi en hög från High Coast Riders som följdes nedöver från Höga Kusten Bron. I Sundsvall fick vi se Ostindienfararen, Göteborg. Mycket vackert! Efter en svettig resa ned, blev det ett dopp i det blå. Tror att jag fick uppleva mitt livs första värmeslag. Jag var inte människa förrän 21:00 på kvällen, då solen äntligen hade börjat gå ned.

På Kopparträffen var det över 300 cyklar. En mycket trevlig träff med vackert läge. Fick träffa en hel del vänner som jag inte hade träffat på ett år, så det fanns mycket att prata om.

På vägen hem stannade vi och åt i Alfta. En hälsning till alla matälskare; -”Stanna där om ni är hungriga!” Billigt o bra mat!.

Efter 100 mil började jag känna mig mer nöjd med hojen, men att det skulle ta en sån tid, fattar jag inte. Fick åka en sväng på Thomas:s GS och var nästan inne på att byta till en sådan. Den kändes så skön, men...nu har det gått över.

Arne, Ronney och jag sov en natt i Härnösand hos Tommy Danielsson. Vi grillade och mådde så gött.

Sista färdsträckan hem, passade vi på att fika mycket och äta en rejäl middag hos en välbekant pizzabagare,…Mulla!

Nu, väl hemma igen och efter ett glatt återseende med min go´dräng , känns man mycket lycklig över att man har så många goda vänner, som får en att må som en ”sessa” eller som Brownie säger; ”sockerpulla!”. *LER*

Ett stort tack till;

- Aaaarne för sängplats o go mat! (hoppas att du har hittat saxen o konservöppnaren LER)
- Ronney, för att du alltid är så snäll o hjälpsam
- Tommy för sängplats o god mat (hoppas gräset kommer upp igen, där jag spann lös…)
- …och sist men inte minst, alla mina mc kompisar för en super trevlig helg i dalarna, som gav mig träningsvärk i skrattmusklerna…vi ses på Surträffen!

Hojt o kramar i massor från; Sockerpullan *FNISS*

MERA BILDER UNDER KOPPARTRÄFFEN -08
28 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Brum brum...

Ikväll får vi besök av faster Annika och farbror Tommy från Östersund. Det skall bli trevligt. Har inte sett de på ett tag. Sedan skall jag packa hojen, för då drar jag till Dalarna. Första stoppet blir i Sollefteå hos en mc kompis, sen drar jag till Falun med High Coast Riders. Skall bli så kul att få träffa alla mina vänner i söder. Ni som vill se vart jag befinner mig med min hoj, kan gå in på;

http://www.viewserve.com/

och logga in med; testmambo@bmw

och password; 19bmw71

...då kan Ni se vart jag exakt befinner mig och hur tjänsten hos Viewserve AB, där jag jobbar, fungerar.

Kanske träffar jag min svägerska Birgitta efter vägen. Hon kör TRAMPCYKEL från Stockholm till Högland! Det kallar jag strongt! Jag får nog slänga mig i väggen i det här fallet *LER*. Några MC kompisar träffade på henne i Ljusdal igår!?! Världen är allt bra liten…..

Ha det bäst o trevlig helg! Vi hörs nästa vecka!
23 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Oväntat besök…

En snubbe ringde och sa att han ville att jag skulle hämta honom ned på byn. Vem då, tänkte jag!? Det var Arne och Jonny från Härnösand och Ramsele på var sin hoj! Tro, jag blev glatt överraskad! Aron blev så lycklig, då de gled in på gården med hojarna. – ”Jag skall få mammas gam´ BMW, då jag blir förståndig, har hon sagt”, sa Aron med stram rygg och stolt flin…*LER*. Han är ju så söt!

I alla fall, blåslagen, trött och sliten efter en helg på 45:an. ”Råkade” gena över ett bord till dansgolvet, snubblade och ser ut som svenska flaggan på halva kroppen. Dansat har jag gjort mestadels hela helgen och simmat, så en hel del träningsvärk, rättare sagt. Uppe till småtimmarna och upp klockan 6 för att göra frukost till 88 hungriga knuttar/or på lördag- och söndagsmorgon. Trevligt var det!

Väl hemma igen till vardagen. Vi har gott om ägg nu, så nu skall Aron har gårdsförsäljning. Pengarna kommer att gå till hönsfoder. Det är ingen förtjänst i att ha höns, men trevligt att ha dessa att gå runt på gården.

Var ute med hundarna igår o gick en mil. Skönt, men mygg som tusan! Det verkar vara mygg år. Såg imorse de första orrkycklingarna, så nu börjar de röra på sig. Fjolårskalvar är det också gott om efter vägen, hoppas jag slipper träffa de med min hoj.

Har inte semester än, det blir inte förrän i mitten på augusti. Då blir det fjället! Tältning och fiske. Längtar redan…

MERA BILDER UNDER MAPPEN; 45:AN -08 OCH PÅ FRIDAS HEMSIDA;

http://www.dmck-fridas.se/45an08.html

Har det gött i värmen!
9 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Från Norge till 45:an

Først så vill jag gratta Aron på namnsdagen idag...puss o kram go`drængen min, mamma ælskar dæ!

Aron och jag ær fortfarande i Norge hos Arons Gu`mor med familj. Hær har vi varit och fiskat på havet, plockat snæckor, badat vid fin sandstrand och ætit færsk fisk. Nina har en fin stuga på en ø, som vi var till en dag och det ær så vackert dær, man blir alldeles salig.....man blir så lugn och avslappat i sjælen då man ær dær...

I morgon skall Aron och jag åka hem igen, før då ær det dags att ta fram Bumsen før att åka på 45:an....

Ser fram mot det!

Ha det bæst
1 Juli 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Jag åkte dit!

Återfallsknutta, ja, det kan man säga att man är på riktigt nu. Skulle till Umeå på ripinventeringsutbildning som Länsstyrelsen anordnande. Mycket givande och lärorikt. Man lär sig alltid nåt nytt. Nu är man diplomerad ripinventerare. Medans jag gick utbildningen passade jag på att hälsa på goda vänner i Holmsund. Där blev jag bjuden på god mat, mycket skratt och småbus med barnen. Väl hemma kan jag njuta av min egen dräng och lite till. Är du nyfiken på vad.......?


gå in på denna länk http://www.twowheels.se/hundra_procent_mc/08/lyckliga2.shtml , så får du veta mera *LER*
Ha de gött
15 Juni 2008  | Länk | Hojlivet | 0 kommentar
Pånyfödd

I onsdags kom Simone och frågade mig om jag skulle åka på High Coast Träffen i Härnösand, men med tanken på värmen och min svårstartade Bumse, var det bara att glömma. –”men följ med!” sa Simone, -”du får låna Sörens hoj!”. Jag funderade till torsdag eftermiddag och tackade ja till erbjudandet och det ångrade jag inte. Det ända jag ångrade var, att låna hojen, för nu är suget ännu större efter en ny egen Bumse.

Vi var ett helt gäng från DMCK FRIDAS som åkte och vi hade så trevlig, men VARMT! Soleksem fick man på köpet och ett hjärta fullt av värme. Det var så roligt att få träffa alla gamla vänner igen. Vissa hade jag inte träffat på 15 år! Tänk vad tiden går. Tänk att man är så gammal, så att man kallas för återfallsknutta nu…sånt är livet! *LER*

Nu är jag hemma igen och det var ett skönt avbrott i allt jobb här hemma. Nu har man fått energi igen, att fortsätta med det man har att göra.

Har lite spasmiska ryckningar i gasstummen, men det får man leva med!

Tack Simone och Sören för att jag fick uppleva denna supertrevliga helg. Ni är guld värda! Sen har man ju alltid kul med dig Simone!!! Puss, puss, puss på Er! Tack än engång!

Sen till alla mina mc vänner; kör som om varje bil vore en älg!

mera bilder under High Coast 2008
9 Juni 2008  | Länk | Hojlivet | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida