Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Inför Vindelälvsdraget…..

nu är träningen i full gång. Igår sladdade Per-Ola, Aron och jag alla våra hundspannsspår och sedan tog jag en spannsväng på 7 km. Idag blev det 22 km med mitt ”lillspann”. Vi har fått tillökning i den, och hon heter Blixtra. Hennes matte och husse har fått en liten Matilda, två månader för tidigt, så vi är snälla att ta hand om Blixtra, tills Matilda får komma hem i mars. Blixtra trivs jättebra hemma hos oss och i spannet. Hon får nog vara med och tävla, då vi skall köra draget. Wiggo och Pim tycker också, att det är trevligt med dambesök.

Det som var mindre trevligt idag var att, det fanns en lösspringande hund efter spåret, som ägs av mycket nonchalant hundägare. Denna hund anföll Wiggo och Pim och det är nu tredje gången. Tycker det är mycket tråkigt att människor låter sådan hundilskna hundar få springa lösa efter ett allmänt spår. Det gick som tur va bra, men det är ändå otrevligt. Tur är väl det, att Wiggo och Pim, är väldresserade och lydiga, annars kunde detta ha gått riktigt illa.

Helgen i övrigt har bestått av husrenovering. Vi har börjat att sätta nytt innertak i sovrummen och det blir så ljust och fint. Vi har tagit hem tapetkataloger och Aron har fått välja sina egna tapeter, det är nog spännande för honom också, med nytt eget rum.

Nu skall jag krypa till kojs. För i morgon ringer klockan 06:00 igen….brrrrr

Go´natt
27 Januari 2008  | Länk | Snö | 1 kommentar
Vilken underbar helg…..

Cillan, jag och hunna drog upp till Blaikfjället på fredag kväll. Snö som bara det uppe på fjället. Vi körde fast några ggr och tappade bort Pim och Tiger efter vägen…..Ja, vad mera kan man säga. En räddande ängel hittade våra rödingar på Stuttvattenmyra och kvällen var räddad. Kl.22:00 åt vi middag drack en Jäger och somnade som små grisar till 07:30. Rustade säckarna för en lång dag på fjället, men blev ”överraskade” av 1,20 meter snö! Inte en stymelse till fjun eller ripspår på hela fjället. Snöbollar hade vi i högar, så det räckte både till snöbollskrig och snölyktor. Det underbaraste av allt var att, hunna var trötta och vi likaså. Trevlig pratkväll och vi sov hela lördagsnatten från 22:00 till klockan 09:00. Hur ofta får man göra det?!? Eftersom före vara så dåligt, åkte vi ned på byn och tränade Tiger på duven och det var uppskattad. Henrik kom och hämtade sin fjällbrud, vi åt ålgbiffen och pären samt avslutade helgen med ett leende på allas läppar. O, va livet ä härligt……

mera bilder under vinterjakten
20 Januari 2008  | Länk | Jakten | 0 kommentar
En lugn helg i fjällen är precis vad som behövs nu....

Drar till Blaikfjället ikväll med Cilla, Tiger, Wiggo och Pim. Vi skall jaga ripa. Skall bli skönt att bara ta det lugnt och njut av stillheten, snö och fjällen. Hoppas bara att det fryser på, så att det blir bra skidföre. Jag önskar alla en trevlig och lugn helg! Varma kramar.....
18 Januari 2008  | Länk | Jakten | 2 kommentarer
Nu är det full renovering på G

Vi river och sliter på allt som sitter på väggar och tak. Rörigt än värre, men det blir väl fint innan slutet. Har börjat måla fönsterkarmarna och det blir ljust och fint. Vi skall beställa nytt innertak och slipa golvet. Ser fram emot att flytta upp till rummen, men det blir nog inte förrän i mars tror jag. Har börjat träna Wiggo och Pim (och mig själv), för V.11 skall vi på Vindelälvsdraget i fyra dagar. Var i går och åkte skidor till Kallkällsmyra med Wiggo först och sen åkte jag hem för att hämta Pim. Han och jag åkte till Tjärnmyra och runt. Idag åkte jag bara med Wiggo till Kallkällsmyra. Det tog 40 min, åtta kilometer, men jag tror att det berodde mest på jag, att det tog en sån tid. Jag är ju ingen höjdare på att åka skidor….och skall ändå åka draget….Ja, man är som man är.

Aron är glad att han har börjat dagis igen efter jul och sjukdom. Det förstår jag , det kan bli långtråkigt med mamma och pappa jämt.

Enkis nya husse mailade igår och berättade att de hade fått skjuta en kalv för honom och att han hade skällt på kon i åtta timmer, efter fälld kalv. Det känns bra att han har det fint där han är nu. De skall åka på jaktprov med honom. Hoppas det går fint.

Fick mitt porslin i veckan. Julklapp från Aron och Per-Ola. Den heter ”Brimi”, Rörstrand. Priset per tallrik skall man inte tala om, men jag är oerhört glad för klappen. Det är ju så snyggt, med ripspår på kanten. Det är nästan, så man får spasmiska rykningar, i avtrycker finger *LER*
12 Januari 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Ett gott nytt år…………

Ja, vad skall detta år komma med?

Det började mindre bra. Aron och jag har varit magsjuk hela natten, så vi är hemma idag. Drängen har även feber och hosta, men det är övergående.

Slutet på 2007 var mycket trevligt. Dagen förre julafton var det två tomtenissar som var och smög runt stuga och ladugård. Det var så spännande, så. Aron talade om flera gånger att vi inte fick glömma bort gröten till tomten. Den bar han ut på julaftonsmorgon. Julafton firades hemma med farmor och farfar i lugn och ro. Tomten kom också på besök. Gröten var borta och paket hade han med sig.

Annandagen åkte vi till Norge, på klassträff. 20års jubileum. Tänk att det är 20 år sedan, man slutade nian!!!! Tala om gam´käring. Det var så trevligt!!! Mycket skratt, dans och prat. Mycket positivt energi får man av det.

Under jul ledigheten var vi och åkte skoter, skridskor, pimplade och tränade snowboard åkning med Aron. Det går mycket bra. Liften är svår, men det kommer väl med tiden. Jag skulle då inte våga åka! Aron gör det bra!

Nyårsafton var vi hemma med norrmännen och det blev en mycket lugn kväll, skönt!

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLIHOPA!

Vinnarna av duvnamngivningstävlingen, är inte avgjort än.
3 Januari 2008  | Länk | Livet | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida