Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Känslan i magen.....

är underbar då man hjälper nån som är i nöden. I fredags ringde äventyraren Björn Uglem från Blaikfjället (klicka på namnet hans, så får du se bilder från hans äventyr). Hans skoterkälke hade pajat och han undrade om jag kände nån som hade en att låna ut och om denna person hade läge att köra den upp på släpvagn till Brännåker, så kunde han plocka upp den där.

-“Det är väl lite omständigt!”, sa jag och erbjöd att köra upp vår kälke med skoter. Jag satt i bilen då jag pratade med honom och var på väg till frissan. Jag meddelade han att jag inte kunde komma förrän om några timmar. Han blev glatt överraskad och tackade för erbjudandet och min hjälpsamhet.

Då jag kom hem från frissan, såg jag att vinden smekte stor tallen min på gården. Det betyder att det är snöstorm uppe på Blaikfjället. Jag packade ned mina snöskor, yxa, spade, reflexväst, tändstickor och lite extrakläder, “utifallatt“. Thai fick också följa, för sällskapens del. Sen tog jag skotern och blåste upp på fjället. Genom skogen var det svårt att hitta skoterspåret. Träden var fulla med snö och hängde ned överallt. Kryssmärkningarna hade snöat ned och skoterspåret var så gott som osynlig, men jag hittade upp till Renleden. På kallfjället hade blåsten blåst bort snön på kryssmärkningarna, men det blåste så hårt ibland så märkningarna sågs inte ändå!

Ni kanske tycker det är underligt, men jag älskar sådant vildvär! Thai däremot hatar då det blåser och gav ifrån sig några rejäla yl om hans misstycke.

Vi körde den sista milen till renvaktarstugan, eller Lappstugan som jag brukar kalla den, och ini den hittade jag Björn och en hel drös överraskade tyskar. En varm, stor välkommen kram fick jag och vi kastbytte kälkar. Björn fick min kälke och jag drog hem hans trasiga, så problemet var löst.....

Igår ringde telefonen. Det var Björn som undrade om det var ok att han kom för att lämna tillbaks kälken och han fick ta hem sin. Björn och hans fru kom då jag hade kommit hem från jobbet. Med sig hade han detta fina fotografi på en Nunamiutpojke.

Bilden har han tagit i Alaska.

Fotografiet är signerad och det finns endast tio exemplar av den. Blev SÅ glad över gåvan och den passar utmärkt i mitt vardagsrum..... ♥

Det som känns bäst med hela upplevelsen är att se folk som blir glada, är tacksamma och uppskattar. Många tar allt för givit. Min mage mår bra av att hjälpa andra och se hur glada dom blir över det.

Vad får dig att må bra?

31 Januari 2012  | Länk | Livets njutningar | 7 kommentarer
Fiske...

...stod på programmet idag. Det blåste en hel del på förmiddagen och det snöade lappvantar. Jag packade en rejäl fikasäck med värmande saker och vi tog skotrarna till en tjärn.

Fisken var inte riktigt på hugget. Provade med maggot, men det föll inte i smaken så då provade jag mask på en "snigel" blänke, då blev det fyra öringar3hg vardera.

Det finns större fisk där, men vi fick nog nöja oss med dom fyra matnyttiga.

Det blev ju så pass så att det räckte till en middag. Det blev även en abborre till Olga J

Aron fiskade inte så mycket. Så fort han får en yxa i handen skall han avverka skog J

Sen då han var klar med avverkningen, skulle han borra en massa hål.

Han är en liten arbetstomte J

Vi hade, fastän blåsvärä och lappvantar en fin dag Nu skall jag lägga sonen som har äppelkinder och sen skall jag stöka ihop lite inför en nya arbetsvecka.

Ha en fin söndagskväll!

29 Januari 2012  | Länk | Fiske | 4 kommentarer
Mör i benen....

Var ute idag i sex timmar och jag såg endast två tjädertuppar! En stötte jag upp från backen och han flög långt som bara det. Såg aldrig vart den landade. Sen hittade jag en tjäder i en liten jädra tall, långt ut på Stuttvattenmyra.....Tror Ni det gick att smyga sig på den? Nope!

Så är det att vara jägare. Ibland lyckas man och ibland får man nöja sig med att ha möra ben och skavsår....

Nästan orörd. Stuttvattenmyra.

Det var oerhört vackert ute idag. Det snöadeförmiddagen, men det gav med sig vid två tiden. Solen tittade fram en kortis innan den gick ned.....

Osminkad

Den värmer inte än, men jag längtar till det....

Stuttvattenmyra innan solen gick ned

Skulle önska att jag hade en tjäder att visa upp för Er idag, men så är det att vara jägare, man får inte ett byte i säcken varje gång man är ute, som den dagen då jag hade fått en ripa och en tjäder en och samma dag!

Hade det vore så att man fick med sig nåt hem varje gång, hade det nog inte vore lika roligt att vara jägare. Nu skall jag sätta mig framför tv:n med ett glas rött....

Imorgon är det en ny dag, men då är det fiske som gäller. Ha en fin kväll, alla mina läsare!

28 Januari 2012  | Länk | Jakten | 9 kommentarer
Nu ä ja rustä...

Det blir tidig kväll för min del för jag skall upp så att jag är ute i skogen före soluppgång. Säcken är packad, skidorna vallade, för imorgon blire toppjakt!

O va det skall bli skönt att ränn i ensamheten 

Kallkällsmyra december 2011

Sov gött allihopa och ha en fortsatt fin fredagkväll!

27 Januari 2012  | Länk | Jakten | 3 kommentarer
Skvallerblaskor, nej tack!

Nu har jag gjort en fotomapp med olika reportage som heter “Media” för Er som vill läsa annat än skvallerblaskor J

Vissa bilder går inte att läsa för det gick inte att lägga upp PDF filer på min hemsida....men lite kan Ni ju se/läsa =)

Klicka HÄR, så kommer du direkt dit!

Ha en fin fredagskväll ♥

27 Januari 2012  | Länk | Smått o Gott | 1 kommentar
Längtar....

....att få doppa kroken, men det varnas överallt för dåliga och svaga isar, men ihelgen skall jag prova fiskelyckan!

Jag med en röding som jag fick på Gitssjön

Jag är en oerhört koncentrerad fiskare och jag kan stå i timmar bara för att känna det där lilla nafset som till slut går över till ett hugg...

Aron på Heligsjön -11

Då man vill ta sig lite fika, är det ingen problem att få Wiggo att hålla i spöet =)

Vill du se mera fiskebilder, klicka HÄR

25 Januari 2012  | Länk | Fiske | 5 kommentarer
Krya på present

Jag drabbades innan jul av en rejäl förkylning och då den började ge med sig, fick jag Irit, en ganska så otrevlig ögoninfektion. Som krya på present fick jag denna otroligt fina tallrik av Therese.

Foto: http://lurans.blogg.se/

 

Det är Harald Wiberg som ligger bakom detta fina motiv och den passar utmärkt i mitt ljusblå och vita kök. Den skall göra sällskap med en tallrik som har motiv av en Irländsk Röd Setter. Den fick jag av Sanna Steinvall och Lena Larsson då jag tog en etta jaktprov med Wiggo.

 

Denna fina present kommer att hamna som sagt var i köket ovanför min lilla kamin.

Foto: http://lurans.blogg.se/

 

Tusen tack Therese, för den fina presenten och det fina tittskåpet (Den skall jag göra ett inlägg om längre fram i tiden, då den har fått sin plats i huset…nya badrummet kanske?)

 

...igår fick jag presenter från Trappern. Jag börjar att bli bortskämd!

 

Ha en fin dag alltihopa. Min rast är snart slut och jag skall fortsätta busa med alla små go´trollen här

24 Januari 2012  | Länk | Livets njutningar | 2 kommentarer
Paket från Trappern!

Då jag kom hem från jobbet ikväll, låg detta paket i min postlåda, ett paket från Trappern!

Då jag öppnade det fanns det en DVD som heter “Trapperliv” och en dosa lädersmorning! Vilken lycka!!!

Tusen tusen tack Christian för den fina presenten!

Det fanns även en del etiketter på paket och en som direkt drog till sig min nyfikenhet, är Trapperns Doftlockmedel. Den skall visst vara utmärkt för fångst av mård och mink med endast några droppar, så det skall jag beställa med detsamma till mina mårdfällor för testning!

Filmen skall jag spara till helgen. Vill verkligen ta mig tid att se den i lugn och ro, inte en stressig arbetsveckskväll....

Inte nog att jag fick detta innehållsrika paket, men Christian har även skrivit ett fint mail med fina kommentarer och en fin recension om min blogg på hans hemsida.

"Är detta kanske Norrlands mest jakt och fiskeintresserade kvinna, där mångsidigheten bräcker det mesta i sin väg? Rent spontant när jag ibland gästar hennes hemsida är att; det känns som att mina utedagar per år bleknar i jämförelse... Följ en karaktär och hennes äventyr, och som dessutom - framförallt uppdaterar sina upplevelser betydligt oftare än vad jag gör."

Sådana dagar får man sällan vara med om...att få så mycket beröm, saker och fina ord....

Och på detta, fick jag veta att jag har en förlängning på mitt vikariat, till den sista december!!!!

O, vad jag känner mig lycklig lottad!

(Du törs väl svara på detta inlägga: Törs Du?)

23 Januari 2012  | Länk | Livets njutningar | 2 kommentarer
Vittjning

Idag stod det vittjning på programmet.

Vi tog på oss skibena och rännä till fällorna för att kolla om vi hade lyckats få nån mård i fällorna.

En hade smullit, förmodligen en fågel eller vildvärä som har utlöst den. Den andra hade spår bredvid, men ingen i fällan.

Det är nog bara till att ha tålamod. La ju ned en hel del tid på att sätta upp fällorna och gillra med mumssaker, så nån borde väl åka dit! Tror jag skall testa Trapperns tipssurblod. Skall köpa en liter nötblod och låta den surna, så skall jag ränn till fällorna för att parfymera lite J

Martin Markusson i Åsele har fått fem mårdar redan! Snyggt jobbat!

Det var underbart fint väder idag och otroligt vackert i skogen. Familjen njöt i fulla drag!

Aron älskar att åka skidor i skogen. På skolan efter skidspåret tycker han att det är tråkigt, men i skogen är det spännande, säger han =) Miljöskadad?

Mitt i tallskogen fanns en storsten som Aron ville att jag skulle ta en bild på och han ville såklart att Wiggo skulle vara med på bilden =)

Ni kommer väl ihåg att gå in och svara på mitt blogginlägg som finns HÄR

22 Januari 2012  | Länk | Skogen & Fjället | 7 kommentarer
Törs du...?

Jag är ju som alla vet vid det här laget, en holländare.

 Något som jag reflekterar över att vara utlänning är att svenskar är otroligt dåliga på att säga vad dom är duktiga på. Det är tabu att säga något positivt om sig själv eller andra. Att säga nåt positivt om andra sitter långt inne. Den svenska avundsjukan, säger dom att det är eller Jantelagen.

Jag mår bra av att säga nåt positivt om andra, heller det än nåt negativt.

Jag är VÄL känd, för mina raka åsikter, vissa uppskattar det och vissa hatar det. För även saker som jag inte gillar, kan jag öppet diskutera. Att sitta och sura i sitt kök över saker i åratal, är inte min grej. Jag vill lösa problemet och få det ur vägen. Att älta saker i åratal, kan man inte må bra av.

Bilden "gossip" har jag hittat på Google

Då det går bra för någon, har Svenskan svårt för att säga;

“va roligt“, “grattis!” eller “o, vad jag skulle önska att det var jag!”

Nej man skall hellre säga nåt negativt. Jag förstår inte den tankegången och jag skall ärligt säga att det ofta blir en kulturkrock med mig och andra.

I byn jag bor kan jag höra folk älta saker som har hänt för flera generationer sedan. Om nån bybo idag gör nåt galet, så sägs det att de förstår att den personen är så, för hans/hennes farfarsfar var så!? Märkligt! Som tur är, har jag inga förfäder här, som jag kan jämföras med av byborna.

Jag TÖRS säga att jag är en bra hundmänniska och jägerska.

Frågade min gubbe vad han tyckte min bästa egenskap var och som svar fick jag; Viljan...

Törs du skriva i kommentarfältet vad du är bra på?

22 Januari 2012  | Länk | Livet | 16 kommentarer
Denna härliga snö!

Idag var familjen ute och körde skoter. Aron har sin klasskompis Irmelin på besök i helgen. Dom tolkade efter skotrarna nästan en mil. Det blev varmchoklad och fika i jaktkojan. Då vi kom hem blev det en sen lunch och ungarna hade bråttom ut. Dom grävde i snön, plogade gårdsplan, grävde ännu mera....

Dom var inne och åt middag, men dom hade så bråttom ut. Dom skulle gräva mera J

Aron Irmelin och en misstänksam Thai i snögrottan (dom har grävt en tunnel längre in)

Då jag gick ut för att fråga om dom inte ville komma in nu, fick jag som svar (18:30); NEJ inte än! Då har dom varit ute sedan 10:00!

Ja, jag minns själv vad jag älskade snön då jag för första gången såg den 1984. Fick inte nog av den, var ute hela dagarna och än idag älskar jag snön, så jag förstår dom VÄL

(Vi har mest snö i hela Sverige!)

Undrar vilka som kommer att sova som stockar inatt J

21 Januari 2012  | Länk | Aron | 4 kommentarer
Skogen är sig inte likt...

I måndags var det tre år sedan Nisse begravdes...

Mitt hjärta ömmar då jag tänker på Nisse....

Jag skall berätta om min bästa jaktkamrat, en som ligger mig varmast om hjärta, Nisse Stry.

Då jag flyttade till Högland, frågade Per-Ola min sambo, om jag hade lust att följa med till Nisse. Jag trodde att denna Nisse, var Per-Olas arbetskamrat, som också bor i Högland (det finns ett antal Nisser i Högland), men vi hamnade i annan stuga.

Då vi steg på i denna stuga, stod det en 75-årig farbror och en skällande Luzern stövare med viftande svans och tittade förundrande på mig. Nisse tog snabbt upp en kam ur bröstfickan, kammade sitt silvriga hår och sa till Per-Ola:

-”du har äntligen lyckats fått fast en! FÖRNÄMLIGT!”.

Han skyndade sig att koka en kaffepanna, tog fram en flaska Grönstedt, för nu skulle det firas! Han ställde fram en pall till mig och dukade med koppar och asjett! Vilken gentleman, tänkte jag i mitt stilla sinne och ensam har han varit i hela sitt liv!?

Per-Ola och Nisse pratade mycket om jakten och alla äventyr denna kväll. Jag försökte så gott som möjligt att hänga med och efter ett par höglandskaskar förstod även jag Höglandsmålet! Nisse berättade att han hade varit getar sedan sju årsåldern. Han kunde skogen ut och in.

Då jag började att jaga i Rönnbergslaget 1999, fick jag äran att följa Nisse Stry. Han skulle lära mig att hitta rätt i skogen. Han var helt otrolig på att hitta och färdas. Han färdades över blötmyren, som om han hade vingar. För då han gick över en stor blötmyra, såg det ut som att hans fötter aldrig nuddade marken. Han bara svävade fram.

Han var inte bara en gentleman hemma, men även i skogen. Han gick alltid framför mig och bröt kvistar så att jag inte skulle få dom i ansiktet. Stannade vi av, gjorde han en liten granrishög. Den la han på en stubbe så att jag inte skulle frysa om ändan.

–”Sätt dé i hänä!”, sa han, samtidigt som han klappade på den ristäckte stubben.

Han var så glad över att en kvinna ville vistas i skogen. En sån kvinna hade han letat efter i hela sitt liv….

-”Du kom 50 år försänt!”, sa han, med ett fridfullt flin på munnen.

Nisse hade en stor förkärlek för harjakten och hundar. Han sydde sovsäckar till sina hundar, byggde om flakmopeden så att hunden kunde åka frampå och han hade så finurliga lösningar på allt!


En gång då vi hade postat färdigt, skulle jag gå om Nisse, från mitt älgpass. Då jag kom fram till Nisses postarställe, flöt det, som i mina ögon såg ut, som en liten näverbåt. Frågade Nisse om han hade haft tråkigt på postarstället. Han tittade frågande på mig och frågade varför jag undrade på det. Jag pekade på båten och sa att han hade gjort en sån fin båt. Då skrattade han gott och klappade mig på axeln.

–”Jäg va sä huvelös ida, jag glömde kuksa hemmä!”.

Det var alltså en kåsa, som han hade gjort av en bit näver och en kort träpinne. Gud, vad jag kände mig dum. Här gick jag och trodde att Nisse hade suttit och lekt! Han var ju faktiskt en seriös jägare!

Ibland lyckades jaktlaget skjuta en älg. Då Nisse hörde ett skott, hopades han på, att det var jag som hade fått fälld en stor oxe. Det var viktigt för honom, att den var stor, och dessutom en oxe. Då han fick reda på att det inte var jag, brukade han klappa mig tröstande på axeln med kommentaren;

-”Nästa gång är det din tur!”.

Nisse blev äldre och fastän kroppen ville, hängde inte huvudet med. Han började gå vilsen, vände på dygnet, gjorde eld i elspisen och glömde ta in hunden på kvällen. Nisse anade oråd och började sakta och säkert dra sig tillbaka. Hans timmar i skogen blev allt mindre.

En dag, då jag åkte hem till Nisse, gick han upp på övervåningen. Ned kom han, med en bössa i handen. Han tittade på mig och sa;

 -”Den här skall du ha!”.

”Är du tokig!?”, sa jag till Nisse.

Hösten 2011. Jag vid jaktkojan och drillingen som jag fick av Nisse, hänger tillsammans med fåglarna jag sköt, då Jaktjournalen följde mig för att göra ett reportage.

Han svarade; –”Jag har inga barn och jag vill inte att den skall hänga i nåt skåp för syns skull. Bössan skall vara i skogen! Så länge den finns i dina händer, vet jag att den få vara där.....

Den används även flitigt under vinter-/toppjakten. Kortet på Wiggo och mig togs ifjol, då vi provade riplyckan.

Januari 2012

....Sen då du har jagat färdig, skall Aron ha den!”.

Aron på Brännmyra  (obs, det är en leksaksbössa!)

Slutligen tog Nisse tag i min hand, öppnade den, la dit ett föremål och stängde igen handen.

–”O den här ta du fram, då du si björn!”. Jag öppnade handen, och där låg en slugg.

Jag fick även en kniv av Nisse som var handgjord av honom;

–”Man kan ju inte fara åt skogen utan kniv, så den här skall du också ha. Då du ha skute stor ox´n, måt du ju kunne flå!”.

Nisses handgjorda kniv som följer mig vart än jag går i skog och mark.

Sluggen
är sparad. Varje gång innan jag skall åt skogen eller på fjället och öppnar mitt vapenskåp, ligger den där. Då trillar det en tår på min kind. Alla minnen och saknaden efter Nisse känns stort, men då jag går åt skogen, med Nisses bössa på axeln och kniven på remmen, känner jag mig den mest lyckliglottade människa, som fick uppleva Nisse.

Skogen är sig inte likt utan dig, Nisse. Saknar dig.~ Din jaktkamrat, Miranda

19 Januari 2012  | Länk | Livet | 11 kommentarer
Kärlekssorg, renovering och fynd!

Idag åkte Thais första kärlek hem, så det pips och gnälls hela tiden. Han letar och undrar vart jag har gömt henne :-/

Jag har kastat ut julen och sytt nya gardiner till köket.

Sonen och gubben har rivit ut golvet där vi skall göra vårt nya badrum och under golvet i spånet hittades några roliga saker......

Minns du dom här?

Har du skjutit med en sådan här......?

.....öppnat en sådan här?

...njutit av en sådan här....

.....eller rökt en sådan här?

......som kostade 12 öre styck?

Med stor sannolikhet är det Arons farmorsfar som har avnjutit samtliga saker

Tror jag skall lämna dessa hos Therese Bjärstig. Är det någon som kan hitta på nåt bra med dessa fynd, så är det väl hon! Hon är nog den MEST kreativaste människa jag känner! Vill ha dom i ett tittskåp eller dyl. Therese har säkert en bra lösning på hur man kan bevara dessa saker. Hon har mitt fulla förtroende om hon bara vill ta på sig det… J Det återstår att se.

Är det så att hon gör det, så återkommer jag med en bild på resultatet ;-)

Ha en fin kväll allihopa!

15 Januari 2012  | Länk | Smått o Gott | 6 kommentarer
Vittjning och toppjakt.....

Skulle vittja mina ripsnaror, så då passade jag på att ta med mig bössan i min nya ryggsäck som jag fick i julklapp av gubben. Gud vad härligt det är att slippa bära bössan på axeln hela tiden!

Helt Underbart!

Då jag anlände till mitt första hag, blev jag glatt överraskad. ÄNTLIGEN hade jag fått valuta för allt jobb jag hade lagt ned på att sätta upp mina riphag. Jag hade fått fångst!

Det hade snöatmorgonen och räven hade inte hunnit dit för att tjuva mitt byte.

Lyckliga jag! 

La ripan i säcken och satt upp en ny snara i klykan. Skidade sedan vidare till mina andra hag för att vittja. Mellan varje vittjning kollade jag även toppar. Jag njöt av tystnaden i skogen och att det var så fridfullt och vackert.

Plötsligt ser jag några fåglar som sitter i topp på olika ställen. Två hönor och en ungtupp. Smög och smög och kom så pass nära och hoppades att han skulle sitta kvar. Han hade inte en aning om min närvaro. Tog stöd och….där föll han offer för min 6,5:a....

Någon snygg bild på mig i snömundering får Ni inte. Var ensam ute och det är lite svettigt att i 1,2 meter snö, få till en bra bild med tidsutlösaren J

Ni får nöja Er med bilderna på byten J

Thai skall paras med Kotirovans Taiga i februari. Vill du veta mera, klicka HÄR

12 Januari 2012  | Länk | Jakten | 12 kommentarer
Planerad parning februari 2012....

Jag har fått en förfrågan som man bara inte kan tacka nej till, om jag vill para Thai med en av världens duktigaste Finsk Spets tik....!

Vad tror Ni svaret blev?

Är Ni nyfikna, klicka HÄR ;-)

10 Januari 2012  | Länk | Thai | 7 kommentarer
Pirkko parad!

I minus 24 grader lyckades två oerfarna unghundar att para sig. Det är första parningen för båda hundarna.

Första hängningen 9/1-12

Vi hade den första hängning imorse, så nu har Thai och Pirkko parad sig. Blir det en lyckad parning kommer det valpar i mitten av mars 2012. Riktigt spännande! Vill Ni läsa mera om denna kombinationen, klicka HÄR

9 Januari 2012  | Länk | Thai | 9 kommentarer
Allt annat än vacker

För nästan två veckor sedan vaknade jag av att jag hade ont i ett öga. Trodde att det var bihålorna som tryckte på ögat efter den kraftiga förkylningen jag hade i jul. Efter ett dygn med smärta, blev jag jätte ljuskänslig, så jag ringde till vårdcentralen i Dorotea. Där fick jag besked att komma in direkt. Läkaren där bedömde det som en kraftig ögoninflammation. Jag var tveksam, för det fanns inget klet i ögat och det andra öga verkade helt ok. Fick ögondroppar och blev skickad hem.

Efter några dagar kändes det lite bättre. Men plötslig en morgon då jag vaknade såg jag inget med ögat! Jag såg bara konturer och allt var en ända gul dimma! Det går över tänkte jag, men gubben tyckte jag skulle ringa på sjukan. Ringde sjukvårdsupplysningen som blev orolig och de kontaktade jouren i Åsele.

Typiskt tänkte jag! 20 mil för att kolla ett öga! Hade inge lust med det!

Vårdupplysningen ringde tillbaks efter några minuter och gav mig bestämda order om att åka omgående till Åsele.

Där tog läkaren en snabb titt och sa att det var alvarligt och skickade mig med detsamma vidare med taxi till Umeå. Motvilligt åkte jag iväg. Kände att jag inte hade lust och tid.

Väl framme i Umeå, stod en läkare och väntade på mig. Han droppade mina ögon och sen blev det en undersökning på en halvtimme. Han konstaterade att jag hade jätte högt tryck i ögat, inflammation i ögongloben och en kraftig regnbågshinneinflammation också kallat irit!

Han sa att det hade gått alldeles för långt och att det var tur att jag kom in. Berättade att jag hade varit till läkaren i Dorotea och att han hade ordinerat för ögoninflammation, så det var inte jag som var sen ute, det var läkaren i Dorotea som hade gjort en fel bedömning.

Resultatet: skall ta ögondroppar en gång i timmen fram till tisdag, sen varannan timme till fredag då jag skall på koll i Lycksele. Jag skall även ta en annan sorts ögondroppar tre gånger om dagen och en salva på natten. I Lycksele skall dom kolla om ögat har återhämtat sig och även kolla vad som orsakade inflammationen!? Tydligen är det nåt annat i kroppen som gör att man får detta!? Skit kul! Jag som hade hoppats på ett friskare 2012! Det sket sig direkt!

Tänk Er att jag åkte 57 mil för att kolla vilket fel jag hade. Det är inte direkt nära till sjukvården här!

Det är jobbigt att läsa (gör ont som fan i ögat!), se liten text och för mycket ljus. Så jag kommer nog att vara “off” på min sida ett tag framöver. Hoppas Ni förstår J

Jag vill helst blunda med det sjuka ögat, men läkaren sa att jag inte fick, för det kunde påverka synet på det friska ögat…

Per-Ola och Aron tycker att jag ser rolig ut med en stor och en liten pupill, jag tycker att jag ser ut som ett monster!

Kanske inte så bra att vara från Holland och ha en stor pupill ;-)

Hoppas det ger med sig och att dom inte hittar nåt konstigt i Lycksele som orsakade detta!

Mitt i allt detta har Thai flickbesök från Norge…

8 Januari 2012  | Länk | Livet | 12 kommentarer
2011

Januari

Thai tog ett CK på utställning och kom ett steg närmare sitt svenska utställningschampionat. Han var den yngsta deltagande hund och fick dessutom ett reserv CERT

Februari

Jag börjar ser mera tecken på att åldern börjar göra sitt på Wiggo. Trots hans höga ålder (9½ år) lyckades jag fälla en ripa för honom i tungt snöföre.

En skön känsla att få ha en sådan fin stund med en jaktkamrat man har haft i nästan 10 år.

Mars

Thai blir Best in Show för andra året i rad i Åsele. Han fick sitt fjärde CERT/CK, men för att han skulle ha fått championatet, måste han ha fyllt två år. Att han har lyckats så bra, måste ju tyda på att han är en fin hane för sin ålder.

April

Jag fyller 40. Vissa tycker att det är det värsta som händer, men jag är tacksam. Att bli gammal är det naturligaste som finns och något man inte skall ta för givit idag. Lite rynkor får man stå ut med, huvudsaken att man mår bra och är frisk. Min 40-års dag firade vi i tält vid Heligsjön den 9-11 april. Det var en stormig, men oförglömlig födelsedag/-helg

Pärlugglan flyttade in, men hans fru flög ihjäl sig och det minns jag som en hjärtskärande dag.......

Maj

Det såg ut att bli ett riktigt toppår för fågel. Det var fågel precis överallt! Men det jag minns av maj var att min väninna  Anki (i över 20 år), hunna och jag skulle fira 80 års dag i Johanhanschboern´.

En promenad som vanligtvis brukar ta 1½ timma, tog 3 timmar. Ett minne för livet!

Juni

Thai tar sitt sista och 5:e CERT/CK, just fylld 2 år. Han är nu SE UCH

Fisket gick bra för sonen och jag. Vi lyckades fiska nästan hela vårt vinterbehov denna månaden ♥

Juli

Värmen höll på att ta kål på oss! Varje kväll åkte vi ned till Långseleån för att svalka ned oss…..

vilken njutning att få bada näck. Hur många får göra det idag?

Augusti

Svampsäsongen är igång. Aron och jag åker till Borgafjäll för att plocka gula kantareller. Inte lika mycket svamp som ifjol, men nog för att vi skall klara oss till nästa höst =)

September

Älgjakten kör igång. Jag kunde ej deltaga på premiären p.g.a. lunginflammation, men då Arons gu´far fick skjuta 8-taggaren, var jag med på “hela resan”.

Nu finns det även gott om trattkantareller....

Oktober

Var jag som vanligt en andäktig postare, och fick skjuta en kviga. Jag är så tacksam för allt jag får.

Thai blev även Klubbmästare 2011 i SSF, Västerbotten.

November

Thai och jag är med i Jaktjournalen.

Personligen tycker jag att det blev ett mycket bra och fint reportage. Det som gjorde mig mest glad var alla fina bilder Roger C tog.

December

Jag gick ripsnarningskurs i Borgafjäll och fick mitt efterlängtade fångstkort….

Men även en efterlängtad ny familjmedlem......

.....Olga!

Nu då jag summerar detta år, kan jag inte annat säga att jag och min familj har haft ett fint och lyckad år. Vi är lycklig lottade som får leva och bo på detta vis. Jag har även, tack vara min blogg, fått en ny fin och likasinnad vän, Therese Bjärstig. Det är inte ofta man hittar en fyrklöver efter vägen!

Det som jag ser som ett minus år 2011, är nog att jag blev blåst på över 9 000:- av Fjällhästen AB och att jag har varit så mycket sjuk i höstas.....

God fortsättning alla mina läsare!

Genom att klicka på månaders rubriker, kan du se va mera vi har gjort varje månad 2011 =)

4 Januari 2012  | Länk | Livet | 5 kommentarer
Spannpotpurri

Plockade fram min Lill släde och kopplade på tre olika hundraser i spannet.

Aron, Amanda, Thai, Spira, Wiggo och Kajsa in action

Pointer, Setter och Finne. Så här såg det ut! Visst är det en fin och salig blandning?

Stolt Aron 9 år och en nöjd Amanda, 5 år

Aron fick vara förare med Amanda som passagerare. Det blåste ganska duktigt ut på myren, men det är så härligt då snön och blåsten tar tag i kinderna Det var betydligt varmare idag (4,2 minus) än inatt (21,9 minus). Vilket omslag!

Härligt!

Skogen är vacker som vanligt med all snö. Dorotea Kommun har mest snö i hela Sverige och det kan Ni lätt se, att vi inte har brist på snö i mina skogar!

Så här såg Thai ut efter färden!

Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året!

1 Januari 2012  | Länk | Hundspann & Skidor | 12 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida