Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2022)
>>


Mycket gjort!

Denna helg lyckades vi åstadkomma en hel del. Tänk de som kan ligga bakfull en hel söndag…..har inte tid med sånt, jag/vi…*LER*. Fredagen började jag att röja åkern framför huset mot Erssons till. Öppet och fint blev det och mycket ved! Lördag fortsatte Aron och jag med samma syssla. Passade på att röja lite på Torkels, det som är närmast diket. Det blev fint! Per-Ola har satt upp ljusstolparna, så det lyser så fint på gården. Det ser ut som en Herrgård, sa svärmor *LER*. Igår fortsatt vi med skotergaragebygget. Per-Ola sågade och jag spikade, Vi hann nästan färdigt, men brädorna tog slut. Jag passade på att smörja alla nipplar på skotrarna, så dessa är klara för färd, då snön kommer. Allt börjar vara ”färdigt” ute innan vintern (finns nog en del att göra till sommaren), så då kan vi börja inne. Per-Ola monterade in kamin igår, så ikväll skall vi premiär elda. Den blev helt perfekt i vårat kök. Vi hittade den på Tradera för 2 300:-. Den är från 1930, en Lange, Danmark. Den är svärtad på nytt och satt in nya stenar. Det är så mysigt att få elda! Kan inte vara utan kamin, jag! Det som nu är ogjort och brådis med är Duvslaget. Jag har inte fått materialet till den än. Ja, jag kan då lugnt säga, att vi har det vi gör!

Mera bilder ”Hus Renovering”. Den kommer hela tiden att vara uppdaterad!
29 Oktober 2007  | Länk | Smått o Gott | 1 kommentar
ÄNTLIGEN!

Den lossnade till slut…..tanden! Aron var och åt glass hos Torkel och körde sedan hem med sin fyrhjuling. Det hoppade till och tanden lossnade! Tala om lycka! Tandfen kom såklart och hälsade på. Hon lämnade t.o.m. fotavtryck på ett A4 papper, som vi hade lagt under vattenglaset och 13 kronor. Dom tre extra kronor fick han av tandfen för att han har varit duktig på att borsta tänderna!

Helgen har varit helt suverän. Efter en massa kötthantering, beslöt jag mig för på fredag att jag och Cilla skulle ut och jaga fågel på Låitavare. Vi klev upp 06:00 på lördag och var ute i skogen 07:00. Cilla, Tiger och jag var ute till 13:00. Efter det åkte Lillemor, Hampus, Aron och jag till Dorotea på varmbad. Det var trevligt och skönt för en trött kropp. Efter det åt vi mat på Statoil och Aron lämnades hos Lillemor för natten. Per-Ola och jag var bjudna till Tjärnmyrberget på Köttbullhippa!

Köttbullhippan var en succé! Viktor Petterssons jaktlag (me(d)st fruar) hade gjort en massa god mat. Nora gjorde ett super jobb! Tala om eldsjäl! Sen var det massor av lotterier, prat, skratt och DANS! Per-Ola och jag bodde hos Nora och Viktor för natten och som vanligt blev vi bjudna på god kvällsfika och varm säng och t.o.m. sängkamrat…..Ejla *LER*. Vilken otrolig kväll. Jag har ont i fötterna av att dansa, ont i magen av all skratt och ont i käkbenet av all go´ mat! Tack Nora och Viktor för att vi blev bjudna på detta kalas!

Idag har Per-Ola gjutet för ljusstolparna och jag har fiskat lite. Aron har grillad korv med Lillemor och Hampus. Imorron skall vi till Lycksele på lasarettet. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Jag skall njuta av helgens händelser…..det var verkligen en mycket trevlig helg på länge!

Mera bilder under Köttbullshippa -07
21 Oktober 2007  | Länk | Livets njutningar | 1 kommentar
Pyssel och bök

Företaget där jag jobbar, fick en order av Vägverket Produktion på 30 miljoner, så det betyder mera jobb och full fart. Kul! Hemma rullar det också på. Idag kom våra tre ljusstolpar som vi har beställd. Det skall bli kul att få dom uppsatta. Det är så mörkt och svart på gården. Aron och jag har suttit och pysslat i några av ”Lek och Lär” böcker som jag köpte på Lekbiten i Lycksele. Det uppskattar han verkligen. En av böckerna om klockan gillar han extra mycket. Han är ju en stor kille nu, som skall börja skola nästa höst. Hans tand sitter fortfarande kvar. Inga har han tappt, fastän två nya är på väg. Märkligt! Spännande. Han vill ju så gärna ha besök av tandfen!

Idag var vi och hälsade på farfar och farmor i den nya lägenheten. Den var riktigt mysigt, men Pelle saknar huset. Det är ju helt förståeligt. Tycker det borde kännes mera för Lucia som är både född och uppvuxen här. Hennes föräldrar byggde detta huset, men hon tycker det känns skönt att slippa städa så mycket….*LER*. Ja, nog finns det ytor att städa jämförd med förut.

Nej nu skall jag läsa lite och sen sova en blund, imorron är det en ny dag,. Sov gött!
17 Oktober 2007  | Länk | Aron | 0 kommentar
Från lilla kotten till stora slottet...

Som sagt var, så har vi flyttad till vårat drömställe, mitt i skogen, nära jakten, skoter- och skidleden samt lugnet. Det känns verkligen skönt att ha mera utrymme, än våra f.d. 72 kvm i ”lilla kotten”. Detta är rena slottet. Nu har vi ”pärkällare”, så jag har kokat en massa hallonsylt igår morse, en stor källare att förvara utkläder i, betesmark att i framtiden ha får att beta på och det viktigaste av allt, LUGNET! Det känns bra.

Det som känns mindre bra, är att min förkylning inte har tänkt ge med sig. Jag är hes som Janis Joplin och har droppande kran som Mattson och är tätt som en kaffesil med sump *LER*……Jag som skall börja jobba igen imorron efter två veckors semester!

Jag orkade faktiskt göra några handlyft idag, fastän snuva. Jag tvättade skotrarna och smörjade nipplar och allt på dom, så att dom skall fungera fint till vintern. Nisse och Emmely gjorde oss ett besök. Det är ju alltid trevligt. Sen har Per-Ola och jag tagit mått på hur mycket kakel och klinkers vi måste leta efter till vårt nya badrum. Vi har även märkt ut vart våra ljusstolpar skall stå efter vägen. Det skall bli så mysigt med lite ljus på gården. Per-Ola har gjort klart rökröret till vår ”nya” kamin som vi skall sätta in i köket (från 1930, så tjusig!). Skall bli så skönt att få elda en vedpinne igen. Aron och jag körde bort skräp och hälsade på Britten och Stefan, för att titta på Katjas små valpar. Dom sju dvärgarna var så söta och fina!!! Men det räcker med tre hundar!

Nej, nu skall jag i säng, imorron är det full fart på jobbet igen, kan jag tänka mig!
15 Oktober 2007  | Länk | Smått o Gott | 0 kommentar
***40 ÅRSKALAS***

Äntligen fått telefon, tog BARA en vecka!

Nu börjar det att lugna ned sig….. Det var mycket förra veckan, men vi (jag) rodde iland med ALLT! SM, Fjällpokalen, flytta ut, flytta in, städa ut, flytta vedhög, städa huset och slutligen…som alla visste (förutom Per-Ola) så skulle vi ha ett 40 års kalas…bra planerad, eller?

Jag lyckades hemlig hålla det ini det sista (duktiga jag planerade sedan maj och kunna hålla tyst, OTROLIGT!). Lurade Per-Ola med att vi skulle på middag till Lillemor och Jörgen och att Hilde och Rune hade fel på panna och att han måtte förbi där först, innan vi skulle på middag. Gissa om han blev överraskad då det stod 52 personer innanför dörren och sjöng ”jag må du leva”!

Det var ett vällyckad kalas med mycket skratt, dans och trevligheter. Vi hade släkt och vänner från Norge, Umeå, Östersund och Tärna. Roligt! Per-Ola kom hem 05:00 och han fick sin efterlängtade LR22.

Jag vill ge ett STORT tack till;
Svärmor, för dom super goda gräddtårtorna
Anna-Karin, för dom super goda kakorna och kaffet
Siw, Gun och Ursula, för den goda salladen med tillbehör
Viktor, för trebössan
Nora, Erika Andersson, Anna-Karin, för hjälp under kvällen
Tobbe och Marie, för barnpyssel
Nisse och Jeurg, för bord ordning
Lillemor för hjälp med dukning och ljugning ;O)
Och slutligen ALLA som kom för att fira min krölltott!

Mera bilder under Per-Ola 40 år -07

Dagen efter tog Erika och jag, barnen, Anna-Karin och Bente, och gick för att fiska. Björn-Gunnar och Erik fick varsin 1,5 kg regnbåge, vilken lycka!

Nu har det gått några dagar och man känner sig ganska utmattad. Förkyld är vi också. Vi börjar få lite ordning här. Jag städar, plockar, städar och plockar, men det börjar bli ordning. Idag skall jag rensa källaren på skräp och städa där. Har kokat 12 kg rödbetor som jag har lagt in, mums! Känns så kul att ha en pärkällare! Per-Ola är i älgskog och Aron är en flitig hjälpare här hemma. Han bär och plockar. Slutligen vill jag berätta att jag äntligen har fått mig en nya mobil. Nu blev Ni allt förvånade. Blev tvingad av min sambo….Ha en trevlig helg! KRAAAAMM!
13 Oktober 2007  | Länk | Per-Ola | 0 kommentar
Jaktprov i Ammarnäs

Ja, nu är helgen i Ammarnäs avslutad och det känns mycket väl i benen. Jag startade Pim i Fjällpokalen i torsdag. Han jobbade på bra, men hittade ingen fågel, så han gick inte vidare till final. Det var väldigt trevligt att få se hans kullsyskon och andra unghundar i farten och jag gillade verkligen hans bror Zedan. Han jobbade på mycket bra och var en riktig bra fågelfinnare och respekterade otroligt bra. Även Krut jobbade på bra. Han hittade tyvärr ingen fågel, men då partner gjorde det, respekterade han helt otroligt snyggt! Pax, den andra kullbrodern gick vidare till final för fint sök, men han hittade aldrig fågel och fick inget pris, det var synd. Startade Wiggo i SM och han hade en mycket bra placering, låg tvåa hela tiden, men eftersom han inte hittade fågel, hamnade han längre ned på listan och blev sen slagen av de övriga i fågel. Sen startade jag Pim och Wiggo i UKL och ÖKL, men p.g.a. dimma och regn hittade vi inte ett fjäder. Zedan hittade fågel i parsläpp med Pim och båda respekterade fågel, med att sätta sig då fågel gick, så det var nog det bästa på hela helgen. Anna Edvall fick ett 2:a pris med cert i SKL, det var så jädrigt kul! Ett stort grattis till Rally och Anna!!! Det blev tyvärr ingen SM vinnare p.g.a. av fågelbrist. Helgen i Ammarnäs var helt otroligt trevligt. Fint väder i tre dagar av fyra, super trevliga domare, fina marker och trevliga tävlare. Mera bilder under"Jaktprov i Ammarnäs -07"
1 Oktober 2007  | Länk | Jakten | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida